| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : srpen 2002

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 1690] Názory 16911700 z 1746  [Dalších 46 >>]
lydushe + 3 háďata 3538
18.6.2003 22:09:42
Jo s tim spinkáním je to fakt vtipný. Naučila jsem Šimona tak hezky spinkat. Teď dělá dost často to, že je úplně utahanej, očička sotva drží od sebe a on je v postýlce leze tam po čtyřech u toho bulí, ale nelehne si. Prostě si tam cestuje. KDyž má energie víc, tak stojí opřenej a povídá si se zrcadlem... Je to docela náročný 100x přijít a položit, pohladit. Nakonec stejně nad ním stojím a držím za ruku než usne nebo hladím po čele.
A na "plínku" dostane občas taky a dobře už ví, co to znamená, protože se téměř vždycky usedavě rozpláče a dívá se na mě dost vyčítavě... Někdy ho i trošku plácnu přes ručičku, když sahá někam kam by neměl - zásuvky, moje brejle a počítač. Tyhle 3 věci jsou prostě tabu. A fakt jsem zjistila, že on to zkrátka ví, ale pořád to zkouší. Üž jsem si vyslechla spoustu řečí, jako že je malej a neví co to znamená a neví, že tam nemá. Ale ten jeho všeříkající kulišácký pohled, když strká prsty do zásuvky a když zjistí, že se dívá, dělá jako by nic a hraje si se zarážkou na dveře... Jsou to malí zlobílci.
S těma zoubkama to zkrátka neumím odhadnout. Říkala jsem si už od půl roku, to budou asi zoubky, ale pořád nic, tak teď si řikám, co mu přelítlo přes nos, že je protiva a zrovinka to byly ty zoubky. No a ty odjezdy nevím no. Mě se zase nechce pořád sedět doma, abychom měli všichni klídek. To bych se tu asi zbláznila. Začali nám tu teď zase stavět, takže je tu randál, samí cizí chlapi, snažím se občas utéct. Snad se to všechno malýmu nerozhodí.
Markéto myslím, že Kačenku neochuzuješ o lásku. Učí se poznávat svět a vůbec jsou mnohem horší ty rodiče, co si to všechno střádají a pak vybuchnou. Takhle vždycky ví, proč a nač. Já nejsem přítelem nějakýho bití nebo soustavnýho křičení na dítě, ale myslím, že by dítě mělo okamžitě vědět, co se děje, když něco udělá špatně, tak to má poznat. A jináč lásky si určitě užije Kačka spousty ne?
~•~Missy~•~ 4201
18.6.2003 21:09:34
Ahoj Markéto, tak jestli tě to potěší, dneska nechtěla usnout naše Linda:) Prořvala celou hodinu než odpadla a pochopila, že ji skutečně z tý postýlky nezvedneme a nebudeme si s ní hrát. Byla jsem za ní asi 4x, Linda vždycky zalehla a já jsem ji hladila a tiše něco povídala. Linda v pohodě ležela, ale jen co jsem se zvedla, tak spustila nanovo. Při poslední návštěvě se už ani nenamáhala ležet, tak jsem odkráčela středem bez pomazlení a se slovy "tak si řvi". No - takže asi tak:)
Markéta,dcera Katka,27,8,02 9660
17.6.2003 21:33:10
Tak dnes na to šel opět manžel. Vydržel, i když mu cukali oči. Ale malá zatím spí. Nevím jak dlouho. U sousedů začal srdceryvně výt jezevčík. Zítra máme poradnu a máme pěkný seznam věcí, na co se ptát. Ozvu se až o víkendu, jedeme na tu chatu. Už se těším. Tak zatím holky napište spoutu moudrých věcí, ať si počtu.
Mějte se hezky.
