| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2001

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 1780] Názory 17811790 z 4200  [Dalších 2410 >>]
Daggy, Viki + Bety 30.5.05 9347
19.10.2004 23:00:29
Čau holky,

tak ti Květo (teda spíš Květuško) gratuluju k úspěšnému zvládání školky, to vám závidím. Viktorka měla jít zítra, dnes mi ale řekli do telefonu, že se v pondělí objevil nový případ neštovic! A maminka té holčičky je prý taky v ranném stadiu těhotenství, tak je asi docela vyděšená. My tudíž musíme tento měsíc vynechat, už to vidím, jak to začne příště nanovo (ten řev ráno). Ale riskovat to nemůžu.

Radko, tak do toho! Nejlépe bude, když si najdeš nějakou práci, to pak určitě snadno otěhotníš. Já jsem už byla skoro rozhodnutá, že v listopadu nastoupím na 6 hodin. A je to v čudu ...

Čau Léňo, tak to je překvápko, ten Hodonín, co? Kam se chystáte do školky? My jsme v MŠ Žižkova. Dudlík Viktorka taky docela odmítala odložit, i když ho měla vždycky jenom na spaní. Využila jsem toho, že ho někam založila a naštěstí nenašla. Já jsem ho pak sice našla, ale samozřejmě dobře schovala. Vzpomene si na něj někdy i teď, ale vždycky hned řekne, že je to pro malé děti.

Čau D.
17.6modrasek13 4288
19.10.2004 20:22:13
Ahoj holky,
včera mi nešla Rodina, tak jsem nemohla psát.
Máme za sebou dva úspěšné dny ve školce bez pláče, doufám že to nezakřiknu. Dnes dokonce Květuška seděla odpoledne na zemi a ona se nebude převlékat, protože nechce domů. Ještě dva dny a tento měsíc máme vybráno....
Ale nejí tam oběd. Jinak je ze všeho nadšená a vypráví o školce s radostí. Jen aby jí to vydrželo.
Sháním práci, dělá mi to starosti. Tady je vysoká nezaměstnanost, můj zdrav. stav---------- No však víte. Finanční situace nic moc.. Kdyby byl alespon částečný úvazek....
Někdo mi říká, že si mám pořídit třetí mimi. Taky bych chtěla, ale co to vyřeší?
Květuška se učí zapínat knoflíky. Obléká se sama, i boty obouvá, jen dohlížím aby nic nebylo naopak. Ale když přijde Pavel, tak říká že se sama neumí obléct a nechává to na něm.
Štěpule & Štěpán 9.11.2001 2008
19.10.2004 20:09:44
juj, co mi to tam vletělo???

Tak Štěpánovi se ve školce líbilo, řekla bych, že začíná být natěšenej. Ostatně to už brzo poznáme... Příští týden půjdeme vyzvednout Tomíka ještě jednou. Budou asi dobrá dvojka, včera se tam klouzali v ponožkách na chodbě, vybírali zatáčky...no, jsem zvědavá! Taky se tam dětem opravdu hodně věnují, všude jsou výtvory dětí, rodiče musí pořád něco nosit, takže jsem ráda. Bude chotit do Kuřátek.

V pátek jdeme na tříletou prohlídku, pí doktorka bude chtít po Štěpánovi nějakou písničku, ehm, tak to pochybuju, protože on tam vždy neřekne ani slovo, maximálně ahoj při odchodu.

K zubaři se taky musíme objednat. Bohužel i já, nějak mě pobílává zub.

Oříšky Štěpán baští, ale vždy ho kontroluju, protože se taky bojím udušení.

Tak čau, Š.

19.10.2004 20:00:49

honey 6468
19.10.2004 16:48:16
Ahoj vespolek!

Tak už máme očkování proti meningokokovi za sebou. Adélka trochu brečela, ale pak dostala gumového medvídka na uklidnění :), a hrála si s dětským fonendoskopem, takže jsem jí pak nemohla z tý ordinace dostat :) Zatím tady juchá a "běžně" zlobí, tak to snad bude v pořádku.
Co se týče očkování proti chřipce, tak doktorka říkala, že se meningokok a chřipka se nemohou očkovat dohromady, že mezi nimi musí být nějaká doba, kterou my už do konce prosince (prý konec očkovací doby proti chřipce) nestihneme. Ale že ona spíš doporučuje (samozřejmě pro běžně nemocné děti) očkování proti chřipce až po 8. roku života. Tak uvidím, jak bude Adélka zdravotně zvládat dětský kolektiv, a podle toho se pak rozhodnu.

Jinak jsem se ptala na oříšky - my je jíme s manželem pravidelně a Adélka je chce pochopitelně taky. Takže jsem zjišťovala, zda už může, nebo nemůže - oříšky jsou potenciální alergen, když zkoušet, tak vždy jen jeden druh, aby se pak přesně mohla zjistit případná reakce. A dávat pozor, aby děti ty oříšky nejedly někde samotné, protože je často nerozkoušou, a mohou se udusit. Doufám, že jsem nikoho nevyděsila, chtěla jsem spíš jen varovat.

Léňo, problémy se zuby byl hlavní důvod, proč jsem dudlík Adélce "odebrala". Minulý rok jsme byly na prohlídce, zubař nic neříkal, ale je pravda, že zuby moc ukazovat nechtěla :))) Teď jsme objednané na půlku listopadu, a doufám, že to bude mít v pořádku.

Čekají nás 2 hezké a teplé dny. Hurá!!!!

