Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Markéta,dcera Katka,27,8,02 | 9660 |
|
|
11.7.2003 21:32:25
Tak se nám to pěkně rozproudilo. A to i u nás. Včera jsme měli odpoledne a přes noc teplotu 39 a průjem jak hrom. Teplota naštěstí pominula, ale se střevy ještě zápasíme. Byly jsme u doktorky, vypadá to na střevní chřipku. Nejvíc mě vytáčí, že odmítá rozpustný prášek na průjem. Nechápe, že i když je to hnusný, tak jí to pomůže a ještě asi dlouho chápat nebude a mě to vytáčí do nepříčetna, vždyť jí nechci ubližovat. Tak už jsem jí to zamíchávala i do jídla a snad to zabere. Nasadila jsem i borůvky a rýži. Uvidíme, co přinese zítřek, zatím, ale vidím to na posunutý odjezd. Období mamam máme pomalu za sebou. Dnes se vrhla pusinkovat dokonce i babičku a bratrance. Jo, nevíte, jak se pomalu roční capart udrží v klidu, aby se mu nevrátila teplota??? A to jsem si ještě před pár dny říkala, jak jsme dobré, že nám bude rok a ještě jsme nemarodily. Vtipné také je, že nesmíme alespoň 3 dny mléko. Musela jsem koupit se sníženým obsahem laktózy. To znamená, že na 3 snídaně jsem zaplatila plechovku zvláštního Nutrilonu za 115 Kč. Ale tady se samozřejmě šetřit nedá. Příští týden jdeme kupovat první boty! Ne, že by jsme chodily, ale moc jí to klouže, tak aby se zapřela.
Mějte se. Zdravím Lenku a Kryštůfka. Markéta |
| ~•~Missy~•~ | 4201 |
|
|
10.7.2003 22:01:21
Linda je stále dvojzubec, byť jí v dásních už děsně dlouho prosvítají nahoře asi 4 další zoubky. Tak uvidíme, kdy se vyklubou. Stejně jako Lydushe neustále slyším "mamamama" a běda, jak někam zmizím, v tu ránu mám přísavku pod nohama se vztaženýma ručičkama. Dneska jsem ji musela nechat v pokoji, abych mohla na půdě pověsit prádlo, to byl rachot! S brýlema jsme na tom taky podobně, Linda se vrhá po každých, ještě štěstí, že já je nemám (užije si to bohatě taťka, babi a děda).
Jinak zdravím další "přírůstek" Lenku a tobě, Markéto, přeju prima dovču. |
| lydushe + 3 háďata | 3538 |
|
|
10.7.2003 20:43:27
Tak Šimon má porád dva zuby proti sobě. Je to děsně legrační. Má jedničku dole a nahoře, ta horní roste jak ďábel, ve výrazu tváře je to skoro dospělej chlap s tim zubem... Naštěstí nudle pominuly, průjmik jakžtakž, takže už je doma zase trochu lepší nálada. Ale je teď děsněj závislák a mamičák.. Mamamamamamam a visí mi na kalhotách a občas se chudák pustí a má pořád boule. Jinak soustavně se vyžívá v tom brát mi brejle a bít mě (a nejen mě) do obličeje, metoda 1000x říkat ne, to nesmíš stále nezabírá, plácnutí nezabírá, zkrátka už nevím. Na všechny ostatní zákazy reaguje, ale na tohle ne a představte si, to moje dítě, když mu něco zakážu, když jde někam, kam by neměl a zvednu ho do náruče a chci ho přenést jinam, tak mi jí bez výzvy a čekání plácne do obličeje.... ZLOBÍŠ MÁMO! Někdy se už musím smát, ale to pak ztrácím autoritu...
