| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2001

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 1820] Názory 18211830 z 4200  [Dalších 2370 >>]
Radkaj - holčička, 27.11.01 7515
4.10.2004 8:46:11
honey - díky moc za rady, to víš zkušenosti se vždycky hodí...
co se týče tchýně, tak myslím, že ji prostě obě děti obtěžují stejně. Ona má opravdu pocit, jak o něco přichází, protože když ona "MUSÍ" hlídat, tak my si můžeme užívat, jdeme na večeři, do kina, do sauny... a ona by mohla (teoreticky) s náma, ale takhle nemůže... Mě to tak štve, že jsem si řekla, že už (pokud to okolnosti dovolí) ji nebudeme říkat o hlídání. Ne že bych nějak bránila v návštěvách nebo dokonce kontaktu s dětma, ale prostě hlídat už nebude. Pokud ji to tak obtěžuje, tak to fakt nemáme zapotřebí...

za kadeřníka jsem platila 1400 - ALE mám pocit, že mi udělal cenu, protože jsem tam byla na doporučení kamarádky, která pracuje pro zastoupení vlasové kosmetiky TIGI s kterou on pracuje... Nicméně doporučit bych ho mohla s klidným svědomím.

DNESKA jsem odvedla Aninku do školky - poprvé po dlouhé době BEZ PLÁČE. Sice tvrdošíjně prohlašovala, že nechce do školky, ale já ji v klidu přesvědčovala, proč jo a nakonec si dala říct... Škoda, že nemůže častěji než jen těch 5 dní v měsíci.

Květo - teď si trochu rejpnu - u nás bylo včera TAK KRÁSNĚ, že my jsme u tchána grilovali venku i jsme to venku jedli a bylo fakt krásně, sluníčko... Myslím, že poslední takový den... :o)

Martino - jak ti roste bříško? co Madlenka? chodí si ho hladit? Těší se?

Tak já to tu jdu dát zase trochu do pořádku, když tu nemám to dítě... Hezký den vám všem...
Martina+Madlenka+Kačenka 1331
4.10.2004 8:43:01
Ahoj holky, tak mi volal Standa, že "už se jí zbavil" - počítal s tím, že dnes s Madlenkou ve školce zůstane, ale Madla si prostě začala hrát a nic ji nezajímalo.... :-)) tak uvidíme, vyzvedne si ji po obědě. Holky, já jsem z toho nějaká naměkko - že už mám tak velkou holčičku... fakt jsem nějaká rozechvělá.

Květo, v Praze bylo včera moc krásné počasí, takže jsme vyrazili na procházku, bylo to prima.
17.6modrasek13 4288
4.10.2004 4:37:41
Ahoj holky,
ty dětské úrazy jsou hned. Moje dvě zlobidla naštěstí měli jen pořádné boule a modřiny, doufám, že to nezakřiknu. Jak Lojzík na sebe shodil tu televizi, taky jsem si připadala v nemocnici jako blbec, ale strach je větší...
Nesnáším, když se něco stalo a druzí mě obviňovali, že děti nehlídám, nestarám se o ně dost....
Ve středu musím dát Květušku do školky, mám z toho strach, protože do školky neeeeeeeeeeeeeeee.
Jdu s Lojzíkem do školy - bude tam učitelka ze spec. pedagog. centra a Pavel má ranní. S tchýní nemůžu počítat.
Jestli něco nezačne dělat, tak brzo nebude chodit. Spoléhá hodně na druhé. Pavel u ní byl tak 6x denně o víkendu. Je to na úkor nás, doma práce stojí, ona má uklízeno, já si musím opravovat různé věci sama.... Pavel se potřebuje učit na zkoušky z autoškoly - dělá je v útery...... Je mu to tady jedno. Odpověděl mi A proč bych tam nechodil!!!!!!!!
Dělá mi starosti moje mamka, když jsme tam minulý víkend byli, začalo ji bolet rameno. Teď přestala slyšet na ucho. Možná to spolu souvisí, ale ona se bojí zajít k doktorce.
Celý víkend bylo počasí nic moc. V sobotu zima a v neděli lilo, tak se nedalo ani pořádně být venku.
Oslavili jsme s Květuškou narozeniny. Z dárků byla nadšená, hlavně z vaničky pro panenky. Musím hlídat, aby nevzala vodu a nebyla potopa.
Dostala velkou sadu gumiček a sponek - zatím je sice nemůžeme moc použít, byly tam Funkční dětské digitální hodinky, tak s nimi chtěla i spát., ještě má puzzle krtka - 24 dílků, uvidíme jak se jí bude dařit.
Štěpule & Štěpán 9.11.2001 2008
3.10.2004 21:20:00
ahoj holky,
tak jsme zvládli víkend bez úrazu, to je co říct...i když, malej ještě nespí, tak abych to náhodou nezakřikla...pod náplast nevidím, tak snad se mu to hezky hojí a jizva bude malá. Uvidíme ve čtvrtek.
dnes jsme navštívili cirkus Berousek, já po asi tak 20 letech. Štěpán vydržel celý dvě hodiny sedět, moc se mu to líbilo. Ještě musíme jít do toho druhýho na Výstaviště.

