| Severka + P 14 + L 10 + N 8 | 9207 |
|
|
23.5.2007 9:29:45
Ahojky, jůůů, Janusinko, to je paráda, další prtě na cestě. Jen se množte, holky, dětičky jsou požehnání. Ať to všechno dobře dopadne, stěhování, porod...
U Péti jsem se trhání mandlí bránila, v lednu jsme byli na krčním a řekli, že dobrý, takže fakt asi od těch 5 let se ta mandle zase zmenšuje. Jsem ráda, že jsem to před doktorama ubránila. Potíže má akorát přes sezónu, když má alergii, to huhňá, ale v noci už zaplaťpánbůh nechrápe a dýchá normálně. Co se týče alergotestů, nejdřív se bere krev, tam se vůbec ukáže, jestli je tam nějaká zátěž, od tří let se pak dělají zespoda na předloktí ty sezónní testy, nakape se tam x kapek (cca 10) a do každé se píchne takovou mrňavou tenounkou jednorázovou jehličkou (né klasické injekce), aby se to dostalo pod kůži. Někteří doktoři to jehličku jen rozškrábnou, ale to je zdlouhavé a u dětí podle mě se musí jednat rychle, než se rozeřvou :o). Děti to samozřejmě snášejí každé jinak, ty moje většinou půlku hrdinové, druhou půlku už pobrakávali, ale udržela jsem je. Jinak může mít samozřejmě alergii na roztoče, prach, plísně, domácí zvíře... to jsou pak celoroční alergie. Takže jestli dr. doporučuje testy, tak bych tam šla, aspoň budete vědět, na čem jste, takhle zbytečně tápete. Janni, krásné fotky! Martinka je kouzelná, už je jí rok, šmarjá, a Veru tááák vyrostla... Hrozně to letí! |
| Janna + 2 berušky | 22270 |
|
|
23.5.2007 8:46:22
Ahoj holky, tak se nám to počasí nějak pokazilo, že :o( a to jdem za chvíli do klubu s Martinkou, tak zmoknem.
Janusinko, veliká gratulace, myslím, že teď už je to v pohodě, já si už tak od 35. týdne říkala, že i kdybych už porodila, že by to bylo snad dobrý. A jenom 5 kilo? chacha, já 18! ale už jsou dole a další dvě s nima :o) asi tak po třech letech se narvu do velikosti 38 :oD a mailík mi pomohl, ne že ne, ani nevíš, jak bych byla ráda, kdyby si ta bláznivka někoho našla a kdyby se odstěhovala na druhý konec světa, byla bych nejšťastnější člověk pod sluncem.......:o/ abyste si nemyslely, že nehlásím, co se u nás děje - jen že teď nic, nahlášený to je, ale oni si na to dali měsíc! než nám daj vědět, jestli něco vyřídili. Mno, předpokládám, že slečna to stejně bude zdržovat, jak to půjde.....navíc paní u toho úřadu nám řekla, že my si o ten test zažádat nemůžem - že to by musela ona, což ona neudělá, že, ovšem s tím se nespokojím, takže to stejně nakonec podle mě skončí někde u soudu, aby nám to povolili a bude se to táhnout a táhnout a mě už klepne pepka.....:o((( Ale taky díky vám jsem se s tím celkem srovnala, moc vám všem děkuju, s nikým jiným to nerozebírám, jen se ségrou, takže mě to i nadále se.e, to samozřejmě, ale není to konec světa. Hlavně kvůli mým holkám. Jo a ještě ty alergie, Janusinko, já myslím, že se to dělá jen tak, že se do tý ručičky jen lehounce škrábne jehličkou, nepíchá se to.....ale osobní zkušenosti (naštěstí) nemám, jen z okolí. Lukino, to je to, co mě taky štve, Verunka už je "velká", ta si s kašlem poradí, ale pravidelně to od ní chytí prcek a to je vždycky blbý. Snad tě uklidní, že u nás to bylo nejhorší fakt ten první školkovský rok, letos sice taky, ale mnohem mnohem méně. Mě spíš rozčiluje, že mi Verunka připadá furt taková zahleněná, buď odkašlává nebo smrká, suchý kašel neměla nikdy. Tak že by taky nějaká alergie? ale to by to asi neměla od listopadu do jara, ne? nevím, fakt. Jitulko, taky napiš, jak se máte a co děláte. Tak se mějte fajn, těhulky pohlaďte ode mě bříška a všem dětem pusinu :o) |
| Jitulka | 18006 |
|
|
22.5.2007 22:22:17
Tedy holky,no já fakt zírám,kdo tu ještě není těhotný nebo nemá čerstvé mimčo?Myslím,že je to rychlejší,než se ptát opačně,kdo má doma jako benjamínka listopadového tříleťáka.:o)
|
| Lukina | 11228 |
|
|
22.5.2007 22:10:26
No, dlouho byl klid a teď je to tu samá těhulka a nová miminka. SUPER.
