| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2001

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 440] Názory 441450 z 4200  [Dalších 3750 >>]
Štěpule & Štěpán 9.11.2001 2008
19.12.2005 0:28:59
čau Daggy, tak snad si to ještě stihneš přečíst - ano, my používali kortikoidy, snažila jsem se minimálně, protože ty to neléčí, ale jen na nějakou dobu zahojí. Malý to měl na některých místech jako mimi do krve a za každý den klidu jsem byla ráda. Teď se mu to malinko u pusy vrátilo, tak máme Elidel, to je nehormonální mast, ale má stejné účinky. Bohužel pro vás je od dvou let věku. Výborný na zimu je Repair krém, to je teď do zimního počasí.
Jinak na promazání těla používáme už hodně dlouho celoročně Excipial krém a nebo Linola Fett N - ten je výbornej i na odřenej nosánek při rýmě.
Tak hodně štěstí při léčbě, já vím, že je to strašný trápení.
Š.
Daggy, Viki + Bety 30.5.05 9347
18.12.2005 23:18:54
Jo málem bych zapoměla s tím spaním - Viktorka mi v poslední době usíná cca v půl desáté až v deset, a to ve školce nespí! A nečiní jí to žádné potíže. Já kdybych nemusela po večerech dohánět práci, vyvařovat flašky atd, tak jsem v devět spolehlivě tuhá. A Viki by se s námi nejradši čučela na TV.
Daggy, Viki + Bety 30.5.05 9347
18.12.2005 23:15:07
Ahoj holky,

zdravím všechny po děsně dlouhé době, nebudu vás zdržovat řečma co všechno nestíhám, ale myslím na vás. Je to nějak náročné ty dvě děti. No a když ještě začnou nemoce, tak je veselo. Momentálně je to jakž takž, Viktorka v pořádku (ťuk, ťuk), Betty trápí už víc než týden nějaká hustá rýma, po ránu i kašle, je zahleněná. Dnes chudinka po ranním mlíku tak kašlala, že se celá lahvička opět ocitla mezi námi, podařilo se jí zřejmě zakašlat a brknout zároveň. Teploty ale nemá a v noci spinká, tak to jde. Bohužel ji (nebo spíš mě) trápí ekzém, takže mažeme atd. Štěpánko, vy jste si s tím taky užili, používali jste kortikoidy?
Dárky pro děti mám, to je za jedno odpoledně v kupě (podle dopisu Ježíškovi samozřejmě), dospělé odbydu nějak symbolicky, protože jsem tu docela uvázaná, nechodím s malou na dlouho ven, protože když je navlečená, tak se jí ten ekzém samozřejmě zhoršuje. Takže za chvíli zblbnu, jestli nepřijde jaro. To je fór o vánocích, že.
Holky pokud bych se sem už nedostala (což je reálné), tak moc hezké Vánoce vám a hlavně dětičkám, do nového roku se snad ozvu.
Čau D.
18.12.2005 22:17:19
Nezapomeň,
že se Ježíšek
narodil ve chlévě.
Takže se vykašli
na vánoční úklid,
ať se u Vás cítí jako doma!

zdravím vás a tímto odpovídám Honey, že já doma skutečně neuklízím!!!...
ba ne, já se to tu snažím udržovat průběžně, takže vánoční a jarní úklid nehrozí.

My teď žili kulturně, minulý týden jsme byli na Harry Potterovi, teď ve středu na King Kongovi. Oboje doporučuju!

S tím spaním, Markys, to je jako u nás ještě před pár měsíci. Štěpán usínal po 23 hodině, já nic neudělala. Teď co chodí do školky usne do devíti a spí celou noc. No, i když teď ještě nespí a poslouchá pohádku, ale to proto, že po bruslení usnul na chvíli v autě.

Máme za sebou besídku, byla krásná, Štěpán hrál kočičku, vůbec se nestyděl, bylo mu krásně rozumět, bylo to opravdu moc hezký.

2. ledna jedeme na pár dnů do Jizerek, se sousedkou a jejíma klukama, Š. se moc těší. Zrovna jsem dnes říkala Michalovi, že já, která zimu nesnáší, jedu na hory a Michal mi na to řekl: vše pro dítě. Takže asi tak. Já na horách nebyla 8 let a nijak mi to nechybělo, ale když vidím Štěpána, jak běží i k té nejmenší hromádce sněhu a je z ní nadšenej, tak mu ty hory musím dopřát. Tak jsem na to zvědavá.

Jo, holky, dělala jsem už 2x šlehačkový těsto, doma to má velký úspěch, je to jednoduchý. Z půlky jsme vykrájeli různé tvary, z půlky jsem udělala výýýýýýborný štrůdl. Je to recept tady z Rodiny a opravdu doporučuju.

