| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : srpen 2002

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1580] Názory 15811590 z 1746  [Dalších 156 >>]
Markéta,dcera Katka,27,8,02 9660
25.8.2003 20:30:40
Ahoj.
Tak to my ještě zdaleka takto nemluvíme. Ale včera se Kačce spustila rýma a do večera měla horečku. Dnes večer už byla v pohodě, ale musela jsem jí dát 4 čípky, což je náš rekord. Ale abych se dostala k tématu. V noci, když jsem jí dala čípek, tak z horečky, začala vyprávět mámo, bábo ... Takto ještě neskloňovala. A završila to tím, že ze spaní ještě přidala paci, paci ... Měli jsme s manželem, co dělat, abychom se nezačali smát nahlas a to i přes starost, jakou jsme měli.
Markéta
Zany 7436
25.8.2003 13:12:25
DĚTSKÝ DORT S LENTILKAMA
Korpus :
30 dkg cukru (moučka)
6 žloutků
3 lžíce horké vody
1a půl velké lžíce kakaa , všechno třít, potom přidáme
15 dkg mletých ořechů
30 dkg strouhaných jablek
6 lžic krupice a sníh z bílků
Potom hmotu vylejeme do předem vymazané a vysypané formy na dort. Já mám kulatou o průměru 20 cm. Peču asi 35 minut v horkozvdušné troubě, prvních 15 minut na 200, pak 180 stupňů.
Krém :
V horké lázni šleháme 3 celá vejce, 15 dkg cukru, 2 lžíce kakaa. Šlehám asi 5-7 minut, až to začne houstnout, tak odstavím a nechám vychladnout. Vychladlé pomalu vmíchat do 20 dkg másla.
Jedno malé upozornění :o) : je důležité nejdříve rozetřít to máslo a pak přidávat vychladlou hmotu, pokud to uděláte obráceně vznikne poleva a ne krém. Naposledy jsem to zbodla právě při přípravě Matýskova dortu :o)
No a potom už jen rozkrojit korpus dvakrát, nejdřív potřít rybízovou marmeládou, připlácnout jednu část, pak krém, další část a zbytkem krému ozdobit celý dort. Navrch pak naaranžovat lentilky, fantazii se meze nekladou.
Hanko, tak se mi to povedlo. Zany
Zany 7436
25.8.2003 11:20:31
hANKO, RECEPT NA DORT JSEM SEM UŽ DÁVALA, JE TO PÁR PŘÍSPĚVKŮ DŘÍVE, ZKUSÍM TO JEŠTĚ PŘEKOPÍROVAT.
Hanka-Filípek
  • 
25.8.2003 9:11:50
Ahojky Zany.Napíšeš mě prosím ten dort jak si mi říkala.Předem dík Hanka
Zany 7436
24.8.2003 22:55:49
Hezký večer všem :o)
Innko, ti miláčci dokážou potěšit a překvapit, vidˇ? Už dlouho ukazujeme Matýskovi zvířátka vesele předvádíme jak které dělá, bů, mnau, bé, haf a Matýsek nic. Včera na chajdě se ale nejednou rozběhl k plotu a začal volat af, af, af ! Kouknem za plot a tam fakt pes! To bylo radosti! Sami máme dva psy, ale na ty se jeho af asi nevztahuje :o))))
Zany
innka 11729
24.8.2003 21:09:53
Ajky..
prave jsem si docetla Vas prispevek a uprimne receno smeju se nahlas...:))), je to totiz jako u nas doma...:)).Dneska dopoledne jsem varila a Drobecek se jal po ctyrech druhou rychlosti objevovat koupelnu...coz o to, dela to docela casto...povida si pro sebe...bim bim baaam ba...ba ba...a ticho...tak si rikam, to ho neco zaujalo...a hned vim, ze je to podezrele, necham kurete a letim za nim..a Drobek ve sprchovem koute si hraje s mydlenkou..:))).Uplne ve me hrklo..sprchovy kout je cely okachlickovany a na vstupni casti ma as 10centimetrovy rantlik...Vypadal spokojene, ale jak jsem si predstavila, jak se tam asi dostal...:))

Vecer jsme sli objevovat krasy okolnich vesnickych zviratek..a ja rikam Drobkovi... Adisku podivej ovecky..rekni jim ahoj...a Adisek nic...a za 1/2kilasku BE...:)))
~•~Missy~•~ 4201
23.8.2003 20:58:11
No Linda je skutečně přeopatrná, tak doufám, že se třeba těm karambolům vyhneme. Asi si to vyberu až u druhýho dítěte...

Lydushe, ta fotečka s dortem je super!
Věra 12/2003, 3 letý kluk
  • 
22.8.2003 23:12:08
Ach jo, chudák. Můj kluk byl na tohle hrozný, omlácený, spousta boulí, pak už ani neřval, bylo mu to jedno, hlavně že mohl poznávat svět.Jak já jsem záviděla maminkám těch přeopatrných holčiček, které raději poznání oželely..
Zlepšilo se to až kolem třetího roku, i když mne někdy polévá mráz, když jde ze schodů a kouká se za sebe, nahoru, pletou se mu nohy o sebe, protože má mnoho jiných starostí se zahradní konvicí a medvědem kterej v ní letí do vesmíru.
Hrubou motoriku má mizernou, je fakt že nikdy nelezl, jen se plazil jako had a pak rovnou chůze v 10 měsících, tomu se to často připisuje. V.
lydushe + 3 háďata 3538
22.8.2003 23:10:38
Nedá mi to, jestli se to povede, tak tady je foto s dortem. Jestli ne tak je na http://rodina.cz/kotalici/.
lydushe + 3 háďata 3538
22.8.2003 23:03:56
Jé tak náš Šimon se rozhodl 20. srpna, že asi nepřežije svůj první rok, protože kam dolezl, tam něco vyvedl, obvykle si při tom ublížil. Nejhorší bylo, když stál u postele z ničeho nic rozpažil a plácnul sebou na dřevěnou podlahu rovnou na čumák. Ačkoliv jsem na něj koukala, byla od něj 20 cm, tak jsem tomu nedokázala zabránit. Měl nateklý ret a natrženou uzdičku. Zuby to snad přežily. Před tím několikrát boural v intervalu 10 minut. Nestíhala jsem.. Druhý den si udělal móňo nevím od čeho. Mám ho furt u sebe nejčastěji opravdu "za zadkem", protože na mě k mé smůle visí se slovy: mááááááááááám... A nejhorší skoro bylo když se minulý týden probudil ráno v naší posteli. Vždycky způsobně se posadil, zavolal nebo si našel hračky. Nikdy před tím nevyrazil nic objevovat. Dělala jsem si snídani, ucho v ložnici a najednou rána a řev. Naštěstí to byl řev... Hned po tom, co se uklidnil jsem ho prohlídla, bylo to bez boulí, bez krve, dodnes nechápu jak se mu podařilo spadnout tak dokonale, když je tam asi 40 cm ulička.
Největší paradox je, že "nejhorší" karamboly má když jsem u něj a koukám na to, než když se vydá na průzkumy a je někde sám...
[<<Předchozích 1580] Názory 15811590 z 1746  [Dalších 156 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.