| Janna + 2 berušky | 22270 |
|
|
9.11.2004 15:54:39
Ahoj Markys, přidej se, já tu taky nejsem dlouho.
Verunka přišla před hodinou ze školky. Přišla jsem pro ní, lítala tam s autíčkem jen v punčocháčích a košilce, polila si při svačině zástěrku a triko. Prý se krásně zapojila, jedla kromě odpo svačiny (vajíčk.pomaz. na chlebu-snědla jen půlku) všechno, zpívala, poo teda pochopitelně neusnula, ale prý si četly Pejska a kočičku (ty miluje) a něco jim pouštěla (nevím, jestli jsem jí pochopila správně, tuším že asi promítačku) a když skončila, mohly prý vstávat. No nevím, co jí věřit, protože časově mi to jaksi nevychází (ta pohádka mi furt vychází max na pul hodiny :o)). Některé děti prý spaly, ale hlavně že nezlobila na postýlce. Ráno byly spojený (jsou jen dvě třídy) a nějaký větší holky jí prý jako policajti chtěly strčit do vězení, ale ona se nedala, šikulka :o) Jo, taky prý strkala do nějakého kluka, jedné holčičce namalovala do výkresu trávu, ale ta holčička to nechtěla :o) a Kačenka(neznám ji) prý brečela, že chce maminku. Tak to jsou zprávy, co jsem vypáčila z Verunky. Mám tušen podle toho vyprávění, že možná trochu zlobila, nemyslíte? Paní uč. mi po zeptání se, jestli nezlobila teda řekla, že ne, že bych měla vidět, co tam maj za raubíře, ale že si je srovná. No tak nevím, asi teda trochu zlobila. Doma jsme si teda řekly, že to nesmí kreslit jiným a strkat se, ale nevím, jestli to do zítřka nezapomene...:o) No, jsem ráda, že to zvládla, zítra jde zas a pak zas až příší týden. je teda dost unavená, určitě brzo usne. Markys a odpo se počůrá za jak dlouho? Protože v té školce myslím dýl jak 1,5 hod nebude. A kdyby, tak se holt počůrá, dej jí věci na převlečení. Jak už jsem psala, moje mamka je bývalá uč.v MŠ a prý se malé děti normálně počůrají nebo jim i dávaly plínky. |
| Markys | 12183 |
|
|
9.11.2004 14:54:25
Ahoj holky,
tak si pročítám vaše první zážitky ze školky. Nás to čeká za 14 dní a je mi z toho pěkně úzko... Dcerka se zatím hodně těší, tak doufám, že jí to vydrží i po nástupu:-). Jen mám trochu strach ze spaní. Ze začátku tam sice spát nebude, ale brzo to přijde a ona se bohužel v noci občas počurá... Teda nepočurá, když jí vzbudím tak asi po 1 1/2 hodině a dám vyčurat. Ptala jsem se na to ve školce a p. učitelka říkala, že jí tam mám dát do postýlky igelit. Tak nevím. Přes den je bez plenek asi od 19 měsíců a to bylo ze dne na den úplně bez problémů, ale v noci se to holt stane. Mají to vaše děti už zvládnuté? Přeji všem listopaďátkům vše nejlepší ke 3.narozeninám!!! Mějte se krásně Markys P.S. Dcera již druhý den zarytě tvrdí, že nechce žádné dárečky, že prý už má všeho dost, tak uvidíme, jak se bude tvářit, až nějaké dostane:-))). |
| honey | 6468 |
|
|
9.11.2004 10:31:40
Tak dětičkám se ve školce líbí? To je dobře
![]() Holky, tak my se do Tramtárie na tu 14. hodinu vypravíme, kdo bude moct, ať se taky přidá. U nás sněžoprší, tak to stejně není na ven, tak ať si Adélka zahraje s ostatníma dětma. Jdu to ještě napsat Radce. Zatím přeju hezký den! |
|
|
9.11.2004 10:18:52
Tak vidíš, to je bezva, on si zvykne. Hlavně aby se zapojil do kolektivu, ale ona si s ním učitelka poradí.
Mě zatím nevolaj, ale myslím, že ani nebudou, jsem zvědavá, co tam dělá. Sedím za šicím strojem, a furt přemýšlím, co asi dělá, že ven asi nepůjdou, když prší, jestli jedla, jestli si uměla říct na záchod. Uááá já chci za ní.....:o) |
| Štěpule & Štěpán 9.11.2001 | 2008 |
|
|
9.11.2004 9:53:29
jupííííííííí
mám si pro malýho přijít až po obědě!!!!!!!!! prej je to dnes už lepší já mám takovou radost, že se snad zase rozbrečím, to snad není možný, co to se mnou dělá... Š. |
| Štěpule & Štěpán 9.11.2001 | 2008 |
|
|
9.11.2004 9:16:09
Ahoj!