Jinak k žádnému posunu v PM vývoji zatim nedochází. Mám pocit, že to naše dítě je zkrátka vynalézavé na úplně jiné věci. Vařila myšička kašičku anebo paci paci jdou zcela mimo něj, ale rozepnout mi hodinky a sundat si je nebo mi vlézt do batohu a najít tam co je zajímavé, to umí to jo. Jedem na chatu zítra, musím jít balit. S "mamam" za nohy toho asi moc nezvládnu. Užívejte léta! PS: Lenko a víš že nevím? Zkus mě nakopnout... |
| Lenka, Kryštůfek *1.8.2002 | 3088 |
|
10.7.2003 10:02:18
Ahoj všichni,
dneska jsem se poprvé dostala k tomu, abych se z mailíku, co mi chodí co týden z rodiny konečně proklikla až sem, tak zdravím všechny já i Kryštůfek. Je tu koukám nejstarší :-)) Taky máme zubů plnou hu..., je jich už 12 (všechny jedničky, dvojky a čtyřky). Zvlášť ty čtyřky byly a jsou pekelně slintací... Jinak už skoro týden vydržíme několik sekund stát bez opory, stoupnout si ze země bez opory a udělat dva tři krůčky, než si kecnem na zem. Už se mi to naše mládě dobývá na klávesnici, takže zatím, Lenka PS: Lydushe se Šimůnkem, nemám tekhle náááhodou společnou kámošku Hanku s pětiměsíční Aničkou? :-))) |
|
|
9.7.2003 20:29:43
Tak máme poněkud klidnější týden. Začínají dozrávat letní jablka, takže pomalu vytvářím přesnídávky, ale je to po troškách, tak se to nechá. Vylezl nám 4 zub a 5 je už vidět. Kačka to teď vzala nějak fofrem. Naštěstí už je to bez vedlejších příznaků. V těchto dnech je tu dole (u rodičů) švagrová se synovcem, tak máme dopoledne o zábavu postaráno, chodím na kafe a děti si spolu hrají. Nevím, jak vaše děti, ale Káča miluje děti a kouká na ně jak na svatý obrázek a když se otrká, tak po nich leze, jako po mně. V pondělí jedeme na chatu na 14 dní, tak se odmlčím, ale do Té doby se určitě alespoň jednou ozvu. Co děláte vy? Nějak to tu vázne.
Markéta |
| ~•~Missy~•~ | 4201 |
|
|
6.7.2003 22:33:14
Ahojky, no to zírám, co všechno stíháš:) Pěkně si to s Kačenkou u vody užívejte i když teďka zrovna není letní počasí. Má se to ale zlepšovat. Jinak jsme včera zamávali rodičům, jeli na dovču, takže nám tady zůstali už "jen" důchodci (moje babi a děda) a brácha. Mám po klidu a pohodě, jelikož musím od nynějška zastat i ten díl domácích prací, co má normálně na triku mamka. Ale zatím pohodka. Do toho jsme začali objíždět obchody s nábytkem, jelikož současně zařizujeme byt. Ještě že důchodci rádi pohlídají malou, tak máme aspoň v obchodech klid.
S tím pádem Kačenky si nelam hlavu, to se prostě někdy stane, stačí vteřina a neuhlídáš ji. Kamarádce vypadl chlapeček z kočárku na dlaždice a to se jen na sekundu otočila:( |
|
|
4.7.2003 21:31:17
Zdravím nový přírůstek! Promiň, že jsem Tě nepozdravila v předchozím příspěvku, ale jistě chápeš, že jsem trošku mimo. Máš moc šikovnýho kluka, to mi z daleka nezvládáme to, co píšeš. I když jsem již slyšela i z jiných stran, že druhé a další děti jsou ve vývoji rychlejší, protože přece musí umět to, co dělá brácha nebo ségra.
Snad to neznělo jako velké fňukání, jsem hotová, ale když vidím Kačku jak se pere s tím melounem, nebo maká k lodím a staví se u nich, je rázem vše pryč. Dovedete si představit dovolenou bez dětí? Já zatím ne, bylo by mi to líto. Možná, že až budou dvě budu prchat ráda ... Markéta |
|
|
4.7.2003 21:22:33
Tak největší zážitky z vody má Kačenka. Ohromně se jí to líbí. Po prvním dnu se otrkali i svobodní kluci, takže si s Kačkou neustále někdo hraje a je středem pozornosti. Probíhá to asi následovně: vstaneme, do půl hodiny vyjíždíme z domu. Přijedeme na tábořiště, rozložíme deku, hračky ... nasvačíme se, mezitím se všichni pomalu doprobouzí, dojídají a balí. Nahážou bagáž do auta. Mezitím vším mumrajem se popelí Kačenka (včetně ohniště - vychladlého u sousedů) a já se ptám, proč s sebou vozím tu deku. Uděláme pápá, vodáci odjíždí. My sedáme do auta a jedeme domů. Cestou se Kačka vyspí ... přijedeme domů je naprosto čilá, vyžaduje pozornost ... Naobědváme se, jedeme nakoupit s kočárkem pečivo, buřty ...(dnes i 7 kilového melouna)přijedeme domů, nasedáme do auta, jedeme na další tábořiště. Kačka se v autě vyspí. Tam se uvelebíme, nasvačíme a čekáme na příjezd posádek. Odjíždíme, tak abychom v 18,30 hod. večeřeli doma. Naštěstí večer Kačka spí. Do toho nám roste 4. zub. A babička nám nastoupila do důchodu, takže otravuje. No a zapomenula jsem na ty meruňky. Ty mi přivezli v úterý o půlnoci (voda začínala ve středu v 18,00 hod.) Takže jsem začala ve středu v 10,00 hod a skončila v 22,00 hod. Zpracovala jsem 15 kg. 8 kg na marmeládu, zbytek zavařila, do mrazáku a uvařila, také do mrazáku, krásných 58 meruňkových knedlíků. Při tom mi řvalo dítě, balila jsem manžela na vodu a vezla ho do Suchdola nad Lužnicí. A protože jsem starej vůl, v pondělí jsem všem účastníkům do 0,30 hod. dělala trika s nápisama. Zítra se voda jede už ne po Lužnici a Nové řece, ale dojedou už na Nežárku, takže vyrážíme na chatu k Nežárce a budeme tam na ně s babi čekat (tentokrát s myslím mou mamku). Nechcete si to vyměnit? Padám na hubu. A to jsi Káča dnes udělala takovou modřinu na čele, že jí chodím stále kontrolovat. Chtěla jsem se najíst a nechytla jí včas...
