| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2003

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 220] Názory 221230 z 6145  [Dalších 5915 >>]
Abcded 23276
8.3.2007 11:31:04
Ahojky,

tak Labu měla narozeniny? Tak to přeju všechno nejlepší!

Sev tvůj dortík se teda povedl, moje děti z něj byly nadšený a to ho viděly jen na fotce:o) To mi nesmíte dělat tohleto, já pak vypadám před dětmi jako nešika:o)))
JInak od Piatnika mám vícero her, ale já to nějak nerozlišuji dle značek, moc pěkné hry má i Albi, Dino, Ravensburger..... Jinak hra s velice jednoduchými pravidly a zcela nenáročná na myšlení je Jenga věž, tu já hraju taky moc ráda.
Labu Activity u nás nedopadly, pod nimi se totiž objevila krabice s ruletou a Kuba se dal raději na karban:o))) Prostě jsem ho na to vůbec neutáhla, asi taky zkusíme později.

Severko, to neeeee, ten rozhovor snad nebyl psán v duchu citlivého vnímání Kuby, to doufám že nééé! Já doufám, že tohle mu hlavou neběhá:o)))) - tedy krom pár věcí, jako třeba to že mu nechutná ovoce a polívky a je zimovřivý, což rozhodně nelze přehlídnout na to člověk ani nemusí být nijak zvlášť vnímavý:o))))
NO Labu, nevím nevím, psát články na rodinku? Pokud pominu to, že jen sebemenší moje přirovnání k Macešce bych z mého pohledu brala jako troufalost, tak už vidím ty komentáře - Tak nezodpovědný rodiče jsem ještě neviděla! - nebo - Proč to kdo napsal? Nechápu pointu! - či snad - Chudáci děti! Jak je chcete uživit až půjdou na vysokou?:o))) Pak by se k tomu ještě mohli přidat s chytrými řečmi Bob a Jarda a bylo by vymalováno:o)))) A co knížka od Macešky, ještě nedorazila?

Lukino, k tomu žárlení. Četla jsem o žárlení knížku, no nakonec nebyla nic moc, takže ji tu ani nebudu nijak doporučovat, ale spousta myšlenek se mi v ní zdálo dobrých, moc se mi líbila tahle - Nepotlačovat žárlivost znamená ji překonat. Zkrátka pokud dítě žárlí a já jsem toho názoru, že zcela tomu předejít asi vždycky nejde, tak před ním neříkat, že žárlení je špatné nebo že by se to nemělo, či se pokoušet vysvětlovat něco o tom, že je to přece tvoje sestřička a měla by ji mít jenom ráda. Dítě to totiž tak cítí a těžko mu to vyvrátíme. Naopak je daleko víc nešťastné, když mu všichni okolo naznačují, že to co cítí je špatné. Pak si může začít myslet, že je špatné celé. Snaží se žárlivost potlačit, ale vypluje to napovrch jinak, třeba právě odmlouváním, naschvály apod. Takže spíš naopak, snažit se dítě pochopit, říkat mu něco ve smyslu, že ho chápeme, když je někdy ze svého sourozence rozmrzelý, když má na něj vztek, protože ho máma opečovává víc než jeho.... MOžná že to platí i naopak, ani moc velké podsouvání toho, jak je moc hezké že má dítě sourozence rádo apod. není úplně ono. Pokud můžu jednu ze života - Kuba měl hrozně rád jedny ponožky s bagrem. Vždycky když už byly zase vyprané v šuplíku, tak jsem večer nadšeně volala - Kubo máš tady ty ponožky s bagrem, ty je máš rád viď a už jsem mu je vyndávala. No jo, ale časem je Kuba začal odmítat a nakonec skončili v rohu šuplíku. NO pak jsem o nich přestala mluvit a Kuba si je zase začal brát, ale sám. A teď jsou zase jeho nejoblíbenější, jak je vidí vyprané, už je má na nohou:o) Jen mu to nesmím cpát. Asi chtějí mít něco či někoho rády jen proto že samy chtějí a ne proto, že se to tak líbí nám:o)
Ale koukám, že protivné období u vás už pominulo, takže si myslím, že rady ani nepotřebuješ. Pokud se jenom víc mazlí a pokud si to nějak zlostně nevynucuje, třeba když se zaobíráš Ájou, tak mi to přijde v pořádku, prostě se chce teď víc ujišťovat, jak ji máš ráda, přijde mi to jako příjemný projev žárlivosti:o)
Jinak co se týká mých dětí, tak nejvíc žárlila asi Kačenka, byla do té doby taky obletovaný jedináček, vzhledem k tomu, že tenkrát babička ještě bydlela přímo s námi, neměla jsem doma tolik práce, protože hodně věcí dělala babička, tak jsem jí do narození bráchy věnovala všechen svůj čas, což už potom samozřejmě nešlo:o( Teď s odstupem času si říkám, že to byla ode mě chyba a měla jsem ji na to nějak lépe připravit, ale já to tenkrát brala jako že - užijme si takhle spolu, dokud to jde. Ale další sourozenci už byli přijímáni daleko lépe, zaprvé už jsem byla moudřejší a za druhý ti starší už sourozence měli, takže už věděli o co jde. Ale stejně se po narození miminka trochu víc tulili a mazlili. Třeba Kuba je děsnej mazel doteď, ale je fakt, že to on býval vždycky:o)
A asi to bude taky kus od kusu, mamča třeba říká, že můj brácha na mě nežárlil a to jsem se narodila v době, kdy byl dost dlouho v nemocnici a on se pak vrátil domů, kde najednou bylo miminko. To mi přijde skoro neuvěřitelné. Za to já si dost dobře vzpomínám na jeden moment, kdy měl brácha vysoké horečky a mamča ho obletovala celý den a já jsem na něj fakt děsně ale děsně v tu chvíli žárlila a dost mě to žralo:o) Tak si říkám, kdybychom se mamče narodili obráceně, tak to by teprve zažilo čoromoro:o)))

