| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : srpen 2002

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 1710] Názory 17111720 z 1746  [Dalších 26 >>]
~•~Missy~•~ 4201
22.5.2003 20:14:09
Tahle se chytla, tak to zkus do třetice:)
Markéta, dcera Kateřina, 27,8,2002
  • 
22.5.2003 18:25:21
Pokus. Již jsem posílala dvě odpovědi a ani jedna se nechytla. Markéta
~•~Missy~•~ 4201
17.5.2003 21:33:57
Markéto, hlavně je důležitý vydržet, když už stanovíš nějaký usínací a spací rituálek i když do toho někdy něco vleze (viz tvoje trampoty s břichem). Nám se stalo, že poté, co Linda cca 3 měsíce usínala určitým způsobem naprosto v pohodě, tak najednou zčista jasna začala jednou večer brečet a brečela takhle další asi tři týdny večer co večer. My jsme se ji snažili uklidnit, ale trvali jsme na tom, že se prostě spí a hotovo a ukládali jsme ji stále stejným způsobem ve stejnou dobu a po těch 3 týdnech zase zčista jasna jako když utne, usínala jako andílek. Ještě něco jsem si ověřila - že se může stát a to dost často, že dítě x dnů reaguje určitým způsobem a pak najednou radikální změna. Třeba to, jak Kačka zčista jasna u tatínka pláče byť doteďka ji dokázal bez problémů uklidnit - vůbec to neřešte a chovejte se k ní pořád stejně, jako byla zvyklá, může to být jen momentální nálada (a u Lindy to většinou tak je).
S těma klíšťatama nevím, ale taky je to pro nás aktuální, máme zahradu.

Markéta, dcera Kateřina, 27,8,2002
  • 
17.5.2003 18:36:42
Díky za vaše odpovědi. Již jsme najeli na převýchovu. První večer proběhl relativně v pohodě. Když začala malá plakat, dala jsem jí napít čaje (nekojím od pátého měsíce), i když si spíš cucne než aby pila. Pohoupala jsem jí v náručí, dala do postýlky a spala. Opakovalo se to za noc 3x, ale mám pocit, že ze mě vycítila, že jak jste psali, tak to bude a že jsem nebyla nervózní. Jenže druhou noc se nám stalo toto. Opět okolo jedné hodiny ranní pobrekávání, jenže když jsem jí začala chovat, chytil mě pěkný břichabol a já dala Kačku do náručí manželovi a letěla. Absolutně ji nedokázal uklidnit a to jsem byla na oné místnosti pěkně dlouho. Teď mám navíc doma nervózního chlapa, protože do dneška si s ní vždy dokázal poradit a teď nic, respektive přes den můžu být neustále pryč a nepotřebují mě, ale v noci ... Jen jsem přišla, pohoupala, dala do postýlky a byl klid. Tak nevím. Jsem zvědavá na další noc.
Protože moc nelezeme, spíše se jen plazíme, mám dávat malou do trávy, prý to pomáhá. Máte zkušenosti s nějakým přípravkem na takhle malá prťata, která jsou proti klíšťatům?
Ahoj Markéta.
Gabcikovo 4783
17.5.2003 16:54:29
Ahoj Marketo,
nase Zofka spavala sama v postylce, brala jsem si ji jen na kojeni do postele a vzdycky jsem ji po nakojeni vracela do postylky. Bylo to v pohode. Asi v unoru jsme zacali mit problemy se spanim v postylce a ted asi mesic usina u kojeni kolem 20hod v moji posteli a pokud ji opatrne preneseme, tak se vzbudi a breci ... nechavame ji tedy spat v nasi posteli a kdyz si jdu vecer kolem 23hod lehnout, vetsinou se prituli a jeste si malinko cucne a pak spi ... bohuzel se mnou v posteli .... budi se jeste tak 2x v noci na kojeni ... rekla bych, ze je to socialni zalezitost ... potrebuje citit mamu a jistotu ... jen doufam, ze ji nebudu kojit do jejich 15.narozenin a ze nebude s nama / ja a manzel / spat tez do dospelosti :-)
Zjistila jsem ovsem, ze spani se mnou v posteli ma jednu vyhodu ... kdyz jedeme na navstevu a prespavame u ni, neni problem se spanim ... Zofka proste spi se mnou v posteli a neni potreba zadna detska postylka ani prenosna .... ale ze to neni moc vychovny, to si uvedomuju ...
