| Marlota | 20751 |
|
|
14.12.2004 10:53:54
Šárko, ještě se chci zeptat, když budu chtít dát kluka do školky na těch 5 dní, jde to aby chodil vždycky jeden den v týdnu, třeba každý pondělí? Nebo to musí být pět dní v kuse? Děkuju
|
| Marlota | 20751 |
|
|
14.12.2004 10:49:56
Ahoj, my bydlíme v Křesomyslově, hned vedle pošty, to se možná známe z hřeště, jestli jsi tu někam chodila, já chodim hodně na folimanku, taky se stavujem u divadla ale tam je to mrňavý. Do mateřskýho centra chodim už přes rok, jezdím do podolí, jmenuje se to sluníčko: WWW.slunicka-uvaly.info . Je tam cvičeníčko pro děcka, kroužek a jeden den v týdnu aerobic pro mamky, ale ten jsem nevyskoušela tak nevim. Já tam chodim každou středu. Poslední dobou tam chodí hodně maminek tak je tam někdy přeplněno, ale ty středy jsou většinou volnější. K tomu kakání, já jsem stim nikdy problém neměla ale neteř měla pupeční kílu a ségra jí vždycky mazala konečník mýdlem když se jí chtělo na velkou, aby jí to šlo líp ven. Tenkrát jí to poradila doktora, ale mastička bude asi lepší. Jdu píct cukroví, tak ahoj, nemáte někdo nějaký zajmaví recept?
|
| Kamila+Anežka |
| • |
13.12.2004 22:13:55
Ahoj maminky, tak jsme dnes absolvovali tříletou preventivní prohlídku a při té příležitosti jsem našemu hodnému panu doktorovi řekla o problému s kakáním, dal nám preventivně sirup proti červíkům, mastičku, která má hojit drobné trhlinky u konečníku, teď jsem zapomněla název, homeopatika, která mají odblokovat případnou úzkost spojenou s potřebou jít kadit. Mluvil taky o tom, že nemáme na malou tlačit(aby ona tlačila :) ), abychom jí ještě více nestresovali, spíše vysvětlovat znovu a znovu, jak to velké děti dělají a že už ne do kalhot apod., jsem teď docela optimisticky naladěná, že to snad dobře dopadne. Děkuju všem za rady. S otázkou na sníh - ani u nás ještě není, jen příšerně mrzne, moc se nám nechce vylézat z vytopeného domečku. Ještě jsem zaregistrovala něčí dotaz na spaní dětí přes den - Anežka nespí už nejméně rok a půl, opět náš pan hodný doktor k tomu říkal, že by měla, nebo alespoň odpočívat po obědě, to se snažíme dodržovat, ale většinou to skončí puštěnou pohádkou na videu, jinak Néža po 5 minutách vylézá. Mějte se moc hezky. Kamila
|
| Kinga+3 | 21928 |
|
|
13.12.2004 20:00:25
Ještě jsem chtěla přidat něco k těm školkám. Přistěhovali jsme se v září a situace je tady příšerná, v naší vesnici školka není a ve vedlejších vesnicích jsou školky přeplněné. Chtěla jsem dát P. taky jen na těch 5 dní v měsíci, ale taky jsem slyšela ten názor, že je to pro ty děti těžší každý měsíc se znova přizpůsobit.
|
| Kinga+3 | 21928 |
|
|
13.12.2004 19:30:17
Ahoj holky,
tak konečně jsem se tady dostala. Marloto, Petřík taky už nespí přes den (od září) a já bych si teď tolik zdřímkla...v březnu čekáme přírůstek. Kamilo, zkus malé namazat zadeček Rybilkou a přesvědčit ji, že ji to po tom bolet nebude. Každé dítě je jiné a na každé platí něco jiného.. |
| Šárka+Šárinka 12/01 | 899 |
|
|
13.12.2004 19:11:16
Marloto, to bydlíš nedaleko od nás. Můžu se zeptat, jestli chodíte někam do mateřského centra? Tady u nás vůbec nic není. Byly jsme párkrát v Nové trojce, ale máme to dost z ruky. My bydlíme u Vinohradské tržnice. Do školky ho můžeš dát na 5 dní v měsíci, když jsi na mateřské, ale tady u nás mají – co jsem slyšela – všude plno. Ale ve školce jsem učila a osobně bych to neudělala. Sotva si ty dětičky zvykly, zase byly 3 týdny doma, většinou tam další měsíc opět tak 2 dny brečely. Ale každé dítě je jiné, byly tam i děti, které to zvládaly v pohodě.