Jé Labu, víkend v tatrách o dětičkách závidím. Z knížky na mě manželé Kopřivovi působí velmi příjemným dojmem, stejně jako celá knížka. Dokázali to všechno napsat tak, aniž by někomu něco vnucovali, či snad někoho kritizovali, no vlastně je to celé v duchu toho, co sami píšou.
Díky moc za fotku se stavebnicí, i když teda na té fotce zcela zanikla vedle Sisky a Davídka:o))) Tak ta je opravdu o mnoho větší než Geomag, mám o čem uvažovat:o) A koukám, že se povedla i fotka kompletní rodiny!:o))))

Jinak co u nás nového, Kačenka donesla na vízo taky samé jedničky, z Pitrýska už je skoro školák a Kuba s Aničkou tady právě bojují v domečku:o))) Zima přešla tedy velice rychle, na horách jsme stihli akorát dva víkendy, během nichž jsem Kubu neměla šanci naučit lyžovat, protože zásadně odmítal jezdit v pluhu:o))) Anička roste jako z vody, ta bude asi naopak sportovně velice aktivní, už teď jezdí na motorce jak divá a včera jsem si naivně myslela, že ji ráno při spěchu k doktorovi naložím do kočárku a ono houby, musela jsem se vracet pro motorku, jinak bych ji nikam nedostala:o)))

Ivko, blahopřeju k nové práci. A manželovi k uzdravující se noze, to asi nebylo nic příjemnýho:o/

Jani, mě Pitrýsek na bruslích taky jen chodí, ale nás velký holky to taky moc baví. Jsem si dala závazek, že budu jezdit častěji, abych se nemusela v létě stydět v plavkách, ale zatím to nějak nezvládám, anička mě nenechá a bez ní se ven tak často nedostanu:o) No hlavně že si to umím vždycky okecat:o)))

Janni, Číňanku bych taky ráda viděla:o)
Jitulka 18006
6.3.2007 14:22:41
Ahoj,
Sev,dortík vypadá nádherně,to musela být radost!Vítek chodí do školky taky moc rád,horší je,pak ho dostat domů,nejraději by tam i spal,ale je mi jasné,že až dojde na lámání chleba,tak zase rád půjde po o.

Labu,všechno nejlepší k narozeninám!
Severka + P 14 + L 10 + N 8 9207
5.3.2007 13:42:15
Čauky mňauky!

