| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2001

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 740] Názory 741750 z 4200  [Dalších 3450 >>]
Štěpule & Štěpán 9.11.2001 2008
7.6.2005 20:56:24
ahoj!

Martino, a jak se to mamince hojilo dlouho??? Taky měla celkovou anestezii? Já jdu na operaci 4. července, tak musím absolvovat předoperační vyš., já nikdy v nemocnici nebyla, takže pro mě to je velká neznámá. Bohužel mi nebudou jen narovnávat tu přepážku, ale opravovat v nose i něco dalšího, on mi to dr. dnes laicky vysvětloval, ale já tomu stejně nerozumím a je mi jasný, že pak budu několik dní TRPĚT. Ale to trpím i teď, tak je lepší si to odbýt jednou pořádně a pak mít klid. No, kéž by... Doma budu celý červenec, asi 14 dní ta nemocenská a zbytek si vezmu dovču. Už jsme domluvený se šéfem.

Štěpánkova školka jede příští úterý na celodenní výlet na Točník, on chce taky, takže mi odejde. To jsem na něj zvědavá, doufám, že se mu to bude líbit, musím vymyslet program pro sebe, protože mě hned napadlo: "co já tu budu dělat???" Hlavně aby jim nepršelo. Teda ta zima je fakt příšerná!!! Naštěstí jsem si to dnes všechno objela autem, čekat na MHD, to bysme určitě nastydli. Já totiž nebyla dnes jen na té Homolce, ale ještě jsem jela večer k zubařce, tak mi zase rozvrtala pusu. /Ehm, píšu to speciálně pro Radku. Jeden doktor denně je pro mě málo...cha. /

Silvo, a odkud vy vlastně jste? Že nemáte možnost chodit v létě do jiné školky? Já teda Štěpána nechávám doma, ale kdyby bylo potřeba, určitě by tu měl kam chodit. S těmi zoubky to je teda fofr, to ti povim. Myslíš, že všechno u malý bude takhle brzy...????

mějte se hezky, Š.

honey 6468
7.6.2005 19:11:14
Ahoj holky!

Teda dneska zas byla kosa :( Kdy už bude konečně teplo????????? Já mám pocit, že někdo to kontroluje, protože pokaždé, když si pořídím nějakou letní věc (jako např. v pátek sukni a triko), tak na druhý den je hnusně :( A víte, že v sobotu se ochladilo :(

Marti, používám mléko Photoderm Max, má OF 100 :) Ten si dávám jen na obličej a dekolt. Na ruce používám Vichy, ale budu si ho muset dokoupit, už žádný nemám. Jinak ta 100 neznamená, že se člověk neopálí .... opálí, ale nespálí. A na to spálení si už v našem věku :)) musíme dávat pozor!
Když tak se podívej na tuto adresu: http://www.bioderma-cz.com/default.asp?strankaID=4&menuID=3&submenuID=5, tam je toho víc.

Štěpánko, krém Jadran .... jak jsem na něj mohla zapomenout :))))

Silvo, no teda, první zoubečky :) To je Verunka šikulka :) U nás hodně pomohl gel na prořezávání zoubků CITROGREP, prodává se v lékárně.

Adélka kvůli přerostlé nosní mandli (kterou jí vyoperovali začátkem května) neslyšela (neslyší) na pravé ucho. Takže jsme byly na první kontrole po operaci, jestli se to nezlepšilo. No zatím ne, ale Dr. zněla optimisticky, tak jí musím věřit :) A ty profuky právě zlepšují průchodnost zvuku v uchu, tak by jí to mělo pomoct.

Jinak Adélka byla dneska po týdnu ve školce, a byla celá šťastná, fakt jí ten kolektiv prospívá. Sice kašlala, ale nebyla ve školce jediná :( Ani se nedivím, při těch neustálých změnách počasí. Ale cestou domů jsem jí pořídila homeopatický sirup Stodal, a musím zaťukat, vypadá, že zabírá .... snad to vydrží!