Markéta
~•~Missy~•~ 4201
16.6.2003 22:44:00
Ahoj Markéto,
nevěš hlavu, ty problémy s usínáním můžou mít x příčin a určitě přejdou. Já vím, mně se to povídá, komukoliv řeknu, jak se Linda projevuje, tak mi všichni říkají, že to není možný, protože takhle hodný dítě prostě neexistuje. Tudíž veškeré moje rady mám akorát ze zkušenosti s "hodným" dítětem. Třeba jí lezou zoubky nebo to je tím vedrem, Linda byla taky protivná. Nebo má Kačenka prostě nějaký nespecifikovaný "nekomfort". Linda vždycky usínala v pohodě ve svý postýlce ve stejnou hodinu a zrovna někdy minulý týden měla jeden večer, kdy spát odmítala, brečela, budila se a pořádně usnula asi až kolem devátý. Takže místo toho, abych ji uložila a odešla, jsem se k ní vracela ve stále delších intervalech, pohladila, přikryla nebo odkryla, maličko pomazlila a odkráčela středem i když Linda ječela jako pominutá. Kdyby se to opakovalo třeba půl roku, tak to prostě půl roku budu takhle dělat.
Ráno se už dlouho budí mezi osmou a devátou a než vylezu já, tak si brouká v postýlce nebo si tam různě leze atd. Ale taky měla období, kdy začala brečet už po šestý ráno a řvala a řvala. Tak jsem mrkla na budíka, srovnala dítko v postýlce, dala dudlíček, přikryla/odkryla, hodila přes sebe peřinu a pospávala dál. Za pár dnů se to srovnalo, Linda začala spát zase do své obvyklé doby a to i přesto,že je venku světlo už od čtyř hodin ráno.
S tím trestáním (bum přes plenku) si nedělej vrásky, mně taky občas nic jinýho s Lindou nezbyde, pak mám šílený výčitky, ale někdy se prostě nedá nic dělat, dítě musí pochopit, co může a co ne.
Tak držím palečky a vydrž!!!
16.6.2003 21:35:25
Jo, jo. Upřímně jsem se musela zasmát. Ne, že bych Ti to přála, ale měla jsem dojem, že jsem u nás v pokojíčku. Rituály jsou dobrá věc, ale asi ne všechna mrňata na něj slyší. Naše ne!!! Když už jsme si zavedli ukolébavky, Kačenka usnula do 20-ti minut. To vše se srovnalo po té, co jsem poprvé napsala. Do 3 dnů se srovnalo i to, že chtěla spát se mnou v posteli. Vzala jsem si od vás všech rady k srdci. Všechno v parádě. Ovšem od minulého pátku je vše zcela jinak. Dítě odmítá spát kdekoli. U mě v posteli, v postýlce, nechce nosit, jen hystericky řve jen co se přiblížíme na metr k postýlce. Uznala, že pokud usne, tak pouze se mnou - manžela tvrdě odmítá - a také mi to trvá někdy až hodinu. K tomu si ještě vymyslela, že bude vstávat již po páté hodině ranní. To rezignuji a otáčím se na druhý bok. Manžel je už vzhůru a já jsem již otupělá. První šanci jí dávám v 6,15 hod. Takže rada - žádnou nemám. Když už jsem vzteky bez sebe, dostane přes plenku, někdy to zabere, někdy ne. Pak mám výčitky svědomí, že ji ochuzuji o mateřskou lásku. V poledne pak sedím, koukám jak spí a medituji nad tím, jak správně vychovávat.
Zuby máme dva. Při prvním jsme měli horečku a byla protivná asi týden, druhý byl již v pohodě. S tím se asi nic neudělá, jen to přetrpět.
Mějte se hezky.
Markéta
~•~Missy~•~ 4201
16.6.2003 21:19:29
Linda se v poslední době taky osypává, taky doufám, že to je jen z toho vedra. Má to hlavně na spodních částech tvářiček a kolem krku.

Na to spaní bych radila trpělivost a dělat vše (večerní rutálky, stejná hodina ukládání) zcela stejně jako před dovolenou, aby si to Šimon zase zpátky oživil. My s tím teda zkušenosti zatím nemáme, ale je fakt, že i z tohoto důvodu se trochu bojím s Lindou někam jezdit, aby si nerozhodila svoje celkem ukázkové spaní. Dětem někdy trvá delší dobu, než si zvyknou na nové prostředí a totéž může nastat, když si mají zvyknout zase na to staré známé. Tak držím palečky.

