Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Aja a Mája | 24117 |
|
|
7.10.2005 21:32:56
Kačuldo,já to psala v noci a na to vajíčko jsem úplně zapoměla-dává se nakonec a rozkvedlá se tam...Omlouvám se.Je to taková rychlovka - možná "něco" jako kulajda...Hlavně,že to malej baští...Ten sýrovej koláč vypadá dobře...U nás ted vede likvidátor...Mamka se zbavuje kompotů...
|
| kaculA |
| • |
7.10.2005 20:31:59
Holciny, uz ted mam chute:-))
Ajo, ja myslela, ze kulajda je s vajickem a koprem? Ale ted ut vubec nevim...asi se pletu, u nas doma se nikdy nevarila. Je mi lito Tve kamaradky, prece jenom ji muzes pomoci tim, ze ji budes na blizku, i kdyz Ti prijde, ze o to nestoji, nebo o tom ani nevi. Je to pomoc neocenitelna...a vim, ze kdyz se z toho lidicky vyhrabou, tak presne vedi, co se delo, kdo pri nich stal, at uz tise jako velke ucho, nebo ve stale se opakujicich monologech....musi to byt hrozne tezke, ale od toho pratele jsou:o). Drzim palecky. Jani, takovy druhy syru ani neznam;-), co jsou zac, syru miluju, ale nic o nich nevim, takze mame porad dokola...eidam, mozarelu, parmezan, hermelin a goudu. Nevis, co je s Luckou s Ondrou a Lukaskem?? Mam pocit, ze jsi s ni v kontajtu, ne?? Uz jsou prestehovani??? A co Lucka s Amaiou, uzivaji si tak dlouhou dovolenou?:o))) |
| Janijaja | 19205 |
|
|
7.10.2005 14:53:21
Holky - skvelej svycarskej recept na syrovy kolac. Liskovy testo na plech. Do misky nakrajet ruzne druhy tvrdych syru (ted jsem videla, ze v Cechach je to drsny, byli jsme teda jen v Bille a tam meli asi dvacet druhu eidamu a to bylo priblizne vsechno)my davame nejradeji gruyere, potom treba tomme de savoie, raclette, parmezan... emental moc nemusime. Podle velikosti plechu a mnozstvi rozklepnout nekolik vajicek - 1-3, osolit, primichat, nalit na testo, na 180 az 200 do trouby asi na pul hodky,(podle toho, jak chvatate) az je to do zlatava. Da se ruzne obmnenovat - pridat zeleninu (porek, brokolici... az se to nekdy blizi pizze)Dobrou chut. Nedoporucuje se zapijet studenou vodou - lepe caj, nebo bile vinko.
Delaji tu takhle i ruzny ovocny kolace. Na listkovy testo proste co mate za ovoce, nakrajene treba na ctvrtky, trochu polit maslem, pocukrovat a sup do trouby. Fajn rychlovka a neni to ani moc tezky na zaludek - narozdil od toho syroveho. |
| konecnad,Krystof03,Kaja06 | 16697 |
|
|
7.10.2005 7:37:38
Tak jsem rezignovala a taky jsme na plinkach, za cely den si rekne max 2x na nocnik a zbytek jde dovnitr, nic nelamu pres koleno, ono se to rozchodi.
Vcera jme s amnzelemprobirali tu skolku a shodli jsme se, ze stejne chceme soukromou {placenou s anglictinou}, tak nejake po Novem roce objednu a poptam se,a le co psali na Inetu, tak ho vezmou kdykoliv. Ja se taky bojim, abych neporodila {zatim jeste nic necekam} a par dnu na to nesek Krystufek do skolky, to by mne psychicky zlomilo, mela bych pocit, ze ho odkladam, ale tady ej zapis uz v kvetnu a protoze jsou pozadavky tak prisne, tak myslim, ze na ten zapis ani nepujdu, nac se stresovat. Popripade si necham Krystofa jeste rok doma a pujde od 4, i kdyz i ja si myslim, ze je to pozde, ze bude deti potrebovat driv. Tak to treba od ledna 2007 vyresim do zari tou soukromou skolkou a pak se uvidi ;o]. tak ma taduy jeden rychlo receptik: na olivovem oleji osmahnete na platky nakrajeny cesnek {az zacne vonet, nesmi byt moc zlaty}, na to date kure {treba uvarene z polivky} na kousky a osmahnete, podlejete naberackou polivky a nakrajite rajcata, date bazalku, sul a date pod poklicku dusit. k tomu testoviny a Krystof toho sni dospely talir na posezeni. Jinak receptiky pomalu smolim a poslu je pak mailem nebo je sem nejak vlozim, myslela jsem, ze budu mit vuic cas, ale prace mne zahlitila, uz je citi, ze se firma chysta na vanocni akce ;o]. Tak hezky den. Jo, Janouche, clovekovi do hlavy nikdo nevidi a proto mame spolu hodne komunikovat a pokud nas neco zaskoci, mel by to ten druhy vedet. Ale to neni utecha, ted je to cerstve, tak se to zda tezke, ale vsechno se da zvladnout a kdys se segra naslozila ted, tak diky deti vydrzi i dal, jen to bude mit tvrdsi, ale pokud ma podporu, tak se zase slape o trochu lip. |
| Aja a Mája | 24117 |
|
|
6.10.2005 23:23:35
Janouche,je mi šváry fakt líto,protože kámoška má ted takový psychický problémy,že si nikdo nedovedem představit,jak tomu člověku asi je...Lidskej mozek je nevyzpytatelnej a zkrat může zničit úplně všechno a věřim tomu,že ten člověk toho pak nahoře(jestli nějaký je) strašně lituje.Mam o tu kámošku moc velkej strach,protože se mi mění před očima a já nemůžu pomoci...Snad jen čekat,jestli zabere nějaká terapie... Je moc pozdě a já jsem sama doma,tak to nebudu pitvat,ať tu pak netruchlim....Školku neřešíme a doufáme,že příští rok nebude problém...Mája je bez plen,ale já chodim jak mátoha,protože každý dvě hodiny v noci vstáváme a čůráme....A ted ta kulajda-na dvě dětské porce-4 brambory dám vařit+5*pepř+3bob.list+5 *n.koření(to koření dávam do sítka na čaj,nemusim ho pak lovit),vařim tak 10 minut a pak přidam 200ml zakysané smetany a trochu jíšky v prášku.A hotovo.Tu jíšku ani nemusíš,když Vám nevadí řídká polívka...Jo,dneska jsme byli v kině na filmu DOBLBA a fakt bomba!Akorát trochu morbiďárna...
