| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2001

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 780] Názory 781790 z 4200  [Dalších 3410 >>]
Markys 12183
30.5.2005 18:23:52
Ahoj holky,

tak nakukuju, jestli nejsou nějaké nové zprávy od Daggy:-). V tom dnešním počasí by se to mohlo uspíšit. Vzpomínám si, že jsme se byli před porodem podívat do porodnice k Apolináři, bylo to asi měsíc před a bylo kráásně teplé počasí na to, že byl říjen. Nerodila žádná maminka ani na jednom z těch jejich sálů. A jak se pak zhoršilo počasí, prý se tam maminky nevešly...

Vítej, Štěpánko, z cest!! Jsem apropo zvědavá, jak se dětem bude líbit ve školce po prázdninách. Přeci jenom to bude docela přestávka..

Také vítám novou maminku. To jsou teda dlouhatánký příspěvky, to je fajn. No holky, ty šatičky mě teda taky baví, ale hlavně malou, ta si teď tak strašně vybírá... Tohle se prý k tomu hodí, tohle neee.. Myslím, že nejvíc si s ní užije manžel, když jí vodí do školky.
No s těmi komentáři je to u nás taky veselý, třebas "ta paní je nějaká tlustá" (a to jí může stokrát opakovat, že se to takhle neříká)...

Dneska byla u nás odpoledne tak strašná průtrž.. Pod proudem vody nebyly vidět ani dlažební kostky. A ještě ty kroupy. A teď jsem koukal na netu na fotky ze Smíchova, moc pěkný.

Tak, holky, hezký začátek týdne! Já mám teď v práci dost honičku, už se těším, až to poleví..

M.

Štěpule & Štěpán 9.11.2001 2008
29.5.2005 22:15:51
Honey, na Petynku se chystáme zrovna zítra. To bydlíte směr Petřiny nebo spíš Břevnov? Já na Petřinách bydlela do svých 16 let, tak to okolí dost znám a moc se mi tam líbí. I teď máme Petynku 15 min. tramvají. Tak se tam někdy, až bude Adélka moci, můžeme sejít. Už jsem koukala na ty stránky, tak jo, je to přesně ono, díky moc. Dr. mi napsala jen název toho krému a ne značku, proto mi v lékárně nepomohli. Musím si to hned koupit.

Štěpán jde zítra do školky, moc se mu tam nechce, on ten poslední týden odmítal vše organizované i v té ozdravovně a ted´ i chtěl se mnou spát, už je to zase "mamánek". Tak snad to proběhne ráno v klidu, nalákala jsem ho právě na to koupaliště, že rovnou ze školky pojedeme. Teda pokud nebude lejt, prý mají přijít bouřky.

Dost často se mě teď Štěpán ptá, jestli máme všechno připravené na to miminko, až se nám narodí... nakukuje do všech kočárků, žádný mimino nenechá bez povšimnutí...

Dobrou a hezký týden!
Daggy, držím palce!
Š.
honey 6468
29.5.2005 21:45:14
Jenom nakukuju, jestli náhodou nejsou nějaké novinky od Daggy :)

Opožděně přeju Martině vše nejlepší k narozeninám!!!!

Štěpánko, vítej zpátky! Ano, na té stránce jsou informace o tom krému, co sháníš. Já Photoderm mám, ale ten Max, ten má ochranný faktor 100 :) Používám ho na obličej a dekolt, už druhý rok, a jsem s ním spokojená. Samozřejmě, že nějakou barvu (jemně růžovou :)) chytnu, ale nespálím se, a už se mi na obličeji nedělají fleky od sluníčka. Vím, že tuto kosmetiku prodávají v Císařské lékárně na Karlově náměstí (když vylezeš z metra, tak za Tebou je soud, před Tebou VFN, tak je to po levé ruce (kousek od pizzerie).

