| Abcded | 23276 |
|
24.1.2007 8:58:08
Jinak ještě Sev, ty tvoje pocity znám, taky mám pocit že vůbec nestíhám, když si ještě schrupnu po vypravení dětiček. Ale naštěstí už jsem to celkem odbourala, krom nestíhání mi přišlo, že jsem pak rozespalá ještě daleko víc, když jsem pak na chvilku zabrala, pokud jsem zabrala. A to jsem se ani nestačila tolik rozchodit jako ty - Kačenka totiž Pitrýska odvádí do školky sama, kdybych byla už jednou venku, tak už bych nezabrala vůbec. To ti teda závidím, že dokážeš takhle usnout a ještě ti ten spánek něco přinese, já byla vždycky fakt jako praštěná:o) I když pravda, že když se Anička ráno vzbudí, tak při jejím douspávání taky občas odpadnu. Ale jak říkám, to vstávání pak je šílený:o)
|
| Abcded | 23276 |
|
24.1.2007 8:50:11
Ahojky, taky se hlásím. Už od Vánoc sem chci napsat a stále jsem se k tomu pořádně nedostala:o)
Vánoce u nás proběhly taky v pohodě, rušno u nás bylo taky dost dlouho, děti šly spát někdy po půlnoci (krom Andulky, ta by to nerozdýchala, ta musí být okolo deváté v pelechu, jinak s ní není řeč:o) Jsem ráda, že se některé moje tipy na dárky líbily. Labu u nás měl Geomag (což je to samé co od Leny, jen miniaturní, pro větší děti) taky obrovský úspěch, dostala ho Kačenka a byl z něho nakonec strašně nadšený i Pitrýsek, že jsem mu to pak musela narychlo objednat ještě k narozeninám, ačkoliv dárek jsem pro něj už měla. Naštěstí se nakonec podařilo, ale vo fous, dorazil mi přesně v den jeho narozenin. Za což jsem byla vděčná, protože kdyby ho nedostal, tak by to hodně těžce nesl:o) Jinak jak veliké jsou ty magnety od Leny? Nemáš s nimi někde fotku? Já furt nevím, jestli je mám ještě těm menším koupit nebo jestli raději pak koupit rovnou normální Geomag. Hry jsou u nás taky velice oblíbené, letos dětičky dostaly Piráty z Karibiku. A jinak moc pěkné je Carcassonne, to hrajeme docela rádi, je fajn, že to jsou hry, které se hrají pokaždý jinak a neokoukají se. Ale jinak se přiznám, že tyhle hry zatím hrajeme velice přátelskou formou, děti nějak těžce nesou takové to taktizování a podlosti, takže žádné zajmutí figurek v pirátech nebo boje o hrady v Carcassonne nehrozí, kdepak:o))) Ale vzpomínám si, že já jsem byla podobná, taky jsem těžce nesla takové ty intriky při hraní Dostihů a sázek s manželem a bráchou - fakt jsem ty boje o stáje nesnášela, já jsem byla takový dobrák, že mi vždycky bylo všech líto, když jim chyběl nějaký kůň do stáje, že jsem ji ho hned prodala a oni vždycky vymýšleli různé kejkle, jak toho druhého co nejvíc obrat:o))) Oooo pamatuji si ty hrozné boje o Narciuse a Napoliho, to byla smrtelná kombinace, pokud je někdo vlastnil oba, nevzpomínáte si někdo?:o))) A díky tobě jsem si vzpoměla na ty Activity, máme taky doma, ale ne junior ale pro ty nejmenší děti, musím to zase vytáhnout a zahrát si s Kubou, úplně jsem na ně