Hezký večer!
Janna + 2 berušky 22270
7.6.2005 10:20:40
Tak jsem konečně tady taky já :o)

Předně ooooobrovská gratulace Daggy a Betynce :oD
A jak teda přesně Betynka nebo Alžběta? Kdy bude mít svátek? ;o) fajn, že jste obě v pořádku, co Viktorka?

Madlenka už je taky doma, zaplaťpánbůh, to je dobře.

Adélka si teda užívá, chudinka. Myslíš, že je po tý operaci znát nějaké výrazné zlepšení?

Květušce, taky přejeme brzké uzdravení.

Léňo, Jessica je opravdu jak princezna, moc jí to slušelo, chápu, já taky ořvu kdejakou příležitost :oD

Markys, to bude dobrý, uvidíš, dneska to opravdu není až zas tak vyjímečná situace, i mojí známé se narodila holčička v 26. týdnu, byla dost malinká (950g), a zvládly to holky, je stejně stará s Verunkou a není mezi nima rozdíl (no možná v tloušťce, ale to každý :o)). Akorát to holt budou nervy a stres, dlouho nemocnice, no držím moc a moc palečky, ať to dobře dopadne, musí tomu věřit.

Silvo, zoubky, jo? No to teda koukám, holka už chce asi chroupat rohlík :oD A se školkou jste teda šikulky, už jsem tu několikrát psala, jak tam Veru prořvala několik dní, te´d je doma a od září už to má tutový :o)

My byly u našich, asi deset dní, ale pak jsme to narychlo sbalily a sypaly domů, páč jsem chytla nějakou chřipajznu, bylo mi šíleně blbě, já nikdy nemocná nejsem, ale toto! fakt hrůza, u dr. jsem pochopitelně nebyla ;o) tak už se vyhrabávám a musím něco dělat, je tu bordel jak v tanku.

zatím ahoj

PS: Jo a naše album je rodina.cz/vokralka, taky musíš žádat, zrovna jsem doplnila nové fotky.
Silva Barunka+Verunka 27331
7.6.2005 9:11:37
Krásné ránko všem maminkám a drobečkům:o))
Konečně jsem se sem dostala, poslední dobou je to u nás samá návštěva, tak mi na net nezbývá moc času.Tak něco písnu, než se cvrček probudí:o))

Holky moc vám děkuju za web.str. foteček, ale ještě jsem se ani nemrkla ani nezažádala o přítele, hned jek bude trochu více času, tak se na to mrknu, už se těším:o))

Radko, kde jset byly, že jste byly měsíc pryč?Já když nechám manžu doma 2 dny samotného, tak je to jak po výbuchu, tak si ani nedovedu představit, jak by to tam vypadalo po měsíci, úplná katastrofa:o)

Léňo, jessice to na fotečce moc sluší, je jako princeznička:o)Ani se jí nedivím, že se jí nechtělo fotit v takovém pařáku:o(, ale hlavně že nepršelo.

Daggy, vítej doma.To je super, že je Bety spokojená:o)a že byl porod v pohodě:o)Už se moc těším na fotečky.Já už docela zapoměla, jaké to je mít doma mrňouska.Naše Veronička už má přes 6kg, je to kus ženské.A to má teprve 2 a půl měs. jsem zvědavá kolik bude mít v roce, když to tak půjde dál:o)))

Květo, to je mi líto, že je Květuška nemocná, snad to bude brzo lepší:o)

Honey, co má Adélka s ouškem, že musí chodit na profuky?

