| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : srpen 2002

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1470] Názory 14711480 z 1746  [Dalších 266 >>]
Cinda+Filip 08/02+Sofie 07/07 12803
17.10.2003 23:29:22
Ahoj všichni!
Ráda bych se poradila o našem novém problému, zvaném molusky. Na stránkách Centra celostní medicíny jsem našla následující:

"Moluska 14.08.2002

Banální, neškodné, nakažlivé virové onemocnění kůže vyvolané relativně velkým virem, který se často usazuje v kůži. Přenáší se hlavně škrábáním a při styku s infikovanými předměty. Často v bazénech, saunách společných sprchách.

Nejčastěji se vyskytuje u dětí, a to na víčkách, obličeji, krku, genitáliích a okolí zadečku.
Na kůži vidíme polokulovité papulky velikosti špendlíkové hlavičky až hrachu. Jsou tuhé, barvy šedavé, žlutavé; typická je centrální vkleslina vyplněná sýrovitou tkáňovou drtí, kterou můžeme vytlačit při zmáčknutí. Větší útvary mohou zhnisat, okolí se zanítí a povrch pokrývá krustami.

Léčba: jestli moluska nezmizí sama, je možno je seškrábnout ostrou lžičkou nebo je vytlačíme a potřeme jodovou tinkturou. Můžeme použít i jiné desinfekční prostředky jako je Tee Tree Oil nebo Eliminátor.

--------------------------------------------------------------------------------
Publikováno: 14.08.2002

Autor: MUDr. Pavel ŠÁCHA "

Informace o způsobech léčby je dost neuspokojivá.
Jestliže jsme molusky chytli v bazénu, kam jsme do prvního identifikování molusek skutečně s Filípkem chodili, budeme vždy podstupovat to riziko, že je do bazénu zase někdo přinese a my můžeme znovu zahájit jejich velmi nepříjemné odstraňování? A co vlastně chybí dítěti, které molusky chytne, když jiné dítě ze stejné sprchy nebo bazénu ne? Je tu problém s imunitou postiženého dítěte?
Máte nějaké zkušenosti s odstraňováním molusek, s recidivou tohoto viru, popř. s přípravky, které mohou jinak podpořit boj s moluskami? Mám nyní nový tip: společnost FINCLUB plus, a. s. (www.finclub.cz) prodává potravinový doplněk REMASAN, není ale vhodný pro děti do 3 let..
Docela rádi bychom se zase do bazénu vrátili!! :-))

Renda a Káťa 11190
12.10.2003 16:37:41
Ahoj holky, my teda moc zuby neprožíváme, teda ne řevem,ale kakáním, a sousedky obě dvě používaly CALGEL a je na předpis a dalšíkamarádka má homeopatika, ale jak sem to pochopila, není určeno přesné dávkování, takže bych se do toho asi nepoučtěla.

Tak to vydržte a mějte se krásně.

Jak se připravujete na vánoce?Já už dávám dohromady recepty a zvyky.Teď sme žádný nedodržovali,protože nebylo kvůli komu,ale chceme to napravit a mít svoje rodinný tradice.Už se moc těšim a mimochodem - jaký máte na vánoce tradice a zvyklosti?