zapomněla:o) NO Silvestra jsme započali velice tradičně, jezdili jsme na kolečkových bruslích, co jsme dostali já, Kačenka a Pitrýsek pod stromeček:o) Jsem ráda, že zima byla doposud tak mírná a že jsme si ten vánoční dárek mohli dosytosti užít:o))) (tak už víte proč byla letos doposud tak mírná zima?;o)) JInak mě pobavila Severka, koukám, že u vás byl bujarý Silvestr:o)))) NO já jsem dětičky ke spaní neukecala, teda ani jsem se o to nesnažila. Nakoupila jsem nějaké ohňostroje, takže kluci byli natěšený už od rána a nemohli se ho dočkat. No povedl se, děti byly nadšené (opět krom Anduly, tu naštěstí nevzbudil ani půlnoční rachot), řekla bych, že jsme byli lepší než soused (toho si nevšímejte, to je taková naše rivalita - jen v dobrém samozřejmě:o))) JInak Sev, taky jsem dostala moc pěknou knížku pod stromeček - Respektovat a být respektován. Pokud neznáte vřele doporučuju, je dokonce i od českých autorů. Mno ale máš pravdu, zrovna já těžký materialista bych tu tvou knihu asi neunesla:o))) Už jenom ten základní rozpor, kdože by si mě mohl vybrat?:o)) To bych skončila spíše jako bezdětná:oP Ale mlčím, mlčím a neberu ti to:o) Jinak Labu, ta filozofie je hezká, i když já ten těžký materialista bych to vysvětlila úplně logicky. Je to přece jasné, že když s někým vyrůstáme, tak přebereme z velké části i jeho chování, aniž bychom si to uvědomovali. Pak je logické, že se dostáváme do podobných konfliktů i se svými dětmi. Pan prof. Matějček napsal, že chování našich dětí nejvíc ovlivňuje naše chování, ale takové to neuvědomělé, naše spontální reakce na různé situace, chování k ostatním lidem apod. Z čehož vyplývá, že děti prostě budou po nás, ať se jim snažíme vštěpovat cokoliv jiného, pokud své chyby sami u sebe nenapravíme, tak máme smůlu:o) Jo a ještě něco jsem zapomněla - Labu tobě taky musím poděkovat za pěkný tip na dárek - koupila jsem dětem letos voskovky do vody (tys tuším kupovala barvičky, ale to je jedno) Každopádně naše koupelna začíná být hezky pomalovaná, jednu dobu jsme se dokonce s Kačenkou kreslili hezky naoplátku. a když jsem něco jeden den nenakreslila, tak už byl oheň na střeše. Třeba jsem nakreslila veš (nedávno u nás proběhly:o) a pod to napsala - veška Maruška. Kačenka pak taky nakreslila taky veš a pod to napsala - veš Mareš (ale ona má jinak velice Leoše Mareše ráda, zřejmě si vylejvala ještě vztek za tu pusu Báře Zemanové:o))) Já na zrcadlo nakreslila rozzářený obličej a pod to napsala - jsi krásná, jsi krásný:o) Kačenka nakreslila hned vedle hrozný obličej z rozcuchanými vlasy a pod to napsala - jsi zrůda! Takže každý si pak mohl vybrat na co se cítí:o))) |
| Severka + P 14 + L 10 + N 8 | 9207 |
|
|
19.1.2007 23:18:08
Ahojky! Tak orkán nás neodfoukl, jako vždy jsem si užívala koukání na "živel" z klidu a bezpečí domova. Mě to prostě vždycky hrozně fascinuje :o).
