| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : září 2003

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1340] Názory 13411350 z 6294  [Dalších 4944 >>]
konecnad,Krystof03,Kaja06 16697
12.10.2005 14:14:03
Tak holky k hlidani vam toho asi moc nereknu. Parkrat {doslova 2x} hlidala kamaradka tady z vesnice, co ma stejne stareho kluka a bylo to ok. Babicka {moje mama} hlidala letos v lete cely tyden sama, odvezli jsme ji Krystufka na Moravu a bylo to super. On je s kazdym, kdyz mne nevidi. Ale pokud jsem tam ja, chce byt jen se mnou, asi s nim dokazu delat nejvetsi blbiny a tak ;o], ja vim ze je zavislak, a musim koukat, jak si hraje, ale rikam, kdyz je potreba mohu ho dat komukoliv {pozor, komu VERIM} a je to v klidu, ani po mne nevzdechne.
Ted jedu za mamou na 3 dny a bude ho mit vice mene na krku jen ona, ja mam sraz se spoluzaky a protoze to budou 2 vecery a asi az do rana, tak pak bych se chtrela vyspat, ale myslim, ze to bude ok.
Jinak pokud bych potrebovala kvuli prace, take bych si sehnala studentku pedaku nebo neceho podobneho, ale ze zkusenosti vim -duveruj, ale proveruj. takze bych to udelal jako manzeluv sef, najale bych tu, ktera se mi zda nejlepsi a napojila bych doma webkameru a ozkousela to par dni.
Jinak mam sousedy, jejichz holka {je ji 22} miluje Krystufka, studuje ekonomku, ale te bych se ho trake nebala nechat.
Je to o okoli, ale v cizine....zkus si nechat nekoho doporucit a chteji nejake reference.
Ale ja JSEM zavislak na Krystufkovi, takze i kdyz mam moznosti, tak jej mam vsude sebou, myslim, ze to je to nejlepsi. Takze se mnou jezdi i do kanclu, kdyz musim do prace a kolegove to zvladaji super, takze jim tu skladam poklonu {jsou to sami chlapi 5 kusu}.
Co se spolecenskeho zivota tyce, tak nechodime akurat do kina, ale jinak vecirky, party a tak [pokud jsou a jsme pozvani}, tak vymetame i s Krystofem a Boninkou, proste jsme rodina a tak chceme, abyt nas tak okoli bralo, kdo s tim ma problem, jeho vec, ja je nenutim, aby nas zvali ;o].
tolik tedy od nas. jniank pomalu zase zaciname nocnikovat, ale max. tak 2x denne, takze jeste nechavam plinky.
Jo a zase se blizi uplnek, takze v noci spatne spime, ja i Krystof, on hur. A to mu do okna nesviti, on to proste nejak vnima...
Mate s tim nektera zkusenost?
Aja a Mája 24117
12.10.2005 12:51:24
Kačuldo,pošleš mi prosím ten návod na vládání fotek?Díkes.
Aja a Mája 24117
12.10.2005 10:37:56
Já taky dávám Marečka jenom mojí mamce...Přes noc tam byl dvakrát...Jinak občas zaskočí babička Eva(tchýně),ale tam bych ho přes noc nedala.Na dovču bych bez něj nejela,protože bych hned druhej den jela zpátky pro něj..Je teda pravda,že náš společenskej život trpí,ale snažíme se střídat s manžou.Když je nějaká akce,tak tam jdem s Májou a holt to dřív zabalíme....
Hofiska, Marián 09/03 22801
12.10.2005 9:52:24
Ahoj holky,
tak já dávám na hlídání Máju jenom moji mamce.
Zatím jsem to moc nepotřebovala. Byl tam všehovšudy 2 x na víkend (sám). Jinak na odpoledne
nebo celý den pouze o víkendu tam byl asi 3 x.
Jinak je se mnou. Tak že v tomhle asi neporadím.
Jinak tady je pořád krásně sluníčkově, i když
dnes ráno tady byla nula. Když jsme šli ráno
na nákup,tak jsem dala Májovi už slabí rukavičky.
Lucie, Amaia+Eneko+Julen 18584
12.10.2005 8:14:10
Ahoje holciny,
ja uz jsem po dlouhe dobe zas konecne pripojena...zatim jsem vas necela dozadu, snad to stihnu. Zatim budu reagovat jen na to hlidani - Jani, my dali Amaiu na hlidani k rodicum na tyden letos v dubnu, kdyz jsme jeli na dovcu. Jinak jsem jaksi taky porad s ni, obcas ji na par hodin pohlida moje mama, kdyz ma zrovna cas. Ale vim, ze treba Martina dava Kristinku hlidat nekolik dni v tydnu na dopoledne apod., ma stalou chuvu, holcinu z VS pedagogicke a je s ni moc spokojena. Nemate tam taky nejakou takovou moznost, ze by sis nasla nejakou studentku pedaku? S tema jeslema je to vsude podobny, v Holansku davali do jesli dokonce miminka od 4-6 tydnu!!! Hruza...
Tak zatim, ja si vas pujdu casem procitat.
Iva (Aneta03, Radovan06) 13293
12.10.2005 0:06:15
Ja dala Anetku poprve na hlidani pokud si vzpominam v srpnu 2004 tj. skoro v roce kamaradce, se kterou jsme minimalne 1 tydne a ktera ma stejne stareho syna a dala jsem ji pryc protoze jsme sli na pohreb. Na 5 dni byla poprve na hlidani az v srpnu 2005. Takze zadne vycitky, jesle od tri mesicu a kolektivni vychova, to uz tu bylo. Ty sama nejlip vis, jak to budes snaset a jak to budou zvladat deti - i kdyz ty to zvladaji vetsinou lip nez maminka. :-)))

