Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Markys | 12183 |
|
|
1.2.2006 19:36:51
Ahoj holky,
též se hlásím po delší době. Nějak toho bylo hodně... Ale naštěstí jsme z toho vypadli a minulý týden strávili na horách. Moc jsme si to užili, bylo hezký počasí, docela jsme si zalyžovali a hlavně Klárka se krásně rozjezdila... Bylo to tam pro děti krásně udělaný, kolotoč, všelijaké atrakce.. Dali jsme jí nejdřív do lyž. školy a pak už lyžovala s námi. Doufám, že ještě letos vyjedeme. Teď si Klárka pořád stěžuje, že se jí po horách stýská:-). Taky jsem četla o té sjezdovce tady v Praze. Byl jste tam už někdo? Moc fajn, Honey, že to vyšetření Adélce takhle dopadlo. Když mluvíte o té pubertě, tak mám pocit, že jí máme taky. Někdy teď tak neposlouchá a neuvěřitelně odmlouvá.. Chjo. No a spaní. Usíná kolem 9.00-9:30, a to je bezva, protože, když usne ve školce, tak pak usne i po půlnoi:-(. Vůbec spí asi míň. Ale fakt je, že vstává tak kolem 7:30, což zase pár hodin je (když usne "brzo")... O té škole o rok dřív jsme uvažovali trošku taky, ale spíš bych jí nechala ten rok ještě na hraní:-). Říkam si, že si toho ještě užije. A hlavně vidím problém v tom, že spousta dětí dneska chodí později a to už by byl docela rozdíl. Hlavně myslím, ve výchovách a v soustředění. Sama jsem učila před mnoha lety malé děti a vzpomínám si, že to bylo u některých dětí docela znát, na druhou stranu je každé dítě jiné.... Ted mi napadá, že synovec je narozený v září, takže šel vlastně v 7 a k mému údivu byl ve škole mezi nejmladšími... No nic. Klárku děsně baví mapy, vlajky, zná jich víc než já.. A ráda si hraje na školu:-). Jo a chce být učitelka:-))))). No nic, běžím něco dělat, stále ještě peru hory a musím žehlit, uff. Krásný týden!!! |
| Daggy, Viki + Bety 30.5.05 | 9347 |
|
|
29.1.2006 22:03:12
Čau holky,
tak se spaním to má Viktorka stejně jako Adélka, když ve školce usne (není to vždycky), tak doma nejdřív v půl až třičtvrtě na deset. Teď byla doma a většinou usínala po půl deváté. Já jsem ji vždycky nechávala v pokojíku ať si třeba čte, pro mě za mě i hraje, ale po pohádce prostě pusa a odcházím. No a co máme Betty tak to ani jinak nejde, pohádku vyslechnou spolu v posteli a pak jde Betty ještě na mlíčko. Čau D. |
| honey | 6468 |
|
|
29.1.2006 12:25:41
Ahoj holky,
taky zdravím po delší době. Minulý víkend jsem vytvořila dlouhý elaborát, a Rodina mi to sežrala, tak mně to na nějakou dobu odradilo :( Minulou sobotu jsme si s manželem užili asi tak po roce společnou večeři v restauraci (slavili jsme jeho narozky). Teda to byla "žranice" :)) Byli jsme v Ambiente Brasileiro (bývalá restaurace U Zelené žáby). Číšníci tam chodí s velkýma špízama s různými druhy masa, co chcete, to si necháte uříznout, k tomu fantastické saláty a ještě fantastičtější víno .... no prostě jsme se poměli :) Protože jsem jim při objednávce řekla, že je to oslava narozenin, tak když nám donesli dezert, naběhli všichni číšníci a zazpívali mu. Manžel byl z toho strašně překvapenej, dostal oslaveneckou čepici, přisedly si k němu brazilské číšníce a olíbaly ho z obou stran :) Doporučuju!!!! Bylo to teda dost drahé, ale za ty prachy to rozhodně stálo! Domácí nám hlídala Adélku, takže jsme si to užili o to víc :) V pátek jsme byli s Adélkou v Motole na kontrole sluchu po půl roce od té nosní mandle, a jsem moc ráda, protože se to zlepšilo, a teď už slyší dobře na obě uši. Takže u nás jednoznačně vyndání mandle pomohlo. Bohužel ale furt mluví blbě, i když v poslední době se to pomalounku zlepšuje, zvlášť když si na tom dává záležet, ale to není pořád. Od půlky února začínáme chodit na logopedii. Ale jsem optimistka, a věřím, že jí tam pomohou. Teda koukám, jak máte vyspělé děti, Adélka je zatím dost hravá, sice si ráda "čte", ale o písmenka nějak extra velký zájem nejeví, počítat umí dobře do pěti, umí to i do deseti, ale ne po sobě. Nedávno měly ve školce děti ze 3. třídy testy