| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : srpen 2002

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 1680] Názory 16811690 z 1746  [Dalších 56 >>]
~•~Missy~•~ 4201
2.7.2003 21:40:19
Ahoj Markéto,
tak doufám, že zázrak v podobě spící Kačenky je teď na denním nebo teda večerním pořádku. Jak jsi zvládla meruňky? Mě teda na zavařování neužije. Jinak s tou vodou fakt není o co stát, kamarádka se taky chystá a už teďka lamentuje, že to spíš bude pochod po souši.

Andy, vítej mezi srpňátka. Koukám, že Tobiáš je pěknej šikulka. A s tím nočníkem je teda fakt dobrej. Linda se zatím jen plazí. Doufám, že aspoň do školy už snad půjde po svých:)
Jinak Linda se osypala někdy kolem 6 měsíce, dr. říkal, že to vypadá na atop, dal nám mazání, po kterém se to ztratilo a od tý doby, ťuky ťuk, zatím nic, tak to snad vydrží. Vy ho máte nějak hodně?
Andy, Tobiáš 13.8.2002
  • 
1.7.2003 19:41:43
Ahoj srpňátka,
jsem tu poprvé, ani jsem nevěděla, že tahle diskuse existuje. Na internet se dostanu jen když jsme u babi nebo u manžela v práci a to není moc často :o(. Jinak s tím nočníkem - já si plánovala, že mu ho dáme někdy okolo prvních narozenin, ale Tobiáš o něj projevil zájem už někdy v březnu, když na něm uviděl svojí sestřenici Kačku (taky srpňátko 21.8.2002) a od té doby se naučil skoro každé ráno vykakat do nočníku. Chodí už od 8,5 měsíců, takže už máme období boulí, modřin atd. Dokud jen seděl nebo lezl, tak jsem stihla alespoň něco doma udělat, teď mě nenechá ani jít na záchod (to určitě taky znáte). Museli jsme koupit ohrádku (do které samozřejmě vůbec nechce) protože jen se ohlídnu tak buď někde stojí nebo je u zásuvky.... Zásuvky jsou také naší oblíbenou činností. A další oblíbenou činností je vyhazovat všechno co najde ve skříni. Takže je pak většinou skříň dole prázdná a uprostřed pokoje kupa oblečení:o)
Tak já už zase musím, babi mě honí k večeři.

Jo ještě, nemáte některá zkušenosti s atopickým ekzémem?

Tak se mějte hezky, ať dětičky rostou
Markéta,dcera Katka,27,8,02 9660
1.7.2003 18:52:57
Víkend jsme přežili v pohodě. Na návštěvu přijeli i příbuzní s dvěma kluky ( 4 roky a 1,5 roku). Tak se to trochu popralo, ale nechalo se to ustát. Na pouti jsme se svezly s Kačkou na dětském vláčku. Uvezla mě jen mašina. Byl v ní bohužel reprák, a tak byla malá spíše vyplašená. Zítra vyrážíme na Lužnici. My s Kačkou jsme zatím jen provianťáci, stejně jako vloni (to byla ještě v bříšku), ale jsem ráda, když vím, že voda není, takže 100% se potáhnou lodě a teď se tu pěkně ochladilo, tak ať si to užijou ... i když už se těším až pojedu taky. Máme hotová trika s potiskem, má ho i Kačka. Vypadá dost srandovně v triku Lužnice 03´ s kaprem a "péčkem" (jako proviant) na prsou. V následujících dvou večerech na mne myslete, protože kromě cestování tam a zpět, mě čekají meruňky. Manžel právě v těchto chvílích dorazil do Znojma. Co bychom pro děti neudělali. Jo, zázrak. Koukněte kolik je hodin a dítě už mi spí. Doufám, že to nezakřiknu.
Mějte se.
Markéta
~•~Missy~•~ 4201
29.6.2003 21:31:35
Hmm, tak jestli má dítě v roce ztrojnásobit porodní váhu, tak budeme asi za limitem, jelikož už teďka tuhle váhu Linda překročila:)

Autosedačku máme od 0 do 18 kg. Nejdřív jsme měli tu přenosnou, vypůjčenou a pak jsme si koupili tuhle. V tý přenosný už totiž Linda byla skrčenec, ale zase ještě neměla těch 9kg, od kterých se, myslím, dělaj ty další typy. S cyklosedačkou ti neporadím, jelikož na kole nejezdíme.