Markys, tvojí kamarádce a jejímu mimískovi moc držíme palečky, ale neboj, určitě to bude v pořádku.Mojí kamarádce ve 29.tt praskla voda a už to jelo.Teď už má doma půl roční holčičku a je moc spokojená.Jo, lékaři dokážou v dnešní době zázraky:o)

Štěpánko, držím pěstičky ať operace dopadne dobře:o)

Baruška je teď taky nachlazená, kucká a má rýmku, je to hrůza.Už aby se to počasí zlepšilo, jinak budeme marodit zase všichni a to by mě asi kleplo.Jsem zvědavá, kdy hodlá to počasí aspoň týden vydržet na stejné teplotě, už mě to vážně nebaví.Jednou musím holčiny navlíknout pomalu jak eskymáky a druhý den jdeme ven jen v tričku, vždyť to už je na bednu:o(

Naše Verunka byla poslední dny hrozně uplakaná a nervozní.Skoro celou sobotu a neděli proplakala, tak jsemse rozhodla, že už jí nasadím ty ATB na toho protivného bacila na střívkách, že už ji nebudu trápit a nás taky.V NE večer už jsem se chystala jí je dát a ještě jsem se mrkla do pusinky, jestli jí náhodou nejdou zoubky, protože hropzně slintala a pořád si cpala ručičky do pusinky a opravdu se na mě usmívaly dva malilinkaté zoubečky dole.Sice ještě nejsou zdaleka prořezané, ještě je čeká dlouhá cesta, ale už jsou vidět.Tak jsem si dala ruku do ledové vody a pak jsem Verunce masírovala dásenka.Ta držela ani se nehla a byla hrozně spokojená:o))Byla jsem z toho mírně v šoku, protože Barunce vylezl první zoubek až v 11 měs. a té naší cácorce ve dvou a půl:o)Asi už jí mlíčko přestává bavit a chce něco tužšího, potvůrka jedna:o))))

Jdu ještě něco poklidit, než se mrně probudí.Barunka je ve školce tak je to v pohodě.Nevím jak to s ní bude o prázdninách.Ona školu vysloveně miluje a hrozně se do ní každé ráno těší a když jsem jí řekla že za chvíli budou 2 měs. prázdniny, tak se durdila, že ona chce do školky i o prázdninách:o))Hrozně miluje děti a je ráda v jejich společnisti:o)tak to snad nějak vydrží.Říkala jsem jí že budeme chodit k vodě, na výlety a na dovču, tak už jí to pak trošku polevilo a začala se i těšit.Výlety, ty ona taky miluje a vodu samozřejmě taky..

Tak teď vážně končím, zase někdy nakouknu.
Přeju krásný a pohodový den:o)
Martina+Madlenka+Kačenka 1331
6.6.2005 21:58:59
Štěpánko, moje maminka byla na operaci nosní přepážky na Homolce asi před 2 měsíci. Byla tam hlavně proto, že zcela ztratila čich... a už je to mnohem lepší!

Markys, na to malé miminečko moc myslím, ale v téhle oblasti opravdu moc věřím lékařům. Mojí kamarádce se narodila holčička ve 26. týdnu a je to normýální zdravá holka!
Štěpule & Štěpán 9.11.2001 2008
6.6.2005 21:03:24
ahoj!
Květo, krém se jmenuje Triamcinolon a je na lékařský předpis.
Květuška to má určitě z toho promoknutí a z toho prudkého ochlazení. Tak držím palce, ať je brzy zdravá!

Honey, Adélka si to tedy taky užívá, jen co je pravda.

Markys, to miminko musí být teda malilinkaté, ale oni to dnes doktoři zvládnou! Bude mít pak co dohánět, ale dožene své vrstevníky. Mojí seegře se narodil syn v 78 roce v 7 měsíci, tenkrát byly jiný možnosti, byl v inkubátoru, nevěděli, jestli přežije a dnes má skoro metrák, chlap jako hora. Ehm, mojí seegře bylo tenkrát necelých 16 let, takže se o svého vnoučka starala naše máma a ta ho pěkně vykrmila, ostatně jako nás všechny. Už si brousila zuby i na mýho Štěpánka, že z něj bude "pěknej cvalíček", ale to jí nevyšlo...

