| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2001

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 930] Názory 931940 z 4200  [Dalších 3260 >>]
Radkaj - holčička, 27.11.01 7515
14.4.2005 22:37:32
ahoj, tak dnešek jsme si vyloženě užily, snad je to už jaro... Ráno jsme byly s Ani koupit tatínkovi v lékárně vitaminy, vzali jsme to přes les pěkně až k metru a zpátky jsme jely autobusem. Je to docela štreka, sama jsem z toho byla uondaná, ale hezká cesta, přes les, kolem hřiště... Tak "jsme si to pěkně užily" jak řekla Aninka. Statečně ťapala, až jsem koukala, jenom pořád smlouvala, že půjdeme do "naší" lékárny, ta je hned za rohem od školky. Má to potvůrka "namakaný", už ty naše děti tak lehce neobelstíme, co?

Odpoledne si pak krásně hrála se sousedovic dětma, já se sousedkou jsme seděly na schodech u baráku, slunily si nohy a popíjely kafíčko... prostě idylka!

Zítra jdu na první část (jazykovou) toho konkursu na práci, tak mi prosíííím držte palce!
Štěpule & Štěpán 9.11.2001 2008
14.4.2005 18:27:11
ahoj holky, tak jsem dnes umyla okna. Jak já tuto činnost nesnáším! Naštěstí to je jen 2x do roka, tak se to dá vydržet.
Za chvíli si jedeme pro Štěpánka, je u babi a slíbili jsme mu, že půjdeme ještě na koloběžku na Letenskou pláň.
Štěpán se, myslím, projevuje stejně doma i ve školce, to znamená, že si nenechá nic líbit. Asi si teda spíš víc dovolí doma, na nás, ale co ho tak pozoruji na hřišti, tak brání svoje, ale ne za každou cenu. Do školky se těší, ale chodí jednou týdně, takže to je jiná situace.
V pondělí s malým jdeme na dětskou urologii, nejde mu přetahovat předkožka, tak jen aby to dr. omrknul. Jdeme přímo na urolog. kliniku tak předpokládám, že tam jsou odborníci a něco mu s ním neprovedou! Už ho na to připravuju, aby se tam nebál.
Těhulky, ještě nerodíte?????
Š.

Léňa-Honzík12/11/01,Jessica95 20025
14.4.2005 8:06:21
Ahoj holky ,
no u nás je to každé ráno stejné ,takže se nechám vámi inspirovat a zítra to zkusíme do školky i přes protesty ,teda když nebude histerák...Dnes jsem to opět vzdala a nechala ho doma ,ale omlouvám si to ,že mu včera přešla rýma tak ať je fit.Když se ho zeptám co se mu tam nelíbí odpoví stejně jako Viktorka a minulý týden tvrdil ,že tam jeho srdíčko nechce ...

Honey,nám říkala učitelka ,že tam občas poplakává ,že je mu smutno ,ale za chvíli je v pohodě ,říkala ,že si hold musí zvykat ,tak jí taky důvěřuji.

Dagy, Andrea je v pohodě ,krásně se rozkojila ,jizvu má miniaturní a myslím ,že to pěkně zvládá .Občas mě zavolá ať jí ho na chvíli přechytím ,aby si odpočinula a to já ráda pač si kulíška můžu pomačkat :o)Jen už teď nemá Andrea čas se dostat k netu tak má áčka na březnové diskuzi.Pozdrav vyřídím ,díky.
Daggy, Viki + Bety 30.5.05 9347
13.4.2005 21:22:36
Ahoj,