školní zralosti, tak nás to bude čekat příští rok. Ona je sice v té třídě, ale je to třída smíšená, 2. a 3. dohromady. V té "druhé" jich je 5. Jak tady někdo psal, že dítě má "pubertu", tak u nás je to taky :( Dozvěděla jsem, že přestala chodit na angličtinu. Na můj dotaz proč, mi odpověděla, že se tam furt mluví jen anglicky :))) Já vím, že se tam toho moc nenaučí, to ani neočekávám, ale překvapuje mne, že jí to učitelky tolerovaly. Prý zůstala ve třídě a kreslila si tam. Prostě si postavila hlavu. No jestli taková bude i opravdová puberta, tak se mám na co těšit :( Dcera v pubertě, já v přechodu, to si manžel může předplatit lůžko u Chocholouška :)) Co se týče spaní, tak ve školce prý spí, doma jí dáváme spát (respektive přesouváme do postele :)) mezi 8 a 8,30. Někdy usne "hned", jindy juchá do deseti. Ráno se teda budí v pohodě, ale mně se kolikrát už v 9,30 zavírají víčka, a nechápu, kde to dítě bere energii. Doufám, že můj dnešní výtvor Rodina zpracuje :) Mějte se všechny krásně! |
| Marietta Jindra01+Fan05+Péťa07 | 1215 |
|
|
28.1.2006 16:37:15
tak já taky po čase zdravím :-)))))
U nás všechno při starém. Fanynka bude mít za týden "půlroční" narozeniny. Pomalu začíná lézt, zatím jen nesměle a je strašně "ukecaná", no ženská. Pořád kojíme, ale už přikrmujeme, mlíčko už jí nestačilo, mezi vánocema jedla po hodině, tak jsme začli dávat postupně zeleninku, ovoce a kaše. Akorát pít moc nechce, že prý jen mlíčko. Zatím to řeším tak, že příkrmy dělám řidší a pokouším se jí neustále cpát něco k pití. Máme to tu jak na výstavě :-) Různé lahvičky a hrníčky z různými nápoji :-))) Jindra je v pohodě, už je to "velkej" kluk, jak sám říká. Ve školce ho to moc baví, akorát že občas zlobí, prostě potřebuje pořádně vytížit... Zatím chodí plavat, cvičit a na angličtinu. Doma pořád vyžaduje pozornost. Takže se fakt nenudím... Jinak taky jsem už premýšlela o tom, dát ho už v 6 do školy. Číst sice neumí, ale zase má šílenou pamět. Takže jsem z něj občas vedle, protože začíná klást zvídavé otázky :-) Posledně jsme řešili rozdíl mezi vrtulníkem a vírníkem... Akorát má zrovna "malou" pubertu, takže občas dost neposlouchá... Od prosince se učí lyžovat, dáváme ho do lyžařské školičky a moc ho to baví... Jak řešíte spaní, tak chodí spát kolem deváté. Vstává kolem půl osmé, ve všední dny před sedmou a po obědě spí pravidelně. I o víkendech. Usíná sám, a velice rychle... mějte se krásně a já se zase někdy ukážu :-)))) |
| Léňa-Honzík12/11/01,Jessica95 | 20025 |
|
|
28.1.2006 15:09:32
Ahoj holky,
Martino ,Madlenka je fakt šikulka to u nás nehrozí..Až teď poslední dobou se začíná Honza zajímat o písmenka a pokouší se je napsat zatím jsou to většinou nesmysly ,ale třeba to do deváté třídy ZŠ dopiluje :o) Ovšem taky bych být váma měla dilema zda dát nadané dítě o rok dřív a tím mu ty povinnosti dřív nastanou ,ale zas nejspíš by se v první třídě fakt nudila. Honza je nachlazený, kašle zatím jsme u doktorky nebyli uvidíme do pondělí pokud se mu to nezlepší tak vyrazíme ,nejspíš si budu muset vzít paragraf jinak s ním nemá kdo být doma. Honey ,tu kineziologii platíme zatím máme za sebou 2 sezení ,žádnou rapidní změnu nepozoruju ,ale ještě to zkusíme. Sonico,s usínáním ti neporadím náš malý vstává ráno v 5.30. pak jde spát poo,doma i ve školce spí necelé 2 hodiny a večer chodí v 20.00. a to je tuhý asi je to tím brzkým vstáváním. Mějte se hezky ,ať už je tu jaro té zimy už máme po krk!! |
| sonica + TŘI kluci | 14176 |
|
|
27.1.2006 22:30:08
Holky,v kolik hodin večer chodí spát vaše děti? Náš syn usínal mezi 19.30-20.00 hod. Jakmile začal spávat ve školce, tak nechce večer spát a usne až kolem 21.30h. Nechce usínat sám, protože jsme ho uspávali, což nebyl problém protože usnul, během první pohádky. Ale teď? Přece s ním nebudu ležet v posteli do půl desáté! U televize ho taky nechci nechat, zdá se mi, že je na to ještě malý. Tak řeším dilema. Jak to děláte vy???
