| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : prosinec 2001

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 160] Názory 161170 z 256  [Dalších 86 >>]
LETICE 23846
12.12.2004 0:21:54
Šárko, Anetka pije jak ze skleničky tak i z hrnečku. Ale jak kdy. Někdy pije jen z hrnečku a někdy chce pít pouze z láhviček, jako je jupík apod.

Jinak s uklízením jsme na tom hrozně. Od jara ji učím uklízet a stále nic.
Šárka+Šárinka 12/01 899
11.12.2004 18:59:57
Šárka po obědě taky spí, ale jenom v kočárku. Máme ho v chodbě. Musím jí uvozit jako miminko a ještě jí u toho musím zpívat. V posteli by nespala, když nespí tak je celé odpeledne strašně protivná. Když nespí 2 dny, tak mi potom vždycky usne venku a já jí musím nést domu. Ale teď spí celkem pravidelně.

Uklízí podle nálady, má ráda luxování, tak když řeknu, že budeme luxovat, uklidí vzorně celý obývák, hračky do skříňky, ... . Jindy dělá, že uklízet nebude, že to neumí, že si sedne na křeslo a bude se dívat, jak uklízí máma.

Aničko na téhle adrese http://www.enchantedlearning.com/crafts/christmas/
najdeš spoustu námětů na tvoření. Úplně dole je tabulka, kde si můžeš vybrat různé svátky, materiály, ... . Z těch vánočních už jsme vyrobily skoro všechno :). Nejvíc se jí líbil strom z rukou. Obkreslily jsme Šárčiny, moje a tátovy ruce, potom jsem jich asi 50 vystříhala a Šárka je nalepila na velký strom z kartonu, nakonec jsme vyrobily koule z alobalu a nalepily je jako ozdoby. Máme ho pověšený na vstupních dveřích a sousedi nevěří vlastním očím, my máme vůbec tu chodbu vždycky vyzdobenou vlastními výtvory :))).

Holky pijou vaše děti normálně ze skleničky? Šárka totiž pije jenom z toho hrnku s pítkem. Ona to ze skleničky umí, ale za celý den skoro nic nevypije, tak to vždycky vzdám a hrnek jí vrátim, ikdyž se mi na to zdá už velká.

To jsem se nějak rozepsala, dneska šiju zateplené rukavice a vůbec mi to nejde. Koupila jsem si krásný fleece a už jsem jí z něho ušila kalhoty, čepici, šálu a teď ty rukavice. Snad to dneska dodělám. Ahoj Š+Š

LETICE 23846
11.12.2004 11:39:07
Aničko, zatím Anetka stále spinká. Sice někdy s řevem, ale jde. Když ji nedám, je hrozně protivná.

Šárko, Aný si s panenkama hraje. Má miminko ještě po mně. Stále ho slíká, nosí a pod. Jina se stavebnicema jsme na tom stejně. Letos dostane pod stromeček lego a ty dřevěné kostičky. Šárka je šikulka na ruce. To bude mít po mamince.
Kinga+3 21928
10.12.2004 19:46:41
Ahoj tak to je teda Šárinka hodně šikovná...s tím vyšíváním....s tím stříháním a lepením to jsi mi teda dala dobrý tip, to určitě vyzkoušíme...
Ještě se tady někdo ptal na uklízení, tak u nás je to hrůza, Petřík se vyloženě vzteká jako puberťák. Od malička se mnou uklízí a dělá různé domácí práce, ale bohužel čím víc ho baví hračky tím míň ho baví se mnou uklízet nebo mi pomáhat.Tak co holky je tady někdo???
Šárka+Šárinka 12/01 899
10.12.2004 18:51:15
Tak ať to Aničko dobře dopadne. Hlavně zachovej klid.

Marloto, my jsme tam taky dávali nejdřív igelit, prodávají to v drogerii asi kolem 50.-, jmenuje se to igelitová plena pod prostěradlo. Ale Šárka se téměř nepočůrávala a hrozně se na tom v létě potila, tak jsme to zase vyndali.

Jinak my bydlíme v Praze 2 na Vinohradech a Šárinka se narodila 25.12.