Tak si užijte předvánoční dny,
Š.

honey 6468
18.12.2005 13:14:37
Ahoj holky,

kde všechny jste? Neříkejte, že uklízíte :)))

Markys, "s" jako "S" :) To máš dost blbý s tím usínáním, já myslela, že A. s jejím chozením do postele v 9 je nějaká výjimka, ale to jsme na tom líp. A to začalo teď nějak, nebo je to dlouhodobý? A. chodí do postele v 9 asi od 2 let, a to celou dobu nespí po obědě, takže má fakt výdrž :) Po tchánovi, ten spí denně 4 hodiny, a tvrdí, že mu to stačí .... ale nestačí, když je nevyspalý, tak je protivný, ale nikdo se mu to neodváží říct :)

Večírek je už dáááávno passé :( Jestli jsem si myslela, že v práci šílí, tak to byl slabý odvar proti minulému týdnu, a co mně příští, na to raději ani nemyslím! Už aby byl pátek, to budu mít dovolenou a na svátky se těším jak malé dítě :) My už máme týden stromek, i nazdobený, ale ještě musíme dokoupit nějaké ozdoby, je nějaký velký :) Adélka, bohužel, dost kašle, tak nevím, jak to bude s pečením lineckých koleček, asi to nechám až na ten pátek, ale dneska možná upeču to slaný.

Mějte se! A taky něco napište!

Markys 12183
16.12.2005 11:22:56
Ahoj holky,

téda Honey, to sis parádně užívala!! Trošku závidím:-)). Krumlov mám moc ráda, byli jsme tam předloni v létě a viděli průvod šašků, dam apod. a malé se to moc líbilo.

To jsem se s tím semaforem nechala pěkně nachytat:-)). V práci dělám každou chvilku nějaký korektury a prostě semafor byl stejně hned S...:-))). Už potřebuju odpočinek.

Mně to letos připadá nějaký moc rychlý... Pořád byl listopad a za chvilku vánoce.
V práci se taky ke koncu roku šílí.. Samé zprávy apod. Už se těším, že se snad trošku vyspím:-).

Ani nevím jestli už jsem to nepsala, ale asi před týdnem jsme byli na Michalovi, Klárka byla nadšená. Pak jsme šli na Staromák, to se jí moc líbilo, hlavně byla unešená z koncertu, dětský sbor zpíval koledy, což mám radost, protože mám na příští týden naplánovaný koncert, tak se jí to bude doufám líbit.
Koukala jsem na program v Planetáriu, tak snad se vydáme ještě na Aničku a Nebešťánka na ten Vánoční příběh, neviděl jste ho někdo?

No, taky jsem něco upekla, 4 druhy, ještě musím ty "oči":-). Ale nějak nemám čas, úklid nic moc... Teda ani jsem nezačala, máme běžně uklizeno:-)). Okna přijdou na řadu snad o víkendu. A možná setřu pár věcí. Radši se snažím ve chvílích, kdy to jde, vnímat, že budou vánoce a radši tu a tam něco vyrábím s Klárkou, víc je nějak nad moje možnosti. Trošku mám problém, že ona teď usíná tak o půlnoci a já už pak nemůžu. Jsem zvědavá na ten týden, co nebude chodit do školky mezi svátky, jestli se to zlepší. Jestli to fakt není tím, že aspoň na chvíli usíná po o.....

No, zatím přeju hezký pátek a i ten víkend, hlavně klidný....
M.
honey 6468
12.12.2005 20:39:31
Ahoj holky!

Tak to už mám za sebou .... ale byla to hoňka! Ve středu jsem byla v práci málem do půl páté, než mně kolegyně vyhnala; na čtvrtek jsem měla dovolenou, proto jsem honila čas, kde to šlo. Ve čtvrtek Adélku do školky, na poštu pro balík, do půjčovny pro kostým, nakoupit vánoční dárky pro A., pak honem pro mámu na Florenc, s ní pro A. do školky, všechny tři na nákup .... prostě celý den v poklusu, snědla jsem pouze jeden banán. Ale ono se to zas hodilo, kostým mi byl volnější :)) Až večer jsem si vzpomněla, že jsem byla objednaná na manikúru; ale manikérka byla moc hodná, i když byla na odchodu, tak mně ještě vzala a udělala ty nehty.

Páteční cesta do Krumlova ušla, kolegovi jsem do hlavy vymluvila díru :) Bydleli jsme v hotelu Růže (bývalá jezuitská kolej, a bylo to poznat), vypadalo to tam dost zajímavě. A celý Krumlov na mně velmi zapůsobil, nádherné místo! Měli jsme domluvenou i prohlídku zámku, i když už byl oficiálně zavřený. Viděli jsme jen pár sálů a divadlo, ale i to stálo za to.

