Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| honey | 6468 |
|
|
2.3.2006 17:39:00
Ahoj holky!
Tak mám zase ekzém :(( Ale festovní! Přes celý dekolt! Vypadá to hnusně, svědí to, pálí to, a chce se mi z toho brečet. Dneska jsem kvůli tomu byla i na kožním, protože mně kolegyně vyděsila, že se mi to rozšiřuje i na krk. Vyčkala jsem si dvě hodiny v čekárně, a dostala z toho šílenou zimnici, takže mně nakonec vzali "přednostně". Dostala jsem Xyzal tablety a Beloderm krém (ten strašlivě páchne). A jako obvykle vlastní vinou :( Ještě od minulého roku jsem měla v zásobě jeden krém od Avonu, ale nechtělo se mi ho dávat na obličej (ještě jsem měla v paměti ten ekzém jako reakci na makeup od Lancome), tak jsem si s ním večer natřela dekolt :( No a teď tady s úplně rudým pálicím dekoltem, který desně svědí. Nejradši bych si nafackovala!!!!! Teď mám samozřejmě pocit, že mne začíná svědit celé tělo ..... ááááááááááááá, zbláznííííííííííím seeeee! Jasmin, Adélka dělá totéž! Neposlouchá, všechno se jí musí opakovat několikrát (a opravdu slyší dobře, před nedávnem jsme byli v Motole na ušním :)); a nejvíc mně štve, když se hádá, že něco je tak nebo tak. Příklad: "Mami, kde rostou šahací stromy (stromy, co "šahají" na lidi)? V pohádce, Adélko. Ne, nerostou! (lehký vztek). Opravdu, rostou jen v pohádce. Ne, nerostou, a nerostou! (větší vztek). Ady, věř mi, já žádný šahací strom nepotkala, protože nejsou. A jsou, a jsou, a jsou!!!! (velký vztek, doprovázený dupáním nožky :) To vše v tramvaji ...... na zabití :)) Řeším to tak, že se nejdřív snažím vysvětlovat, někdy se to povede; a když ne, tak to vzdávám :) Ale dost taky záleží na tom, čeho se to týká. Když je to blbost typu šahacích stromů, dál nerozpitvávám. Pokud něco důležitého, vysvětluju furt dokola. Mějte se hezky! |
| jasmin | 20297 |
|
|
1.3.2006 21:03:22
Ahoj
Tak plíseň taky řeším savem a větráním. Taky máme plastová okna. Na jednu stranu nikde netáhne ale ta plíseň je hrozná.. Chtěla jsem se zeptat? Tom je někdy ,tedy většinou jako hluchej,poslechne až na potřetí, většinou jsem zjistila mě vůbec neposlouchá,prostě mě má vypnutou. Oblékání je hrůza,trvá dýl než bych potřebovala. Taky se pořád hádá,vzteká a rozčiluje a pak brečí. Nebo se někdy nenechá vůbe přesvědčit o tom že mám pravdu. Hádal se třeba že to je pavouk a ona to byla moucha..a udělá z toho děsný dráma.Tak mu to přestanu vysvětlovat a říkám si že jestli to ted neví tak čase to přece sám pozná. Naštestí to jsou jen chvilky a pak je celkem klid.A nejhůř je když se vrací od kamaráda...to je pak peklo. Tak jestli ti vaši pokladi jsou občas taky takový a jak to řešíte. zatim ahoj |
| Léňa-Honzík12/11/01,Jessica95 | 20025 |
|
|
1.3.2006 9:02:45
Ahoj holky,
plíseň jsem řešila taky savem, posunula jsem skříň dál od zdi a snažím se často větrat. Nejspíš máte pravdu s těma plastovýma oknama ,máme je druhým rokem a před tím jsme plíseň neměli ,na těsnění jsou dobrý, na mytí proti těm starým taky, ale tohle je humus. Honza byl dvakrát ve školce a dnes mu opět teče z nosu, achjo ať už je konečně teplo nebo se z toho nevyhrabeme.Včera mi říkala ředitelka MŠ, že bude školka celé letní prázdniny zavřená (do teď fungovali v červenci), takže budem malého vozit do Hodonína. Danielo, taky mě napadlo to stejné co Honey, že by mohla mít alergii na materiál nebo na prášek na praní anebo jí ten matroš prostě vadí, ale když se k tomu ještě přidalo počůrávání (i když to může mít i z nachlazení) asi bych se poradila s doktorkou. Honza si oblečení moc nevybírá taky má svých pár oblíbených kousků, ale netrvá na nich jen má potíže se vůbec obléct a když už se obleče tak má nejmíň jednu věc opačně..Ovšem s vybíráním oblečení máme potíže s Jessicou takže už jí sama nic nekupuju vždy jde se mnou a musí si to vyzkoušet pač máme skříň plnou věcí, které nenosí. Zatím se mějte hezky,ahoj! |
| Daniela, Kacenka 21/11/01 |
| • |
26.2.2006 16:19:53
