| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2003

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 210] Názory 211220 z 6145  [Dalších 5925 >>]
Ivka a holky 17840
24.3.2007 22:06:18
Ahojky všem.
Ten dort byl suprový. Naše holky byly unešený, když ho viděly.
Na kole se u nás zatím nejezdí. Adélce to nějak nešlo ani na tříkolce. Vůbec neumí zabrat nohama. Simonka jezdila loni trochu na tříkolce, ale s tím šlapáním to taky bylo horší. Uvidíme letos, třeba se to holky už naučí. Když já nevím ani, jak bych jim poradila, protože na kole sama jezdit neumím. Neudržím rovnováhu a bojím se. Manžel jezdí na kole rád, otázkou ale je, jak na tom bude letos s tou nohou.
Kombinace práce domácnost není zatím až tak konfliktní. Vyšlo to teď tak, že při vší té smůle s nohou je aspoň muž doma a stará se o holky. Až půjde do práce, začne to být horší. Uvidíme.
Jak se chystáte na velikonoce? chystáte ozdůbky? Inspirujte, míváte vždycky bezva nápady.Mně jaksi na takový věci chybí fantazie.
JANA + 2 prckové 5158
24.3.2007 11:20:35
Ahojky!
Hm, tak kolo-odrážedlo vypadá dost dobře. To by se našemu Míšovi stopro líbilo! Jenže pak by už šlapky nejspíš nechtěl nikdy:-))) Má dvě kola, tak na jednom bych mohla zkusit odšroubovat ty šlapky, uvidíme co to udělá. Jinak Severky zlepšovák je taky dobrej, musím si to zapamatovat.
Návod na dort už mám uložený, tak ještě abych pak nebyla líná se do toho pustit;-)

Ivko, skvělý, že se Ti v práci líbí!

Sev, to musí být fakt nezvyklé bez Lenči. Já si to vlastně ani nedovedu představit nemít tu Julku. Míša občas zůstává spát u našich, nebo tam jsou vyjímečně oba, ale mít doma jenom Míšu... No, měla bych to taky někdy vyzkoušet, měla bych čas jen na něj. Teď v týdnu jsme byli prvně na logopedii, tak toho máme na doučování dost. Začínáme od L. Jenže Míša mi doma nechce vůbec trénovat, jak se ho zeptám jestli budeme cvičit, tak hned má výmluvu a odsouvá to na později:-(

No, musím jít vařit:-( Ještě sice vůbec nevím co, ale bude to muset být nějaká rychlovka...
Severka + P 14 + L 10 + N 8 9207
22.3.2007 23:25:21
Ivko, gratulace k práci! Není nad to, mít práci, která baví a uspokojuje, tak ať se Ti daří. A jak to zvládáš doma?

Já byla minulý týden s dětičkama u našich na Moravě, počasí nádhera, furt jsme jezdili na zahrádku a děti se rýpaly v hlíně. Včetně Nelinky, která jí měla pořád plnou pusinu :o((. Ale pro všechny to byla úžasná změna - inu panelákové děti...

Lenka u babičky a dědy ještě zůstala, vypadá to, že je tam spokojená. Zatímco Péťa po ní doma teskní. A to jsem myslela, že bude rád, že má od ní chvíli klid, že bude v centru pozornosti. A ono ne, zřejmě neví co si sám se sebou počít, když ona to tady za normální situace komanduje. Ale tak je to dobré pro všechny, zažít novou situaci. I když je fakt, že to ticho doma je opravdu hodně nezvyklé.