Janusinko, Barče taky doporučili vyndat nosní mandle, ale zatím se toho zdráhám. Na rýmy trpí od malička a noční/raní tuberácký kašel je u ní téměř na denním pořádku. A ještě k tomu při něm téměř pořád zvrací (slušně a slabě řečeno). Takže jak vím, že Barča začíná kašlat, tak hned spí s velkou osuškou pod hlavou, aby to nehodila nikam jinam. A co chodí do školky, tak je nastydlá ještě víc než dříve. Akorát je blbý to, že kolikrát to nastydnutí u Barči není veliké, ale chytne to od ní Andrejka. Teď už má zrovna 3.týden ošklivý kašel. |
| janusinka | 31004 |
|
|
22.5.2007 14:52:03
Ahoj po dlouhé době ve spolek.
Bubíííí strašně ti gratuluji, to je nádhera a hned dva prcci najednou, hned bych to taky brala. Dlouho jsem tu nebyla, ikdyž jsem nakukovala, ale přes tu zimu se tu nic moc nedělo. Takže se teda taky přiznám, já jsem 36 tt. Čekáme druhého klučinu. Dal mi teda zabrat, už jsem ráda, že jsem na konci, min. týden jsem proležela v nemocnici.Ale už snad bude vše v poho. V lednu jsme koupili nový byt, který jsme sakumprdum předělali a tento týden se budem stěhovat. Snad teda. ted čekám na mamku, aby mi pomohla balit, páč nic nezvládnu. Jsem hrozně slabá. Tak doufám, že se stihnem aspoň trochu zabydlet než mimi přijde na svět, termín máme 18. června. Celkem jsem přibrala pět kilo. Mates má za sebou trhání nosních mandlí. Celou zimu prosmrkal, tak jsme mu chtěli trochu ulevit, ale vůbec to nepomohlo. Minulý týden byl s babičkou na týden v Itálii, kde ani nesmrkl ani nezakašlal, ale jen co přijel domů, tak to začalo nanovo. Tak jsem se holky chtěla zeptat, jak se u těchto prťat dají zjistit alergie? Moje doktorka mi řekla jen mu napíchat tu ruku injekcema, což se mi zdá u prcka docela drastické. Ale vůbec nevím na co by mohl být alergik.A kašel, ráno se rozkašlává jak kuřák. Chudák.Tak nevím, zas je mi líto ho pořád tahat po doktorech.¨ Tady je strašné vedro u nás, to mi vůbec nepřidává, jen tak tak dojdu pro malého do školky. tak já jdu mrknout na fotečky a nějaké taky přihodit. pááááá Bubí mi také měnili pc takže msn ještě nemám stažené, ale budu to řešit až v novém bytě, tak už se těším na pokec. |
| splechtulka & M+J+R | 35354 |
|
|
22.5.2007 6:22:27
dobré ráno,
my jsme po proprděné, uhekané neprospané noci čilé jak rybičky, Marka máme u babičky a tak nevíme co budeme dělat.o). Ale v tomhle horkuse moc dělat nedá, vyrazíme na prochajdu a pak se budem sušit doma. Tak ve školce nejsou jen neštovky, ale teĎ je tam jeden případ černého kašle, takže jsem rezignovala a do školky Marek půjde asi až v příštím školním roce, on sice očkovaný je ale Johanka bude až v půlce července. Zdravíme a neupečte se. |
|
|
20.5.2007 10:33:41
Hihi Sev, to chápu, mě stačí když je Verunka ve školce a je tady takovej klid :o) ale zase na druhou stranu, teď spí Martinka a Verunka je taky v klidu :o) ale jinak taky pusu nezavře, je to něco, někdy mi připadá, že mele úplný blbosti, jen aby nedejbože tu pusu nezavřela....
Abych se přiznala, tak já celkem ještě něco stíhám, ale spíš praktický věci, dělala jsem takový ty čepičky holkám, teď mám rozdělaný klobouček pro M., pletu vlňáčky přes látkové plenky, ty jsem si taky nějaký šila, je to děsně drahý :o/, a tak, parádu jen nějakou občas, teď jsem zkoušela nažehlit ubrousek na takovou tu tvrdou folii na winco a šlo to, máme to jako závěs na lustru - zkroutila se jen ta folie, kde obrázek nebyl, takže dobrý a chce to menší tvary. ale máš pravdu, není to to, co bývalo ;o) Tak hezkou neděli, je krásně, půjdeme hned poo ven. |
| Severka + P 14 + L 10 + N 8 | 9207 |
|
|
19.5.2007 22:15:57
Ahojky!