lydushe + 3 háďata 3538
16.5.2003 21:15:07
jsem si ověřila, že jsou strašně důležitý rituály. Nejen večer, ale i přes den. Ten hrací strojek, jakmile ho pustím, Šimon ví, že se jde spinkat a i když třeba čtvrt hodiny v postýlce různě blbne, tak pak usne a většinou je mu jedno jestli vstával před hodinou nebo před čtyřma. Fakt! A to je uplně skvělá věc, když mu potřebuju třeba nějaký spánek posunout na dřív.
lydushe + 3 háďata 3538
16.5.2003 21:12:35
Spinkání je někdy docela oříšek. To teda jo. Asi tak do 3 měsíců Šimon večer usínal při kojení a přes den jsem ho houpala v náručí na balónu a když usnul, tak jsem se ho snažila přendat do postýlky. Většinou se probudil. Už jsem na to pak neměla nervy a učila jsem ho usínat v postýlce. Položila jsem ho, natáhla jsem mu hrací strojek a chlácholila ho než usnul. Začátky byly krušný. Vydržel hystericky řvát až 50 minut. Trvalo to asi tak týden. Pak někdy usnul úplně sám a někdy jsem musel být u něj. Od 2 měsíců do 6, spal celou noc. Pak se začal budit, já myslím, že hlady, ale nevím. Kojila jsem ho a když to došlo tak daleko, že jsem musela kojit každou druhou hodinu, tak jsem zkusila mu místo kojení dát vodu nebo ho jen tak uchlácholit. Ze začátku to moc nešlo, ale když jsem se rozhodla na 100%, tak to najednou bylo v pohodě. Teď se sice v noci vzbudí, ale uspím ho a kojím až někdy ráno a to ho většinou vracím do postýlky.
Mě se zkrátka vždycky vyplatilo to, že jsem se já rozhodla, že to tak budu dělat a že přijmu všechny následky (kecy od rodičů a sousedů, nevyspalý protivný manžel, nevyspalá já.......), ale většinou na ty nejhorší následky nedošlo a zabralo to!
~•~Missy~•~ 4201
15.5.2003 20:06:40
Ahoj Markéto,
ono je to těžký, každý dítě je jiný. Já jsem typ maminky, co moc nepovoluje, ale je fakt, že jsem s Lindou tyhle problémy neměla, odmalička spinkala ve své postýlce bez problémů a od 3. měsíce celou noc. Kamarádce se holčička začala po celonočním spaní budit kolem 8. měsíce, ona povolila a teď už jí malá neusne jinak než s mamkou v posteli. Známých dvouletá holčička ještě stále v noci vyžaduje láhev s čajem a ta láhev musí být s dudlíkem, pokud jí to nedají, řve. Ze všeho toho mám pocit, že na spánek by měla být nějaká pravidla, aby se to nevymklo, zezačátku vydržet pláč a vzteky, než si dítě zvykne, ale to je samozřejmě jen můj názor. Já bych asi teda byla pro tu tvrdší metodu, pokud holčičce prokazatelně nic není (tj. zoubky, bříško, teplota atd.), tak bych ji prostě dávala spát do její postýlky, aby si zvykla, že to je její pelíšek a zkusila bych vydržet její pláč.
Držím palce.
Marketa, dcera Kateřina, 8,5 měsíce
  • 
15.5.2003 11:22:13
Ahoj.
Jsem ráda, že nemám jediná naprosto líné dítě. Jsme na tom stejně jako vy. Tedy dva dny se již plazíme, ale nic moc. O sezení ani nemluvě. Jediné v čem je rozdíl je ten, že včera vyvrcholilo mé povolování, co se týká probouzení se v noci. Celou noc jsme spali. Jen poslední tři týdny se občas probudila a usnula bohužel jen u mne v posteli. Včera se však rozhodla, že nebude spát ve svém již od 21,00 hod. Chtěla bych se zeptat ostatních "kolegyní v boji", co s tím. Zda je to projev "sociální úzkosti" jsk jsem si někde přečetla nebo zda je má dcera zkrátka "vyčůraná jak mraky" a nezbývá mi nic jiného než jí nechat brečet, dokud nepochopí, že spát bude jen na svém.
Děkuji.
Markéta
Laura03 8528
13.5.2003 20:29:40
Ahoj Gabči,
ten obchod se jmenuje Slůně, ale myslim, ¨že by to mohli mít i někde u vás. Tady to taky neměli vystavené, musela jsem se na to přímo zeptat.
Pozdravuj Žofku!
L.
[<<Předchozích 1710] Názory 17111720 z 1746  [Dalších 26 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.