Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Zany | 7436 |
|
|
22.8.2003 21:23:14
Holky, tech karambolů, teď bude bohužel víc :o((( Já nezapomenu na ten první vážný Matýskův. Ještě teď je mi špatně, jen při vzpomínce na něj, no posuďte: Maty měl od malička problémy usínat vve svojí postýlce. Měl takovou krásnou, velkou, přestavovací na válendu. Když mu bylo 9 měsíců, tak už se plazil, ale nelozil ani se nestavěl. Přesto, měl už potýlku na nejnižší poloze. Večer jsem ho dala do postýlky a on jako obvykle v ní pobrekával, než usnul. Asi po 10 minutách byl klid. Hurá, řekla jsem si, mimi spí. Ještě jsem si došla na zachod, pak do koupelny a pak zkontrolovat Matýska. Otevřu dveře do ložnice (byly pouze přivřené) a šok - postýlka prázdná. Dovedete si to představit? Krve by se ve mně nedořezal.... Když jsem otevřela dveře dokořán, tak náš miláček spal, ale NA ZEMI !!!! V ten moment mi bylo úplně jedno, jestli se vzbudí nebo ne, okamžitě jsem mu prohmatala snad každou kůstku v těle, ošahávala jsem jestli nemá bouli a já nevím co všechno. Mimi se vzbudilo, poslalo mi zářivý úsměv a u prsu spokojeně usnulo. Já nespala do rána a ještě celý den po tom jsem ho jen pozorovala. Do dneška nevím a hlavně nechápu jak se z té postýlky dostal ! Já ani nic neslyšela, ránu, bouchnutí, nic a chůvička byla v pořádku. Jen jsme hezky rychle vyměnili naši krásnou postýlku za takovou tu starou, letitou "klec" s posuvnou boční stěnou. stejně, ale stačí aby se v ní otočil a já skáču z postele. Taky proto mě děsí ty pády ze židlí, stolů a pod.
Přes víkend má být hezky , takže pojedeme ještě na chajdu, páček po neděli . Zany |
| ~•~Missy~•~ | 4201 |
|
|
22.8.2003 20:44:37
Tak to my se ještě "mateřsky dovolenkujeme", Linda je hodně opatrná v průzkumech po bytě a navíc zatím jen leze nebo se plazí, takže jsem dosud docela v klidu. Nejvíc ji baví sedět a něco si prohlížet, miluje knížky od Lady, a s tím si vystačí.
Nicméně první karambol jsme už zažili začátkem měsíce, Linda při přebalování spadla ze stolu. Ještě teď mám husí kůži, když si na to vzpomenu. |
| Markéta,dcera Katka,27,8,02 | 9660 |
|
|
22.8.2003 19:09:26
Tak Kačka nejen, že začala obcházet nábytek a chodit za židlí, kterou tlačí před sebou, ale začala se i velmi intenzivně zajímat o to co je na stole. O konferenčním stole nemluvím, tam už asi 2 měsíce nic neodkládáme, když tak program, ale to pak týden nevíme, co dávají, protože je dost chutný pro naše dítě. Nemluvím ani o tom, že už nemáme na jídelním stole ubrus. Ale dnes jsem zaregistrovala, bohužel pozdě, že naše dítě dosáhne i na ten jídelní stůl a stůl v kuchyni. A protože si při jídle hraje s prostíráním z takového přírodního materiálu, zaregistrovala ho na stole. Stoupla si o židli a chramst po prostírání. Stál na něm ale hrnek s čajem. Naštěstí byl od manželovi snídaně, takže čaj byl studený. Byla natolik šikovná, že hrnek spadl na židli pak na zem. Nerozbil se, ani kačka nebyla ani trochu mokrá, za to celá kuchyň je od čaje. obě jsme se lekly, ale dopadlo to dobře. A to se nám nedávno stejným způsobem opařil bratranec kafem. Člověk si myslí, že je pořád ve střehu, ale to jsou mžiky.
