| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : srpen 2002

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1510] Názory 15111520 z 1746  [Dalších 226 >>]
Zany 7436
23.9.2003 0:22:36
Ahojky :o)
tak s nejedlíkem neporadím, protože ten náš cvalda vstává se slovíčkem HAM a s ním také usíná:o) v roce měl 12 kilo a 82 cm. Jedině, poslat k nám dítě na vykrmení :o))) Zatím na nejedlíky fungovalo, když viděli toho našeho žrouta, jak se cpe, tak se přidávali od strachu, že na ně nezbyde. Nejstarší syn s oblibou říkává, že Manyny má pusu jak vrata od pískovny :o)
Holky, chlubím se ! Manyny dneska začal kejvat hlavičkou jako že jo ! a hrozně se mu ted´líbí střídat nene s jojo. Pak se mu ale většinou ta šišinka zamotá a plácne sebou. Ale má z toho děsnou legraci. Tak dobrou, zase zítra :o)) zany
~•~Missy~•~ 4201
22.9.2003 22:30:50
Leňucho, Linda je žravec a je jí jedno, co jí a čím:) V roce vážila necelých 9kg, takže taky žádnej cvalík. Myslím si, že pokud jí stačí MM a k tomu ovoce a zelenina, tak to je v pohodě. Linda taky kaši skoro nejí, jen asi 1x týdně k obědu a večer taky stále kojím, takže ji měla od narození asi 5x v době, kdy jsem večer nebyla doma.
Leňucha+Karolínka 16.8.02
  • 
22.9.2003 22:12:12
Ahoj,

nemáte tady taky někdo potomka, který šílí jen při pohledu na lžíci? Ovoce a bílý jogurt je v pohodě,ale s nějakou kaší a tak jí asi připadám uplně trapná,když už se mi podaří ji přemluvit,neplive to,ale jakoby jí to prostě zdržuje od jejích důležitějších činností.Měla jsem původně představu, že krmit se bude v židličce, ovšem šedivá je teorie a zelený strom života.... :-)) a teď jsem ráda,že se jí vnutím,když je něčím zaujatá a jí tak nějak mimoděk.Porodní váhu měla 4,15 a bylo to pěkně buclatý mimčo a teď v roce vážila 8,05 a kdo jí vidí,tak komentuje, jak je droboučká. Pravda, není to žádnej cvalda,ale myslím,že jí nic neschází a vypadá spokojeně. Kojím pořád ve dne v noci cca po třech hodinách,Kájula je na MM totální závislák. Nijak se nevzrušuju,např.v Japonsku se plně kojí do roka,myslím, že Káje kojení pořád stačí s tím,že ovoce a zeleninu bere jako doplněk. Snažila jsem se interval kojení prodloužit,ale poptávka neustávala,tak jsem to vzdala,nakonec kdo jiný nejlíp ví, kdy má chuť,ne? Jinak se s výživou držím Fořta, je tu někdo takovej?Mějte se papa Leňucha
~•~Missy~•~ 4201
22.9.2003 21:36:18
No tak Lindě už taky ledacos chutná víc než MM, ale pokud ho má v nabídce, tak nepohrdne nikdy:) S jídlem naštěstí problémy nemáme, Linda jí od začátku vzorně naprosto všechno, samozřejmě něco jí evidentně chutná víc, něco míň, ale sní vždycky celou porci až do dna:) Jen úplně na začátku maličko protestovala při přechodu z mlíčka na příkrmy - zeleninové polévky.

Teda dneska bylo vedróóó!
Renda a Káťa 11190
21.9.2003 22:47:01
jo jo, taky bych kojila, kdyby tý potvůrce nezachutnal sunar.Už jí nejsem dost dobrá :o(((.Ale já to beru sportovně.Jinak sunar je pro Kačku jako droga.Nechce ani moc jíst, ale sunar si vynutí vždycky.Jediný, co do ní nacpu, je ovoce.Nektarinky a hr. víno může na kila.Taky je schopná sníst ke sváče půlku salátový okurky, ale masíčko a brambory, nebo dokonce rýže!, to ani zaboha.Nevim co s ní, tak jí cpu ovocem jogurtama a sunarem.

Kačka už chodí moc pěkně.Už leze tak 1% z celýho dne, akorát, že venku utíká a zatim jí to teda dost baví.Tak snad zhubnu.

papa a neupečte se.
~•~Missy~•~ 4201
21.9.2003 22:20:20
No vida, tak je nás kojících ještě pár:) Ohledně toho zkoumání, Linda je odmalička hrozně líná a navíc opatrná, takže jí stačí říct ne a už jde od toho (většinou). Dneska objevila novou zásuvku ve zdi a jen co jsem řekla ne, tak ji přestala zajímat. V poslední době si hodně začíná stoupat u čehokoliv a to ji děsně baví, tudíž u toho vydrží poměrně dlouho. Taky jsme ji dneska vzali vedle do našeho nového domu, kde se půl hodiny bavila tím, že lezla ze svého pokoje k nám do ložnice a zpátky a vždycky si stoupla u skříně před zrcadlo a dávala si pusinky:)

S mluvením je to tak napůl, totiž Linda opakuje půlky slov, takže neustále mluví v různých slabikách:) Taky při procházkách "počítáme" psy a lampy, není jedinej tento objekt, kterej by vynechala bez povšimnutí:)