No a pak ten večer .... to byl opravdový ráj masek .... dvorní dámy, sultán, několik duchovních, krysař, šašek, hipisák, tlupa vězňů, Harry Potter, ruský důstojník, piráti, mušketýři, čarodějové a čarodejnice .... prostě kolegové se fakt vyblbli! Nakonec jsem si tu paruku nevzala, uhladila jsem si vlasy nahladko voskem a dala do nich květ s pírkem, a soutěž o nejvíce sexy masku mi vyfouknul kolega, který se oblékl do kostýmu krávy, a měl i "opravdová" prsa :)) V hotelu bydleli i Japonci, kteří si nás zuřive fotili :)
Skvělý jídlo, pití a ještě skvělejší program! Jako hvězda večera byl Miro Žbirka, moje mládí :) užila jsem si jeho písničky až domrtě! Jako Slovenka jsem pochopitelně znala všechny texty :), a dokonce jsem se s ním vyfotila! Byl moc milý, a je dost malý :) Pak tam vystupovali sourozenci Gondíkovci, které já osobně moc nemusím, ale mile mne překvapili svým poměrně střízlivým chováním. A na závěr vystoupil Vladimír Hron se svou Abecedou, kdy napodoboval zpěváky a zpěvačky od A po Z, tam jsem si to užila taky :) Pak byla super diskotéka, kde jsme už mohli být sami za sebe, a hlavně já se nemusela bát, že když mi upadne boa, tak se něco stane :))
Fakt úžasný večer, já končila ve dvě ráno, ale jinak se tam pařilo až do čtyř. Tento rok jsem to vyřešila i s alkoholem, za každou sklenkou vína následovala celá Mattonka, takže ráno mně sice bolela hlava, ale z nevyspání, a těch 5 ranních kafí se skvělou snídaní to spravilo.

Pak jsem ještě v sobotu odpoledne šla s mámou a A. na prohlídku Hradu, pak na Staromák na vánoční trhy, a včera jsme jí vyprovodily na autobus. Pak jsme ještě šly na výstavu betlémů do Muzea hlavního města, když už to je u tý Florence :) A večer jsem padla za vlast už v 7!

Zato dnešní návrat do práce byl krušný, nikomu nám nefungovali počítače, takže všichni nervózní, uzavíráme rok k 20. prosinci, takže času už není nazbyt, takže docela krize.

Dneska měli ve školce Vánoční zpívánky, veřejnou hodinu děti, které chodí na zpívání, bylo to moc hezké.

Promiňte, že jsem to tady tak zahltila, ale jsem toho ještě plná :)

Všem přeju krásný nový týden!
8.12.2005 21:38:15
Čau Honey, bramboru jsme malýmu letos nedali. Loni ji měl a podle mýho je to MOŽNÁ důvod právě toho, proč nechtěl ani do tý školky a nechtěl je vůbec vidět. On původně ani nechtěl ani nic za okno, ale to mu neprošlo. Možná se loni tou bramborou prostě urazil nebo co. Tak jsme to udělali letos jen s dobrotama a příští rok uvidíme.
Se semaforem/Semaforem jste mě holky pobavily...!!!
V neděli je na Výstavišti karneval na ledě, tak uvidíme, jestli půjdeme.Budeme bruslit na Slavii, tak možná karneval ani nebude. Začínají tu trhy, te´d v sobotu, má tu být agentura Dobrý den z Pelhřimova, to jsou ty s těmi rekordy. Takže tu bude velká perníková chaloupka atd atd. Tak se těšíme.
Mějte se,
Š.
honey 6468
6.12.2005 20:22:21
Ahoj holky,

u nás Mikuláš doma moc neprobíhal, dostávali akorát nadílku ve školce. Dostalo ještě nějaké vaše dítě bramboru (teda mimo jiné :)), nebo jen to moje zlobítko? Jinak z toho totálně nadšená. Včera večer jsme u nás na ulici potkaly Mikuláše, čerta a anděla, a Adélka se vůbec nebála, naopak chtěla bradu, jak měl Mikuláš, křídla, jak měl anděl a růžky od čerta. I ze sebe vytlačila nějakou básničku, tak jsem byla pyšná :) Na Staromák bych s ní rozhodně nešla, to teda ne.

Markys, já myslela semafor u Letenské ulice, kousek od té školky. Měla jsem představu, že sedíte tam. Nemyslela jsem Semafor :) ten sídlí teď v Dejvický, že jo? A díky za recept, nevypadá to zle, asi to nechám upéct mámu, když tady bude hlídat :))

Mějte se krásně!
6.12.2005 10:41:54
ahoj! Tak koukám, že asi budeme jediní, kdo měl nadílku pouze za oknem. Štěpán ani nechtěl do školky a protože se dne D obával už asi měsíc dopředu, tak jsem ho tam nedala. Večer jsme slyšeli čerta, mikuláše a anděla u sousedů, tak jsem jako chtěla jen pootevřít dveře, ale Štěpán ZAMKL a museli jsme ŠEPTAT, jako že nejsme doma. Takže takto to proběhlo u nás, čím je starší, tím jeho fantazie pracuje naplno a bojí se. Ani na Staromák jsem ho včera nedostala. Uvidíme za rok.
Markys, ty zamilovaný oči zkusím, vypadá to jednoduše. Já už mám perníčky namočený v polevě /tmavá a světlá/ a posypaný, tak snad do vánoc změknou. Pak chci udělat tatrankový kuličky obalený v kokosu a "strašidýlka". Nepečený, jednoduchý. Už mám i vaječný koňak.
Štěpán se uzdravil, tak uvidíme na jak dlouho.
Tak zatím, Š.
[<<Předchozích 440] Názory 441450 z 4200  [Dalších 3750 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.