Moje máma se, co já vím, celý život mazala obyč. Indulonou. Já si pamatuju na krém "Jadran", pak nějaký olejíčky, ale s dnešním výběrem se to opravdu nedá srovnávat. Já se taky dřív vyvalovala na sluníčku a doufám, že jsem si nějaký základ nemoci nevybudovala, ale ono dřív to sluníčko nebylo tak nebezpečný, jako dnes. Dnes už na sluníčku ani dlouho nevydržím, ale přiznám se, že lehce opálené tělo se mi líbí.

Tak zítra jedu na Homolku domluvit tu operaci, pak vám napíšu, kdy mě to čeká.

Š.
Martina+Madlenka+Kačenka 1331
6.6.2005 20:02:20
Ahoj Daggy, vítej doma. Je to prima, že to máte za sebou, tak ať je Vám spolu dobře.

Honey, prosím, jaký krém na opalování z lékárny používáš? Já jsem se totiž loni na sluníčku dost osypala, takže... raději asi zainvestuju. Pro Kačenku jsem teď koupila mléko na opalování od Vichy, snad to bude stačit (je to 30).
honey 6468
6.6.2005 18:57:26
Ahoj Markys!

Adélka jde do školky zítra, tak uvidím, co to s ní udělá. Doufám, že bude v pořádku, ve čtvrtek jedou na výlet, tak ona se tam strašně těší, snad to vyjde!

Na ten profuk se teda moc netvářila, ale Dr. jí statečně chválila, tak na to ona slyší :)

To mi je moc líto Tvý kamarádky a jejího malýho miminka :( Člověk někdy zapomíná, co všechno se může stát ...... moc jim oběma držím palce!

Co se týče těch krémů v "mládí" :)), tak já si opravdu nevzpomínám, co jsme používali ..... snad ten olej Nubian .... Je pravda, že jsme se na plovárně vyvalili 1.7. a odvalili se 31.8., ale spálila jsem se vždy v první den, a pak už to bylo dobré. Teď jen musím doufat, že jsem si moc nezničila kůži!

Hezký večer!
Markys 12183
6.6.2005 17:20:08
Ahoj holky,

asi mě klepne, teď mi to nevzalo příspěvek. Takže ještě jednou...

Daggy, vítej doma, tak ať se pěkně zaběhnete. A co říká na sestřičku Viktorka?

K těm krémům. Drahý jsou, ale co se dá dělat. Klárka je světlá, tak na ní furt něco patlám, pro ní je kupuju v lékárně. A sebe tak celkem mažu, anebo na sluníčko nelezu, ačkoliv teplo miluju. Přemýšlela jsem, co jsme používali za krémy třebas na základce. Snad nějaký olejíčky... Taky jsme byli párkrát pěkně spálený. No jo změnilo se to.

Myslím teď hodně na mojí nejlepší kamarádku, narodilo se jí mimčo ve 28tt. Začala krvácet a druhý den rodila. Mimčo je v pořádku, ale je malinký. Tak jim moc držím palce..

Honey, chodí Adélka do školky? A jak ty profuky snáší?

Tak holky, všem hodně zdravíčka!

A co nejlepší začátek týdne!!!

honey 6468
6.6.2005 16:42:53
Ahoj holky!

Štěpánko, asi to bude drahé léto :(, ale musím říct, že od té doby, co se mažu, se mi už solární dermatitida neobjevuje. Ty krémy z lékárny fakt fungují .... no ale jsou drahý :(

My byly dneska v tom Motole, tak na to pravé ucho furt neslyší, ale doktorka zněla optimisticky, že je to na dobré cestě. Profoukla jí to, pak už slyšela, ale Dr. říkala, že tam měla dlouho podtlak, a že to může být způsobené tím. Příští týden jdeme na profuk dvakrát, a pak za dva týdny znovu na audio. Prostě pestrý léto :)

Květo, já se ani nedivím, že jsou ty děti furt nemocný, když se stále tak střídá z počasí, a to v podstatě ze dne na den :(

Tak všem přeju hodně zdraví!
[<<Předchozích 740] Názory 741750 z 4200  [Dalších 3450 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.