Naivně jsem si myslela, že když bude Lenka ve školce, tak budu mít víc času a ono prdlajs. Vypravím Péťu do školy, odvedu Lenku do školky a pak většinou ještě zaparkuju do peřin, Nelinka se budí tak kolem 9-10, takže mám hoďku nebo dvě. Pak se musím rozkoukat, než se rozkoukám už je poledne a od rozvařeného oběda letím znova do školky, pak rychle dovařit oběd, to už pomalu přichází Péťa a zase je to doma jak v úle. Péťa ve škole stále nadšen. Trochu ho nebaví psaní, ale jinak dobrý. Lenka už se ve školce zabydlela a těší se tam. Sice s učitelkama ještě nemluví (krom pozdravu a občasného kývnutí), s dětma taky ne, ale už tam má dvě kamarádky, které jsou taková její jistota. Když se objeví ve dveřích třídy, zakřičí ta jedna: Leničkááááá! a minimálně tyhle dvě (ale často je jich víc) holčičky přiběhnou, vezmou ji každá za jednu ruku a už si ji odvedou na hraní. Je to srandovní. Musím říct, že Lenka má neuvěřitelného pamatováka, učí před spaním Péťu dlouhatánské básničky, no zírám. Zpívat se mnou doma nikdy nechtěla a teď vyzpěvu školkové písničky pořád. A obě učitelky si ji chválí, že je neskutečně šikovná ručičkama. Tak mám radost. No a Neli, ta je teď v tom náááádherném roztomilém období. Už jí bude pomalu 14 měsíců a ještě se nerozchodila. Dokáže jít krásně za jednu ruku, ale sama nee, max. dva krůčky a jde na koleno - její jistota. Jestli se rychle nenaučí chodit, tak prošoupe na levém koleni všechny punčocháčky a kalhoty, už jsem několikery odepsala :o))). Možná kdybych se jí víc věnovala, tak už chodí, ale toho času není tolik. Jinak je úžasná, ráda se přidá k dětičkám, když stavějí Lego, miluje koupání a vodu vůbec, teď už začala spát jenom 1x denně, tak je to trošku zase náročnější, ale jo, nestěžuju si. Zdaleka to není tak hektické, jako dřív. Zima žádná, takové polojaro, tak už trošku plánuju dovolenou a těším se na sluníčko. Chtěli jsme letos k moři, ale finančně by to bylo dost náročné, to co bychom chtěli, takže asi skončíme zase v Čechách (možná na Slovensku?), určitě na horách - Krkonoše nebo Šumava a k tomu ev. jižní Čechy. Jani, vidím, že Silvestra jsi měla opravdu bujarého, tak ať se noha hojí a nebolí!! A až budeš mít počítač, tak se někdy koukej ozvat. |
| Ivka a holky | 17840 |
|
|
15.1.2007 15:49:27
Jani, tak to přesně u nás bylo taky - na všechno holky říkaly, že to přesně potřebovaly.
Jinak my jsme marod. Sklátil nás kašel, rýma a teploty.Holky jsou už celkem dobrý, tak jsme dnes byly konečně aspoň na chvíli po týdnu venku.A venku je dneska konečně krásně. Od čtvrtka tady byla velká fujavice, tak se stejně ani nedalo pořádně vyjít ven. |
| JANA + 2 prckové | 5158 |
|
|
11.1.2007 22:32:14
Ahojky,
přeji všem ještě dodatečně vše nejlepší v novém roce! Já jsem zase bez PC:-( Tentokrát se zbláznil úplně a nevím jestli se ještě rozběhne:-( Takže Vás ani nedočítám, protože píšu od bráchy. Vánoce u nás super, dětičky čím jsou větší, tak tím je to s nimi zábavnější. Míša ten byl tak krásně nadšený úplně z každého dárečku, ať to byla sebevětší blbinka, že ještě teď když si vzpomenu na to jeho "to jsem přesně potřeboval!!!", tak se musím smát:-))) Julka ta je zase maniak na rozbalování, takže trhala, trhala, pak dárečky vždycky všem ukázala, ale poté hned odkládala.... ovšem ... dokud nenarazila na miminko:-) To byl zlom. V tu chvíli jí už ostatní nerozbalené dárky přestaly zajímat a šla si s ním hrát:-))) Zbytek rozbalila až jako poslední, to už jí pak mohl i pomáhat Míša:-) Silvestr jsme oslavili s manželem u známých a ve městě, děti jsme dali k našim a pořádně si to užili. Dokonce tak pořádně, že mám nohu v ortéze:-))) Naštěstí nic zlomeného, ale měla jsem strach, vypadalo to dost ošklivě. Tak takhle u nás. Dost mi teda teď ten počítač chybí, když nemůžu chodit, ale už si pomalu zvykám a začala jsem zase víc číst. Pustila jsem se do Pratchetta, brácha má už pěknou sbírku, tak to mi vystačí na hodně dlouho:-))) Tak a jdu, kočky mě tady začínají nějak moc zlobit, malá mě pěkně škrábla do zad:-( Dobrou všem a koukejte se taky ozvat!! |
| Ivka a holky | 17840 |
|
|
11.1.2007 9:41:07
Zdravím všechny. Kdepak se touláte? Vánoce skončily a vy nikde.My jsme teď nějací nemocní. Simonka měla trochu teplotu o víkendu, ale pak byla hned dobrá, ale v noci na dnešek jsme se -holky i já- pěkně rozkašlaly, tak si tu svorně kuckáme. Simonka má k tomu ještě trochu teplotu.Tak vařím čaje, držím holky v posteli, což je problém, a přemýšlím, co budu vařit, protože se mi nic nechce, nejraději bych zalehla za holkama.
