| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2001

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 790] Názory 791800 z 4200  [Dalších 3400 >>]
17.6modrasek13 4288
28.5.2005 5:29:35
U nás je příšerné vedro, špatně to snáším a má být až do pondělí.

Od té doby co je tchýně sama, tak se Pavel trochu změnil. Dost k ní chodí - to by mi tak nevadilo, ale neříká mi spoustu věcí, což mě štve. Třeba včera v 11 večer mi oznámil Jo a abys věděla, tak v so i ne dáváme mamce oběd......
Nemám nic nachystáno, tak zase budu v tom vedru vařit jako ----- Tak bych si to nachystala už večer...
Já jsem vůči ní nějaký flegmatik. Nechci se o ni starat a obskakovat ji, a mám pocit že za chvilku Pavel bude víc u ní než doma. Tak mě to trápí, on vše popírá ale já to vidím jinak. Ach jo.....
17.6modrasek13 4288
28.5.2005 5:23:41
Ahoj holky,
příspěvky čtu každý den, ale nějak se mi nechce psát.
Vítám novou mamču Silvu.
Daggy, teď mi došlo, že jsi měla včera termín, přestože to vím, protože mamka má 27.5 narozky,nějak jsem si říkala, že je ještě týden čas...... Tak ať máš mimi brzo u sebe a jste spolu šťastní.
Honey, nám na té alergologii s Lojzíkem taky kapali kapičky, ale přímo z lahviček a zatlačovala to dr. takovou tyčinkou, takže se fakt neboj. Ještě mu brala trošku krve na imunitu a nějaké tři věci, ale v pohodě. S Květuškou jedu konečně v pondělí.
Hodně mě láká ta homeopatie, ale nevím kde sehnat info, s obvodní dr není řeč a alergoložka nevím, zeptám se po výsledcích.
Pavel jde od 1.6. do práce, rameno v pořádku nemá ale má to prý rozhýbat v práci. Dr ho pustil bez rentgenu, ruku mu nekontroloval jen seděl u počítače. Tak mu Pavel odpověděl že počítač mu řekne jestli je zdravý nebo ne.

Já mám od včerejška nový účes, svěřila jsem se jedné mladé kadeřnici, je ve druháku ale moc šikovná. Už teď místo aby odpoledne byla venku, tak má zakázky..... A je z našeho domu, tak nemusím nikoho shánět....
honey 6468
27.5.2005 15:17:09
Ahoj holky,

tak Daggy ještě stále 2v1 :))) Viki má podle mně tentýž kašel co Adélka :( No aspoň doufám, že u vás to nebude trvat tak dlouho! Manžel byl s Adélkou u lékařky, výtěry jí nechtěla udělat (ale nebyla tam ta naše, ta je na dovolený), protože Adélka má virózu. Velmi důkladně jí poslouchala, ale plíce má čisté; takže zase klasika - zůstat doma a vyhýbat se dětem :( Já se z toho snad zblázním .... byla tam 4 dny :( Fakt jsem doufala, že po tý mandli se to vyřeší! Ach jo :( Včera měla i zvýšenou teplotu, kvůli tomu dusivému kašli ve školce nespala, takže nám vytuhla v 7 večer.

Silvo, díky za info o alergologii! Tak už se bojím o dost míň :) O tý ... výborně, teď si nemůžu vzpomenout na ten název bylinky, o které jsi psala ... jsem si našla na netu zajímavé informace. Až se Adélka vyškrábe z tý virózy, tak jí to hned pořídím.

Marti, no to je úžasnééééééé, že už máte Madlenku doma. A co se s ní teď bude dít? Bude chodit na nějaké kontroly, nebo dostala na to nějaké léky? Chudinka malá!

Tak já se s vámi loučím, jdu jezdit na rotopedu a pak se plánuju vyvalit na balkon :)
Silva Barunka+Verunka 27331
27.5.2005 9:41:27
Všem přeju hezký den:o)
Tak nejprve bych chtěla také poděkovat Honey a Daggy za přivítání v klubu maminek:o))

Verča spinká, Baruška je ve školce, takže pohoda:o)