Přeju vám úspěšný týden. Madlenka ať zvládne první den ve školce. A pochopitelně ať se tam líbí i našim zkušeným školáčkům.

Š.

honey 6468
3.10.2004 15:00:46
Ještě na tu jizvu Anince - někde jsem četla, že pomáhá natírání vitaminem E. Dá se běžně koupit v tobolkách v lékárně.
honey 6468
3.10.2004 14:59:33
Radko, to jsem taky nevěděla, že po pádu se nesmí děti nechat spát :( Bože, člověk má furt o ty děti strach! A opravdu nechápu, proč jsou ti lékaři na pohotovostech, rentgenech a podobně, tak strašně nepříjemní! Vždyť co by jsme to byli za rodiče, kdybychom to hned neřešili! Ať mi neříkají, vzhledem k tomu, co dnes a denně vidí a zažívají, že by při nějakém úrazu nebyli v tý nemocnici natotata!

My asi taky brzy půjdeme navštívit nějakou nemocnici :)), protože Robert včera koupil Adélce kolo (i s přídavnýma kolečkama), růžové :) a helmu čmelák (žlutočerná i s očima :)) Ta je z toho taaak nadšená, včera se naučila "řídit", t.j. ovládat řídítka, ale šlapat se jí moc nechce, potvoře malý :)

Radko, a ta Tvoje tchyně má lepší vztah k Danečkovi? Nebo se chová stejně jak k Anince?

Co se týče těch echinaceových kapek, tak ty jsme si koupili pro sebe, mně to docela "chutnalo" (Robertovi absolutně ne), ale pak mi začalo vadit, že je v tom alkohol a musí se to pít :) Tak jsme přešli na echinaceové tablety, kupujeme je v prodejně Vitaland (od 1.10. mají na ně akci 2 + 1 zdarma), ale dají se koupit různé druhy i v lékárně. Adélce dáváme tu Vincentku do nosu a teď od října jsem jí koupila Céčko s pomerančovou příchutí, je teda pro děti od tří let, ale to už je za chvíli. A taky jí plánuji koupit nějaké dětské echinaceové bonbony (mrkni se na DELPHARMEA ), od nich máme i to Céčko.

Tak hezký zbytek víkendu!

P.S. Ještě dotaz - kolik Tě stál ten kadeřník?
Radkaj - holčička, 27.11.01 7515
2.10.2004 23:27:26
ježinkote Štěpánko, úplně tě chápu, jak ti je, taky jsme byly na Bulovce, když Aninka spadla z patrové postele na hlavu, pak chtěla spát a spala asi 4 hodiny (nevěděla jsem, že ji nesmím nechat), tak jsem pro jistotu jela k doktorce, na mě "potěšila", že by mohla mít prasklou lebku a poslala nás na rentgen na Bulovku. Naštěstí se to nepotvrdilo, zvládla to "jenom" s boulí... Na tom rentgenu mě tenkrát docela setřeli, že jestli tam budu jezdit s každou boulí, tak tam budu pečená vařená...
Teď si trochu vyčítám, že jsme možná měly jet "na mašličku" když si rozsekla tu bradu o schod, do dnes tam má docela ošklivou jizvu a teď se jí tam navíc udělaly takové jakoby pupínky...
Ach jo, s dětma je furt "veselo"...

Včera jsme odjeli na jeden den na sraz Volvo klubu, jezdíme takhle pravidelně, je to docela legrace. Hlídala tchýně, ach jo, já vím, že bych jí měla být vděčná, ale... Domluvili jsme se, že přijedeme kolem třetí odpoledne a ona už od poledne volala, že Aninka nechce spinkat a jestli už jedeme, že slíbila manželové sestře, že jí přiveze na stavbu (rekonstuují domek) kafe... Co na to říct? Když jsme přijeli, tak už stála ve dveřích a že teda jede. Tak mi z toho bylo docela smutno, že je jí to tak strašně na obtíž, když to srovnám s mojí maminkou, která se vždycky na Aninku strašně těší a když odjedeme tak hned volá, že se jim po ní stýská, že si na ni tak zvykli... Tchyně má auto, takže klidně mohla jet s tím kafem i s Aninkou, ale to ona má asi strach, aby náhodou o něco nepřišla. Tak mě to docela štve.

