| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2001

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 390] Názory 391400 z 4200  [Dalších 3800 >>]
Štěpule & Štěpán 9.11.2001 2008
23.2.2006 13:28:35
ahoj,

Léňo, ani se solnou jeskyní, ani s plísní zkušenost nemám. Ale spíš je ta plíseň z vlhka, ne? Nemáte plastová okna? U těch je to prý časté. Nám je na jaře chtějí zrovna dávat, tak nevím, jestli mám mít radost nebo ne. Vím, že sousedka plíseň na zdi řešila Savem. O té solné jeskyni pak prosím napiš. Jednu budují u mámy v baráku, tak to pak chci taky zkusit.

Tak já dnes byla u kadeřnice na melírku, už jsme to potřebovala jako sůl. Ještě bych měla jít na kosmetiku, ale to asi až příští měsíc. Štěpánek je u babi. Na dnešek poprvé spal celou noc, nedávil se. Tak snad to bude už lepší. A zase najedeme na nějaký řád /včera spal odpoledne a pak s námi sledoval hokej, kterej končil před půlnocí.../

Tak se mějte
Š.
katka willheimova 17894
23.2.2006 12:51:14
Dobrý den,
ráda bych vás pozvala do svého obchůdku: BAZÁREK U BUBÁČKA . Je zlevněno více než polovina zboží, navíc při koupi nad 500 Kč neplatíte poštovné.

Těším se na Vaši návštěvu!
Léňa-Honzík12/11/01,Jessica95 20025
21.2.2006 8:57:17
Ahoj holky,
my jsme taky už 14 dní doma, malý měl zánět průdušek a zánět v obou uších, dnes jdem na poslední kontrolu, atb. má dobrané, už je dobrý, ale ještě ho nechám do konce týdne doma. Taky mají zítra ve školce karneval, ale nechci, aby šel hned mezi nachrmlané děcka. Já jsem s ním doma.
Štěpánko, docela vám závidím, že už máte neštovice za sebou, my je určitě chytneme, když se to bude nejmíň hodit.Lázně Podhajské neznám, ale určitě najdeš info na netu.

My chceme o víkendu zajet do solné jeskyně, už jste tam někdo byl?

Jinak u nás není žádná změna, já stále v práci, ale teď mi odpočinek udělal mooc dobře :o).Včera večer jsem našla v děckém pokojíku plíseň za skříní, ovšem pořádnou snad do půlky zdi, takže se na to vrhnu ať to do večera pak vyluftuju, nechápu kde se tam vzala, spíš mi připadá, že tam děcka mají suchý vzduch.Máte na to někdo zaručený recept?

Mějte se hezky!

20.2.2006 16:05:02
ahoj holky, tak my jsme stále doma, sice neštovice už jsou pryč, ale pro změnu má Š. něco na průduškách, tak má sirup a určitě do konce týdne bude ještě doma. Takže to budou celkem tři týdny. Škoda, ve středu mají ve školce karneval, měl jít za rytíře, ale to se nedá nic dělat,no. Hlavně aby už byl v pohodě. On měl kašel a rýmu po celou dobu neštovic, a podle dr. má teď oslabenou imunitu a je to holt na dýl.

V květnu pojedeme na Slovensko do Podhajské, jsou tam termální koupele, tak se těším na relax. Hlavně Štěpán má zase trochu ekzém, tak mu to určitě pomůže. Neznáte to tam někdo?

Tak se mějte a něco napište!!!
Š.
honey 6468
11.2.2006 10:23:56
Štěpánko, díky za vysvětlení. Já doufám, že je zatím nedostanu, i když Adélce by se asi "hodily", ale máme v práci těhotnou kolegyni, a tu bych teda ohrozit nechtěla.

K hrám mně napadlo třeba ještě pexeso, nebo omalovánky .... no a už mi došla inspirace :( Tak doufám, že se brzo dostanete ven.

Nám včera přestala téct voda, na Patočkově byla nějaká havárie, měli to pustit večer, ale nic :( Naštěstí to už cca od 10 rána jde, jinak jsem už byla domluvená s kolegyní, že se k ní půjdeme celá rodina vysprchovat :)

Všem přeju krásný víkend!
8.2.2006 22:23:50
ahoj,
Honey, my do Motola jeli proto, protože byla sobota a pohotovost je na našem obvodě jen pro dospělé. Jinak bysme šli normálně k dětské. Já věděla, že byly neštovice ve školce, tak nebyl problém je poznat. Ráno měl asi dva pupínky na obličeji, jeden na zádech, ale na čele pod vlasy jsem mu našla puchýřek. A to rozhodlo, jsou to totiž puchýřky a ty musí postupně prasknout. Když pak praskne poslední, přestává být dítě infekční. Naštěstí se Š. vůbec nedrbe, kapeme Fenistil. Tobě neštovice nepřeju, ale Adélce snad asi jo, protože v dětství to má lehčí průběh než v dospělosti. Teď to má známá mé seegry a už týden má prý horečky...
Mno, už nám doma pěkně hrabe. Postupně si vzpomínám na hry z dětství a učím to malýho, jsem ráda za každou chvilku, kdy ho zabavím. Takže hrajeme pan čáp ztratil čepičku, slepou bábu, Honzo vstávej, tichou poštu, karty, člověče nezlob se, na prodavače. No, některý hry ve dvou moc nejdou, no... Zítra si snad přivezu nějaký šablonky, aby měl co vyrábět - je to náročný zabavit čtyřletý dítě. A on se zabaví sám jen na chvíli. Kdybyste měly nějaký tip, sem s ním. Díky.

