| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : září 2003

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1300] Názory 13011310 z 6294  [Dalších 4984 >>]
Bajka + 2 brouci 5337
22.10.2005 22:33:31
všem maminkám a jejich šmoulíkům.

Koukám, jak nám ratolesti hezky rostou a jak se tu řeší záležitosti, které jsou i pro nás krásně aktuální :-)

Honzajs je teď mazel. Pořád je to maminko sem, maminko tam, tatínek je až v druhé řadě. Se spinkáním to máme koukám docela dobrý, večer chodí na kutě mezi osmou a devátou a ráno vstává mezi šestou a sedmou ranní, přes den háže šlofíka na 2-3 hodiny, vyjímečně ještě o chlup dýl. Absolutně nevím, co bych si počala, kdyby mi přes den nespal, tímto vyjadřuji denním nespavcům svůj obdiv :-)

Stal se z něho velký kecálista, začlo to - ať teda nekecám ne ze dne na den, ale pomalu z týdne na týden, strašně rychle, a to někdy v průběhu srpna. Teď papulu nezastaví a mele, mele, mele... nejenomže opakuje, ale už s náma komunikuje šrotovacím způsobem: babička mu třebas řekne, že mu pojede k nám domů zblajznout jogurt a on se brání: ´Babičko nezlob! ne ne ne, ty ty babičko, máš svoje jogurty. V Nové Vsi v ledničce.´ atp.. Takhle se dokážem ´bavit´ dlouhý chvíle :-) A ta krásná intonace, to je fakt k popukání :-)) Opakuje taky vše, strašně moc rád si povídá a vyžaduje to, hezky reaguje a já žasnu, že si třeba vybavuje silnější okamžiky i několik týdnů starý. Taky furt komentuje, co dělá. Říká si Honzajs a pořád: ´Honzajs bumbá mlíčko, Honzajs má červený kalhoty, Honzajs jede na nákup, ...´

Jináč mamka si teď dělá autoškolu, je jí 58 a v životě v autě předtím na místě řidiče neseděla. Jenže co taťka před pár měsíci zemřel (vlastně dnes je to na chlup 5 měsíců :-(, tak mamce zbyla rok stará Fábie. Táta byl šofér z povolání a s mamkou jsme hodně mluvily o tom, že je nesmysl to auto prodat a že by měl taťka radost, kdyby ho mamina užila. No, holka se do toho pustila, teď v týdnu dělala závěrečky, testy a techniku má za sebou, jízdy bude opakovat, ale je fakt dobrá :-) Ale proč to píšu: Honzin je úplně štronzo z aut a značek, takže když jedem v autě, hlásí značky, co míjíme. A tak celou cestu slyším: "Tam zákaz vjezdu, tam dej přednost v jízdě, tam taky dej přednost v jízdě, hlavní silnice, ještě hlavní silnice, zákaz zastavení, ..." a tak to jde celou dobu, co jedem :-)

Tak dost velebení, na spaní jsme furt na plínách a jak je měl jedno období sušší, tak teď je má zas nachcámaný. Přes den je bez, ale jak před něj včas nepostavím nočník, sám si neřekne. I když už udělá bobeš do gaťat, tak hlásí až v poločase - v trenkách kus hovínka a zbytek doprdí do nočníku. Stále jsme na flašce se Sunarem - na noc a ráno po probuzení.

Stále bojujeme s nějakou virózou, proti kašli a bronchitidě (byli jsme i na rentgenu plic) zabral až po x sirupech med s cibulí - totéž mně, zbavila jsem se asi 2-měsíčního kašle. Týden byl klid a teď znovu, tak ho dopuju meducínkou, snad zase pomůže.

Ovšem já si teď užívám koulecí stav, dnes mi přišlo emailem, že za 43 dní rodím :-| Na jednu stranu z toho nejsem odvázaná, na druhou už mi ten břuch dělá docela problémy. Než vstanu z podlahy při Honzíkově převlíkání, když po mně prďouš skáče, když se mám pořádně vyspat a to nepočítám to masírování z vnitřku od našeho prenatálčete. Už jsem si vyprala hromadu pidivěciček, dokoupila co mi schází, teď to ještě vyžehlit a dát do kupy to nejpodstatnější, přihlásit se někam do porodnice a Jinříšek může mezi nás :-)

