Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Radkaj - holčička, 27.11.01 | 7515 |
|
|
6.12.2005 10:40:00
Zdravím tady všechny ve spolek, zase po dlouhé době.
Koukám, že jste všichni vyrazili za Mikulášema, my taky, byli jsme na besídce DDM Prahy 8, ale nebyl tam čert (aby asi nestrašil děti), tak to bylo blbý, Aninka se pořád ptala, kdy už přijde a z toho, že tam není byla zjevně vykolejená. Musíme příští rok vymyslet něco rozhodně s čertem! Dnes mají ve školce kurz keramiky, kde si to může zkusit, jak jí to půjde. Myslím, že na kroužek je brzy, není ani moc zručná (asi po mamince), ale na vyzkoušení by jí to mohlo bavit. Uvidíme. Koukám jak tady porovnáváte míry, já budu muset taky zaměřit, zapomněli jsme to udělat o narozeninách (jinak jsme to drželi každý rok), ale včera jsem jí oblékla manšestráky, které jí ještě na podzim před sezónou byly a teď je má nad kotníky! Ježíšek mi přinese (snad) váhu - konečně jsem si ji prosadila, tak už budeme moct i vážit!!! Jinak jsem si napsala o tlakoměr (mám vysoký tlak) - takže fakt stará bába! Děs. Už máte dárečky nakoupené? Já už finišuju, více méně to mám po kupě (i pro manžela!), ještě to chci zabalit a popsat, ať to mám hotové. |
| Marietta Jindra01+Fan05+Péťa07 | 1215 |
|
|
6.12.2005 8:49:33
Jo, Jindra měří 103cm a váží 17,5kg....
|
| Marietta Jindra01+Fan05+Péťa07 | 1215 |
|
|
6.12.2005 8:46:32
tak jak to u vás proběhlo?
Jindra to zvládl celkem v pohodě, sice měl trošku strach z čertů (byli dva), ale básničku řekl, dokonce dvě, i za Fanynku. Pak se úspěšně přecpal čokolády :-) Vyjímečně měl povoleno sníst co se do něj vejde :-)))), takže zvládl jednoho Mikuláše, lízátko a jeden čokoládový bonbon :-))))) ![]() Fanynka z toho byla vykulená, ale moc se jí to líbilo :-))))) Jsme zase doma, já s manžou se z choroby vyhrabáváme, ale Jindra začal smrkat a kašlat, není to nic hrozného, ale radši jsem ho nechala doma.... Co školka a práce, jak vám to jde? Vzhledem k tomu, že našim miláčkům jsou 4, tak už jste se asi většina vrátily do práce, co? |
| Markys | 12183 |
|
|
5.12.2005 23:04:22
Ahoj holky,
zdravím Vás po víkendu. Honey, už jsme přestěhovaní, sídlili jsme na Tržišti. Přiznám se, že ani nevím, kde teď Semafor je (teda už to vím:-)), našla jsem to na netu), pamatuju se, když byl u Františkánský zahrady... To už bude asi dávno.. Jak u Vás proběhl Mikuláš? U nás byl i s andílky a čerty, Klárka z nich byla nadšená a tvářila se, že se ani moc nebojí, nevím. Recitovala básničku a zpívala... Byl to její bratranec a sestřenice a nepoznala je. Vypadali fakt úžasně:-). Ale když odešli, zazvonil na nás někdo a ona se hned s lehce vyplašeným výrazem běžela schovat pod stůl:-))). Ale prý se jí moc líbili:-). Honey, "zamilované oči" jsou docela nenáročné, rychlé a moc se toho při nich neušpiní:-). A chutnají, aspoň nám moc... Teď koukám, už je dělám od roku 94:-)... Zamilované oči 100g másla, 150g mouč. cukru, 150g strouhaných vlašských ořechů, 1 lžíce kakaa, tuk nebo papír na plech. Máslo utřeme dobře s cukrem do pěny, pak vmícháme ořechy a kakao. Dáme na chvíli do chladničky utuhnout. Z těsta tvoříme kuličky asi 1,3mm průměr, dáme na plech, zmáčkneme je, aby vznikly silnější placičky a do jejich středu vtiskneme oloupanou mandli. Pečeme v předehřáté troubě 10 až 15 min. (dokud lehce nezhnědnou a neutuhnou). Trochu se roztečou, proto ty kuličky nedělám moc velký a taky je důležitá ta chladnička. Musím jít za Klárkou, zase ještě nespí, chjo... Minulý týden usínala denně kolem půlnoci:-(. Hezký začátek týdne! |
| honey | 6468 |
|
|
4.12.2005 19:13:03
Ještě něco málo :)
Markys, prosím Tě, co jsou to "zamilované oči"? Dáš sem recept? Mimochodem, Klárce to teda dost dobře myslí, když si takhle pěkně nakombinuje Tvůj a svůj dárek dohromady :) Adélka je nějak zblblá z těch Vánoc, ptá se, jestli dostane dárky od Ježíška a od Santa Klause. Santa Klause nemusím, já byla zvyklá na Ježíška, ale vysvětlovat jí ty detaily je dost šílený, takže to většinou jen odkývám, a řeknu, že nosej pouze hodným dětem :) Léňo, ano, vlásky jsou po ránu dost pruda, ale to myslím časově, to mi vždycky nabourá plány, protože já se prohrábnu hřebenem a je hotovo. Adélku musím kartáčovat, a to důkladně, což nějakou dobu zabere, ale naštěstí ona s tím nemá žádné problémy, dlouhé vlasy má odmala, tak je zvyklá na to, že se musí pořádně rozčesat. Tak ještě jednou hezký nový týden! |
| honey | 6468 |
|
|