Honey, u nás je to tento týden trochu podobné, Viki chodí do školky a každé ráno na mě nejdřív ječí, že nebude vstávat, pak že do školky nepůjde a že bude sama doma. Taky se jí ptám, co se jí ve školce nelíbí a ona řekne že nic (myslí teda všechno). Pak se tam nějak horko těžko coby poslední dostrkáme a ona hned ve dveřích se širokým úsměvem zdraví učitelku a pak prchne ani mi neřekne ahoj. Konkrétně včera už jsem ráno myslela, že to vzdám, odpoledne pro ni přijdu a ona nechce jít ze školky! I podle učitelek je tam naprosto v pohodě. Já si myslím, že konkrétně u ní je to hlavně nechuť vstávat na povel a pomalejší ranní rozjezd. Jak budeme chodit do školy, to teda nevím. Zítra mají divadlo a teď večer prohlásila, že stejně na žádné divadlo nepůjde. Je to prostě rozená negativistka.
Čísla ji teď taky hrozně zajímají, ty základní přečte a pořád se ptá, co je to např. dvojka a nula dohromady atd., akorát vždycky roztomile řekne co jsou to dvě jedny místo jedničky.
Léňo, Honzík je teda fakt akční! Máš doma veselo. Co Andrea, jak zvládá? A jak po císaři? Pozdravuj ji i miminko.
Čau D.
honey 6468
13.4.2005 19:25:56
Léňo, no já to tý učitelce věřím, ona si na Adélku nestěžovala, to bylo spíš konstatování, že ze začátku tam Adélka byla v koutě, moc se nezapojovala, spíš pozorovala, zato teď se hodně sebeprosazuje.
Taky si říkám, že pro život je to dobrý, nicméně mně to překvapilo, vzhledem k jejímu včerejšímu záchvatu pláče. Ale ta učitelka taky říkala, že teď po zimě chodí těch dětí víc, takže si samy musí "vybojovat" své místo na slunci. A že ony hlídají, jenom aby si děti nedělaly nějaké velké naschvály, ale ty menší půtky nechávají, protože je to pro ně zdravé, a tak se učí samy "řešit" své problémy. Mně to přijde rozumné, protože někde se to naučit musí. Jinak ráno zkoušela smlouvat, že do školky nemusí, a už natahovala, když se dozvěděla, že ano, ale to už jsem byla dost tvrdá, a nakonec se už v tramvaji smála. No hlavně aby jí ten smích vydržel co nejdéle :)))
Léňa-Honzík12/11/01,Jessica95 20025
13.4.2005 18:50:34
Ahoj holky ,
taky žasnu jaké máte šikulky ,to je fajn :o).

Honey ,u nás je to zrovna naopak ,Honza je ramenáč doma i na starší děti co chodí za Jessicou a ve školce je to oukropek sedící vedle paní učitelky .Taky bych byla ráda kdyby se o sebe uměl postarat ,myslím ,že to časem bude...V případě Adélky bych věřila paní učitelce ,uvidíš ty děti se hodně mění jak rostou a navíc zas tak dlouho do školky nechodí .Ráno šla do školky v pohodě ,když večer nechtěla ?
honey 6468
13.4.2005 17:42:59
Ahoj holky!

Jenom koukám, jak máte šikovné děti :)))
Zato nám roste zlobidlo ...... včera večer dostala hysterický záchvat, že nechce chodit do školky, že se jí tam nelíbí (a na dotaz, co se jí nelíbí, řekla, že hračky :)) Prosila mne, ať jí nechám samotnou doma, že vůůůůbec nebude brečet, a furt se ujišťovala, že do tý školky nebude muset.
Bylo mi to divné, protože každý den hlásí, co nového se učili, tak jsem si dneska popovídala s paní učitelkou. Já jsem i trochu bála, jestli jí tam, nedejbože, někdo trošku nešikanuje ....... opak je pravdou: Adélka se prý v poslední době hodně otrkala, je v tzv. "zlobidlové" skupině, nemá problémy si urvat z ruky jiného dítěte hračku, kterou chce, prý se i pere (zatím teda jen s Viktorkou), no je prostě docela od rány ..... tak jsem z toho dost v šoku.
Pravda, všimla jsem si, že je doma víc taková oražená, na druhé straně jsem ráda, že se o sebe "umí" postarat, nicméně mně to zaskočilo. Paní učitelka mi pak říkala, že to je normální vývoj, tak jí chci věřit, přece jenom má s těma dětma víc zkušeností :)))) Ale taky se chci zeptat vás, máte podobné zkušenosti?

