Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Štěpule & Štěpán 9.11.2001 | 2008 |
|
|
18.3.2006 14:19:22
ahoj holky, tak ta zima letos snad neskončí!!!???
Štěpán bude doma až do 31.3., byli jsme v Motole, poslala nás tam obvodní, už si s ním nevěděla rady. Včera mu tam píchli pendepon, což je jakési dokončení antibiotické léčby a te´d budeme čekat, jestli se už konečně uzdraví a zmizí ten pneumokok. Ještě mu dávám Sinupret na uvolnění dutin a stříkáme Vincentku do nosu. Ven chodit může, ale do kolektivu raději nee, zase by asi něco chytil. To by mě opravdu nenepadlo, že bude 2 měsíce doma, ach joooo. Chceme jít teď na chvilku na pouť, na pár atrakcí, cukrovou vatu a domů. Daggy, my bysme do té Podhajské měli jet v květnu, takže to by mělo být akorát. Četla jsem o tom tady něco na Rodině v jedný diskusi, jeden to zatracuje /je to prdel světa.../, druhý se tam rád vrací, tak jsem zvědavá, s čím přijedeme. Doktorka to rozhodně schvaluje. Z té kosmetiky jsem byla celkem rozčarovaná, vytrhala mi obočí, oholila /no jo, začínaj mi normálně růst fousy na bradě a rovnou mi to strhne i pod nosem.../, dala masku, nabarvila řasy a to bylo vše. Žádné čištění, přitom si myslím, že to potřebuju. A platila jsem 470 Kč. Jaké jsou vaše zkušenosti, kam chodíte, co s vámi dělají...? Když jsem byla minule, tak mě normálně čistila, i něco musela propíchnout jehlou. Tentokrát se mi to zdají vyhozené peníze. Tak zatím, Š. |
| Daggy, Viki + Bety 30.5.05 | 9347 |
|
|
15.3.2006 20:07:25
Čau,
no už je to za námi, ale ta neděle byla fakt děsná, okna našeho přízemního domečku byly fakt od sněhu a před garáží jsem odhazovala přes dvacet čísel sněhu, jak tam bylo naváto. A Vikinka chtěla v té vánici nutně ven na zahradu. Naštěstí si dala říct, ale po obědě, když přestalo sněžit, tak vyběhla a lozila v těch závějích po kolenou. Snad to přejde rovnou v léto, ne? Třeba se za týden probudíme a bude +20st.! Štěpánko, ještě k Podhajské (nebo k Podhajskému?) - prý je v létě ta voda dost otravně teplá, tak nevím. Nejlepší je prý jaro a podzim. Čau D. |
| honey | 6468 |
|
|
12.3.2006 9:46:53
Ahoj holky!
Co se to děje?????? Furt sněží, sněží a sněží ...... máme úplně zavátý balkón, a okna málem do půlky :( Takhle hrozný to tuto zimu ještě nebylo .... Už chci jarooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo! Daggy, díky za info. Dodělávám teď jednu aviváž, tak to pak zkusím. Vy se z domku dneska možná ani nedostanete, co? Štěpánko, tak to Tě upřímně lituju! Od 4. února? My jsme měli tento týden Adélku doma, já s ní byla 2 dny, Robert zbytek, a už jsme z ní šíleli. Ona se prostě nudí, a všechno už zná, a s tímhle si hrát nebude, a tohle jí nebaví ... prostě na odstřel. Fakt přeju pevné nervy! A hlavně ať se z toho Štěpán dostane! Co ty lázně? Už máte vybraný termín? Tak nakonec to v práci vyšlo, gratuluju! Hezký zbytek víkendu přeju všem! P.S. Nechce jít někdo na Matějskou? :))))) |
|
|
10.3.2006 19:52:30
nazdárek!