To je marodů, všem přeji brzké uzdravení. Mě sklátila viróza minulý týden, nejdřív teda taťku, pak mě. Bez teplot, bez rýmy, bez kašle, prostě nic, jen obrovská bolest svalů a hlavy, nebyla jsem schopná vstát z postele. No fuj to bylo, to teda jo. Nelinka je teď táááák kouzelná, nemůžu se jí nabažit, jak je roztomiloučká. Taky se snaží opakovat nějaká slovíčka, no na Lenku nemá, ta začala mluvit brzy a hezky. Však jí to taky zůstalo, pusu nezavře. Teď je u našich, tak je doma neuvěřitelný klid a ticho. Tak si to užívám a snažím se věnovat Neli a Péťovi. Po roce a půl jsem chtěla opustit rodinku a přihlásila jsem se na kreativní kurs na celé odpoledne, bohužel ho zrušili, tak zase prd, musím se poohlídnout po něčem jiném, docela mi to tvoření chybí. Až na občasné rychlovky WiCo na okno se celkem na nic nezmůžu. Co Ty Janni, zvládáš něco kromě dětiček? |
|
|
16.5.2007 14:35:41
Huráá, máme kolo i sedačku pro Martinku :o)))
Z bazaru, kus 600, mám radost. Teda teď si ho vzal Martin do dílny, že ho dá do kupy, ale už se těším. Bubíšku, msn nemám, protože jsme střídali pc jak fusekle, no teď už jsme to ustálily - já ten starej krumpl, ale zlatej a Martin nový notebook. A ještě jsem si ho nestáhla, ale určitě to udělám, mám jen icq. A Dádovi brzské uzdravení! Splechtulko, já jsem taky vždycky jak v ráji, když jsem sama doma s Martinkou, ona je taková pohodová, s Verunkou jsem nestíhala nic. Nebo je to tím, že už jsme přivykly ;o) Ivka - klíšťata - já teď zase četla, že když se klíště vyndá do cca 7 hodin, že by nemělo ublížit (což u dětí je asi samozřejmý, večer si toho všimnu, že jo). A druhý, co jsem slyšela, že když vytažené klíště někam (do zkumavky?) vložíte a kamsi pošlete, zjistí vám, zda bylo nakažené....nevíte o tom někdo víc? já mám všechno tak napůl, na tv nekoukám a z rádia slyším jen tak letmo vždycky cosi a pak se musím nějak dopátrat :o) |
| Ivka a holky | 17840 |
|
|
15.5.2007 11:34:25
Všechny zdravím po delší odmlce. Co jsem nastoupila do práce, tak nic nestíhám a večer jsem ráda, že padnu do postele, tak ani nepouštím počítač. Hledím do něj celý den v práci.
Koukám jak se nám to tu pěkně rozrostlo a je to bezva. Jen tak dál. Neštovicema jsme si už prošly. Před dvěma a půl roky je měly obě holky. Teď se ale budu na podzim zajímat o očkování proti té klíšťové encefalitidě. Bydlíme na vesnici, venku v trávě a v lese jsme skoro každý den, tak chci mít trošku klidu na dušičce. Nemáte s tím některá zkušenosti? Kolo. Starší Adélka (necelých 6 let) neuměla nikdy jezdit ani na tříkolce. Nějak to nezvládala "ušlapat". V pátek přivezl manžel z bazaru kolo, že to o víkendu vyzkoušíme a kdyžtak v pondělí vrátíme. Adélce jsme řekli, že o to kolo v podstatě hraje, že když uvidíme, že se snaží a že jí to asoň trochu půjde, bude její. Za pátek se naučila držet rovnováhu, tak že po roztlačení přejela hřiště, v sobotu se naučila sama rozjíždět a v neděli zatáčet. Měli jsme z ní velkou radost, vůbec jsme nečekali, že se něco naučí. Tak kolo vyhrála. Simonku jsme taky zkoušeli. Ta by sice šlapala - na tříkolce celkem jezdí, ale je to taková vyhlídková jízda, takže jí práce s řídítzkama a rovnováhou nic neříká. Tak tomu necháme ještě nějaký čas. My se nemůžeme už asi měsíc zbavit rýmy a nočního kašlání. Ve čtvrtek jdeme na na alergologii, tak nám k tomu doktorka snad něco řekne. zatím se všichni opatrujte |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.