Kamilo vítej mezi nás. Je u vás sníh? Mějte se hezky Š+Š. |
| LETICE | 23846 |
|
|
13.12.2004 15:08:59
Kamilo, Anetka sice chodí dobře na nočník, ale jak dáme čokoládu, je to v trapu. Můžu ti akorát pomoct s tím, že malé dávej víc ovoce nebo šlehačku. Ta projímá. Třeba když nebude mít tak tuhou stolici, bude to lepší.
Marleto, já bydlela taky v Nuslích. Tak 2x do roka se tam ukážu, protože tam mám stále mamku se ségrou. Kde tam bydlíš? Já jsem bydlela nad Fidlovačkou. |
| Marlota | 20751 |
|
|
13.12.2004 10:51:32
Ahoj holky, s tou igel. plenou je to dobrej nápad, skusím to. Já jsem z Prahy 4, z nuslí a Patrik se narodil 7.12. Závidim vám, že vám ještě spinkaj, mě kluk nespí přes den od roka, jde spát v osm večer, vstává v osm ráno a přes den má tolik elánu že bych ho asi musela svázat aby usnul. My pijeme jenom ze skleničky už strašně dlouho, já jsem ani hrníček s pítkem nezaváděla, když mi ukousal dudlík na lahvičce tak jsem rovnou zavedla skleničku a na ven používám flašky od Jupíka, ty jsou skvělí. Nevíte někdo jak je to se školkou když zůstanu na mateřský? Já chodim do práce už dva roky, ale jenom na výpomoc po večerech a tam mě na trvalo nepřehlásí a bez mateřský by se mi to ani nevyplatilo, mezi děti bych ho dát chtěla ale nevim jestli mi ho vezmou. Díky za typ na domácí výtvory, hned se tam podívám, taky jsme kutilové, nejoblíbenější je lepení, stříhání a vůbec takový věci který nadělaj co největší binec.
|
| Kamila+Anežka |
| • |
12.12.2004 22:20:50
Ahoj maminky a tří- nebo skoro tříleté dětičky, na Mikuláše jsme oslavili Anežky narozeniny, tak mě napadlo kouknout na web, co dělají ostatní tříleté dětičky a jejich maminky. Chodíte už někdo do práce a děti do školky ? My jsme tu (bydlíme úplně na severu Čech ve Šluknově) docela narazily, ve školce mají totálně přeplněno a kdy bude volné místo zatím nevědí, chtěla jsem zkusit dát Anežku na těch "povolených" 5 dnů v měsíci. Ještě mě napadlo, nemáte náhodou někdo zkušenost se zadržováním stolice? Anežka jednou kakala a zřejmě jí to trochu bolelo, v současnosti odkládá kakání co nejdéle a hlavně vůbec nechce jít kakat na záchod, přitom už s tím neměla nejmenší problém, táhne se to asi 3 týdny a většinou to končí v kalhotách nebo ve vaně. Neměly byste pro mě nějakou radu ? Těším se na odpovědi. Kamila
|
| Kinga+3 | 21928 |
|
|
12.12.2004 19:28:46
Ahoj holky,
s pitím je to u nás podobné, něco pije z hrníčku s pítkem, něco z normálního hrnku nebo skleničky, ale 80 % tekutin z takové té dětské cyklistické flašky ona se dá lépe umýt.( než ty jupíkové a to jsme pak neustále kupovali jupíky a to je nic moc pití). Šárko děkuju za tip, hned jsem tam koukla a je to supr, určitě něco vyzkoušíme. |
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.