Doufám, že jsi víkend přežila ve zdraví:) A já jsem taky z města a taky mi neříká nic pečení a naklízení kvůli pouti a příbuzným. To jdu místo toho raděj s Lindou na procházku:)
27.6.2003 19:50:32
Ahoj.
Tak máme obdobné názory. To jsem ráda. Kačka je také poslední dobou unavená, tak se nám to spaní vylepšilo. Dnes jsem jí schválně pozorovala a skutečně se od rána "nezastavila", pak se opravdu nedivím, že za 2 měsíce přibrala 16 dkg. Prý má mimino v roce ztrojnásobit svou porodní váhu. Tak to my určitě nestihneme. Bude nám tak kilčo chybět. Ale prý jsme v pořádku, tak jsem klidná. O tomto víkendu máme pouť. Já jsem z města, nic mi to neříká, ale čekají nás dva perné dny plné příbuzných. Jsem pomalu vyvrhel, protože nemeju okna a nepeču. Jinak teď neustále lítáme po internetu a vybíráme autosedačku a cyklosedačku. Máte nějaký tip? Oboje bude určitě až od 9 kil. Máme tedy dost času, vážíme 7,65 kg. Ale už se těším, až vyrazíme na kolo.
Mějte se, jdu se duševně připravit na zítřek.
Markéta
~•~Missy~•~ 4201
23.6.2003 20:51:05
Na nočník mám dost podobnej názor, nemyslím si, že by se na děti mělo spěchat, na druhou stranu pokud se mamince zdá, že už by to její dítko mohlo zvládnout, tak může začít trénovat. My si teda ještě počkáme, Linda je lenoch a navíc děsnej koumes. Na nočníku by to dopadlo asi podobně jako u vás:) Což mi připomíná, že dneska jsem tu měla kamarádku s holčičkou starou jako Linda a ta se v nestřeženém okamžiku vykakala do bazénku. Úplně nadšeně pozorovala, jak jí dole vylejzá bobek a pak do něj nadšeně začala plácat ručičkama, takže to akorát nádherně v tý vodě rozpatlala...
Aby to s tím vývojem u dětí nedopadlo tak, že za pár let budou všichni očekávat, že děti půjdou po svých už z porodnice a nočník si ponesou v podpaží:)
A tu "separační úzkost" máme zhruba ve stejný podobě jako vy. Furt jsem si říkala, že mám nějaký divný dítě a ono ani ne:)
lydushe + 3 háďata 3538
22.6.2003 22:06:09
Ahoj,
my jsme zase před cestováním, tak čekám co mě čeká.
Jinak s nočníkem nevím, co jsem se dozvěděla, tak děti jsou schopný ovládat svěrače až někdy kolem roku a půl někdy i později, takže spíš záleží na štěstí jestli chytíš či nechytíš a tvůj drobek se na tebe kouká jak na zjevení, když se raduješ nad čímsi v čemsi..:o) Já to zatim vidím vykreslené totálně v barvách: Posazuji Šimona na nočník, Šimon se předklání, tahá si tepláky, ponožky a v předklonu si všímá na čem sedí. Ááááááááá nočník má ouško, děsně zajímavé.... chvilka soustředění, Šimon čůrá, vzápětí sesedá z nočníku, hbitým obratem se otáčí a už má ruce uvnitř, než stihnu zasáhnout nočník letí i s čůráním. O kakání se nezmiňuji... raději. Musela bych to vylíčit včetně čichových vjemů. A to bych fakt nerada obzvlášť po té dnešní kedlubničce k obědu..:o))
A pak se tu na rodině dočteš o tom, že se chození na nočník se dá trénovat od úplnýho miminka a že některý děti všechno bravurně zvládají už v půl roce. Já zkrátka Šimona raději zatěžovat nebudu, myslím, že mu stačí jak je velikej? a paci paci a pá pá....
No a o babičkách a dědečkách, to je skoro kapitola sama pro sebe. Nehledě na to, že jsem se všechny pečlivě snažila naučit jak ho mají nosit. Tak někteří to ignorují s tím, že to jinak nedokážou, někteří na to "zapomínají" a někteří mi řeknou, že jsem taky tak vyrostla.. A já pak tady sedím a čekám poleze nepoleze, naučí se otáčet nenaučí a pak se babičky i dědečci diví, že se to jaksi s jejich vnoučkem nedaří, jak by mělo... No mrtviční stavy.
A se spaním jsem to teď vyřešila tak, že ho nechávám se hodně unavit, pak usne za chvilinku a někdy už ho nedávám ani odpoledne spát, takže večer už je taky řádně unavenej a netrvá to dlouho ho uspat. Jinak Šimon začal mít "separační úzkost" až s růstem zoubků. Dřív byl úplně v pohodě, ale jak ho to asi bolí, tak chce chovat. Ale to ho vezmu do náruče a vzápětí už mi visí hlavou dolů a chce si hrát s hračkama. Položím ho na zem a za půl minuty mi tahá za kalhoty a povídá "mamam", tak ho vezmu do náruče........
Markéto, jsem stejnej případ jak ty. Wordovský soubory by to možná nevyřešily..:o))
~•~Missy~•~ 4201
21.6.2003 21:25:56
Ahoj Markéto,