Honey, jak jsi psala o tom, že máš strach z té alergologie, aby Adélce nerozpichali ručičky, tak se vůbec neboj.Já jsem byla s Barunka také na alerg. a ještě neměla dva ročky:o(Ale nikdo jí ručičky nerozpíchával.Prvně se dr. na vše vyptával, co ji trápí, jestli ve dne nebo v noci, v létě nebo v zimě, doma nebo venku.....atd.Všechno to sepsal, pak mi řek ať si malou posadím na klín a vztáhnul z lednice celé plato inj. stříkaček s jehlami, když jsem to uviděla, úplně jsem se zděsila, ale dr. mě hned upozornil, ať se nebojím, že se nikoho píchat nebude, spadl mi přímo šutr ze srdce, protože jinak bych s Barčou pádila kosmickou rychlostí pryč:o)
Vzal a natáhl její pravou ručku a začal na ni kresli takové chlívečky, to se Barunce moc líbilo, protože ji to lechtalo, ale nějak nedokázala pochopit že dr.ji po ručičce psát může a ona to doma dělat nesmí:o(Od té doby si po nich pořád čmárá:o)))Pak do těch chlívečků z každé inj. jehly stříknul takovou kapičku s příslušným alergenem a jakoby trošičku tou jehlou poškrábal kůžičku na ručičce, aby to mohlo zareagovat.Vůbec to nebolelo, Baruška ani nemukla a obdivovala na své ručičce chlívečky s kuličkama.Ale pak s tou ručlou nesměla 15 nebo 20min. hýbat ani si to ppoškrábat, a to už bylo horší, protože u nás je rekord, když někde vydrží sedět půl minuty.Vztekala se, že nemůže běhat a dělat blbiny, ale zvládli jsme to.Pak dr, přirovnával reakce k nějakému měřítku a vyšlo nám že je alerg snad na co všechno jde kromě kočky:o(Ale aspoň jsme věděli odkud vítr vane a mohli se podle toho chovat.Tak se neboj a zajdi si taky s Adélkou aspoň budete vědět co a jak.Ještě toho chci spoustu napsat, ale přijela kámoška z Anglie, tak se asi rozloučím a večer to dopíšu:o))

Jinak Daggy s tím porodem jsemTě vystrašit nechtěla, já jsem asi ta vyjímka, co měla druhý porod horší než ten první:o(Moje kámoška to zase měla tak strašně rychle za sebou, že manža skoro na sále nestihl vytáhnout kameru.Tu ráno jen maličko pobolívalo, ve 3 odpol dostala velké bolesti a před pátou večer se maličká narodila, takže to měla za necelé 2 hoďky za sebou.Tobě tao taky tak přeju ať se moc netrápíš a máš sluníčko co nejdříve u sebe.A víš co to bude nebo překvápko:o))A ať ti to dnes v té porodce dopadne víc než dobře:o)
Ještě jsem chtěla napsat, že jemi líto, že je Viky nemocná, snad se to brzo zlepší:o))Jo a s homeopatií mám výborné zkušenosti, ale to vám napíšu až večer, protože teď spěchám:o)

Marti to je bezva, že je Madlenka už doma, muselo se ti moooc ulevit,a taťkovi určitě taky, muselo to být pro vás náročné.Hlavně že už je Madlenka v pořádku, zvládla nepříjemné ORL a může se zase s vámi doma těšit:o)))Hezky oslav narozky:o))

Tak se mějte krásně, užívejte dne a hlavně se všichni uzdravte:o)))
Daggy, Viki + Bety 30.5.05 9347
26.5.2005 22:23:27
Ahoj holky,

doprčic práce, právě jsem dopsala dlouhý příspěvek a spadlo mi to. Takže pokus o rekapitulaci:
Vítám Silvu, trochu jsi mě nepotěšila s tím průběhem porodu, ale já pořád doufám, že to bude rychlé, Viktorku jsem rodila zadečkem napřed a za 4,5 hoďky od prasknutí vody byla venku.
Jinak jsem to zakřikla v úterý s tím kašlem, představte si, že asi o půlnoci začala Viki kašlat a prokašlala se až do rána, kašlala celou středu a včerejší noc se doslova dusila a pořád plakala. Ustlala jsem si vedle ní na zemi na matraci, pořád jsem ji posunovala aby měla výš pod hlavou protože jinak nezabíralo absolutně nic. Spustil se jí hrozně řídký soplík a nepřetržitě jí dráždil ke kašli. No podle dr.na průduškách nic není a dnes přes den už se to zlepšilo, teď zatím klidně spí, tak snad i já se vyspím. Zítra klušu do porodnice, uvidím, co mi řeknou. Jinak jsem už taky uvažovala o homeopatii, ještě mám pro ni naplánovanou bylinnou kůru na dýchací cesty (tuším obsahuje i tu lichořešnici).
Marti, to je super, že je Madlenka doma, máš o starost míň, tak ať se jí dobře daří. A tobě všechno nej nej k narozkám (jsi teda taky Blíženec?, já budu slavit zanedlouho taky svůj pokročilý věk). A obdivuju tě, že dokážeš odstříkávat mléko, to mi nikdy nešlo a když, tak jenom nějaké bídné množství.
Zatím čau, třeba ještě zítra podám zprávu.
D.
Martina+Madlenka+Kačenka 1331
26.5.2005 21:10:26
Ahoj holky, hlásím, že je Madlenka doma!!!! Hurá hurá. Sice jsme málem navzájem nepřežily dvě vyšetření na ORL (to byl tedy záchvat... ale když sestřička slyšela, že má za sebou píchání ouška a každodenní odsávání, tak se ani nedivila, že tak vyvádí. Domů jsme dorazili ve tři odpoledne a Madlenka skoro hned vytuhla. Ale pak se probudila jako sluníčko :-))).