|
| Lotka+4 | 34996 |
|
|
6.10.2005 22:03:13
tak jsem po dlouhé době zas tu
koukám řešíte plíny ..netruchlete mi je máme přeci taky ,i když jsme doma jsme bez plín ,ale nehody jsou hlavně když se do něčeho zakouká a zabere školku taky ještě neřešíme 3 dítě jsem moc chtěla ,tak jsem ráda že s ním jsem ještě doma ale kdoví co budu říkat za rok že ?? jo a Míra po ránu pije bud sunar když ho nevypije v noci(což je málokdy) jinak taky kakao koupila jsem nějaký se slonem van.,ale ta melta není špatný nápad taky to zkusíme takže střídáme van. a normální granko |
| kaculda | 17148 |
|
|
6.10.2005 21:43:09
Ke plinkam asi neporadim, ale jsme tu asi posledni jeste s nima:-((, ale zadnou hruzu z toho nedelam:o).
Danco, to chces Krystufka nechat doma, kdyz budete mit mimi??? Ja osobne jsem toho nazoru, ze deti od tri let skolku potrebuji, a ne jen dvakrat do tydne na par hodin. Ja jeste praci nemam, a nevim jestli ji budu od zari mit, asi spis zacnu skolu, ale i kdybych byla doma ( tuky tuk), tak bych Johanku urcite do skolky dala. Jinak se Danco neboj, rok je hrozne dlouha doba, a nebudes ani verit, jak se Ti osamostatnil, i bez treninku:-), pamatuju, jak jsem u Vendy taky myslela, ze ho nedam, ale prislo to nejak samo, a najednou vse umel a deti moooc potreboval. Jediny zadrhel byl, ze dva dny pred jeho nastupem se narodila Johanka, a to jsem vedela, ze nemuzu udelat- "ho odsoupnout do skolky a byt doma s mimi", tak jsme dva mesice pockali a pak se mooc tesil. |
| Hofiska, Marián 09/03 | 22801 |
|
|
6.10.2005 19:49:15
Tak k bojkotu čůrání se hlásíme taky. Ale v jedné
chytré knížce psali, že je to úplně normální. Četla jsem to i tady na netu. Tak že klid. Prý¨ se to lepší během 1-2 měsíců.Hlavně netrestat, aby neměli fobii. Teda Janouche, to je teda blbý. Vůbec si nedovedu představit, že bych zůstala sama. Fuj, raději nemyslet. Snad bude sestra silná a zvládne to, musí to být ale děsný. Ty se taky drž. |
| Toci | 12735 |
|
|
6.10.2005 19:18:48
Tak to jsem ráda, že na tom nejsme s plínkama blbě samy... Zítra pokud to zvládnu, tak chci vzít vzorek moči k Dr. jestli tam něconemá. Nějak mi není jasný ten krok zpátky...
Jinak ke školce - u nás je to relativně dobré, zápisy jsou jednotně tuším v dubnu, Kubu mi letos vzali a Viki už nebude problém, neb sourozenci mají přednost. Ale taky byl nátřesk, hlásilo se tam cca 2x tolik dětí, než mohli vzít... |
| Janijaja | 19205 |
|
|
6.10.2005 17:19:12
Tak jsme zpatky z CR. Byla a je to hruza a strasny nestesti. PRekvapko bylo, ze svaru ukazovali. Myslela jsem, ze v takovych pripadech se to nedela, ze jsou treba modry, zohaveny. On byl ale uplne normalni, vypadal ze si proste v klidu spi. Tak snad se mu aspon ulevilo, ale fakt to dost nevyresil...
Mrzi me, ze jsem nemohla jeste chvilku zustat, ale my zrovna predelavame ten byt a tak, ale doufam, ze budu moct brzo prijet a pak chvilku zustat. Hruza - ze segry je proste vdova. Zni to strasne. Nastesti ma docela podporu v kamaradkach. Je jich ve vsi hned nekolik, co maji stejne stare deti, tak si i navzajem hlidaji. Jsem rada, protoze my jsme fakt daleko, jo, ale ten kocarek se mi podarilo ji sehnat tady :-) Honin je znovu na plinkach. Ma nejaky prodlouzeny obdobi vzdoru a rad si hraje a taky asi zarli a pak me tim curanim tresta. Posledni kapkou bylo to, ze vylezl nahoru na poschodovku a cural si dolu do svoji postylky. Asi proste nechce byt pripravenej. Nemela jsem silu ho nejak znasilnovat, takze jsme zase na plinkach. Mate nekdo radu?? |
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.