Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Líza | 17721 |
|
|
12.11.2004 10:22:06
Já se snažím ji protlačit od dubna do školky, kam chodí Verča, sice mají plno, ale ředitelka je fajn a bude se to snažit "nejak udělat", no nevím jak, ale jestli se jí to povede, budu ráda. Jinak Jóca se mnou vodí Verunku do školky a tam vtrhne do třídy a začne vařit v kuchyňce nebo ošetřovat miminko v domečku apod. a já ji pak s řevem odtrhuju a vleču pryč, tak myslím, že jí školka vadit nebude :-)))
Já mám kam do práce, manža by nejradši, abych chodila i teď, ale to si musí nechat zajít - chodím jeden den v týdnu a celý plat dám za hlídání, jen abych nevypadla z oboru, ale dělat to častěji, to bych si připadala jak debil :-(. A do jeslí ji dát nechci, ono by jí to asi fakt nevadilo, ale máme je daleko a stejně bych nestíhala rozvézt děti a jít ještě do práce... |
| Kriss,Kiki 4/02 | 3534 |
|
|
11.11.2004 21:44:43
Až příští rok od září. Sice jsem se chtěla jít zeptat, jestli už od těch 3 (tzn. duben-květen), ale nějak to pořád odkládám. Nemám se kam vrátit do práce, takže nespěchám. A jak se před rokem hrnula mezi děti, tak teď se docela zdráhá. :-(
|
| Líza | 17721 |
|
|
10.11.2004 5:58:57
Mimochodem, plánujete už někdy školku?
|
|
|
7.11.2004 21:36:34
Zrovna včera mi moje máma řekla, jak nedokáže skousnout, že mě Kristýnka neposlouchá. A co mám dělat? To bych jí musela umlátit a stejně by to k ničemu nebylo. S ní se dá pohnout spíš po dobrém, jakmile zvýším hlas, tak "vypíná příjem" a jsme v koncích. Mimochodem, v týdnu jsem odstranila tu páčku, kterou se zamykají dveře do koupelny :-) Týna to obrečela, protože už se nemůže zamykat a já jsem o 100% klidnější!
|
| Sanďullka | 15786 |
|
|
6.11.2004 12:58:36
Hledám rodinu, která by měla zájem o českou au-pair, jak pro ČR nebo cizinu. Zkušenosti s dětmi mám. Ráda a dobře vařím, postarám se též o Vaši domácnost. Ovládám AJ.
sandra.kasperlikova@centrum.cz |
| Líza | 17721 |
|
|
5.11.2004 10:27:42
Mně se taky líbilo, když byla začátkem léta v Bosně u prarodičů, i s tou starší. protože Jocka byla do té doby naprosto neohrožená, ničeho a nikoho se nebála, dělala si jen, co chtěla sama a nic jsem jí neuměla zakázat (včetně nebezpečných věcí - nefungovalo vysvětlování, okřiknutí, plácnutí, nic). A tím, že byla přece jen dost dlouho jen s Verčou v úplně neznámém prostředí s cizím jazykem, tak ta její bezbřehá sebejistota aspoň maličko povolila, a když se vrátila tak poslouchala. Jupí!
|
|
|
31.10.2004 15:34:27
Byla v pohodě. Hlavně se starala babička (tchýně). Sice se s manželem párkrát chytli kvůli výchovným postupům :-), ale přežili to. Nakonec jsem byla pryč 12 dní a poslední dva dny si prý začala postýskávat. No jo, jenže ty dva dny ji odložil i tatínek, takže neměla ani mě ani jeho, jenom babičku. Při příjezdu žádné slzy neproběhly a já do toho opět spadla rovnýma nohama. Těch 12 dnů to byla pohádka a oáza pro mé unavené tělo i nervy :-))). Doporučuju!
|
| Líza | 17721 |
|
|
31.10.2004 12:22:19
Zamykání je moje černá můra. Brr.
Donedávna jsme nechávali ve dveřích od bytu zevnitř klíč. Já několikrát za dopoledne na chvilku seběhnu otevřít pošťačce, dát prádlo do pračky nebo tak - onehdy, NAŠTĚSTÍ jsem byla doma, koukám a je zamčeno - Jovana prostě otočila klíčem, ale protože jde ztuha, nedělám si iluze, že být já zrovna pod schodama, že by mi uměla zase odemknout. Při představě, že než bych se sem dostala, věnovala by se rozebírání plynového sporáku, myčky na nádobí, zkoumání, jestli ze židle dosáhne na záchodě na čisticí prostředky a jestli se dají vypít, mi tuhla krev v žilách. Jsou to berušky, ty naše holky. Jak jste vlastně v září zvládly to vaše první plánované odloučení? Byla v pohodě? |
|
|
31.10.2004 9:31:30
No ona s tím taky začala mnohem dřív, ale to jsem jí aspoň směla podat tu správnou botu, natočit tričko obrázkem dopředu atd. Teď nosí kalhotky naruby, protože na ně nesmím sáhnout, když na chvilku odejdu z koupelny při koupání, tak se zamkne (naštěstí na mou výzvu zase odemkne, ZATÍM) a jogort si musí otevřít úúplně sama, takže přitom vyklopí kelímek.... Je samostatná :-)))
|
| Líza | 17721 |
|
|
31.10.2004 8:00:12
Hmmm, naše holka měla "já sama" tak před půl rokem. Ale je to jiný, protože má starší sestru a strašně se jí chce vyrovnat. Takže se neuvěřitelně rychle naučila obouvat boty, svlíkat a částečně i oblíkat a spoustu dalších věcí - ale naučila se je fakt dobře a rychle.
Tak jsem si říkala, jak je to s druhým dítětem jednodušší, ha ha ha. Velmi rychle ji to zase přešlo. Co bych teď dala za nějaké "já sama". Teď neumí nic a říká mi, že je "jako" miminko a musím ji znova oblíkat, svlíkat, obouvat, zouvat, a furt slyším jen "mně to nejde" (přitom to potvora ani nezkusí). Nervy mi selhávají, když třeba odmítne pomoct starší ségře uklidit hračky, které společně vytahaly - všichni víme, že toho je schopná, a ona se pokouší hrát na to, že řeknu"je ještě malá" a uklidíme to bez ní. Takže taky občas na ten zadek dojde... |
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.