Markéta |
| ~•~Missy~•~ | 4201 |
|
|
3.7.2003 22:48:08
Ahojky,
jsem docela ráda, že vedra pominuly. I když teda Linda je snášela daleko nejlíp a skoro pořád byla naložená ve svém bazénku. Pobyt ve vodě trávila většinou plazmo:) Tak koukám, že jste taky skončili na RHB. To se možná spolu ještě "uvidíme" na diskuzi o psychomotorickém vývoji, jsem tam skoro denně:) S Lindou musíme cvičit od jejího 6.měsíce, taky nejdříve kvůli tomu, že se nechtěla otáčet. Chytila tím pádem skluz, takže pak jsme plynule cvičili na plazení a teď cvičíme na lezení. Bohužel ji to nikterak nemotivuje a všechno začala dělat až tehdy, když se jí chtělo. Byť ty cviky zvládala naprosto v pohodě. S tím bitím do obličeje bych to řešila asi jako se vším, co dítě dělá a my ho to chceme odnaučit. Linda taky dělá určitý věci a když jí okřiknu případně dostane naplácáno, tak se ještě řehní:( Tudíž volím metodu pořád a pořád dokola opakovat že tohle ne, být důsledná, po marných pokusech plácnout, pak znovu opakovat, že ne (například při otáčení při přebalování, sahání ručičkou do jídla a do pusinky při jídle atd.) Musím říct, že Lindu to přešlo, ne teda okamžitě, ale tak za cca dva dny. Držím pěsti, ať se brzo vystůněte! |
| lydushe + 3 háďata | 3538 |
|
|
2.7.2003 21:47:40
Ahoj,
teď jsme byli nějakou dobu ma chatě, bylo to bezva, přežívali jsme ty vedra u bazénku. Šimon sice většinu času visel vykloněn a vrzal pěnovými hračkami o rantlik anebo hledal špunty, takže si moc nezakoupal..:o)) Nevydržela jsem a nakonec jsem se odhodlala zavolat rehabilitační sestře a ta mi řekla, že se máme přijít ukázat. Šimon se totiž pořád neotáči z bříška na záda a rovnou začal postávat a popocházet místo lezení. Nožičky ho sotva drží, zadeček vyšpulený.. nemohla jsem se na něj koukat. Tak jsem se dozvěděla, že nám Šimůnek jaksi zapomněl na první vzpřímení někdy ve 3 měsících a od toho, že to všechno je. Jen se plazí vůbec nemá zájem o lezení, neopírá se o ruce. Takže cvičíme Vojtu s desetikilovým mrskajícím se obříkem. Sestra říkala, že budu mít co dělat a taky že jo. Jsem zvědavá jak nám to pomůže. Jo a vyhazuje taky všechno a někdy občas (opravdu velmi občas) věci vrací zpátky. A taky mě bije s oblibou do obličeje. Nevíte jak na něj? Když se zlobím, tak se mi skoro směje do očí a vzápětí to udělá znovu, když ho plácnu, tak to taky nepomáhá. Je to zlobítko. Mě to tolik nevadí, ale nechci, aby to dělal ostatním lidem. Občas mi to jako vysvětluje a okecává... Jo a taky Šimůnkovi narostly 2 zoubky proti sobě jeden nahoře a jeden dole a rád mě kouše..:o)) Ale dostal teď chudák rýmičku, teploty a ještě ve finále průjem. Ach jo.. Prý ale ty letní chřipky trvají krátce, tak držte palce. |
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1
Advent v PískuPísek Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.