Štěpán dnes dostal druhá, silnější antibiotika. Od pondělí chodíme stále na ORL na odsávání. Dr. mu v nose našla dvě bakterie, jedna už je díky lékům, co teď bral, pryč, ale ta druhá je pěkná mrcha a odolává a odolává. Už šílíme, je doma od 4.února, akorát byl tři dny ve školce, když se mi zdál dobrej. Ale nebyl! Ale každopádně už mu tolik "neplavou" oči , v noci spí, i ten zatracenej kašel pomalu ustupuje. Já už chci jaro, mně už ta zima leze na mozek. Honey, nakonec zůstáváme oba, já i ten kolaga, ale náš pracovní kontakt spočívá v tom, že se max. potkáme na chodbě, pozdravíme se a to je všechno. Já teď budu mít na starosti Minuty regionu, který běžej v 18:50 od po do pá. Těším se, snad to půjde. Takže Pražačky, pokud budete mít nějaký tip, tak mi napište. Cokoliv, když se ve vašem okolí bude něco dít. V pondělí jdu konečně na tu kosmetiku, už se nemůžu dočkat. Kosmetička mně zase určitě vynadá, že má se mnou hodně práce, protože nechodím pravidelně. Tak se mějte krásně, pěkný víkend přeji, Š. |
|
|
9.3.2006 23:21:29
Ahoj,
Honey, prací sodu seženeš v každé drogerii, pokud máte tvrdou vodu (my děsně), hodí se přidat i na praní do pračky (a nepotřebuješ pak ani Calgon, jak se snaží ti namluvit ten pán v TV), dávkování je na balíčku. V případě přidání do pračky to chce ale raději předem rozpustit v troše teplé vody. Co se týče aviváže, ocet je ten úplně obyčejný. Zrada je ovšem v tom, že soda s octem dosti zuřivě reaguje při učité nasycenosti roztoku a vybublává to ven, takže "vyráběj" ve dřezu nebo v umyvadle a opatrně. Já si dělám obvykle dávku právě do té láhve od octa, naleju asi třetinu lahve vody (teplé) a v ní rozpustím "něco" sody (jak jsem psala, má to být 1:1:1, takže můžeš zkusit třeba 1/3 l H2O, 1/3 l ocet, 1/3 l soda, vše měřeno v kuch.odměrce). Až je soda rozpuštěná, dolévám opatrně ocet až po vrch lahve, ale tady je právě ta malá zrada, že to při učité nasycenosti začne "vřít", ale časem získáš zkušenost. Právě proto dávám té sody o něco míň. Je otázka, jak potom hotový roztok dávkovat do pračky, prostě plnou nádržku na aviváž ale zdá se mi to málo, takže věci, které chci mít opravdu "bez náboje" (nějaké echt uměliny) vyavivážuju zvlášť v umyvadle. Jinak mi to dostačuje. Čau D. |
| honey | 6468 |
|
|
6.3.2006 16:27:09
Ahoj holky!
Tak dekolt je už zase v normě :), ale pro jistotu jsem si pořídila silnou rýmu :( Ale vydržet to jde, tak holt jsem šla do práce, vyležela jsem se o víkendu. Daggy, prosím o info, kde se dá sehnat ta prací soda? A jaký ocet používáš, úplně běžný z obchodu? Vím, že jsi psala poměry, ale o jak velké dávky se jedná? Promiň, že se ptám tak detailně, o zrušení aviváže jsem už uvažovala, nějakou dobu prala i bez ní, ale na tom prádle to pak bylo poznat. Tak bych to ráda vyměnila za něco méně agresivního ...... jak jsem teď měla ten ekzém na hrudi, tak jsem měla pocit, že mně svědí i stehna :( Já si teď už fakt musím dávat pozor. Tak nám dneska přišlo vyúčtování elektřiny, "naštěstí" budeme doplácet jen 1500 Kč, a to jen díky mé prozřetelnosti :), protože jsem pro jistotu platila o 500 Kč měsíčně víc, jinak by to bylo horší. Pražská energetika nám vystavila fakturu na měsíční zálohy ve výši 1900 Kč! Díky, díky, že už nebydlíme v tom starém bytě, kde byly přímotopy! To bychom se nedoplatili. Hezký zbytek dne přeju. |
|
|
4.3.2006 22:03:59
No právě slyším, že se vrátil manžel a odhrnuje venku sníh, vy už to máte v Praze od rána a já doufala, že to sem nepřijde - a přišlo. Tak Pražáci - šup na demonstraci proti zimě - prý u vás bude. Kde to jaro sakra je???