Děkujeme za gratulace! Tak Štěpán je ve školce, dnes to bylo v klidu. Sice cestou říkal, že se mu tam nechce, že tam zase nebude jíst, ale pak už na chodbě blbli s Tomíkem. Pí učitelka si ho převzala, honem jsme se rozloučili a vypadli. Dneska už jsme nebrečeli...V 10 tam budu volat, tak uvidíme. Jsem ráda, že tam byla ta samá učitelka, protože ony se střídají a já z toho měla celkem strach. Představte si, co řeší moje kamarádka. Po více než 10 letech se přestěhovali z garsonky do 3+1. Hlavní důvod stěhování bylo přání mít druhé dítě, které by se do 30 metrů čtverečních už nevešlo. Mají kluka, bude mu 14. let. Po dohodě s manželem Lucka vysadila HA a začali se snažit. Teď o víkendu jí její drahá polovička ale oznámila, že druhé dítě nechce a pokud si ho ona prosadí, tak ON TO vychovávat nebude!!! Síla, co? Přijde mi to od toho chlapa strašně sobecký, jí je 32, ideální věk. Tak jsem zvědavá, jakou cestu zvolí. Dost na ní myslím, je to spolužačka ze základky. S tím srazem nevím, Štěpán včera kolem druhý usnul, byl zmožen. Dnes očekávám to samé. Ale mám na vás mobily, tak kdyžtak napíšu SMS, kdybychom se tam vydali. Tak holky, ať se našim dětem líbí ve školkách a těhulky ať jsou v pořádku!!! Š. |
| Léňa-Honzík12/11/01,Jessica95 | 20025 |
|
|
9.11.2004 8:46:24
Ahoj holky , připojujeme se ke gratulantům ,dodatečně přejeme vše nej taky Madlence!!Taky bych ráda přidala obrázek ,ale nedaří se mi to ,jsem antitalent na PC :o( . Tak jsem si přečetla jak dětičky začínají chodit do školky a hrozně mě to dojalo .Nás to čeká příští týden ,zatím se těší ,když jsme se tam byli domluvit kdy začne, tak z tama nechtěl jít domů a brečel ,že tam zůstane .S dcerou to bylo tak ,že první dva dny se jí tam moc líbilo a pak 14 dní brečela a já za dveřmi samo taky .Vždycky byly nejhorší pondělky a v pátek už se jí zdálo ,že pro ni jdu brzy . Květo ,Honzík je na tom asi stejně s mluvením jako Lojzík ,začal mluvit až v letošním březnu a je to kalamita ,doktorka říkala , že ještě počkáme ,že to vypadá mnohem líp než jak to bylo .Umí jednu básničku (tu,tu,tu, auto už je tu) a to ji zkomolí .Barvy se mu taky pletou ,máme co dohánět pořád doufám ,že udělá pokrok ve školce ,se mnou se to učit nechce ,je tvrdohlavý jako beran. Neštovice měla Jessica v 5 letech já jsem byla těhule ,chytla je ve školce a propukly jí na dovolené u moře poslední 3 dny pobytu .Byla to chuťovka ,naštěstí jsme s tím počítali a měli jsme léky a pudr sebou. Tak jsem se tu zas rozkecala ,holky ať se sejdete v hojném počtu ,kéžby nebyla Praha tak daleko určitě bychom se připojili .Těhulky hodně zdravíčka ,Dagy dej vědět jak dopadl utz .Dětem držím palce ať se jim líbí ve školce ! |
|
|
9.11.2004 8:03:39
Vše nejlepší, ať se mu brzy začne ve školce líbit a hodné rodiče přejí Jana s Verunkou
![]() Co dneska ve školce, lepší? |
| honey | 6468 |
|
|
9.11.2004 7:59:52
Holky, ahoj,
tak napište, kdo byste mohl dneska, kolem 14.00 hodiny v Tramtárii? My bychom mohly, dala bych to vědět Radce s Aninkou, a jestli by se ještě někdo mohl přidat, tak by to bylo fajn.No nazdar, ta školka mně začíná víc a víc děsit , ale snad to u všech našich dětiček dopadne dobře, a bude se jim tam líbit.Tak a ještě jednou všem oslavencům KRÁSNÉ NAROZENINY! ![]() |
|
|
9.11.2004 7:54:41
Tak teď jsem se vrátila, Verunka je TAM. Proběhlo to docela hladce, jak jsem předpokládala, začala se ptát, jestli tam půjdu s ní, ale hodná paní učitelka jí navnadila, že se na ní těší nějaká Nelinka (respektivě p.uč. určitě Nelinku připravila na to, že přijde nová holčička), takže Verunka letěla za holčičkou, ani mi nedala pusu. Měla jsem na kahánku teda já, venku jsem setřela slzu a čakám, jestli nezavolají. Ale před chvílí jsem tam volala, zapomněla jsem jim dát číslo na mobil, a prý je naprosto v pořádku, teď tančí :o)
Tak večer napíšu, jak to vypadalo přes den. Květo, buď ráda, že si neštovice odbydou takhle malý, Verunka je měla taky před půl rokem, přinesla je neteř ze školy a řetězově je měla celá rodina, včetně mé 30leté sestry, která je v dětství neměla (záhada, já jo) a teď to nesla velice špatně - 40 horečky, unavená, zničená. U dětí to proběhlo hladce, jen ségře radili u větší holky jen krátce osprchovat, hned vysušit, ale u malýho musela pudrovat. Já taky pudrovala, jinak bych jí přetrhla, jak se furt drbala. Holky, ať vám těhotenství probíhají v pořádku a v naprostém zdraví (mě to nevyšlo), a ať máte úžasná zdravá mimi. Jinak si užijte srazík, jestli se někdy dokopeme, určitě se za vámi vypravíme. Ahoj. |
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1
Advent v PískuPísek
Macramé workshopPraha 9 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.