Jinak mám ale dobrou náladu, protože jsem byla ve čtvrtek večer u holiče, nového, a byla jsem fakt spokojená, super mě ostříhal a dokonce i super vyfoukal (to se mi snad ještě nestalo). Pro Pražandy - opravdu můžu doporučit, je to v Kostečné 3 (kolmá na Pařížskou), je majitel a jmenuje se Jan Florián. Dala jsem mu NAPROSTO volné ruce, jenom jsem chtěla mít vlasy na krku (alespoň trochu) a abych s tím mohla jít na pracovní pohovor (tedy nic ulítlého). A fakt super. Střih bomba a barva/melír taky. Dokonce i Tomáš, který mě tam vyzvedával byl nadšenej - asi pětkrát mi SÁM OD SEBE řekl, že mi to strašně sluší... Musím teda dodat, že jsem to měla už fakt strašný :o)

Tak a teď si jdu uvařit čaj a naložit se do vany, strašně mě už celý večer bolí v krku, snad z toho nic nebude, hlavně aby to nechytla Ani, teď se zbavila té rýmy. Jo - ještě jenom, honey, koupila jsem dnes ty echinaceové kapky - jak jste je Adélce dávali? Jsou strašný!!! Taky jsem koupila vitamin C - jako bombónky s jahodovou příchutí a kromě toho spoustu ovoce, kiwi, pomeranče, grepy... to by v tom byl čert, abysme na to strašný počasí nevyzráli... :o)

Hezký a klidný zbytek víkendu vám všem!!!
honey 6468
1.10.2004 9:38:30
Ahoj holky!

No, Štěpánko, to je teda dost drsný! Hlavně že mu to nešili! A to jsem si tady chtěla postěžovat, že Adélku štípnul komár na víčko a pod víčko, celé je to oteklý, zarudlý a vypadá, že jsme jí zmlátili :( To Štěpánova hlava je teda horší, ale však on se z toho v pohodě dostane! No jo, kluci jsou živly :)

Martino, já jdu příští týden kupovat ten pytel, už se těším. Nevíš náhodou, jak tam mají otevřeno, abychom třeba nepřišly o polední přestávce.

Květo, podle popisu to fakt nebyla vhodná práce, ale neboj, ono se něco určitě najde!

Všem přeju hezký den!
Martina+Madlenka+Kačenka 1331
1.10.2004 8:09:15
Ježíš, Štěpánko!!! Ještěže mu to nešili....

Květo, to je mi líto s tou prací, ale však ona se objeví jiná nabídka - časově vhodnější. A z té Květuščiny školky si nic nedělej, zrovna včera mi říkala jedna maminka, že její chlapeček nic ve školce nejedl dost dlouho, ale pak najednou začal. Důležité podle mě je, že ve školce nepláče atd...

Ale souhlasím s Tebou, že je Lojzík ještě moc malý, aby ji vypravoval do školky a staral se o ni - u nás ve školce by to tak ani nešlo - musí ji přivést někdo dospělý a taky si ji vyzvednout. Já osobně bych Madlenku nesvěřila nikomu tak pod 15 let (a to bych toho dotyčného musela dobře znát a vědět, že se můžu 100% spolehnout a někomu takhle mladému tak max. na dvě hodiny).

Holky, my jdeme do školky v PONDĚLÍ!!!!
Štěpule & Štěpán 9.11.2001 2008
30.9.2004 22:20:15
čau holky, tak Štěpán si večer rozbil hlavu! Na čele díra tak dva cm široká, poměrně dost hluboká! Lítal po bytě a v tý rychlosti se uhodil do poličky. Všude spousta krve, já sama doma, sice s autem, ale neschopná řídit, protože jsem byla úplně vyřízená, na Bulovku nás hodil můj táta. Naštěstí mu to nešili, stáhli mu to těma "mašličkama" /má jich tam asi 10/, za týden kontrola. Strašnej zážitek. Za chvíli to budou 2 roky, co si rozbil hlavu o topení a teď znova. Soudě podle toho, co večer snědl, nemá otřes mozku, takže bude mít snad jen jizvu, na kterou pak bude balit holky... Ještě teď je mi z toho blbě a tak si tak říkám, že by bylo dobrý mít holobyt a na stěny dát molitany, pak bychom byli třeba bez úrazů.

Květo, se školkou je to nepříjemný, sama nevím, co nás čeká, ale v těchto případech se radí vydržet! Nám už se to taky blíží, jsem zvědavá.
Š.
[<<Předchozích 1820] Názory 18211830 z 4200  [Dalších 2370 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.