Ahoj holky, moc vam dekuju za rady, urcite pomuze se s nekym podelit o trapeni. Kacenka pred chvili odesla s tatinkem do obchodu. Byla jsem v soku, ze vubec chtela jit. Zezhora se nejdriv ozyvali hrozne vykriky, a vety: tyhle boli, tyhle taky boli... Nakonec si vzala dziny, ale odmitla si strcit kosilku do kalhot. Ach jo. Jeste ke vsemu se zacla k ranu pocuravat, uz je to asi po pate v tomhle tydnu. V noci totiz pribehne ze sveho pokojicku k nam, tam mam u postele nocnik, vycura se, a usne. Jenze k ranu se pak probudim v louzi... Pod prosteradlo davam igelit, abych usetrila matraci, ale stejne pak musim rano sundat prosteradlo a povleceni a vyprat to. Uz me to unavuje. Premyslim, jestli to nema nejakou spojitost s tim, ze ji boli puncochace a kalhoty. Je mi divne, ze by si to vymyslela, protoze kdyz ji vidim, jak hystericky breci, tak by ji clovek i uveril. Mozna bych mohla zkusit novy prasek na prani. Jinak se Kacenka chova normalne, dovede byt roztomila. Snad pomuze od zari i ta skolka. Uvidime. Mejte se vsichni krasne a hezky zbytek vikendu!
Daniela |
| Lenka a Nik 11/01 |
| • |
26.2.2006 12:59:19
Ahoj Léňo,já recept mám i když se nedá vždy použít :o) Měla jsem plíseň 3x1m za manž.postelí,hrůza,tak jsme se odstěhovali! Bylo to v paneláku a je to dosti časté!Vzala sem Savo,postříkala a postel odsunula více od zdi aby to luftovalo.A taky jsem pak denně větrala půl hodiny.
|
| honey | 6468 |
|
|
26.2.2006 11:35:23
Ahoj holky,
ať už ta zima skončí, chodím z práce unavená, do toho 2 x týdně cvičit, a v 8 večer mi už padají oči :( I to dítě chodí spát později než já. V pátek jsem dostala silný břichabol, křeče, musela jsem jít z práce domů .... naštěstí se to přes den upravilo, takže včera jsem mohla jít cvičit. Měly jsme takovou sobotu pro ženy (ve studiu, kam chodím na ty pilates), dvojhodinovka, bylo to dost náročné, ale moc mně potěšilo, že moje kondička se dost zlepšuje. Pak jsem ještě zašla s kamarádkou na pizzu, a to, co jsme vycvičily, jsme zas mohutně doplnily :)) Štěpánko, tady jsem Ti našla nějaké info - http://www.obecpodhajska.sk Léňo, taky mne napadla ta plastová okna, nemůže to být z toho? My máme v pokojích dost suchý vzduch, ale vyřešila jsem to odpařovačem, do kterého ještě kapu pár kapek esenciálního oleje. O solních jeskyních jsem slyšela jediné, a to, že se v nich dobře dýchá :) Jinak já jsem nám pořídila do ložnice a do dětského pokoje solnou lampu (elektrickou), a řekla bych, že to dost pomáhá a ovzduší je "zlepšeno". Danielo, Adélka mívá občas stejné požadavky, zvykla si, že přes léto chodila naboso, ale já jsem tvrdohlavější než ona :), takže nepovolím. Prostě jí řeknu, že bez punčoch / ponožek prostě ven nepůjde, a hotovo. A klidně jí tam nechám válet (teda když mám čas :), a odcházím z pokoje. Ona pak po chvíli pochopí, že to musí udělat, a většinou si pak ty punčošky vybere sama. Zato si pak sama může vybrat zbytek oblečení, klidně i v těch nejdivočejších kombinacích :) Ale to teď mluvím o víkendu. Přes týden jí chystám oblečení už večer, abychom se nemusely poránu dohadovat, ale ukážu jí, co jsem vybrala, a když se jí třeba nelíbí barva, tak si může vybrat sama. A ještě mne napadlo, jestli Kačenka třeba nemá nějakou alergii na materiál, ze kterého se ty punčochy vyrábí. Na dotek jí to třeba nevadí, ale při delším kontaktu ano. A pokud ne, tak asi jenom zkouší, kam až může zajít. Vidím to doma, mám totéž v bleděmodrém :)) Jinak přeju hodně sil! Jasmin, u kluka je odmítání punčoch pochopitelnější :) Vidím to ve školce, že ti starší kluci už punčochy odmítají a vzájemně se posmívají, když je na sobě vidí. A co třeba zkusit nějaké klučičí jégrovky? Tak jsem se koukla na http://www.funkcnipradlo.cz/index.php?page=katalog&id=14, mají tam i dětské velikosti, ale začíná to na 130tce, to by asi bylo Tomovi ještě velké .... Mimochodem, nemáte pocit, že ty děti rostou jak z vody? My už jsme museli v průběhu zimy koupit větší velikost punčošek, než jsem pořídila na začátku zimy, protože už jsou Adélce krátké. Už měří 107 cm! V pondělí jsme byly na první návštěvě logopedie, bylo to zajímavé. Máme jí nenásilně opravovat, když něco řekne špatně, ale spíš se máme v tomto věku zaměřit na různá dechová cvičení, aby uměla správně používat mluvidla. Moc jí to nebaví, tak to zkouším třeba u mytí zubů, a tam se to ztratí :) Všem přeju krásný zbytek víkendu a úspěšný pracovní týden! |
| jasmin | 20297 |
|
|
25.2.2006 22:44:18
Danielo tak jsem si tvůj příspěvek ještě jednou přecetla a myslím že Kacenka oblékání jen bojkotuje,,všechno přece nemůže mít chybu,né ?