Moc se mi bude stýskat po práci :-(, snad to moje dvojnásobný mateřství přežiju bez újmy na počtu mozkových buňek a vrátím se rozumně do jámy lvové. Popisovat, co se v rachotě děje by bylo na samostatnou diskuzi :-), nicméně chodit tam budu co to půjde i dobrovolně bez nároku na odměnu (už jsem ofi na mateřský). Když jsem čekala Honzíka, byla jsem ještě v pátek v práci a v sobotu v půl třetí ráno se malej narodil. Což tedy nedoporučuju, páč tenkrát to byl šok jak blázen :-)

Jo k Vánocům jsem Honzajsovi objednala kuchyňku!! - už jste ji tady zmiňovaly, malej je ohromnej pomahač v kuchyni, jen doufám, že tatina z toho neklepne pepka :-))

Tak jsem se rozepsala, mějte se zatím fajn a zase někdy na viděnou! :-)
kaculda 17148
22.10.2005 20:38:52
Znovu ja:o)))
Tak male jsem to nechtela:-)), jak na zvetseni???? V albu je mam dobre velike:-).
kaculda 17148
22.10.2005 20:36:20
Jeste neco k mluveni...Johanka jakmile se ji nekdo zepta, jak se jmenuje, nebo ma neco zopakovat, tak se zapre a pul hodiny nevypusti ani hlasku, a to i doma:o(. Jinak je na ni videt, ze je extrovert, s lidma nema zadne problemy, ale kdyz dojde na rec, tak je slus. Ani ja se ji nesmim na jmeno:o)(, sama opakuje to, co uzna za vhodne...proste mala madam a je hrozne palicata:o)), az nekdy ziram, jak ma silnou vuli:o)))(po mne neeee).

Zkusim sem vlozit moje dva prdiky, jeden s dudu a kachnou a druhej pro zmenu s palcem:o))))))

kaculda 17148
22.10.2005 19:51:20
Lucko:o))))))), kez by slo, ten palecek nejak na cas odstranit, Venda ma pet a porad ho ma , nastesti si palec do pusy strka doopravdy jen kdyz je unevenej a pri usnuti...a ma po mne asi tricet let stareho medvidka..a toho jak vezme do ruky tak automaticky jde palec do pusy. Nooo tchyne dumlala az do osmi let:o((((, tak doufam, ze to nebude mit po ni:o)).
Taky mi to prijde krute, ale uz jenom kvuli tem zubum se o to pokusim...treba to u nas vyjde, uz jsem domluvena s kamaradkou, ze zacneme spolu, vidame se denne a kdybych se snazila sama, a u ni by si ho nekde vystourala, tak by mne snad hrablo :o)).

Johanka spi kolem dvanacti hodin v noci, a odpoledne ji ucelne davam chvilku po jedne spat. Vetsinou spi 2 hodky. Musim vzdycky pockat az usne a po pul druhe vezu jak bes Vendu do recke skolky...nastesti je tatka doma, ale po nocni toho moc nezaregistruje....

Nejak jsem se rozepsala a uplne mi vypadlo z hlavy, na co jsem chtela jeste reagovat...jsme se nejak rozjeli, co??? Aspon mam co cist, jen tak dal:o)).