Honey, díky za tip na tu restauraci. Tak tam se určitě vydáme. Máme to kousek.
Mějte se hezky, Š.
honey 6468
8.2.2006 19:39:16
Ahoj holky!

Mám delší výpadek, v práci dost rušno a těch 6 hodin je znát, už nemám tolik času ... no ale ta výplata zas potěšila :))

Štěpánko, asi se budu ptát blbě, ale proč jste jeli do Motola s těmi neštovicemi? To se musí, nebo proč? Ädélka zatím neměla nic infekčního, tak se radši ptám, abych případně nic nezanedbala. Jak se vůbec poznají neštovice? Jsou to ty červené pupínky všude po těle, co příšerně svědí? Já mám z toho docela strach, já je jako dítě neměla, a vím, že v dospělosti to pak má horší průběh. Snad se nám vyhnou, haha :)

Jinak pro Pražandy mám tip na restauraci - Pizza Nuovo (patří to pod Ambiente restaurace) v Revoluční, hned u Kotvy (www.ambi.cz). Je to čerstvě otevřené, necelý měsíc, fantastická pizza, ale hlavně tam je dětský koutek s dohledem ...... my byli nadšení, byli jsme tam minulou neděli, a tento víkend chceme zas :) Kdo jste byl v Brasileiru (jak jsem psala posledně - to maso na rožních), tak tady je systém obdobný. Za 195 Kč můžete sníst, co se do vás vejde, číšníci chodí s pánvičkami a nabízí různé druhy pizzy a těstovin. Tak dobrou pizzu nedělají v Praze nikde! Mají tam pizzaře přímo z Neapole, který si nechává dovážet neapolskou mouku, a ten rozdíl je poznat. Děti předškolního věku mají jídlo zdarma :) Jinak taky mají úžasné toalety :)

Všem přeju hodně zdraví!
Daggy, Viki + Bety 30.5.05 9347
6.2.2006 21:51:51
Čau,

s tím nástupem do školy je to přesně tak jak píše Martina, četla jsem to v souvislosti s probíhajícími zápisy do škol a tehdy mě poprvé napadlo, že by se o tom dalo uvažovat. Ale zatím to fakt neřeším.
Gratulujeme Štěpánkovi k neštovicím, my je máme úspěšně za sebou od loňska. Momentálně jsme zdraví - ťuk, ťuk. Jenom Betynce pořád rostou zuby, teda Viktorce v jejím věku sotva začaly rašit ty první, Bětka snad bude v roce pěkně zubatá.
Čau D.
Martina+Madlenka+Kačenka 1331
6.2.2006 20:52:14
Štěpánko, dítě může zahájit školní docházku v pěti letech, pokud je duševně i psychicky vyzrálé a pokud jdosáhne šestí let do konce roku, ve kterém zahájí školní docházku. Stačí žádost rodičů a vyjádření dětského lékaře.

To je dobře, že máte novou prima paní učitelku!
4.2.2006 23:36:07
čau holky, tak je Štěpán čapnul ve školce, dnes jsme byli v Motole. Pupínků má zatím celkem málo, tak uvidíme, jak to bude probíhat. Bohužel má jeden i na patře, tak kloktá heřmánek. Jsem ale ráda, že to bude mít za sebou, navíc teď se stejně nedá chodit ven kvůli inverzi a zase mají být mrazy. Fuj, už chci teplo!

Co se týče spaní, tak to já ani nebudu psát, u nás je to každý den jinak, dnes např. usnul kolem 23 hodiny, a to spal odpol. tak kolem 20 minut.

Strašně rád teď sčítá. Cokoliv vidí, tak to hned počítá, ukazuje si to na prstech a pořád se mě ptá, jestli vím, kolik je x plus x a hned mi to nahlásí. Teda "jen" do deseti.

V té souvislosti mě napadla otázka: vezmou vůbec dítě před dosažením šesti let věku do školy? Martino, jak to je? Co já vím, tak do školy berou děti, kterým je šest let nejpozději v červnu/červenci, což je pár týdnů před nástupem do ZŠ? To by vám udělali nějakou výjimku? My tohle řešit nebudeme, já jsem taky v listopadu narozená, šla jsem tedy téměř v sedmi letech, byla jsem sice nejstarší, ale dnes se to, díky častým odkladům, asi srovná.

Ve školce máme změnu, paní uč. Jana definitivně odešla, místo ní je skvělá mladá Jitka, která se vrátila po MD. Jana byla záskok za ní. No, je vidět, že děti má opravdu ráda. Takže Štěpán je nadšenej, i když už si na tu Janu v podstatě zvykl. Jen mi teď hlásí, co/s čím pomáhá Jitka a že to prý Jana nikdy nedělala.

Tak se mějte krásně, Š.
[<<Předchozích 390] Názory 391400 z 4200  [Dalších 3800 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.