Omlouvám se, že jsem to tady tak zahltila, mně to fakt překvapilo, kdybyste jí včera viděly, takový malý ubrečený ubožáček .... a pak ve školce "drsoň".

Mějte se hezky!
Martina+Madlenka+Kačenka 1331
13.4.2005 10:31:53
No, u nás byla minulý týden na návštěvě kamarádka s tříměsíční holčičkou. Madlenka na ni byla děsně hodná - snosila jí všechny možné hračky, jen nedokázala pochopit,že to miminko si to ještě neumí samo chytnout a tak... takže jí to pořád rvala do ručičky a děsně jí pořád hladila (dost drsně)--- tak mám pocit, že budu muset dávat pozor, aby mimi samou láskou nezlikvidovala...

Madlenka ZBOŽŇUJE čísla a počítání - vrcholné číslo bylo v Hornbachu, kde si sedla na vozík, vzala si metr,. co tam mají všude pověšený a četla si čísla na metru jedno po druhém... lidi docela koukali... když tam tak četla sto dvacet šest a tak. Taky má děsně oblíbenou hru - vezme si kalkulačku a chce abychom jí zadávali čísla a ona je pak čte. Akorát nevím, co bude dělat ve škole :-((.
Štěpule & Štěpán 9.11.2001 2008
13.4.2005 9:11:11
ahoj, Radko, no to je Aninka vážně šikovná! Mám trochu podobný zážitek se Štěpánem. Včera - jsem v koupelně a z pokoje slyším, jak Š. říká Ano. Ano ano...tak si říkám, hm, to si hraje na telefonování. Jdu se podívat, on má můj mobil u ucha a stále mele to své ano ano. No, vytočil nějaké číslo a "mluvil" s ním automat, sranda.

Š. je dnes ve školce, mají divadlo. V pondělí jsme měli na návštěvě osmiměsíčního Danielka. Štěpán ho chtěl pořád chovat, hladit. Ale! Jakmile strčil do pusy kostičku nebo jakoukoli hračku, tak bylo zle. Řekla jsem mu, ať miminku vybere na hraní nějakou hračku, tak vybral toho nejošklivějšího nejšpinavějšího medvídka, jako že TOHO si může Danielek milostivě půjčit...tak jsem holky zvědavá na vás, co bude Madlenka a Viki říkat miminku...

Tak zatím, Š.
Radkaj - holčička, 27.11.01 7515
13.4.2005 8:31:54
Daggy, Martino - myslím na vás a držím palce, hlavně ať je všechno v pořádku a ať už to máte za sebou... :o)

Ani dnes ve školce, já jsem tady sesmolila žádost o umístění do školky v době prázdnin - to pro případ, že by mě vzali na to místo... Zrušit to můžu vždycky. Tak uvidíme.

Aninka - náš malý číslíčkový genius (pozná čísla 1-9) včera vzala můj mobil, vytočila 2 (tam mám uloženého Tomáše) a volala mu, jestli už jede domů... Já si celou dobu myslela, že si dělá legraci a telefonuje jenom "jako" (její VELMI oblíbená zábava), pak mi to chvíli přišlo divný, ale ona to pak skončila. Načež volal Tomáš, jestli jsem něco chtěla nebo jestli mu OPRAVDU Ani volala sama. Sama no. Pak jsem se jí ptala jak to udělala a ona mi naprosto s přehledem vysvětlila, že tatínek má číslo 2 a babička 6. Tak jsem koukala...

Tak já jdu zase poklidit dům, to je pořád dokola... venku máme řemeslníky a dělají nám terasu... Tak si s prvním sluníčkem a teplíčkem budeme moci sednout na zahrádku... Už se těším, já chci léto!!!!!!
[<<Předchozích 930] Názory 931940 z 4200  [Dalších 3260 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.