Tak my máme taky po oslavách, Péťovi už je 7, to to letí... Letos jsem vlastnoručně vyráběla dort, a to podle návodu v Apetitu, u Péti sklidil veliký úspěch a taky byl dobroučký, mňam:

Mimo jiné dostal tuhle hru Rolit. Přesně jak jsem tušila, je to hitovka, furt to teď mastíme. Má to velice jednoduché pravidla a hlavně i když prohráváš, tak se v okamžiku všechno může zvrtnout, což je pro děti veliká motivace! K vánocům mám pak v záloze Blokus. Už se těším, až budou větší i holky a budeme hrát všichni. Alík tady pořád vychvaluje Carcassone a mně se do jeho koupě pořád nějak nechce, není mi moc sympatická ta krabice :oDDDD.

Rameno drží, akorát v některých krajních polohách to cítím, snad se to spraví úplně. Dr. říkal, že to může být prakticky z čehokoliv - přetížení, nevhodná kombinace více pohybů najednou, ale i přeležení. Je fakt, že já na tom pravém rameni většinou spávám, protože Nelinku mám uprostřed v posteli, tak to asi bylo hodně zatížené.

Už se moc těším na jaro, letos v zimě krom prd sněhu bylo taky prd sluníčko, celé dny zamračeno, mlhlavo, takže mám po sluníčku pěkný absťák. Příští týden jsou u nás jarní prázdniny, tak vyrážím s dětičkama k našim, trošku na vzdoušek, tam toho sluníčka bývá víc a žádné inverze. No a taky si trošku odfrknu, to je šílený kolotoč s dětičkama, když není kdo by pomohl.

Lenka minulý týden prvně spala ve školce. Pořád jsem čekala, až si sama řekne, že tam chce spát, no a dočkala jsem se. Tak se jí to zalíbilo, že to opakujeme. Hnedle stihnu víc věcí, když nemusím v poledne hned letět do školky. A ona chodí ze školky taky spokojená. Když ji vyzvedávám v poledne, tak se často "kousne" a začne brečet nebo se vztekat, asi jak je od rána vzhůru a unavená, ale přitom doma po o spát nebude ani za nic. Takhle se ve školce vyhajá a je spokojená.

Ranní dospávání už jsem taky vzdala, raději si v klidu něco čtu nebo poklízím. Dneska jsem třeba v jedné skříni udělala čistku a vyházela spoustu starých nenositelných a nenošených věcí. Zítra budu pokračovat, když mi to tak hezky jde. Skříň není nafukovací a děti toho mají čím dál víc. A já mám vždycky takový dobrý pocit, když vyházím staré krámy... Akorát se mi do takových činností předem nikdy moc nechce.
JANA + 2 prckové 5158
5.3.2007 12:11:24
ehm... mělo tam být - jestli to tady nechceš psát ...
JANA + 2 prckové 5158
5.3.2007 12:04:24
Ivko, gratuluji k nové práci! Co budeš dělat? Jestli tedy nechceš, tak to nepiš, já jen jsem zvědavá:-)
S chlapem doma, je mi jasný, že nemáš moc času, taky to znám...

Jinak už pomalu začínám dělat na zahradě, prý už je po zimě, tak ať to tam máme hezký. Julinka chtěla kytičky, tak jsme něco nasázely a jsem zvědavá co nám z toho vyleze:-)
V sobotu jsme dělali Míšovi oslavu narozenin, tak dostal in-line brusle a včera jsme je byli vyzkoušet. Já vyhrabala svoje asi 7 let starý a strašně mě to bavilo! Míšovi to zatím moc nešlo, spíš jen chodil, no bylo to poprvé, tak se to snad bude zlepšovat. Koupily jsme nakonec jednořadé a ty co mají kolečka jako tříkolka asi pak pořídím Julince, no ještě uvidíme.
Ivka a holky 17840
4.3.2007 20:09:37
Všechny vás po delší době zdravím. Mám teď docela fofr a dostala jsem se k PC na trošku delší chvíli až dneska.
Chlapa už mám dva týdny s nohou doma. Ve čtvrtek mu dali speciální ortézu. Může nohu aspoň cvičit, umýt, poškrabat. Jó to je věda. S tou sádrou zo bylo strašný. Takže lítám kolem dětí i manžela. No a aby toho nebylo málo, usmálo se na mě štěstí, já vyhrála výběrovku a od pátku jsem v práci. Tak jsem měla docela zařizování, abych to tady nějak zorganizovala. Holky jsou naštěstí zdravý.
U nás je kašpárkovský počasí. Jeden den chumelí, pak zase lije jako z konve. A nachumelí pravidelně v době, kdy mám jet autem. Zákon schválnosti.
Mějte se fajn a ozvěte se
JANA + 2 prckové 5158
26.2.2007 23:59:13
Zdravím všechny!