Markéta |
| Zany | 7436 |
|
|
22.8.2003 0:07:15
Lydu,
tak tobě se omlouvám zvlášť :o) Ještě k těm dárečkům. Já jsem opravdu cvok a zlatý řetízek se znamením lvíčka, který měl malý dostat k prvním narozeninám jsem mu dala na krk už v 8 měsících :o( Prostě jsem to nevydržela, ale zase to má jednu výhodu, zvykl si na to, že ho má na krku a teď když má ručičky "mobilnější" a já se bála, že si za něj bude tahat a podobné jiné věci, tak si ho vůbec nevšímá. K antikoncepci dodávám jen, že opravdu záleží na tom, co komu vyhovuje. Někdo ty pilulky opravdu brát nemůže, jinému pomohou i jinak, než jen jako antiko. Já si jen říkám, proč je nemohou brát chlapi :o)))) Nejsem feministka, ale bordelář a když jsem je měla, tak mi byly většinou na nic, protože jsem je zapomínala brát :o)( Holky, máme další skok ve vývoji, Maty začíná "běhat", jestli se to tak dá nazvat. Je to legrační pozorovat jak se při tom ještě celý otřásá. Občas neudrží balanc a pak je pláč. Co je ale horší, je, že leze také na všechno, na co se dá. A pádů z výšek se bojím víc než pádů při pokusu o běh. Tak jsem si jen posteskla, že teď už mi definitivně skončila mateřská DOVOLENÁ. Co vy? už taky obracíte židle a máte oči i vzadu a ještě na šťopkách? Zany |
| lydushe + 3 háďata | 3538 |
|
|
21.8.2003 23:19:18
Tak u nás dárečky proběhly velmi umírněně zatím pouze ze strany rodiny. Děda s babi nadělili Tatru, ta měla velikej úspěch. Šimik dělal hodinu drrrrrrrrn drrrrrrrrrrn a jezdil s ní po bytě a jsem moc ráda, že korba má aretaci, takže sebou hned neprásknul na zem, kdyby se mu korba sklopila. My jsme mu dali houpačku mezi futra a knížečku a kačenku do vody a druhá babička nadělila pár hadříků a Lego a tradičně kartáčky na zuby (je zubní sestra...). No a muj brácha koupil takovýho látkovýho pejska. Takže naštěstí pohoda. No i když jsem čekala, jestli náááhodou někdo nepřinese dřevěný kostky nebo nočník. Vypozorovala jsem, že se Šimon chytá za plínku pokaždý, když se počůrá a nebo se vyčůrá, když ho svlíknu.
No s těma dárečkama ještě uvidíme až bude mejdánek pro kamarády... A antikoncepce nevím, pilule mě vyhovovaly, ale když jsem měla problémy se žaludkem, tak mě mimo jiné zjistili, že mám i dost špatný jaterní testy, takže jsem musela přestat brát prášky a ještě začít brát něco na játra a přestat pít jakejkoliv alkohol a držet slabou dietu. Nikdy předtím jsem žádný problémy neměla. Ještě mi vždycky všichni tvrdili, jak se mi zlepší pleť, vyrovnaj hormonální hladiny, takže nebudu protivná a nebudou mě bolet prsa a buhví co ještě, ale nikdy jsem to nepocítila. Naopak jsem docela tloustla, ačkoliv jsem neměnila styl stravování ani pohybu a prsa mě bolely a protivná jsem byla a pleť se mi nezlepšila. Za jediný obrovský plus jsem považovala to, že mi nebolel břicho a menstruace byla pravidelná. To bylo skvělý. To jo. Ale jinak já osobně jsem pocítila spíš tu negativní stránku. Jo a ještě jsem dostala křečáky. Uf to jsem se rozepsala, kdy já budu spát? |
| lydushe + 3 háďata | 3538 |
|
|
21.8.2003 23:09:05
My už jsme to nestihli. Dneska jsme to oslavili :o))
Vyrobila jsem piškotový dort s tvarohovým krémem a pokladený ovocem. Měl veliký úspěch. Šimon nejdřív nevěřícně prstíkem zkoušel co to asi je a jak na to a pak se do něj pustil lžičkou a dlabal a dlabal až jsem nestačila koukat... |
| ~•~Missy~•~ | 4201 |
|
|
21.8.2003 21:55:54
No Lindě se dárečky kupí na skříni. Skóre je zatím 5+1 (to je přívěsek od tetinky z Kanady a ten zatím nedostane). Praprarodiče se vytáhli a koupili Lindě v rámci narozenin tento týden první botičky, neboť si konečně začala trochu stoupat. Tak aby nedělala na parketách kluzáka:)
Druhého dědečka (tchána) už bohužel taky nemáme:( Dostal infarkt, když jsem byla ve 3. měsíci..... Na antikoncepci nedám dopustit, zlatý pilule! Nicméně beru, že ne každýmu to vyhovuje, já mám už x let jedny prášky a pohoda zatímco kamarádka jich vystřídala asi 6 druhů, než zjistila, že žádný brát nemůže. A s tou váhou je to tak, že já jsem měla po zavedení a následném vysazení prášků vždycky pár týdnů zvýšenou chuť k jídlu. Na chuť na sex to vliv nemělo. |
| Markéta,dcera Katka,27,8,02 | 9660 |
|
|
21.8.2003 19:22:57
Děkuji za recept. Hned jsem si zkopírovala.
