| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : prosinec 2001

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 170] Názory 171180 z 256  [Dalších 76 >>]
Šárka+Šárinka 12/01 899
9.12.2004 9:39:10
Ještě k tomu počůrávání, Šárka měla pleny v noci do 2,5. Když jsem jí je zkoušela vzít dřív, tak se taky počůrala. Tak jsem jí je vždycky vrátila, protože ona hrozně moc pije, určitě nejméně 2 litry za den. Dokonce jsem jí musela v noci přebalovat, do půlnoci se vždycky počůrala, pak už měla tu druhou plínu suchou. A pak se to samo ze dne na den zlomilo. Když měla 3 dny suchou plenu, tak jsem jí je přestala dávat. Nejdřív jsem jí budila asi ve 23h. A po 14 dnech jsem to vzdala, protože se vždycky vztekala, že čůrat nebude. Já to nechápu, ale vydrží celou noc, ráno si třeba ještě půl hodiny hraje a teprve potom jde na WC. Přitom na noc pije asi 1/2 hrnku už v posteli. Já bych ho nechala, časem se to naučí každý.

Jinak ty miminka vám moooc přeju. My jsme taky chtěli víc dětí a teď to vypadá, že můžeme být rádi, že máme alespoň jedno. Byla jsem dřív dost nemocná, tak to zatím nechceme riskovat.

Šárka je dneska dopoledne s babičkou, tak mám volno. Dozdobím cukroví a půjdu jí ušít ještě jednu čepici. Mějte se moc hezky. Š+Š
LETICE 23846
9.12.2004 9:35:39
Ahoj Marloto, uvidíš, že sám od sebe najednou začne chodit i čůrat. My jsme zkončily s plenama zvlášťním způsobem. Anetka v srpnu dostala nějakou střevní infekci. A jak musela chodit na nočníček i v noci, tak si zvykla a už plenu poté nechtěla.
Marlota 20751
8.12.2004 23:25:55
Je tu ještě někdo komu se nechce spát?
Díky za radu s tím počůráváním, ale to všechno u nás probíhá, než jde spát vyčůrat, nejmíň hodinu před spaním poslední pití a ještě ho jdu vzbudit na čůrání a stejně se počůrá, asi je prostě línej, už jsem vyskoušela úplně všechno co kde píšou a nic, dneska jsme byly na tříletý a doktorka mi jenom zdělila že má do čtyř let čas, ale mě to přepadá dost dlouho. Teď jsem dostala radu že to mám ignorovat a vůbec nic mu neřikat, tak jsem zvědavá jak to dopadne.
LETICE 23846
8.12.2004 21:26:36

Když jsem přišla z porodnice, byla to hrůza. Jizva bolela, hormony rozhozený, do toho odstříkávání. Jelikož mi šlo odstříkávání pomalejc, tak asi 3/4 hod. jsem odstříkávala. Další 3/4 hod. Sabka jedla a hod. a půl v trapu. Do toho se věnovat malé, trochu uklidit, uvařit a znova. No fakt to odstříkávání mi zdržovalo. Po čtrnácti dnech jizva přestala bolet, mohla jsem si konečně sednout a začít se pořádně pohybovat. (Musím říct, že teď ta jizva fakt byla horší. Asi tím, že Sába byla větší než Aný.) Po třech měsících jsme si už nějak zvykly a hodně se to zlepšilo. Dokonce jsem už i upekla pár buchet. Nevím, jak je na tom malej s hraním, ale já do Anetky už od jara tluču, aby si po sobě uklízela. Ještě se mi to nepodařilo. A to taky dost zdržuje. Jeden pokoj uklidím a v dalším je binec.
A se žárlením až takové problémy nebyly. Ze začátku než si zvykla, chtěla samozřejmě pochovat nebo s něčím pomoc, když jsem se věnovala Sabulce. Ale za krátko si zvykla a má ji moc ráda. Vědomě jí neubližuje, hračky ji pujčuje, ohlazuje jí, pusinkuje apod. Teď když musím Sabče odsát nudle z nosíku, dokonce mi říká, ať ji neubližuju. Ale samozřejmě ji hlídám, ať je všechno v pořádku. Když jsme venku a není blízko silnice, tak dám držadlo od kočárku dolů a Anetka si Sabinku vozí. Jediné co se změnilo, Anetka je víc ukňouraná a citlivější. No snad se to spraví.
Kinga+3 21928
8.12.2004 14:30:00
Ahoj Petřík to bere jako samozřejmost, pořád si o tom povídáme. A taky už to na mě jde přádně vidět :-(.
Zkus to trochu rozebrat, co bylo ty první tři měsíce nejtěžší?
S tím odsáváním tě obdivuju, já jsem Petříka kojila 13 měsíců, ale z odsávání mi bylo vždycky špatně a nešlo mi to. Naštěstí jsem to nepotřebovala.
Jaké to máte se žárlením?
LETICE 23846
8.12.2004 14:11:24
U náš to byl trochu problém. První dva dny jsme kojily. Jenže pak chytla novorozeneckou žloutenku a bylo po kojení. Už se nechytla i když jsem to zkoušela i doma. Tak jsem 4 měsíce odsávala. Akorát před měsícem jsem zkončila, protože jsem už odsála tak 20 - 25 ml denně. A to je málo. Jsem ráda, alespoň za ty 4 měsíce. A jak se cítíš? A co malý? Co tomu říká, že budete mít mimi?
Kinga+3 21928
8.12.2004 13:45:42
Ahoj Letice, jsem vděčná za upřímný názor, mám chlapečka, první rok to bylo hodně náročné, teď je to celkem fajn. Babičky máme daleko, tak se připravuju.
Jak dlouho si kojila? Nebo ještě kojíš?

Mám opačnou zkušenost s tím vztekáním, holčičky co znám jsou mnohem horší než kluci. Petřík je spíš uplakaný, ale i s tím si užiju...

S tím počůráváním to děláme taky tak, těsně před spaním vyčůrat,omezit pití a taky doporučuju obložit zeď kolem postele.
LETICE 23846
8.12.2004 13:26:44
Ještě jsem zapoměla napsat, že Anetka jde do školky od dubna. V lednu jsem ji tam dát nechtěla, protože řádí různé vyrózky a donesla by to domů.
LETICE 23846
8.12.2004 13:24:06
Holky, tak to budeme muset rozjet my. Určitě se záhy další maminy přidají.

Aničko, teď už to jde. Ale ty první 3 měsíce byly krutý. Máš doma chlapečka nebo holčičku? A víš co čekáte? Do porodu Ti to uběhne velmi rychle. Nyní jsou obě holky nemocný. Sabinku to trápí hlavně v noci. Tak se teď moc nevyspím.

M+P všude se píše, nejdřív prcka musí budit maminka. A na noc dávat málo pít. Já ještě těsně před spaním dám Anetku vyčůrat. Teď už se vzbudí sama a jde na nočník i v noci bez nás. Je to naše šikulka.

Šárko, teď je takové období. Naše Aný je rovněž dost vzteklá. Ale co mám kamarádky se stejně starými dětmi, je to u nich to samý. Občas ještě horší než u náš. Nakonec můžeme být rády, že máme holčidky. Ti kluci jsou ještě horší, co slýchávám z vyprávění.
Kinga+3 21928
7.12.2004 22:05:27
Tak to jsem teda nechtěla, omlouvám se! Nějak mi to blbne.
[<<Předchozích 170] Názory 171180 z 256  [Dalších 76 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.