Všechny vás moc zdravím a myslím na Daggy...
honey 6468
26.5.2005 18:32:22
Ahoj holky!

V první řadě taky vítám novou maminku Silvu! Teda ta Tvoje malinká ale měla trápení od mala :( Moc děkuji za tip na lichořeřišnici!!!! Nikdy jsem o tom neslyšela, ale vyhledám si víc informací na netu.

Silvo, v těch šatičkách jsme stejné :)) U těch Adélčiných se vyřádím a mám z nich větší radost, než ze svých.

Bohužel Adélce se ten kašel dneska ve školce hodně zhoršil, učitelky říkaly, že jí až napínalo ke zvracení :( Takže já už nebudu čekat, teď už dobíhá třetí týden po operaci, ke zlepšení (v oblasti kašle) to nevedlo, tak zítra půjde k doktorce. Napadlo mně, že by jí mohla udělat výtěry z krku, jestli tam nemá nějakého bacila, nebo něco. Alergologie je až na posledním místě; nejdřív musím vyloučit všechny jiné možnosti, než jí nechám rozpíchat ruce.

A stejně jí musím dát v srpnu do školky :( Měla jsem to tak pěkně naplánované, že v červenci se o ní bude starat Robert, v srpnu že bych si já vzala v kuse 3 týdny dovolené, ale šéfka mi jí nedala :( Teda ty 3 týdny by mi dala, ale né v srpnu, protože děláme plány na příští rok.

A ještě k tomu máme v práci dost dusno, chystají se nějaké změny v oddělení, ale nevím, jak moc se budou týkat i mně. No prostě před létem chuťovka :(

Marti, tak budu držet palce, aby Madlenka byla už zítra doma!

Daggy, a co Ty? Ještě jsi 2v1?
Silva Barunka+Verunka 27331
26.5.2005 13:31:33
Tak vás zdravím při čtvrtku, krásném aslunečném, doufám, že už to tak zůstane a už se to počasí nezhorší:o))

Marti to je bezva, že se Madlence daří líp, uvidíš v pátek bude doma a o víkendu to oslavíte společně s tvou 30.mmch přeju všechno nejlepší a hlavně to zdravíčko a hodné dětičky, ale to už ony určitě jsou:o))

Honey jak psala Janna o těch potr. doplňcích, nezkoušela jsi dávat Adélce lichořeřišnici??Je to něco jako přírodní ATB a dává se při nachlazení, kašli, rýmě.Nám to pomáhá:o))Tak to zkuste, pokud už to ovšem neberete.Je to na bylinné bázi a je to dobré:o))

Janni dík:o))Jinak Verunka je moc krásné jméno, že???

Dnes ráno jsme měli celkem fofry:o)Manža s Barčou zaspali, a měli co dělat, aby to stihli.Vstávali až v7.10 a to už měli být asi 5 min. na cestě do školky.(manža má totiž práci na 8 a tak každé ráno dává Barušku do školky, takže zase o starost míň, já si ji jen vyzvednu:o))
No vlastně jsem tím pádem zaspalai já a nevzbudila je:o), ale to se stává, když mě se tak krásně spinkalo.Veronička je taky dobrý spáč, takže na nedostatek spánku si stěžovat nemůžu:o)V 6 ráno jsem ji nakrmila a ona opět zalomila, jako každý den a mě se tak strašně nechtělo vstávat, že jsem na chvilku zavřela oči no a z té chvilky se vyklubala dobrá hodinka, jejda:o))
Hlavně že to jakž takž stihli a manža přišel do práce jen o 5 min.později:o)

Verča teď spí, ale vypadá tu že se každou chvíli probudí, tak asi nestihnu napsat všechno co jsem chtěla, ale nic se nedá dělat.