Holky, kdo jste se mi ozyval kvuli waldorfskym panenkam, napiste mi znova, cetla jsem postu u tchanu a bud jsem si to smazala nebo se mi to nejak nestahlo doma do pocitace, jsem zpatky, vim, ze to byl nekdo odsud a nevim, ktera z vas.
Janijaja 19205
11.10.2005 14:18:59
Kaculdo, to jsou svycarsky, nebo savojsky syry. Vsechny jsou proste tvrdy a moooooooooooooooooooooooooooooooooc dobry :-)) Ale ma-li nekdo chut dat tam trochu mekkeho syra, mozna by to taky slo.
Poradite mi nekdo?? Dneska mi zacina kurz nemciny a Guy neni doma. Ach jo. Tudiz nemam hlidani a teoreticky tam ani nebudu moct jit. On se mi sice pokusil nekoho sehnat, jenze to jsou lidi, ktery moje deti v zivote nevideli. Kacce jeste neni pet mesicu a Honzika nechci davat na hlidani pokazde nekomu jinemu.
Moje sousedka, co mi vzdycky hlidala Honina, je na dovoleny a navic je to fakt v blbym case 18:15 - 19:45
Jedine co me napada, ze tam asi pujdu i s detma, jako abych se ukazala a vezmu si domaci ukol a musim to nejak zaridit na priste, kdyby tu nahodou nemel byt.
Od kolika let a jak lehce se vam odkladaly deti?? Tady vetsina deti chodi od 3 mesicu do jesli (a taky spi celou noc a ji pravidelne 4x denne), ale ja na to proste jaksi asi nemam...Co vy?
konecnad,Krystof03,Kaja06 16697
11.10.2005 7:58:12
Ahoj holky,
tak tento tyden mam tolik prace, ze nestiham vic, nez vas cist.
Ve ctvrtek rano nas tata nalozi v Praze na vlak a jedeme s Krystufkem za babickou na Moravu. Mam tridni sraz se spoluzaky ze zakladky, bude veselo, ale musim si to naddelat, aby mi nekratili finance.
Jsem nejaka utahana, nemohu se naspat, tak jak asi budu parit, to nevim.
V sobotu jsme byli u Markova sefa na oslave narozenin a kolaudaci a bylo tam asi 20 rodina spousta deti, o ktere jsem se cely den starala. Vsechny deti odpadly, ale Krystufek tam byl nabuzeny az do 19:45 behal s balonem a kolem domu, az jsem ho nasadila do auta a odvezla dom.
Tak zase jdu pracuvkat, mejte se a uzivejte poslednich krasnych dnu.
kaculda 17148
9.10.2005 20:01:03
Luci, tak to je skvely, mam hroznou radost, nejak se raduju za jiny...protoze ja bych tak mooooc chtela zpatky do Cech. Ale:-(((, tech "ale" je tam dost, manzilek by nejradeji do Recka, ja se branim zuby, nehty...prece jenom je to o kus dal:o), a ja jsem mamincina a tatinkova prdelka;o) i ve triceti:o). Kdybych dala souhlas, tak se snad zitra balime:o), i kdyz predstava domku kousek od more neni spatna:o)), ale zatim neee, radeji mezi panelaky:-).
Myslim, Luci, ze na Zizkove bydli Verka, takze aspon mas sousedku:o).