Tak jsem dneska sháněla nějakou letní dovolenou, nějaké tipy mám, ale pokud víte o něčem, kde jsou vítané i děti plus manželovo kolo :), je tam poblíž nějaký bazén a hřiště, tak mi dejte vědět. Díky předem!

Dneska jsem zjistila, že kousek od baráku máme koupaliště Petynka. Ale byly jsme se s Adélkou jen podívat, ona bohužel teď do vody nesmí :( Ale aspoň se jí zlepšil ten kašel, už kašle jenom z času na čas, a už to není tak dusivé.

Silvo, tu lichořeřišnici rozhodně zkusím. A kdybys měla v těch návodech taky něco o suchém dusivém kašli neznámého původu (nemůže mít přeci alergii na děti :)))), tak mi, prosím, dej vědět. Díky!

Tak mi zítra začíná pracovní týden, ale budu pilně nakukovat, abych věděla, co je s Daggy.

Mějte se krásně!
Štěpule & Štěpán 9.11.2001 2008
29.5.2005 14:57:43
ahoj holky, tak už jsme doma, bylo to krásné, bylo to dlouhé a už jsem ráda, že jsme tu. Od středy vedra, říkala jsem si, že když je takhle na horách, tak jak je asi v Praze...děti měly venku bazének, nejlíp bylo v lese. Někteří postupně odjížděli, takže ke konci byl klídek. Byly tam konflikty, to víte, přes 100 lidí v baráku, ale to napíšu kdyžtak později. Jsme opálení, odpočatí, Štěpán přibral půl kila, tak snad nám to vydrží. Přečtu sí vás až bude chvilku čas, jen jsem to letmo zkoukla, tak jsem ráda, že Madlenka už je doma a přeji Martině vše nejlepší k narozeninám. Taky vítám novou maminku - přiznám se, že jak toho píšeš hodně, tak jsem to nestihla vůbec přečíst. Napravím to.
Honey, na tu adresu, co jsi mi psala na "akné" se ráda podívám. A tam bych měla najít ten opalovací krém? Už ho potřebuju!!!!
zatím se mějte, Š.
Silva Barunka+Verunka 27331
28.5.2005 22:38:33
V první řadě se chci omluvit za chyby, doufám, že prominete:o))

Květo mimochodem jsem zapoměla poděkovat za přivítání:o))Jo a jak píšeš že s obv. není řeč o hom. tak to vesměs všichni doktoři jsou proti až na pár vyjímek.Např. dětstký dr Verunky a Barunky hom. podporuje a sám mi ji doporučil, protože on je zásadně proti, aby se dětstká tělíčka "huntovala" ATB.Po těch šáhne opravdu jen v těch nejnutnějších případech, takže jsem ráda za takového dr., je to zlatý člověk:o))).A tchýně...to je kapitola sama pro sebe:o))asi je to všee stejné:o)

Daggy, snad už se brzy dočkáš:o))Tak ať to máš co nejrychleji za sebou, ikdyž my to nějak neovlivníme, to si mimísek řekne sám:o), ale stejně, ať ten lumpík netrápí dlouho)))

A k té homeopatii:
Pokud se ji rozhodnete někdo užívat nebo ji dávat dětem, tak:
-užívá se mimo jídlo(nejí se a nepije 15min. před a 15min. po užití léku)
-nezapíjí se žádnou tekutinou)čaj, džus...)
-rozpouští se cucáním v ústech, nejlépe pod jazykem(jsou to takové kuličky velikostně jako antiperle a jsou sladší, chutnají výborně i dětem)
-pokud jde o malé děti, které ještě cucat neumějí, nebo odmítají, tak lze udělat vyjímku a rozpustit granulky v malém množství vody(pouze vody, ne čaje!..)a dát vypít(i přes sací láhev)
-v době užívání hom.. se nemá používat káva, tabák, kafr(zub.patsa), parfémy(snižuje to její účinek)