Včera na cestě ze školky jsem s hokama nakoukla do obchodu a strašně se mi tam líbila suknička pro Barunku, tak jsem neodolala a koupila ji.Už se těším, až ji Barča bude nosit, bude fešanda.Já jsem na tohle hrozně ulítlá, jak se mi něco pro ty princezny líbí, tak kupuju(samozřejmě pokud finance dovolí:o))Ale nekupuji zas drahé a znač. věci, příjde mi to pro takové drobky zbytečné, stejně z toho hned vyrostou:o))
Verunce teď vlastně skoro nic kupovat nemusím, protože všechno podědí po Barunce a není toho zrovna málo:o))Jen ji koupím čepičku, nebno takové ty věci, které se dají těžko dopasovat podle roč. období.Ale to vás asi moc nezajímá, ale já jsem děsně ukecaná(jak kdy, podle nálady, tak potom píšu apíšu a ani mi nedojde, že to jsou kolikkrát blbiny, tak se nezlobte:o))

Odpoledne jedeme k našim na chalupu, budeme řádit na zahradě.Verča teda ne, ta bude sladce spinkat v kočárku(aspoň doufám), ale Barunka si to tam moc užije.Vždycky spolu vaříme květinové lektvary, houpeme se jezdíme na koni, hraje si s pejskami no je toho spousta.Ještě že mám rodiče blízko, tak jsme tam vaření pečení.o)Takže mabža příjde dnes z práce dřív, vyzvedneme Baju a pojedem.On bude s taťkou makat na ségřine chalupě a budou tahat elektřinu a já si budu s holkama užívat.Dám si s mamčou kafčo a budeme lebedit.Je to paráda, ještě že mám tak hodné dětičky(tuk, tuk, tuk)a nechají mi někdy chvilku klidu.

No nic Verunka se budí, já se loučím a zase někdy něco napíšu:o))papa
Martina+Madlenka+Kačenka 1331
25.5.2005 21:44:22
Ahoj holky, Madlence už je mnohem líp, už ani nemá teplotu a já moc a moc doufám, že ji nejpozději v pátek pustí domů. Navíc mám v neděli třicátiny a v sobotu se má sjet celá rodina, tak by mi bylo moc líto, že bychom to rušili...

V nemocnici se střídají obě babičky a my s manželem, takže tam pořád s Madlou někdo je, ale je to docela síla pořád lítat mezi miminkem, domácností (navíc jsme předělávali ložnici - malovali jsme a máme nový nábytek) a nemocnicí... Navíc musím vždycky odstříkat dost mlíka, aby mi Kačka nehladověla... Fakt už jsem hrozně utahaná, doma je pořád kůlnička na dříví, protože jsou všude věci z ložnice, prostě děs běs.

Všem moc děkuju za držení palců!

Daggy, moc na Tebe myslím. Holka, drž se!
Janna + 2 berušky 22270
25.5.2005 14:37:17
Silvo, ahoj, někoho takovýho jsme tu potřebovaly, to jsou panečku příspěvky :o), snad se nezhoršíš. Vítej mezi námi :o)

Chudinka tvoje Verunka, ta má teda trápení, už takhle maličká :o/ Tak ať brzo přijdete na to, co to je a můžete se podle toho chovat.

Léňo, doufám, že pak bude fotka Jessiky! Je jasný, že nejvíc se těší na ty šaty, jako každá holka ;o) např. já na svatební :oD

Honey, a nemohla by Adélka něco, co by tomu kašli jako pomohlo? Nějaký potrav.doplňky nebo bylinky nebo já nevímco, prd tomu rozumím, ale uvidíš sama, jak jí bude.

Marti, co ta Madlenka? Asi nemáš čas, co? A já dneska odjíždím a budu pryč i příští týden, tak tu snad najdu samé pozitivní zprávy, včatně miminka od Daggy! :o)
Snad se ti to rozjede samo a nebudeš muset do nemocnice, tak někajej pohyb šupšup, víš co jsme tu radily Martině? :oDDD

Zatím se loučím, hlavně se všichni uzdravte a ať vás tu najdu o jednoho víc :o)
[<<Předchozích 790] Názory 791800 z 4200  [Dalších 3400 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.