A ze všeho nejraději má knížky, pořád si je prohlíží a neustále nám v nich něco ukazuje a "vysvětluje":)
Zany 7436
21.9.2003 22:05:05
Ahoj holky,
tak se taky hlásím ke kojícím :o) Náš Maty když chce MM tak říká mňam a na všechno ostatní jídlo ham. Díky tomu, mi začali starší kluci říkat mňaminka :o)))) Kojím hlavně ráno a večer, ale Manyny si říká i přes den, tak to ještě vidím na dlouho . Ale ty starší jsem taky kojila skoro do dvou let, tak je to normálka :o)
S nočníkem je to ale u nás tragédie .o))( Malý ho nenom vidí a už huláká, na tož aby si na něj sedl. Hlásí sice éé, ale až když se potrabantí, protože v tom nechce být, ale to je taky úspěch, ne?
Jinak dneska mne pěkně dostal, myslela jsem, že mne trefí šlak! Máme na chajdě pěkně příkré schody nahoru do patra a než jsem odnesla mamině kafe na verandu, tak byl až nahoře na předposledním ! Při tom moc dobře ví, že na ně nesmí! Byla jsem tam než bys řekl švec i přes ten svůj metrák! No a Mates dostal poprvé pěkně na zadek, tak si to snad pořádně zapamatuje!!
Pro dnešek se loučím, jsem docela utahaná, stavíme na chajdě plot, tak jsem se opět kamarádila trošku s lopatou a krumpáčem. Páček. Zany
lydushe + 3 háďata 3538
21.9.2003 21:48:48
Tak ještě jo, krom vztekání, hysterických záchvatů a bití mne a manžela, Šimon má teď novinku: bije se do hlavy. Když není nikdo nebo nic po ruce, co by mohl zahodit nebo zbít, tak se pěstí mlátí do hlavičky. Z toho jsem teda na mrtvici. Je pravda, že jsme ho po čtvrt roce víceméně odnaučili nás fackovat, ale zase se to obrátilo trošku jinam. Šimon se taky vrhá po všech spotřebičích, ale kupodivu je docela ukázněný, na sporák a podobný věci už volá: páááááááálíí (dali jsme mu trošku ohřát ručičku a teď ví, co to znamená pálí), na počítač to občas zkouší, když se nudí, někdy mi vytáhne rádio ze zásuvky, má zásuvku zrovna za policí, kde má hračky.. :o((( . Většinu věcí jako televizi a věž máme mimo jeho dosah. Dálkové ovládání zvládá naprosto profesionálně.
Jinak pořád leze, staví se, obchází nábytek a neustále všechno komentuje. Jen když jsem mu ukazovala kravičky, tak na ně pořád štěkal a to že dělají bůůůůů, to mu zcela unikalo, i když kráva zabučela.
Je to skřítek, z očí mu kouká čertovina, nejraději si dělá srandu, takže pořád ukazuje jak si meje panděro a jak dělá mravenečník a svišť, protože ví, že nás to zaručeně rozesměje. Ale na druhou stranu to vztekání, to mě zas může vzít čert... ble ble ble.
To je sranda jak já už mluvím... Šimon nee bum, Šimon ťapy ťapy, pak koupy koupy, pak mlíčko a hají....
Tak já jdu hají. Mějte se, papa
Lenucha,Karolínka 16.8.02
  • 
21.9.2003 21:20:27
Ahoj,

já taky ještě kojím a co se kravského mléka týká, nemělo by se podávat dětem do tří let, takže to řeším používáním odstříkaného mléka nebo mám v záloze mléko od Nestlé s Bifidem.Dá se taky používat mléko rýžové,ale to je chuťove nic moc/aspoň podle mě/. Mléko do pokrmů přidávám až po uvaření ve vodě. Lenka
lydushe + 3 háďata 3538
21.9.2003 21:15:44
Ahoj holky,
koukám, že co jsem tu nebyla tak se tu semlelo spousty věcí.
Co se týče kojení, tak já taky kojím. Okolo roku jsem to stáhla na 2 kojení denně, ráno a večer. Šimon se vždycky úplně třese když řeknu, že dostane mlíčko. Vykřikuje ňami a směje se.. :o)) Zkuste mu to upřít.
A ani Šimon nekouše. Taky to zkusil, když se mu prořezaly zoubky, ale rychle jsem to zarazila a teď už si to nedovolí...
Jinak ráno k snídani dostává ještě Nutrilon. Nějak jsem to jednou zkusila a už u něj zůstalo. Zkoušela jsem dřív i Sunar HA a Bebu HA. Bebu docela zkousnul, ale Sunar ani omylem. To odmítal totálně.
Co se týče kravského mléka, tak někdo doporučuje podávat od 15 měsíců někdo až od tří let. Jde spíše o to, že bílkovina kravského mléka je těžce stravitelná, mléko je poměrně tučné a způsobuje i dost nadýmání. Pokud dítě není vyloženě alergik, tak bych se toho asi moc nebála. Když je, tak bych se snažila podávání odsunout, protože i když mléko samo o sobě nevadí, dítě není alergické na laktózu, tak dochází k zatížení organismu, které se může projevit jakoukoliv alergickou reakcí. V podstatě to může být něco jako "poslední kapka". Proto se nedoporučuje ani podávání lepku do roka apod.
Markéto s tím spaním jsem to řešila podobně. Když manžel odešel do práce brala jsem si ho k sobě do postele. Taky proto, že jsem ho ráno ukecala ještě na další spaní. Jenže teď už jsme zas tak daleko, že ho musím ráno vrátit zpátky jinak nespí. Všechno mi ukazuje, povaluje se po mně, takže já nespím a on už vůbec. KDyž ho vrátím zpátky k němu do pokoje, tak to chvíli zkouší, párkrát zabrečí a pak už si lehne a spí nebo si hraje a o tom já nevím a v klidu si vychrupuju. Na chatě spíme všichni pohromadě a malej vstává o hodinu až dvě dřív než normálně (!!!), páč nás vidí a řve a řve...
[<<Předchozích 1510] Názory 15111520 z 1746  [Dalších 226 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.