Holky, jak u vás probíhají oslavy? U nás se Kačenka pomalu začíná zasypávat hračkami, oblečkami ... A to má narozky až za týden. Začínají se trousit kamarádi, babička by jí nejraději dala auto už dnes. Druhá babička to vyřešila rozumově - hraček má tolik, že si s tím nestačí hrát. Já jí koupím k prvním narozeninám zlato, ať má památku, až umřu. No trochu blbne je jí 53 let. Na druhou stranu, dědečka už nemáme. Hele, zabrousila jsem na hlavní diskusi a narazila na téma, jaká je antikoncepce svinstvo. Já mám úplně opačný názor a pokud je někomu po tom blbě, tloustne ( i když podle mne antikoncepce vyvolává chuť na jídlo a holt se dotyčná neumí ovládnout) tak vyzkouším jinou ne? Já jsem maximálně spokojená a už vůbec, jak tam psali, nepociťuji nějakou nechuť k sexu. Co váš názor? Markéta |
| Zany | 7436 |
|
|
20.8.2003 22:43:00
Všem se moc omlouvám, ale jsem nemožná a když k tomu přidáte, že s námi bydlí pan Alzheimer i se třemi bratry, tak mne snad omluvíte. V těch vedrech jsem trávila většinu času na chajdě a domů zajížděla jen zkontrolovat starší kluky, navařit a když jsem potřebovala vyprat. Takže jestli ještě není pozdě, tak píšu recept na dort s lentilkama.
DĚTSKÝ DORT S LENTILKAMA Korpus : 30 dkg cukru (moučka) 6 žloutků 3 lžíce horké vody 1a půl velké lžíce kakaa , všechno třít, potom přidáme 15 dkg mletých ořechů 30 dkg strouhaných jablek 6 lžic krupice a sníh z bílků Potom hmotu vylejeme do předem vymazané a vysypané formy na dort. Já mám kulatou o průměru 20 cm. Peču asi 35 minut v horkozvdušné troubě, prvních 15 minut na 200, pak 180 stupňů. Krém : V horké lázni šleháme 3 celá vejce, 15 dkg cukru, 2 lžíce kakaa. Šlehám asi 5-7 minut, až to začne houstnout, tak odstavím a nechám vychladnout. Vychladlé pomalu vmíchat do 20 dkg másla. Jedno malé upozornění :o) : je důležité nejdříve rozetřít to máslo a pak přidávat vychladlou hmotu, pokud to uděláte obráceně vznikne poleva a ne krém. Naposledy jsem to zbodla právě při přípravě Matýskova dortu :o) No a potom už jen rozkrojit korpus dvakrát, nejdřív potřít rybízovou marmeládou, připlácnout jednu část, pak krém, další část a zbytkem krému ozdobit celý dort. Navrch pak naaranžovat lentilky, fantazii se meze nekladou. Je ale pravda, že Matýskovi jsme lentilky sundávali a stejně ten dort snědl hlavně zbytek rodiny :o))) Holky ještě jednou se omlouvám, snad se ještě někomu bude recept hodit. Zany |
| ~•~Missy~•~ | 4201 |
|
|
18.8.2003 20:16:41
No ono na každý dítě platí něco jinýho a taky každý dítě je jiný. S Lindou problémy ohledně spaní prakticky nebyly a pokud náhodou měla nějaký svůj špatný den, tak stačilo za ní párkrát jít a nakonec ji nechat být, zabíralo to nejlíp. Pak jsem si totiž ověřila, že čím víc za ní chodím, tím víc pak ona řve, takže jsem zavedla metodu dvakrát dojdu a pak už nic. Myšleno tím usínání. V noci to bylo v pohodě de facto od začátku. Snažila jsem se teda nekojit v posteli (byť jsem byla často mrtvá únavou), říkala jsem si, že si Linda zvykne místo pořádnýho jídla být třeba přicuclá půl noci a to se mi zavádět nechtělo. Sice by to bylo mnohem pohodlnější, ale bála jsem se, že bych ji to pak těžko odnaučovala. Jak už jsem psala, holky se do mě kdysi pustily, že do roka nejde dítě rozmazlit a že bude Linda trpět odloučením od matky a že proč ji nenechat hodiny u prsu, když si chce dudlat a pomaličku jíst a že žádnej dudlík nedávaj, to raději prs a kdesi cosi......no a teďka řešej, že jim jejich roční děti nechtěj v noci spát ve svý postýlce nebo že je uspávaj ukojováním nebo že je kojej 6x za noc a že odmítaj dudlíka. Linda naštěstí nikdy neměla problém, že by hodiny a hodiny řvala, ať při usínání nebo v noci po probuzení, takže nechci ze sebe dělat žádnou frajerku, co to má zmáklý, ale na druhou stranu se mi líbí názor mý kamarádky, která říká, že do roka sice dítě nelze rozmazlit, ale lze ho naučit mnohým "nešvarům":)
Tak držím všem pěstičky na klidný a pohodový spánek. |
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1
Advent v PískuPísek Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.