Homeop. je nepřeberné množství, takže na různé probl. jsou různé druhy, je jich spousta.
Já jsem od homeopata dostala takový papír, kde jsou psáne různé problémy různých charakterů a jaké hom. se má použít. je toho strašně moc takže bych to tady fakt asi nenapsala.
(je to přes podporu imunity až po různé nemoci, virozy, nachlazení, nádory...)Jestli budete chtít nějaký ten lék poradit, tak se klidně zeptejte a já to pak v těch brožurkách pohledám.Je tam snad opravdu všechno:o))

Někdy je to sice drahá záležitost a některé druhy nejde jen tajk sehnat, ale stojí to za to:o))
Doufám, že jsem vám aspoň trošku pomohla.
Jo málem bych zapoměla, hom. se nesmí chytat do ruky.Nadávkujou se do takové maličké mističky přímo z té tuby granulek a z té mističky se to vysype do pusy:o)

Tak ateď pár zážitků:
Ve čtvrtek jsem si zašla ke kadeřnici(k mamce, jinam bych ani nešla:o))dala si melírek a trošku sestříhla ofinu, no musím říct, že jsemudělala dobře, jsem moooc spokojená, konečně nějaká změna:o))Už jsem nudila sama sebe a manžovi se to taky moc líbí, takže pohoda.Pak jsem si taky koupila gatě a mikinu, takže jsem si udělala další radost.No ale co udělala, teda vlastně řekla Barča, teda to neuvěříze, mě bylo tak trapně a raději jsem se dělala, že jsem nic neslyšela, ikdyž děti prostě řeknou co si myslí.U mamky v kadeřnictví byla jedna paní na melír, takové mohutné postavy, vysoká...Ta paní si šla sednout na lavičku (mimochodem je to známá a má strašně ráda děti)a zapálila si cigáro, Barča šla za ní ať si s ní hraje s kuličkou(Barča tu paní viděla poprvé), tak ta paní šla.No a Barča chtěla na ni zavolat a zarazila se podívala se na ni a ptá se jí:"ty jsi pán nebo holka?"Lidi v tu chvíli jsem myslela že se někam propadnu, protože ta paní fakt vypadá skoro jak chlap a ona chudák nevěděla kam ji zařadit, tak se takhle zeptala, no jak mě bylo trapně!No paní odpově´děla že holka sice trochu zaraženě, ale pokračovali dál ve hře.No na děti se zlobit nemůžeme.

V pátek jel manža z práce přímo sraz co měli ze základky tak jseme byla samy doma i přes noc.V pátek se stavila kámoška co přijela z Anglie, pak ještě jedna ze základy, Barča byla ve školce a my šli s Verunkou a s kámoškama trajdat po mětě.V pravé poledne jsem si zašli do restauračky, sedli jsme si venku pod porádní strom dali si pivo a oběd paráda, ve stínku bylo úžasně, Verunka spinkala a já tlachala.Bylo to bezva:o))Pak jsem šla pro Barču do školky, pak jsme byli na chvilku venku, ale bylo hrozně vedro tak jsme pádili domů.Potkala jsem kamarádku a ta mi řekla hroznou správu, že zemřel náš bývalý spolužák na rakovinu(strašně hodný kluk), tak mi to zrovna na náladě nepřidalo, byla jsem z toho hodně smutná:o(
Na chvíli jsme pobyli doma a pak jsme kolem půl šesté vyrazili do městského lesa kde byly už od brzkého odpoledne vystoupení a atrakce pro děti:o((Barča byla na skákacím hradě, dala si cukrovou vbatu, maminka se známýma pivčo:o))koupila jsem jí korálky...Strašně rayhle to uteklo, tak jsem pádily domů na krmení a koupání:o)))Večer ještě přišla ta kámoška z Anglie tak jsem tak decentně popíjely a kecaly.Byl to celkem hezký den:o)ikdyž bez taťky ale byl:o))