Janijaja 19205
22.10.2005 14:23:22
Holky ja ted pripadla na skvelou knizku T. Berry Brazelton, Poslouchejte sve dite. Je to detsky pediatr, tusim ze i psycholog. Rika, ze kdyz jednou dame diteti dudlika, je od nas krute jen tak mu ho vzit. Protoze pro nej je to berlicka. Pomoci nej se nauci prekonavat slozite situace. Radi se ho zbavit tak, ze ho privazete na plysaka a postupne naucite dite na toho plysaka. Ne ze ho bude cucat, jako ten dudlik, ale bude ho mit u sebe ve chvilich, kdy mu bude smutno nebo jinak tezko (je dobre mit dva ty same do zasoby, kdyby se vam nahodou jeden ztratil). Postupne pak odbourate ten dudlik z toho plysaka.
Dite proste nutne potrebuje nejakou tu "berlicku" na prekonavani stresovych situaci.
Nas Honin dudlika nikdy nemel. Ted ve dvou letech, kdyz videl Kacku, jak si cuca prsty, zacal taky. Asi to mozna souvisi i s tim, ze zacal chodit do te skolky. Nevim. Je toho na nej docela dost. Kacenka, navic Verka, ktera tu jeste ke vsemu neni vzdy.
Lucko, to jsem rada, ze to nebylo s Amaiou vazne. Posilam pofoukani. Ja jsem taky strasna hysterka (nikdy jsem nebyvala), ale urazy hlavy mi fakt davaji zabrat. Deti tuhle skakaly po pokoji jako blazni, Honin narazil hlavou do zdi a jeste na nej spadl obraz. Mel asi 2cm vysokou bouli. Strachem jsem se malem zblaznila. Nastesti to bylo rano, tak jsem nemusela se moc strachovat pres noc.
Dostala jsem pekne vynadano od manzela, nebot ten obraz jsem tam jen tak na hrebicek povesila ja...
My postupne delame v mluveni pokroky. Nejvetsi zasluhu na tom urcite ma ta skolka (je tam 2x 3h tydne). Tento tyden mi poprve rekl "maminko" a od te doby mi tak rika pokazde a ja jsem v sedmem nebi :-) Jinak vsechna slova se ted uci rovnou ve trech jazycich. Tuhle do nej manzel nahustil "galaxy" - prohlizeli si je spolu na pocitaci :-)
Aja a Mája 24117
22.10.2005 13:24:16
Mája má dudu na noc stále...Ustřihla jsem kousek a nedovedete si představit ten hysterickej záchvat...Křičel na mě "umýt díru!"-myslel,že ta dirka půjde umýt a on bude pohodlně dál dudat...Tak jsem rezignovala a vyndala dalšího dudlana....Zkoušela jsem i "odevzdávací metodu" i "vyhazovací" ,ale bez úspěchu.Večer v postýlce ho prostě nekompromisně vyžaduje a tak strašně pláče,že to nevydržím a vrátím mu ho.Když náhodou bez něho usne,tak je to děs když se v noci probudí...Já mu přece rozespalýmu nebudu vysvětlovat,že ho někde daroval...
Jinak už chodim do práce a zatim lítám po sále jak vítr v bedně...
Bára , Adámek
  • 
22.10.2005 10:08:43
Tak to mi nespíme. Adámek chodí spát tak ve 20.30 a vstává mezi 8-9 h. Někdy usne když jedem někam autem, ale to spí třeba hodinku a večer ještě ve 22.00 h. koukáme, ale ráno vsane dřív a máme to všechno naruby. Pak máme rozhozený 2 dny. Celé léto chodil spát ve 23.00 protože mi nechtěl spát po obědě a pak někde odpadnul třeba v 17.h. Jednou mi usnul zachůze, ale naštětí před barákem. To nevim jak bych ho odnesla někde z města. Váží asi 18kg. No máme ten spánek každou chvíli jinak.
Emma78 8067
22.10.2005 8:08:48
Taky spíme 2x,Lenka chodí večer hned po večerníčku,takže většinou o půl osmé už spí,vstává te´d kolem 7,což je o hodinu posun,ještě cca před měsícem vstávala v šest,ale připisuju to hlavně tomu,že je ráno už dýl tma. A spát jde po obědě cca mezi 12-13,podle toho co děláme dopoledne a spí minimálně hoďku v průměru tak 1,5 a někdy vyjímečně ty dvě hoďky,doufám,že jí to ještě dlouho vydrží:o))).
Hofiska, Marián 09/03 22801
22.10.2005 6:16:37
Tak Mája po obědě spí taky. Od 11,30 - 13,30 hod.
Tak že takÿ 2 hodky, ale on to potřebuje, protože
naše raní ptáče vstává prosím v 5,00 hod. ráno.
Usíná večer ve 20,30 hod.
Naštěstí já jsem taky raní ptáčátko, tak že mě to
ani neva. Udělám si cca do 9,00 hod. vše potřebné
jako úklid a vaření a pak můžeme být až do oběda
venku nebo v Hopsáčku (cvíčo).
Pak mám zase 2 hoďky pro sebe, když spí.
Lucie, Amaia+Eneko+Julen 18584
21.10.2005 18:32:41
Aha, tak se koukni sem, jsem dnes nejak mimo....http://www.skimarket.co.uk/product_info.php?cPath=62_39&products_id=213
[<<Předchozích 1300] Názory 13011310 z 6294  [Dalších 4984 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.