Se zoubkama neporadím:( Linda má zatím dva a při prořezávání ani nemukla, skoro jsme na ně nepřišli.
lydushe + 3 háďata 3538
16.6.2003 19:48:09
No já jsem bydlela s manželovýma rodičema 2 roky, naštěstí bez malýho, takže jsme docela utíkali pryč. Dodnes nechápu, jak se mi tam dařilo vydržet takovou dobu. Dnes, když jsem s nimi na chatě to sotva vydržíme týden (manžel a já).
Vedra jsou teda docela síla, Šimon se strašně osypává. Pátrám jestli to je z toho sluníčka, že na něj svítí, nebo protože se potí, nebo protože mu vadí opalovací krém. Je to bojovka.
Za poslední týden udělal Šimon spousty pokroků. Zatím se pořád plazí, občas se zhoupne na čtyřech, ale staví se. Zato se vůbec neotáčí z bříška na záda a nesedá si, jen když se chce postavit, tak si na chvíli klekne. Začal naříkat mamam a sápat se po mě. Asi to budou ty zoubky. Včera mu vyrostl první.
Dovolenou jsme si pěkně rozhodili spaní. Teda nevím jestli to bylo tou dovolenou nebo zoubkama. Předtím vždycky v klidu usínal v postýlce, chvíli si tam řádil, pak jsem přišla, položila, pohladila, pustila hrací strojek a za chvíli spal. Teď tam stojí, vykládá si se zrcadlem a totálně odmítá jakýkoliv spánek. Někdy ještě strašně brečí. Uspat ho trvá i hodinu. Jsem z toho šedivá. Děsím se toho, že to tak bude dál a nebo že bude spát jen jednou denně.. :o((
Nemáte nějaký tipy jak na ty zoubky a spaní vyzrát?
~•~Missy~•~ 4201
15.6.2003 21:25:37
Ahoj Markéto,
o vedrech mi ani nemluv, byla jsem po minulém týdnu naprosto vyřízená a být šamanem, tak snad vylezu před barák a začnu křepčit nějaký ty "dešťový" tance:) Naštěstí se už aspoň trochu ochladilo.
Linda už snad má období "mama" za sebou, je v pohodě, akorát občas se chce přitulit.
Znám vícegenerační dům! Jasně že znám, v jednom totiž bydlím. Jsme tady já, manžel, Linda, brácha, naši a babi s dědou:) NAŠTĚSTÍ máme každej nejméně jednu místnost vlastní a soukromou a navíc jsou to moji příbuzní, se kterýma vycházíme fakt v pohodě i když samozřejmě občas něco třeskne. A naštěstí se nám už blýská na vlastní bydlení a to tak, že hodně brzo. Přeju ti velkou dávku trpělivosti, vím, co asi zažíváš. Já jsem denně doma s babi a dědou a taky jsou občas na ránu...:)
Linda se zatím jen plazí, o sezení, lezení a stavění si zatím necháváme jen zdát:)
Tak ahoj.
~•~Missy~•~ 4201
15.6.2003 21:18:12
Ahoj Lidushe, tak to jste si užívali, my letos dovču neplánujeme, budeme zařizovat bydlení. Nicméně aspoň podnikneme sem tam nějaký výlet, abychom z toho léta měli aspoň něco. Šimon je šikula, že už se sám postavil, to Linda teda ještě ani omylem.
15.6.2003 21:04:16
Ahoj.
Tak nás nějak zmohla vedra. Navíc Kačka opět začala se svým máma, máma a nikdo jiný neexistuje. Takže večer sedím, tupě zírám a v duchu si říkám: "Zkus z té postýlky hejknout!" Navíc mě občasně vytáčí naši spolubydlící - žijeme totiž ve vícegeneračním domku. Znáte to některá? Pro upřesnění - jedná se o manželovu rodinu! Jinak už se těším také na určité volno, v polovině týdne jedeme s Káčou za babičkou na chatu. Babička má dovolenou, tak prcháme z domu hrůzy. Bohužel máme ve středu poradnu, tak musíme ještě chvíli vydržet. Jinak už lezeme, tedy tak metr, jak se Káča potřebuje někam rychle dostat, tak zalehne na břicho a plazí se. Už si umí sama sednout a staví se, ale jen když šplhá po mně.
Nějak jsem se rozkecala.
Ahoj.
Markéta
[<<Předchozích 1690] Názory 16911700 z 1746  [Dalších 46 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.