Vcera se Johanka probudila az v devet, bylo mi divne, ze tak dlouho spi, ale proc ne:-), kdyz jsem k ni sla, tak byla cela postylka poblinkana...ale uz skoro suche, tzn. ze musela zvracet nekdy v noci a ja vubec nic neslysela:-(((, nechapu jak je to mozne, pokazde slysim kazdy vzdech od obou, dokonce jsem moc dobre nespala, byla jsem parkrat se napit, je mi uplne spatne, ze se mohla udusit a ja o nicem nevedela!!! Nechapu, asi je oba zacnu zase kontrolovat, kdyz byli malinci, tak jsem jak prastena porad kontrolovala jestli dychaj, dokonce jsem i dloubla, jestli je vse ok, pak uz mi to pripadalo jak uchylka, tak jsem toho nechala...a ted tohle!

Jinak jsme meli super pocasi, dnes cely den venku, vcera jsme slavili narozeniny obou, dostaly kopu darku...Johanka ma malovaci tabuli (carovnou), dalsi panny(dvojcatka), poniky, kterym jde cesat hriva, puzzle( dost tezke:o) a jednoho obrovskeho Peagase s kridlama...plysoveho, je nejak zatizena na kone a Venda taky spoustu veci, nevim kam to davat...maji zatim spol. pokojicek, jeste ze mame komoru:o))), nechtejte ani vedet jak to tam vypada a co vsechno se tam vejde:o)).

Pekny vecer....Katka a spol.
Luci, Ondra 24.09.03 15412
9.10.2005 16:12:36
Ahoj babulky,
tak se zase po dlouhe dobe hlasim zpet z Nemecka. Byli jsme opet chvili na Morave, kde jsme vsichni marodili. Vsichni jsme chytli nejakeho "vira" a ten pak koloval po cele rodine, takze docela dlouho trvalo nez jsme se uzdravili.

narozeniny Ondra oslavil suprove. Dostal dva dorty(jeden u nasich a druhy u manzelovych rodicu)oba jsem pekla ja!:-))) Dostal zase plno hracek - uz ted se desim vanoc. Od nas a Ivanovych rodicu dostal kolo. Zatim ho na nem jenom tahame - slapat umi tak maximalne dozadu:-)) Od nasich dostal plnou tasku auticek, potom puzzliky, omalovanky, malou magnetickou tabulku na kresleni a letadlo. Jo a dekujeme za pranicka!

Tak Kaculdo - odpoved na tvou otazku:-)) Prestehovani jeste nejsme, ale uz balime. V utery se stehujeme do Prahy. Takze to tady definitivne konci. Mrzi me, ze jsme se ani nestihli setkat. Na jedne strane me to moc mrzi, ze se stehujeme uz ted, ale na druhe je to asi lepsi. Stejne jsme se chteli vratit behem cryr let do Prahy. Mame pronajaty byt na Zizkove, pod Parukarkou - jestli to tam nekdo znate. Vlastne jste nektera pobliz? To se ted s vami prazulkami muzu setkavat:-))
Tak se zatim mejte moc hezky!! Ozvu se hned jak budeme opet on-line!
Vsechny vas moc zdravim
Lucie
[<<Předchozích 1340] Názory 13411350 z 6294  [Dalších 4944 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.