Tak co kdyby se opravdu oblékla sama do toho co chce a uvidíš. Ta zima je blbá,oni si doma zvyknou sedět a pak nechtějí moc chodit ven ,tak se dost vymlouvají. Tom to dělá občas taky :o((( No moc jsem asi nepomohla :o((( |
| jasmin | 20297 |
|
|
25.2.2006 22:36:59
Ahoj ve spolek..
Občas vás čtu :o)) Mám stejně stareho syna tak bys s váma občas pokecala a předala si pár chytrých rad :o))) Punčochy nedávám vůbec protože stále tvrdí že je nesnáší a zjistila jsem že odmítá jít třeba i bobovat jen aby si je nemusel vzít.Rešíme to teplákama místo punčoch.Ale u holčiny to asi vždycky nejde ,co ? A z těch 10 si žádně nevybere? Že by se opravdu oblékla do toho co chce sama? Taky nám skončili neštovice a očekávám je u dcerky.Trochu se jich děsím,tak at to máme rychle za sebou. Tom jich měl docela málo,to nám řekla dr. Mel jich tak 50 a stejnak to bylo dost drsný.. A koupala jsem ho a bylo to lepší než nekoupání. Tak zase někdy ahoj :O))) |
| Štěpule & Štěpán 9.11.2001 | 2008 |
|
|
24.2.2006 15:55:13
ahoj Danielo,
takže si spíš myslíš, že si Kačenka vymýšlí a prostě Tě jen zlobí??? Nemůže se třeba potit, pak by ji to zrovna opravdu mohlo "bolet". Nedávno jsme šli s malým ven a musela jsem ho pořád škrábat na nohou, šimraly ho punčocháče. Měl pak i suchou kůži, tak jsem mu to musela hodně promazat. Jinak Štěpán je taky hodně vybíravej v oblečení. Oblékání a svlékání jsme řešili a vlastně i řešíme tak, že soutěžíme, kdo bude první. To bych nevěřila, jakej to je pak fofr, kam se na něj hrabu. Je to divný, vždyť Kačenka musí vidět Tebe, jak se oblékáš, tak by se měla spíš "opičit" po mamince, si myslím. Panenky si neobléká? Co takhle jít s ní na pár minutek, ale opravdu jen na pár minutek u domu ven bez punčocháčů, aby jí začala být zima a uvědomila si to? Každopádně by tu asi dobrou roli sehrály ostatní děti ve školce, viděla by, že si oblíkají to co ona. No nevím, asi jsem neporadila, Š. |
| Daniela, Kacenka 21.11.2001 |
| • |
23.2.2006 16:40:45
Ahoj holky, jsem tu poprve, a hned s problemem. Doufam, ze se najde nekdo, kdo mi treba poradi... Vysvetlim o co jde. Kacenka posledni asi dva tydny hrozne zlobi s oblekanim. Punchochace, kalhoty i ponozky ji "boli", skrabou, skrti, jsou prilis male, velke, kratke, dlouhe, proste to neni ono.
Nejradsi by chodila naboso v nejake sukni, coz dost dobre v tomhle pocasi venku nejde. Doma je to dobre, ale jakmile mame jit nekam ven, tak je schopna lezet na zemi, kopat nohama a hystericky brecet a rvat, ze ji kalhoty nebo puncochace "boli". Vsechno jsem prozkoumala, nikde neni nic, co by mohlo bolet a do pradla pridavam avivaz, tak je i dost mekke. Vysvetluju ji vklidu, ze tam neni co by bolelo, a i kdyz ji necham, at si sama vybere obleceni, tak z 10ti paru puncochacu a x-paru kalhot o vsem rekne, ze ji boli. Poradte, co s tim? Do skolky nechodi, treba az zacne, zlepsi se to... Diky predem za vase rady. Daniela |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.