Mějte se hezky!
Léňa-Honzík12/11/01,Jessica95 20025
19.10.2004 9:14:12
Holky o tom očkování to není v nově založených ,ale v když nám něco schází -očkování .Tak papa
19.10.2004 8:39:26
Honey ,nedávno jsme dudlík nemohli najít a taky jsme na něj zkoušeli že je velký kluk ,on na to že ví že je velký ,ale bez dudoša spát nejde tak jsme ho hledali až jsme našli...Dcera měla dudoš taky do 3 let pak jsme šli k zubaři a ten jí řekl že už ho nesmí nosit nebo bude mít ošklivé zuby tak ho tam vyhodila do koše a už si na něj nevzpomněla.Když jsem u toho zubaře ,holky, už jste byli s dětma na prohlídce?My ještě ne, ale už se chystáme ,máme nejvyšší čas :o) .Tak ahojte všichni ,přeju hezký den u nás dnes konečně neprší a svítí sluníčko :O)).Lenka
19.10.2004 8:32:23
Ahoj holky ,hlásím další noc bez plíny :o) ,ale s dudlíkem :o(.Marti ,přeju hodně zdraví Magdulce ,my máme "bohaté" zkušenosti s bronchitidou ,loni mu doktorka nasadila v září Rybomunil na posílení imunity a zabral nám ,uvažuju že za ní zajdu ať mu ho zas nasadí dokud je zdravý ,taky bych se jí chtěla zeptat na očkování proti chřipce Honey ho tu zmiňuje,mám dojem že je o tom psáno v nově založených diskuzích.Já s tím mám zkušenosti jen se sebou mě to očkování zabírá ,manžel si týden po naočkování protrpěl pořádnou chřipajznu ,prý je to jedna z možných reakcí.Vidíš ani by mě nenapadlo že je tu mezi váma Hodoňačka ,to je dobrý.

Jak se líbilo Štěpánkovi ve školce?To máte dobrý že tam můžete být první týden s dětmi ,malá když začala chodit do MŠ tak byla první 2 dny unešená a pak 14 dní brečela když jsme ji tam vodili ,byly to muka.Mmch s tchýní jsme na tom stejně já se vyhýbám setkání s ní jak můžu...
honey 6468
18.10.2004 20:24:24
Ahoj holky!

Tak, Marti, tfuj, tfuj, tfuj i Madlence! Ať jí to dlouho netrápí! Teda doufám, že my taky takhle nedopadneme po prvním týdnu ve školce ....

Léňo, tak gratuluju k bezplenkáčovi :)) Dudlíka jsme vyřešili tak, že jsem Adélce jednoho dne (ale bylo to toto léto) řekla, že už je velká holka a umí spát bez dudloše. Ona na to pokývala hlavou, jako že jo, ale večer ho chtěla. Tak jsem jí připomněla, že už je velká, a ona na to řekla: "Velký holky nespí s dudlošem". Tu noc spala klidně. Pak ho asi 2x nebo 3x vyžadovala, ale já ho už mezitím vyhodila, takže už na něj asi zapomněla :)

My jdeme zítra na toho meningokoka, doufám, že to proběhne dobře.

Holky, budete dávat děti očkovat proti chřipce?
18.10.2004 13:34:29
ahoj holky,
Martino, tak ať Madlence zaberou léky a je brzy zdravá!!!Má to myslíš ze školky, nebo prostě nastydla?

Léňo, my jsme z Prahy. Gratuluju k té pleně! Dudlík my taky neměli, ale Štěpán má stále lahvičku s pitím, bez ní taky neusne. Je to jeho zlozvyk. Pochopitelně že pije už i normálně, ale tohle je pro něj prostě pohodlnější a při usínání je to jeho rituálek: lahvičku a svoji peřinku. Ve školce to mít nebude, už mu to vysvětluju, že to bude jen na doma, když bude chtít. Na noc mu ji zatím asi nechám anebo naopak, s nástupem do MŠ se s tím rozloučíme. Uvidíme, třeba až zjistí, že děti usínají taky bez lahvičky, tak to sám zruší. Ale žádné násilí, nerada bych, aby si pak cucal třeba palec, jako náhradu. Moje neteř to dělala do x let.
Štěpánek začne chodit do školky v listopadu a je tam praxe taková, že první týden tam budu moci být s ním /podle toho, jestli bude malej chtít.../ a doporučují jen na dopoledne. Bez spaní. Se spaním můžeme začít až tak druhý týden, aby toho na to dítě nebylo moc. Taky tam jsou "namíchaní", jsou tam jen tři oddělení, z toho jedno logopedický, jedno pro malé a druhé pro předškolní děti. Za chvíli se tam zrovna jdeme podívat. Jdeme se sousedkou vyzvednout jejího syna, takže Štěpán uvidí, kam bude chodit a poznáme pí učitelku. Jsem zvědavá, co na to bude říkat...

Holky, máme za sebou otřesnou návštěvu u tchyně! Ona teda byla v pohodě, ale to, co předvedl její starší syn, Michalův brácha, mě teda dokonale odrovnalo. Napsali jsem jí SMS, že tam jezdit nebudeme, zatím nereagovala. Pořád na to musím myslet a tak nějak přemýšlím o tom, proč vztahy s cizími lidmi jsou kolikrát lepší než vtahy v rodině...

Š.
[<<Předchozích 1780] Názory 17811790 z 4200  [Dalších 2410 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.