Jani, super zpravodajství od Vás! Ještě nějakou fotečku by to chtělo, ať vidíme, jak Ti holky rostou.
My plánujeme na sobotu oslavu Míšovo narozenin (dneska mu bylo 5), tak pak dodám také nějaké čerstvé fotky od nás.

Sev, jakou hru jsi od Piatnika koupila? U nás jsou teď v kurzu pexesa a puzzle. Puzzle se vrátily na výsluní po pár měsících nevšímání:-) No a pak staronová zábava udělat v pokojíku co největší bordel, tudíž vytahat a promíchat co nejvíce hraček.
To rameno Ti nezávidím, kdes k tomu vůbec přišla? Jinak větráček je OK, ale žádná komunikační jednotka mi zatím nefachčí. Zrovna dneska jsem to reklamovala (už poněkolikáté) a bylo mi slíbeno, že snad brzy:-))) Ségře dneska přišel nový notebook, tak má brácha práci s tím a já jsem v pořádí:-) On mi to tu totiž zahesloval a všechno zakázal, abych si nemohla nic instalovat a tudíž sem tahat nějaké neřádstvo, tak musím čekat.

Severka + P 14 + L 10 + N 8 9207
26.2.2007 13:53:34
Ahojda!

Já teď marodila s ramenem, to bylo ouvej. Zánět ramenního váčku, bolelo to jako čert, i když to bylo v klidu a nemohla jsem rukou skoro hýbat (pravou). Takže to byl kříž, nemohla jsem nic pořádně dělat, taťka musel u všeho asistovat. Ale už je to dobrý, akorát v noci o tom trošku vím, ale přes den jsem plně funkční. Už mi hrozil obstřik, když se to začalo samo zlepšovat, tak jsem ráda. Chřipka a podobné neduhy se nám obloukem vyhnuly.

Ráda vidím, že se ozvala Lukina a taky Janna (Číňanku sem!!!, je to super nápad). Mimata nám rostou jako z vody :o). S Neli už je parádní psina, už krásně rozumí. Je to úžasné, jak těma svýma očičkama sleduje každou moji větu a snaží se tomu světu tady přijít na kloub, nádhera!

Geomag mám jako tip schovaný k dalším vánocům :oDDD. Péťovi jsem koupila k narozkám hru od Piatnika, koukala jsem, že mají zajímavé kousky, tak se těším, jestli se mu to bude líbit. Neli ta teď miluje svoji zpívající panenku Maggie Raggies, tahají se o ni s Lenkou. Jo a nevím, jestli jsem to sem už psala, dětičky dostaly k vánocům knížku Neotesánek, je to o slušném chování, taková malá příručka pro děti. Musím říct, že si to zamilovali oba, Lenka i Péťa a od té doby je nejhorší nadávka u nás doma - Ty jsi ale neotesaný/á!!!. To když jeden druhému řekne, tak ten druhý se fakt stydí :oDDD.

Jani, tak co větráček??? ;o)
Janna + 2 berušky 22270
16.2.2007 10:10:11
Ahoj, tak jsem vás taky přišla pozdravit.