4.12.2005 15:25:56
Ahoj holky,
tak Adélčiny míry jsou 18 kg a cca 105-106 cm. Celý víkend strašlivě zlobila, tak teď jdeme na Petřín, abychom jí unavili :) a pak se chceme ještě jít podívat na trhy na Kampě. Léňo, kamarádce jsem o tý kineziologii psala, jakmile se mi ozve, dám Ti vědět. Markys, už jste s firmou přestěhovaní? Neseděli jste náhodou v tý budově hned u semaforu? Dneska se tam objevil plakát s nápisem "Volné prostory k pronajmutí", tak mně napadlo, jestli jste to náhodou nebyli vy, kdo to tam uvolnil. Celou sobotu jsem se probírala ve starých časopisech Apetit a hledala tipy na nějaké cukroví, ale všechno mi připadá tak složitý, že skončím u těch lineckých koleček, plus to slané, co jsem si už zkusila na kolezích :) Příští týden tu budu mít mámu (bude mi hlídat Adélku, jak jedu na ten vánoční večírek do Českého Krumlova, a Robert má kurz), tak jí taky požádám, ať něco upeče :) Štěpánko, já na pilates chodím, ale moc mi to nejde, připadám si strašně nepružná :( No nic, příští rok se do toho musím pořádně opřít! Přeju vám hezký nový týden! |
| Léňa-Honzík12/11/01,Jessica95 | 20025 |
|
|
3.12.2005 9:05:31
Ahoj holky,
fotky jsou moc pěkné Adélka je jak princezna má moc hezké vlásky ovšem česání vám nezávidím, aspoň u nás to bylo většinou se vztekáním. Naklusala jsem na Honzu s metrem a váhou takže aktuální míry z dnešního rána jsou 109cm a 17kg. Mikulášskou besídku mají ve školce v pondělí taky tam bude převlečená paní učitelka, Honza už je natěšený. Na Mikuláše jsem jim koupila vitamíny Marťánky v tom balení je zas nějaké rádio a kindervajíčka, ostatní sladkosti dostanou od babiček a je toho pak zbytečně moc. Perníčky budeme péct za chvíli včera jsem udělala těsto, ostatní cukroví napeču průběžně jak bude čas, ale objednala jsem si zákusky takže to nebudu přehánět a udělám jen ty nejoblíbenější, MMCH kdybyste měli zájem o recept na úžasné marokánky ráda se o něj podělím, mám ho od paní co tady peče na svatby a mám ho už několikrát vyzkoušený. Honey, prosim tě mohla byses zeptat na tu kineziologii? Štěpánko, v Luhačovicích to znám byli jsme tam na dovolené, je tam krásně. Přeju příjemný víkend!! |
| Markys | 12183 |
|
|
30.11.2005 10:56:47
Ahoj holky,
to pečení... Neděste mě, já to plánuju nejdřív za týden. Ještě ani netuším co. Určitě ale linecký, rohlíčky a zamilované oči, ty já miluju:-))). No maximálně tak 5, 6 druhů. Dneska je Klárka na školním výletě, moc se těšila, tak jsem zvědavá, s čím přijede. S vánočními dárky mě pobavila. Moc si přeje ten dřevěný domeček a pořád něco přidává, takže jí vysvětluju, že Ježíšek přinese jen něco... Tak mi nejdřív navrhla, jestli bych si nemohla něco přát já za ní a předevčírem to vylepšila, že jako si "tu" panenku budeme přát dohromady, abychom si mohly spolu hrát... Jo jinak váží 21kg a měří 107. Tak hezký den!!!! |
| Štěpule & Štěpán 9.11.2001 | 2008 |
|
|
29.11.2005 22:37:38
Honey, díky. Vypadá to velice zajímavě. Oproti Javorníku bych to i já, coby doprovod, mohla mít zdarma. Štěpán má ty průdušky často, ale oproti loňsku naštěstí zatím bez antibiotik. To před rokem měl od října každý měsíc jedny, to je hrůza vzpomínat. No, snad nás to tuto zimu nečeká znovu.
Já a pilates ...špatný, špatný. Já zrovna v ten jediný den, kdy to bylo, dělala do večera. Tak snad novoroční předsevzetí...??? Mám to špatný v práci, ani se mi o tom nechce psát. Sousedka mi před chvílí přinesla fotky ze školky, moc to Štěpánovi sluší, ale rozdíl oproto té loňské /myslím v podobě/ moc není. Je hubenější, vytáhl se. Měří 106 cm, váží kolem 18 kg. Teda plus mínus, on se u měření a vážení strašně vrtěl. Jak jsou na tom vaše dítka? Tak zatím, Š. |
| honey | 6468 |
|
|
29.11.2005 20:46:05
Ahoj holky!
Markys, díky za pochvalu! Ano, ten rok je na tom obličeji dost poznat. Ale když spí, a dívám se na ní, tak je to stále ještě dětský obličejík :) Štěpánko, já taky budu péct poprvé, zkusím linecká kolečka, doufám, že se mi taky povedou. Čistě náhodou jsem dnes četla v tramvaji o lázních pro děti s nemoci dýchacích cest, bronchitidou, atd. Mrkni se na text Lázně Luhačovice. Dělají tam i pobyty pro děti, třeba by se vám to hodilo. Co Tvoje pilates? Já byla dnes po týdnu, a je to znát :( Ve školce jsem zjišťovala, jak bude vypadat Mikuláš a jeho company, tak naštěstí to bude převlečená paní učitelka :), tak to tam Adélku pošlu :) Mějte se krásně! |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.