Respektovat a být respektován je teda úžasná knížka. Řekla bych, že je to tam všechno pěkně pohromadě a jasně vysvětleno. I když jako vždy mám provinilý pocit, že VŠECHNO dělám ve výchově špatně. Né vždycky, ale když je krizovka, tak prostě nepřemýšlím a ječím a už to jede jedno s druhým, ty naučené staré špatné koleje. Tak se s tím peru a peru :o).
Jitulka 18006
19.3.2007 18:01:01
No ten nadpis je v případě mé rychlosti poněkud nadsazený...ale nechť.:o)

Alíku,jojo,to by se ti tak líbilo,za román brát prašule a já bych ti ještě a zadarmo,že!!! měla evidovat všechny členy domácnosti?Tak na to fakt nemám kebulku ani diář :o))))

Jani,tak se omlouvám,vidíš aspoň,že mi tu chybíš,když jsem měla pocit,že tu jsi málokdy.

Kolo bez šlapek by se líbilo našemu lenochovi..nechce totiž šlapat a tak by se mu líbilo,kdyby ho někdo vozil :o)
Ivka a holky 17840
16.3.2007 21:57:26
všechny vás po delší době zdravím. Od té doby, co jsem se zapojila do pracovního procesu, jsem ráda, když stihnu vyřídit emaily.
Náš nemocný tatínek se stará o děti. Noha ho pořád bolí, ale je to o něco lepší. Před dvěma týdny mu sundali sádru a má speciální ortézu, takže může rozcvičovat, podrbat (a nemusí mi ničit jehlice) a umýt. Je to komfort. Dopláceli jsme na ni 2tis., ale stojí to za to. Navíc to prý zkrátí dobu léčení, což se vrátí na dřívějším příchodu do práce. skvělej vynález.
Já jsem nastoupila na Městský úřad na sociálku - mám na starosti sociální péči. Jsem zatím nadšená. Chodím teda skoro každý den pozd z práce, ale to se časem snad srovná a vytříbí.

Jinak blahopřeji dodatečně všem oslavencům.
Zatím se mějte.
Severka + P 14 + L 10 + N 8 9207
10.3.2007 17:45:23
Ahojkýýý, zdravím z Moravy od našich. Mají net, takže hnedle sleduju, že to tady trošku ožilo, juchů!

Předně tedy taky přeju oslavenkyním všechno nejlepší k narozeninám, hodně zdravíčka, lásky a dobré nálady!!!

Mně poradil strejda bezvadnou fintu, jak naučit jezdit na kole. Musím říct, že běhat a držet za sedlo je teda o život, resp. o záda. Takže vzít ručník, svetr, nebo cokoliv podobného, já to dělala s plínou. Smotat nadélku a dát dítku přes prsa a podpažím vést dozadu, tam to chňapnout. Hned se běhá líp (vzpřímeně) a taky se dá dobře regulovat sevření a pomalu dítě plynule povolovat a pouštět. Taky dítě, když padá, tak se líp udrží a je to pro něj taková větší jistota, že ho držíte, než když je na tom kole takové samotné opuštěné. Jak Péťovi vůbec nešlo naučit se jezdit, tak s touhle metodou to uměl cobydup, takže doporučuju.

Jani, dort je v podstatě jednoduchý. Teď jsem přemýšlela, jak to popsat, ale originál receptu je tady: http://www.apetitonline.cz/recept/1159/piratska_lod.html
Je fakt, že jsem měla větší pekáč, než píšou a stejně toho piškotu bylo hodně, byl tlustý, takže i loď byla vysoká. Takže klidně těsta míň. To podstatné tam ale není nakreslené. Na pekáči se to rozkrojí podélně, na dva dlouhé obdélníky a pak ještě křížem, asi tak v jedné pětině. Takže zbydou dva dlouhé obdélníky a dva malé. Ty dva dlouhé se dají na sebe (já je ještě každý překrojila a všechno spojila marmeládou a krémem. Jeden ten malý se pak připlácne na příď a celé se to skrojí do špičky. Druhý ten malý se přilepí na záď, aby kousek přečuhoval. Pak jsem tu příď a záď ještě seshora spíchla až na dno několika špejlemi, aby to drželo, pak jsem teprve patlala ten hnědý krém - mimochodem moc dobrý. Snad je to pochopitelné.