My se máme fajn, holky jsou kupodivu od novýho roku zdravý, u Verunky ve školce bylo ještě minulý týden ve třídě 6 dětí!
Jinak jsou holky zlatíčka, Martinka začíná chodit, je to pěkný číslo, takovej rošťák, ale jinak i nadále moc hodná. Teď například už hodinu a půl spinká. Pořád spí dvě hodiny dopo a dvě odpo. Verunka chodí do školky sice ráda, ale už tam moc nechce spinkat, takže půl týdne spí, půl chodí poo. Holky se maj pořád moc rády, začínaj spolu pěkně zlobit a hlavně dělat bordel...:o/
U nás se moc nežárlilo, teda asi jo, ale podchytili jsme to včas, a hlavně tím, jak je Martinka hodná, tak nevyžadovala extra péči a čas na Verunku byl pořád. Spíš teď začíná Martinka :o) včera jsem říkala, co blbne, Verunka se po mně na zemi válela a mazlila a Martinka na ní furt ječela a pokřikovala a štípala jí....asi jí ode mě chtěla dostat :oD Ach jooo, já je tak miluju :o) kočičky moje.

Musím si taky udělat chvilku a zkouknout vaše alba, na to už se mi času nějak nedostává.

Bruslení - my začali až letos, byly jsme třikrát a už jí to celkem jde. A máš pravdu Lukino, mě to říkal pán v bazaru, že ty kačenky nemaj cenu, že pak se stejně znova začne učit na normálních, že na těhlech bude spíš chodit.
SNěhu jsme si trochu užily u našich, ale mezi náma, vůbec mi nechybí, už se tak těším na jaro, jak snad ještě nikdy. No aspoň už máme jarní okna a spoustu kvetoucích kytek na parapetu.

Taky už u nás byl letos karneval, Verunka byla za číňanku, byla super, nastříkala jsem jí i vlasy načerno takovým sprejem, a sčesala na ulízlý mikádo, namalovala oči...no, nepoznal jí málem ani Martin :o) až se dokopu k stáhnutí fotek, snad vám jí ukážu. ještě budou mít ve školce, to maj mít pohádkový postavy, tak bude tradiční princezna. Ta číňanka ale teda byla originálnější :o)

Jani, pak napiš, jak to Míšovi jde na těch bruslích, taky o nich přemýšlím. Mě totiž stále Verunky připadá taková nevybitá, furt něco děláme, máme takových aktivit, já kolikrát večer usínám dřív jak ona.....

Teda Ivko, chudák manžel, ty chlapi...přiznám se, že se mi chce úplně se smát, ale chápu, že to není legrace....:o) Tak ať je brzy v pořádku!

Tak zase běžím něco dělat, prcek se za chvílí vzbudí a začne kolotoč :o) Jo, teď ráno jsem jí udělala bezva hračku ;o) do průhledného kyblíku s víčkem od nějakého jídla jsem jí udělala do toho víčka díru a vhazuje si do toho obaly od kinder vajec, aspoň je upotřebím - já nic nevyhodím.....:o/ jsem děsná. A jak jí to baví! nenáročná holčička, opravdu. A kybl je velkej a vajec hodně, tak jí to chvilku vydrží.
No vlastně ani nevím, proč zrovna tohle sem píšu....asi že mám z toho radost :oDDD

Tak ahoj holky, přeju všem marodům uzdravení, snad už bude jaro a teplo a žádný nemoci....už aby to bylo.
Ivka a holky 17840
15.2.2007 16:57:22
U nás se tento týden konají prázdniny. V sobotu jsme se vydali letos poprvé celá rodina lyžovat na Dolní Moravu (teda já ne, já dělám jen odborný dozor, pač to neumím). Manžel se pak jel projet sám a při třetí jízdě se naboural, tak jsem ho ze sjezdovky vezla rovnou do nemocnice a teď tam leží po operaci roztrhlé achilovky. Tak jezdíme s holkamá obden na návštěvy. Ke konci příštího týdne by ho měli snad pustit. Tak máme letos po lyžování. V blízkosti sníh nikde není a tak daleko se sama s holkama nevydám.
Jinak minulý týden jsme byli s Adélkou na tom zápisu do školy, byla nadšená.
Žárlení se u nás řešilo spíš ve vlnách a nejvíc se projevovalo paličatostí a extrémním zlobením Adélky. Ta se teď celkem sklidnila, ale Simča je paličák na entou. Jak není po jejím, je zle. Tak je u nás zle docela často.
[<<Předchozích 220] Názory 221230 z 6145  [Dalších 5915 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.