dík a papa
lydushe + 3 háďata 3538
11.10.2003 21:19:56
Tak to je mi líto, že to nepomohlo. Nám to fakt docela zabíralo. No alespoň to mělo vedlejší účinky, že Tomík pěkně spinkal.. :o))
Jíťa + Tomík 8/2002 12490
10.10.2003 20:52:40
Tak jsem vyzkoušela ten Mundisan gel a výsledkem byl nepříčetný řev, totální probuzení a odmítání všeho včetně dudlíku! Asi ho to dost pálilo, mě příjde, že je dost ostrý. Zato jsme po nočním dobrodružství spali až do osmi!
lydushe + 3 háďata 3538
8.10.2003 21:55:50
Jíťo, držím palce ať vydržíš, znám to někdy je to na nervy. Se spaním jsme dost bojovali už od začátku. Musela jsem ho učit usínat bez houpání v postýlce někdy ve 3 měsících, protože už jsem neměla nervy 3x denně houpat a 5x v noci taky houpat. Uspávání a noční spaní je někdy průšvih a ty naši drobečkové to mají zmáknutý.
Mě osobně se nejvíc osvědčilo být pevná a vydržet několik nocí nevzít do postele, jen dát napít, pohladit a jít si lehnout. A takhle to dělat, dokud to nevzdá. Chce to se obrnit trpělivostí. Dost jsem si s tím užila, ale zjistila jsem, že jakmile jsem se já rozhodla A DOST, tak to Šimon v pohodě přijal a bylo dost. Jakmile jsem byla nejistá a říkala jsem si vzít či nevzít, pochovat či nepochovat, okamžitě to vycítil a když jsem pochovala a vrátila zpět do postýlky, bylo to ještě horší.
Na zoubky nám pomáhal Mundisal gel, znecitliví to dásně a taky Šimonovi docela chutnal, řekla bych že na něm i několik týdnů docela "ujížděl" aniž by mu rostly zuby, vyndaval dudlíka a vyžadoval mazat dásně..:o)
Jíťa + Tomík 8/2002 12490
8.10.2003 21:10:49
Nám taky rostou zuby, čtyrky, Tomášek slintá jak boxer, v noci máme tak dvouhodinový mejdan, kdy nespí, naštěstí nebrečí, jen po mě furt šátrá, píchá do očí, tahá za vlasy a přitom má pořád zavřený oči. Taky si ho musím vzít tak po dvanácté do postele, vyděrač, už to trvá 2 měsíce a nemůžu ho to odnaučit. Asi se ještě dlouho pořádně nevyspím! Dnes jdu zkoušet výdrž v postýlce, zatím to vypadá tak: hodinu uspávám, deset minut spím, hodinu uspávám,...občas za řevu jindy v klidu. Výsledkem je totální oboustranná nevyspalost. Tak teď mám tak 3 hoďky klid a pak mi držte palce!!!
~•~Missy~•~ 4201
6.10.2003 17:17:48
Dneska teda fučelo jako na Sibiři, sice sluníčko, ale pěkná kosa. Ještě že jsem Lindu pořádně oblíkla.
A co hůř - bude hůř:)
Renda a Káťa 11190
6.10.2003 9:20:44
:o)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Tak pre už má bejt zimice, žádný babí léto a max. 17 stupňů!!!
ach jo.A v létě budem nadávat, jaký je vedro, to je furt dokola :o).
tak pa a hezký den
~•~Missy~•~ 4201
5.10.2003 23:26:03
Rendo, já se na tebe přece nezlobím:)
A zase jsem "nevěrně" prchla jinam, tak se taky nezlob:)
Renda a Káťa 11190
5.10.2003 23:13:50
Verčo:
TEDA TETA !!!!!!!!! :o))))))))))))))))))))))).

Lydu, s těma zubama, to je děs, ale mi (a to musim zaklepat) to nijak neprožíváme.Katuška slintá a víc spé.Už sme spali jen jednou, po obědě a teď spí dvakrát a někdy i třikrát (pro Jíťu, promiň, že to musíš číst dvakrát), zato ale straší do deseti.

Mě se v Ymce líbí, že sou ty šatny pěkňoučký, žádný ty plechárny a hnusný záchody.Je to moc pěkný.

My zkusíme ten Toulcův dvůr a pak vám dám vědět.Kačka zvířata miluje.Vždycky, jak se něco pohne a neni to člověk, tak začne křičet.Myslim tim hlasitě ukazovat.Na holubi péé péé a pes je ptk, tak nevim.

zatim pa a dobrou.

Verčo a už se na mě nezlob jo? :o))
[<<Předchozích 1470] Názory 14711480 z 1746  [Dalších 266 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.