Letice - hraje si Anetka s panenkama? Šárka absolutně vůbec. Nejraději si hraje s Legem nebo něco vyrábí. Pořád stříhá, lepí a kreslí. Teďka zrovna vyšívá (propíchala jsem jí čtvrtku a ona tam protahuje bavlnku) - hlavně jí baví, že může mít mojí jehlu :).

Hezký předvánoční víkend. Š+Š
Kinga+3 21928
10.12.2004 13:41:19
Tak už mám náladu lepší, byla jsem u gynekoložky a ta mi dala žádanku na vyšetření do porodnice, kde chci rodit, volala jsem tam abych se objednala
na žádance, ale nebylo napsáno jaké vyšetření mám absolvovat tak jsem volala zpátky mojí gyn. ta mi řekla, že s tou porodnicí moc nespolupracuje a že tam teda "snad"v pondělí zavolá a zjistí.Chápete to? Ona mi něco napíše (tu žádanku) a jenom tak to zkusí jestli to projde nebo ne. Já jsem provolala 200 Kč! Tak jsem se uklidnila, že to asi se mnou nebude takové horké, akorát jsem se zeptala jak mám jíst.(omezit sladké,přílohy,ovoce)
Letice my momentálně bydlíme u Prahy a Petřík je 28.12.
Marlot to je mi moc líto, ale neklesej na mysli určitě se vám to povede.
Holky spinkají vám ta vaše mrňata přes den?
LETICE 23846
10.12.2004 5:44:32

Aničko, kvůli cukrovce depku neměj. Já ji při Anetce měla taky. Dokonce poslední 3 týdny jsem byla na inzulínu. Malá je zdravá. Určitě ti bude stačit dieta. Jo a na upřesnění. Den před odběrem se nesmí jíst sladký ani pít žádný džusy a podobně. Nejlepší je neperlivá voda a čaje. A hlídej si, co jíš za ovoce. I tam je dost cukru. Při druhém těhotenství jsem se krotila a cukrovku jsem neměla. Ještě jsem ti zapomněla napsat, že ta cukrovka mi vylítla proto, že mě zavřeli do nemocnice. Tak hlavu vzhůru a drž se. Budu ti držet palečky.

Marloto, ještě bych ti poradali pod prostěradlo dej velký igelit. Alespoň nebudeš mít počůranou postýlku. Stačí si třeba koupit 2 podložky do tětské postýlky. A máš vystaráno.

Holky, kolikátého jsou vaši kluci a holčička? A odkud jste? Anetka je 18. a jsme z Čes. Budějovic.
Marlota 20751
9.12.2004 23:20:35
Ahoj holky, děkuju za podporu, prostě ho nechám bejt a budu prát a prát, jednou se to naučí to je fakt. Držím palce s tou cukrovkou, kamarádka ji měla a ta dietka nic moc, ale dá se to vydržet, hlavně že mimi bude zdravý. Já jsem v březnu prodělala zamlklý těhotenství a od tý doby nám to nejde, tak bych brala i tvojí situaci. Nejedla si před těma testama něco sladkýho, třeba i den předtím? Ty testy jsou prý strašně citlivý. Tady už asi nikdo neni, jsem tu taková noční můra, tak asi pudu taky spát, ahoj.
Kinga+3 21928
9.12.2004 17:39:59
Ještě k tomu počůrávání taky si myslím, že to přijde samo a možná je lepší moc na to neklást důraz aby z toho malý neměl stres.
Včera jsem byla na vyšetření cukrovky (těhotenské) a mám to nějak zvýšené,
zítra jdu k doktorce a poví mi víc. Mám šílenou depku...říkám si, že jsou na tom lidi i hůř, ale celý den brečím. Tak ahoj nebudu kazit náladu.
LETICE 23846
9.12.2004 10:16:50
Ahoj Šárko, jsi hodná, že nám přeješ naše malé píďalky. Nemusí to být hned, ale za nějakou dobu se můžeš uzdravit a malé na sebe nenechá dlouho čekat. Jestli se to tady alespoň trochu rozjede, můžeme vždy trochu poklábosit a určitě za čas nám budeš hlásit, že miminko na obzoru.

Měj se pěkně a ať se ti čepice podaří. Vždy vás maminy obdivuju, jak jste šikovné. Já jsem na tyto práce levá.
[<<Předchozích 160] Názory 161170 z 256  [Dalších 86 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.