tak doufám, že ti cestování prospělo a že sis skutečně odpočinula. Dětičky jsou svým chováním hodně podobný, protože oni až zase tak pestrou škálu "zlobení" nemají. Tudíž je to u každýho doma asi dost podobný.
S tím nošením to znám velice dobře, to je oblíbená činnost mého dědy. Ten tak miluje malý děti (hlavně ty "rodinný"), že by z Lindy šmahem udělal děsnýho rozmazlence. Kolikrát jsem mu říkala, ať to nedělá, že si na to Linda zvykne, všechno zbytečný. Dávala jsem jim Lindu každé dopoledne na půl hodinky na "hlídání", aby si ji užili, ale místo chování ji samozřejmě hnedka začal nosit. Teďka je po operaci s očima a nesmí nosit nic těžkého, tak se to vyřešilo.
My jsme dneska byli s Lindou v ZOO v Liberci a bylo to fakt super. Linda byla nadšená ze zvířátek a z nového kamaráda Jarouška (syn mé kamarádky z netu). Všichni jsme si to báječně užili.
S těma nočníkama jsme to u doktora ještě neřešili, protože Linda dosud nesedí, tak mi to přišlo předčasný. Kamarádka co má stejně starou holčičku, ji už na nočník zkouší dávat. Myslím si, že to je každýho věc, kdy začne, některý děti, co už třeba v 10 měsících choděj jsou asi někde jinde než děti, co v tý době ještě ani neseděj. Myslím si, že pravidlem by mělo být nenechávat dítě na nočníčku moc dlouho a snažit se ho ta dávat v době, kdy normálně kaká (protože čurání například já dost dobře neumím vysledovat, Linda si ucvrnkává průběžně pořád, hlavně když hodně pije).
S tím usínáním bych to viděla tak, že bych nastolila spíš nějakej rituálek než vyloženě každej den ukládat sama Kačenku. Někdy spíš ty rituálky navoděj atmosféru na spaní a dítě ani tolik nevnímá, že maminka zrovna chybí. My s tím teda problémy nemáme, takže to je jen můj laickej názor.
21.6.2003 20:43:52
Ahoj.
Díky za Vaše postřehy. Už jsem musela přivolat i manžela, protože jsem se skutečně královsky pobavila. Měla jsem pocit, že jste součástí naší rodiny a popisujete trojčení Kačenky. Počínaje cestováním v postýlce, přes zásuvky a konče přebalováním. My jsme si celkem odpočinuly (tedy když zapomenu na to, že jím třetí den brufeny na bolení hlavy) - babička má pocit, že se o nás musí potarat a ono je fajn, že si můžete celý den povídat, hlídat dítě a když je čas dá vám někdo jídlo, kafe ... pod nos. Horší je, že se babička chce mazlit a Kačku nosí. Ta to pak vyžaduje i na nás ... Dnes jsme byli poprvé na pouti. Kačka byla jak v Jiříkově vidění. Byli jsme na houpačkách a pan "komediant" byl pomalu v šoku, když jsem si do té houpačky sedala také, protože jsem tam samozřejmě nemohla malou nechat samotnou. No, přežil to, houpačky taky (vešla jsem se, ale just)a Kačka se tlemila na celé kolo.
Někdy v dřívějších diskusích jsem zachytila něco o nočnících. Co na to vaše doktorky? Ta moje mi řekla, že jí to sice naučit drilem můžu, ale že to dětem skutečně secvakne - co po nich chceme až okolo 1,5 roku. O řvaní Kačky my řekla následovné - vítejte mezi maminkami. Od 8 měsíce se začne projevovat sociální úzkost. U některých dětí se neprojeví vůbec, u některých to trvá pár týdnů, u některých do 3 let. Takže střídání se v ukládání nemá význam, pokud jsem doma a nejdu třeba cvičit, protože to dítě prý jen trápíme. Nemůžeme zase, ale být otroky ( my mámy ), a tak když je třeba odejít, musí to prckové pochopit a spokojit se s tátou, babičkou atd.
Končím. Manžel my právě navrhl, aby jste mi napsaly e-mailové adresy, že bych vám mohla psát přímo "wordové soubory".
Ahoj.
Markéta
~•~Missy~•~ 4201
19.6.2003 22:29:50
No jo, dětičky to na nás prostě zkoušej a my musíme být důslední. Já mám dost často taky obavy z toho, jestli nejsem moc přísná a jestli Linda skutečně chápe, co po ní chci nebo jestli se mnou hraje hru "kdo s koho". Nicméně většinou je to totéž jako u vás, prostě to zkouší. Moc dobře ví, že když jí vyměňuju plínku, tak se nemá co otáčet na přebalováku, ale ona to stejně pořád zkouší dál a když dostane, tak se cítí ukřivděná. Přitom jsou dny, kdy to nedělá, prostě občas dostane potřebu si hrát a zase to na mě zkouší. K sahání na zásuvky a jiné nebezpečné věci jsme se ještě nedostali, protože Linda není až tak pohyblivá, ale časem to určitě nastane.
[<<Předchozích 1680] Názory 16811690 z 1746  [Dalších 56 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.