|
|
|
4.3.2006 21:59:43
Čau holky,
uff, konečně jsem vás přečetla, trochu jsme se koukám rozrostli. My žijeme, kupodivu jsme už nějak dlouho zdraví, největší "scíplinka" jsem tu já, protože do půlnoci čučím do PC nebo si hraju s kalkulačkou (roční uzávěrky), pokud teda zrovna neuklízím. Přes den toho pravda moc neudělám, i když je Betynka hodná,ale přece jenom už jí musím i uvařit a pohrát si s ní. Viktorka měla taky karneval, byla za čarodějnici. Příště ovšem chce za princeznu, kterou jsem jí doposud úspěšně vymlouvala, hold to budeme muset absolvovat. Štěpánko, na Podhajské jezdí pravidelně můj šéf, má lupénku a moc si to chválí, jezdí tam 1x¨měsíčně. Pořád mě taky láká, ale zatím jsem nebyla. Léňo, pokud bys chtěla být echt přírodní, tak se na plíseň dá použít i prachobyčejný ocet, popř. roztok boraxu. Jinak Viktorku taky občas některé (ty levnější a umělé) punčocháče škrabou, ale u bavlněných si nestěžuje. Opět pro "přírodní" lidi - já vůbec aviváž nepoužívám (v těhotenství s Viktorkou mi začala páchnout), do vody na praní přidávám sodu a v případě nutnosti používám jako aviváž směs ocet+prací soda+voda (mělo by to být v poměru 1:1:1, ale já dávám sody míň). Přidám i pár kapek nějakého aroma olejíčku. Soda neutralizuje zápach octa, takže se nemusíte bát. Dobré zejména pro ekzematiky. Čau D. |
| honey | 6468 |
|
|
3.3.2006 18:28:30
Ahoj Štěpánko,
ten krém zabral, sice mám ještě stále flekatý dekolt, ale v porovnání se včerejškem je to nebe a dudy. Svědí to, ale postupně se to zmenšuje, tak vidím, že je to na dobré cestě. O víkendu se chystám zkontrolovat veškerou kosmetiku, a co se mi nebude líbit, to poletí. Vítaná příležitost jak si pořídit něco nového :)) Už mám přichystané letáčky z lékárny :) Na jaro taky čekám jak na smilování, už je ta zima moc dlouhá ... Gratuluju k plnému úvazku! Znamená to, že ten "problémový" kolega byl někam převeden? Nebo Ty? Co se týče uší, tak u dětí je to strašně ošemetné :( I když máme potvrzeno, že A. dobře slyší, stejně se dost často vyptává "coo"? No a teď hádej, jestli neslyší doopravdy, a nebo se jen dělá .... Mně Adélka posledně na mou prosbu, aby ještě nesplachovala na WC, že jdu hned po ní, odpověděla: "Mami, Ty jsi taková moje hodná splachovačkaů :))) My na čtení knížky střídáme, momentálně vede Bambi a Krtek kamarád. Zakoupila jsem knížku "Putování za švestkovou vůní" od L. Aškenazyho (teda je spíš pro trochu starší děti), nalákaly mne nádherné ilustrace Heleny Zmatlíkové, no a dostali jsme se na stránku, kde vystupuje postava jménem Pipina. Ježiši, to byla voda na A. mlýn ... :) Co dětem čtete? My teď Honzíkovu cestu, moc se mu to líbí. Hezký víkend všem! |
|
|
2.3.2006 22:28:43
ahoj,
Honey, tak to je děs teda! Tak ať ti to co nejdřív zmizí, ať máš klid! Štěpánkovi se částečně vrátil atop.ekzém, někdy to má lepší, někdy horší, hlavně na obličeji. Taky mažeme. Asi je to i tím, jak jsme patlali na tělo tekutý pudr na ty neštovičky. Ehm - pro změnu už je zase doma, má velkou rýmu, tak byl ve školce tři dny. Už aby bylo jaro a teplo! Jinak mě čeká velká změna, od 1.4. budu dělat na plný úvazek. Šéf mi dal nabídku, kterou jsem nemohla odmítnout. Tak jsem na to zvědavá. Snad to zvládneme, hodně bude pomáhat moje máma, protože bude muset malýho vyzvedávat ze školky každý den. Co se týče ušního, tak my malýmu taky často říkáme, že tam budeme muset zajít. Xkrát mu něco řeknu, a on se pořád ptá "co?". On má stále svoje hlášky, včera mi říká: mami, roztop pec a hodíme tam tátu... Co dětem čtete? My teď Honzíkovu cestu, moc se mu to líbí. mějte se hezky, Š. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.