Dnes se nám taťka dopol. vrátil, já navařila, uklidila a jeli jsme k našim na zahradu:o))Byli jsme pivkovat, pak jsem byla s Barunku u vody, tam si házela s kamarádkama kamínky, chodila po vodě..U našich jsem ji napustili bazének, tak se rochnila.Verunka toho moc nenaspala, ale byla hodňoučká:o))Večer kolem sedmé jsme dorazili domů, vykoupala jsem malou a pak Barču.Verunka téměř hned po jídle usnula, Barča taky po večeři vytuhla já něco uklidila a konečně kmitala na net:o))

Zítra bude taky asi prima.S dětma jdeme zase na akci do lesíku, bude tam oheň a asi dalších 12dětí.Jsme to samí známí, takže bude byzva, děti se vyřádí.Já pak na sedmou pádím s ženskýma na dvouhodinovou travestit šou tak už se hrooozně těším, až se odreaguju.Bude to taková mini dámská jízda.Doufám že taťka hlídání zvládne a já že se budu mít dobře.

Tak se mějte krásně omlouvám se za chyby, už mě celkem bolí ruka z toho psaní, tak jdu hodit sprchu a do hajan:o)))

Silva Barunka+Verunka 27331
28.5.2005 21:57:59
Zdravím všechny maminky:o)Tak konečně jsem se dostala na internet a můžu psát.Měla jsem celkem nabité dny a pak jsem byla tak unavená, že jsem večer nebyla schopná zapnout PC, ale rovnou jsem padala do postele.Asi to bude tím horkem:o)

Honey, tu lichřeřišnici můžes dávat právě v dobách nachlazení.Pomáhá pročišťovat organismus:o)a rychleji se člověk zbaví nachlazení a zabrání tomu, aby se rozvinulo v nemoc, aspoň tak něja mi to vysvětloval náš homeopat.

K těm homeopatikům.Když jsme zjistili, že je Barunka alergik, tak ji alergolog naordinoval šílené kvanta sirupků a prášků a kapiček, sprejíků do nosíku.Byla jsem z toho nešťastná, ale ve snaze ulevit mojí proncezně jsem poslušně dávala všechno, co jsme dostali.Po delší době jsem vypozorovala, že jí to moc nepomáhá, a že je ke všemu z těch léků jako by utlumená.Dlouho spávala.Celé noci až do půl desáté dopoledne, pak 2-3hod odpoledne, bylo mi tonějaké divné, protože fakt spávala hodně.Nakonec jsem se naštvala a objednala se k homeopatovi.Asi 25km od nás je jeden vyhlášený a od rána do večera se nezastaví, protože má pořád plno.
Už se mi zamlouval jen ten jeho přístup.Čekací doba po objednání u něj byla min. 2měs., dřív to prostě nešlo.(vím to protože jsem k němu jednu dobu sama chodila a musela jsem si počkat, než jsem tam dorazila).Ale jakmile se dozvěděl, že se jedná o malého prcka, tak hned prohlásil, že takové špunty tam bere přednostně, takže jsem se kněmu dostali vlastně do necelého týdneo))
Všechno jsem mu vylíčila, co a jak a on se úplně zhrazil, že jak je možné, že malý pikolí do sebe láduje tolik"jedu".Okamžitě nám doporučil(nikoliv vnucoval)vysadit vše co jsme brali.Říkal že to co malá bere je jako by dospělý člověk jedl min. 3 dithiadeny denně, že ať se nedivíme, že je z toho utlumená a pořád spí:o(Naordinoval nám různé homeopatika a kapičky, i tu lichoř., vše je pouze na bylinné bázi, takže to nezatěžuje org. ani žaludek, řekl použití a dávkování, dal různé prospekty.Musím říct, že od té doby co jsme na hom. je to opravdu mnohokrát lepší, ani nevím, že mám doma alergika,a do týdne po vysazení všech léků od alerg. se moje princezna začalo brzo budit a už ani tak dlouho odpol. nespával.Prostě si spí kolik potřebuje a nic ji netlumí.Já na hom. nedám dopusti, vypatlali nás z takových patálií, až hrůza. Je to bezvadná věc a opravdu vřele doporučuji.