|
| sonica + TŘI kluci | 14176 |
|
|
27.1.2006 22:28:46
Holky,v kolik hodin večer chodí spát vaše děti? Náš syn usínal mezi 19.30-20.00 hod. Jakmile začal spávat ve školce, tak nechce večer spát a usne až kolem 21.30h. Nechce usínat sám, protože jsme ho uspávali, což nebyl problém protože usnul, během první pohádky. Ale teď? Přece s ním nebudu ležet v posteli do půl desáté! U televize ho taky nechci nechat, zdá se mi, že je na to ještě malý. Tak řeším dilema. Jak to děláte vy???
|
| Martina+Madlenka+Kačenka | 1331 |
|
|
27.1.2006 11:29:49
Ahoj holky,
Štěpánko, bylo nám řečeno, že by právě do takové třídy mohla chodit - jednu budou otevírat na ZŠ, kterou máme proti domu.... Já samozřejmě rozmýšlím, jestli by to nebylo chyba dát ji o rok dřív do školy, ale já se bojím toho, že kdyby šla až v těch skoro sedmi letech, že bude hrozně otravovat, protože se bude nudit :-( Ta psycholožka nám to jednoznačně doporučila s tím, že se s konečnou platností rozhodneme příští rok. |
| Daggy, Viki + Bety 30.5.05 | 9347 |
|
|
27.1.2006 0:01:26
Ahoj holky,
Martino, to mám radost, že ses ozvala, moc jsem na vás myslela. Betynka je teda spíše muší váha, bude jí po neděli osm měsíců a myslím, že bude mít sotva 8 kg. Dnes teda milostivě snědla cca 1/3 výživy jablko+mrkev. Bohužel jsme byly trochu marodi, jako vždy nás nakazil tatínek a chytly jsme to i my holky, Viktorka to přežila dobře - jenom teploty a mírný kašel, ale Betynka chudinka měla trochu chycené průdušky a kašel teda škaredý, týden jsem se v noci nevyspala. Už se to zlepšilo, u Vikinky jsem teda kašel min. do 2 let neznala. Uf, ty mrazy nás drží doma, navíc nám kleklo auto ještě před těmi mrazy a teď chuděrka čeká v servisu, až rozehřejou ty co opravdu zmzly. Takže jsem opět jako vězeň na Bezdězu. Navíc mě čekají daňová přiznání tak jsem doteď vyhledávala nějaké informace ohledně účetnictví, pěkná otrava. Manža si vedle spokojeně odfukuje, to je život. A ráno stejně vstávám první. Naštěstí moje hodné dětičky nevstávají v nekřesťanskou hodinu, Betty nejdřív po sedmé a Viki bůhví kdy. Holky taky jsem uvažovala, že dám Viki do školy už ten rok, co jí bude šest. Ne že by byla tak super jako Madlenka, zajímá ji počítání, umí do dvaceti, sem tam něco sečte a ty úkoly ze sešitů taky miluje. Písmenka jí nic moc neříkají (napsala VIKI opačně IKIV - píše zprava doleva), ale myslím že ty úkoly ze zápisu do školy by zvládla už teď. Což samozřejmě není všechno a budu to řešit až to bude aktuální. Neumí třeba zatím dobře ani R,Ř. Takže to nechám koňovi. Je veliká takže jestli půjde v sedmi, tak bude určitě největší ze třídy. No musím taky někdy spát tak dobrou. |
| Štěpule & Štěpán 9.11.2001 | 2008 |
|
|
26.1.2006 10:49:31
ahoj Martino, tak to jsou zajímavé zprávy od vás!!! Takže Madlenka by šla vlastně v pěti letech, co? Jestli by ten poslední rok ve školce pro ní byl ztráta času, tak to je jasný, ale stejně bych si ro řádně rozmyslela, začaly by jí povinnosti, který už nikdy neskončí, tak bych měla dilema. A začínáš vybírat školu? Dnes zrovna točíme o tom, že tento školní rok budou otevřeny první třídy pro nadané děti v Praze, je to někde v Praze 1.
Tak jak jste přežili mrazy? Štěpán zůstal doma, pokašlával, tak si ho užíval tatínek. Tak zatím, Š. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.