Pořídila jsem si tu knížku Respektovat a být respektován, dovezla jsem si ji tady s sebou, tak snad bude chvilka klidu se začíst. Těším se, když ji tak vychvalujete. Musím říct, že s Lenkou mám čím dál větší problém si poradit, je to palice dubová. Období vzdoru nám jaksi přešlo ve vzdor pernamentní či co to je :o(.
Abcded 23276
10.3.2007 12:37:28
Aha, tak to přeju Jani taky všechno nejlepší k narozkám!

Jitulko ty máš v hlavě úplný diář, asi ti přepošlu všechny výročí u nás doma a budeš mě pak upozorňovat, jo?:o))) No román jsem koukám teda napsala, honoráře mi posílejte na můj účet:o)) Peníze budeme potřebovat, až je bude Kuba rozhazovat po kasínech:o)

Jani, jak naučit na kole? My jsme běhali, běhali a běhali jak šílený, držíc potomka za sedlo....:o))) Když byli dost rozjetý, tak pustit, pak sebrat ze země a znova:o) Ale jinak se teď začly dost objevovat takový kola bez šlapek - vlastně kolo odrážedlo, třeba v cizině se to vídá často.

Já jsem to vyřešila tak, že jsem vzala nejmenší kolo a odšroubovala jsem mu šlapky. Jenže i když jsem dala sedlo co nejníž, tak mi Kuba jaksi pořádně nedosáhne nohama na zem:o/ Tak musím počkat až mi krapet vyroste:o) Ale myslím, že tohle by mohla být snadnější cesta a že by se to tak mohli naučit sami. Můžou se odrážet a postupně vydrží delší a delší dobu jet s nohama nahoře, no jsem takový optimista, ale přijde mi to lepší než běhat za tím sedlem:o)
JANA + 2 prckové 5158
10.3.2007 10:02:04
Jéé děkují za přání!!:-)
Prý bývá málokdy... jen na poslední stránce jsem 3x!!:-)))... já náhodou nakukuju dost často, ale když tu nikdo není, tak nebudu přeci trpět samomluvou:-(
Takhle se mi to líbí, románek od SEv, román od Alíka a hnedka je tu veseleji;-)

Sev, dort je nádhernej, mohla bys mi poslat návod jak na něj? Já letos Míšovi taky dělala doma, ale jen kulatej a nahoře autíčko s marcipánem, stejně ho ani neochutnal, on nějak není na dorty, tak jsem si říkala proč budu dávat já nevím kolik stovek za dort, když na něm jenom sfoukne svíčky a víc ho nezajímá. To Julka dort ocení víc, no holt je po mě na sladký:-)

Ty hry vypadají dobře, tu první si musím zapamatovat a mohla by být pod stromeček. Ta druhá je pro nás ještě těžká, on je problém, že Julinka chce všechno hrát s námi.

Kačenka je šikulka, chválím samé jedničky!
Motorka je u nás taky pořád v kurzu, Míša se už odráží sice koleny, ale tahají se o ní pořád:-) Letos nás čeká učení na kole bez koleček, ale Míšovi se do toho moc nechce, vloni jsme ho ještě nechali, ale letos už bych je tedy ráda sundala. Nemáte někdo nějaký tip či návod jak na to? ...myslím učení jezdit bez koleček, ne odmontování koleček:-)))))
Jitulka 18006
8.3.2007 22:40:56
No a dnes zase musíme popřát Janě...jenže Jana tu bývá málokdy,ale i tak:všechno nejlepčíííí!:o)

Ty jo Alíku,to je fakt román!No,takový hazard je třeba slušně výdělečná činnost...a když trénuje od mala,tak to by v tom mohl být později velmi šikovný,že :o)
Abcded 23276
8.3.2007 11:32:59
Ehm, není karban jenom hraní karet? No nevím, tak raději měním na Kuba se dal na hazard:o)))
[<<Předchozích 210] Názory 211220 z 6145  [Dalších 5925 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.