Raději ten příspěvek teď odešlu, protože nám blbne monitor a mám strach že už bych to pak neodeslala, raději to rozložím do více příspěvků, takl se nezlobte:o))
17.6modrasek13 4288
28.5.2005 17:54:52
Daggy, tak se snaž, ať můžeme gratulovat. Nebo počkáš až nebudou ty vedra?
Daggy, Viki + Bety 30.5.05 9347
28.5.2005 17:14:18
Čau děvčata,

ještě vás budu chvilku napínat, neboť jsme stále doma spolu (ještě, ne už). Včera mi řekli, že to zatím na porod není, pokud bych nejela dnes nebo zítra, tak mám v pondělí přijít s taškou. Kontrakce se občas ozývají, večer už byly skoro pravidelné, ale pak to ustalo a celou noc jsem spala jak špalek. Viktorku teď svěřuju tatínkovi, abych nabírala síly, takže je jenom "zabezpečím" aby nestrádali hlady a jinak odpočívám. Jsem radši zavřená doma, žaluzie zatažené a vycházím jenom ráno a večer, na zahradě máme odpoledne výheň. Viki už je na tom líp, jsme zhruba tam kde před týdnem, čili trochu rýma a občas kašel, naštěstí jenom přes den. Má ale nějaký nález v moči, na zánět to prý nevypadá, ale musíme přinést ještě jeden vzorek. Snad to tatínek zvládne.
Silvi, za to info o homeopatii bych byla vděčná, dík.
Čau D.
17.6modrasek13 4288
28.5.2005 17:00:56
Sourozenci jsou celkem tři, jeden je v Holandsku a jeho manželka uznává jen svou rodinu. Druhý tráví celý víkend a veškeré volna na rybách no a my bydlíme nejblíž - jen dva baráky od ní. A ti dva bydlí 4 a 7 km.
Já uvidím, jak dlouho to vydržím. Ale jinak je vše skvělé. Vztah vynikající.
Vedra jsou hnusná, my bazen nemáme - někdo nám ho celý pořezal. Ale večer jdeme na grilovačku, tak se těším.
V Jeseníku už babička s dědou čistí bazen - průměr 3,6 a hloubka 90 cm, tak se zase vyřádíme. Pojedeme tam za 14 dnů na oslavu mamčiných narozek, které měla včera.

Marti taky přeji vše nejjjjj.... hlavně zdravíčko, štěstí a lásku všech blízkých.

Daggy, tak co?????????? Už máš mrňouska?
Léňa-Honzík12/11/01,Jessica95 20025
28.5.2005 8:26:05
Ahoj vespolek,
vedra jsou teda pořádná ,já jsem sluníčkomil ,ale včera už jsem byla ve stínu.Děcka jsou taky pořád nachlazený nějak se v tom plácáme ,léky nezabírají , slitovala jsem se a dovolila jsem jim řádit v bazénku (jen v malým dětským) tak jsem to snad nepohnojila ještě víc .Jessica se nám včera šťastně vrátila ,vyšlo jim dobrý počasí ,dnes měla jet ráno na kryťák na plavecké závody ,ale nejela kvůli tomu kašli a zítra má to přijímání tak ať sebou v kostele nešvihne...

Květo ,Pavel nemá sourozence ,že by jste se těma obědama střídali?

Marti ,přeji ti vše nejlepší k zítřejším narozeninám ,je skvělé ,že už máte Madlenku doma!!!!

Dagy ,jak dopadla včerejší kontrola ?

Jdu chystat na zítra pohoštění a poo jedem do ZOO je tam den dětí ,snad tam bude chládeček .Mějte se hezky ,příjemný zbytek víkendu!!
[<<Předchozích 780] Názory 781790 z 4200  [Dalších 3410 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.