Zatím pa a ozvěte se, ať netrpím samomluvou |
| LaBu | 19306 |
|
|
8.1.2007 13:39:57
Siskine hlášky, niečo pre vás na pobavenie:
Pri betleheme: Pozri, vidíš, to sú traja králici, ktorí sa prišli pozrieť na tohoto malého Mikuláša. Vieš? :o) Včera v aute: Mami, hovor mi, či je dnes štvrtok alebo jar. :o))) |
| Ivka a holky | 17840 |
|
|
2.1.2007 12:54:54
Sev, určitě se zase někdy sedneš s tou novou knížkou pod voňavý stromeček.
Silvestr nakonec opravdu dopadl dobře. Včera večer ještě někdo na dědině střílel rachejtle, tak jsme vylezli ven a pozorovali. Simonce se to už líbilo a rozčilovala se, že to už skončilo. Otrkala se rychle. Na zítřek se už holky teší do školky. Dnes mají ještě prázdniny (tady se jde podle školy), ale zítra pofrčí. A já se pokusím zlikvidovat následky vánočních výbuchů atomovky.Holky si ještě dnes hrají vevelkým. Nabalily všechno možný do dárkových kabelek, "uvařily" panenkám vánoční večeři a mají vánoce i s dárkama. Jen jsem zase zvědavá na tu melu, až budou mět uklízet. To bude něco. Přeházely i skříňku s oblečením, tak mám zítra co dělat. Budu ráda, když ráno najdu tričko do školky. Ale jsou spokojený a vyjímečně se nedohadují. |
| LaBu | 19306 |
|
|
2.1.2007 12:40:03
Ivko, ešte že sa deti zobudili a nedovolili vám to prespať ;o) Tvoj opis Sivestra vyznel nakoniec veľmi príjemne :o)
Sev, tak ak budeš mať chuť, budem rada, keď sa podelíš o dojmy z tej knihy. Už sa teším! Deti sú tu preto, aby sme na niečo prišli....? Pripomína mi to tuším že buddhistickú myšlienku, že keď sme sa nejaké veci nepoučili zo vzťahu s našimi rodičmi (prostredníctvom konfliktov), prežijeme rovnaké alebo podobné "konflikty" s vlastnými deťmi, aby sme na "niečo" prišli....len matne sa mi niečo v tom zmysle vybavuje...tam je, myslím, tá myšlienka rozvinutá tak, že KAŽDÝ človek vstupuje do nášho života s podobných dôvodov, od každého sa máme niečo naučiť... A tá sada na olovo, to je určite presne taká "blbina", čo by najviac potešila aj mňa, no, pozná si ťa tvoja polovička :o) A čo ste vyveštili ostatní? Z detstva si pamätám na to, že najnááádhernejšie chvíle na vianociach pre mňa boli, v tichu a kľude si zaliezť pod voňavý rozsvietený živý obr-vianočný stromček a len pri jeho svetle si čítať novučičkú knihu "od Ježiška", vždy som mala rada vôňu stromčeka premiesenú s vôňou novej knihy, aaaaach, to už tuším nezažijem....ale áno, určite ešte niekedy, keď deti odrastú.... |
| LaBu | 19306 |
|
|
2.1.2007 11:56:43
Zdravím vás v roku 2007 a prajem všetkým veľa zdravia, rodinnej pohody a spokojnosti.
Sofinkina fotka s hviezdičkami je tak krehko nádherná, naozaj vianočná:o) Pírko, ste rodinka ako z časopisu, sympoš tatino, mamina, čo vyzerá ako staršia sestra (sakra, vždy si v časopisoch hovorím, že k deťom dávajú na fotenie "-násťročné" modelky a ono to sú možno len maminy ako ty ;o)) a detičky ako krásni bloďatí anjelieci. Prajem vám do spoločného života veľa šťastia! :o) My zdobíme stromček 24-teho cez deň, ale ten náš maličký nám zaberie nanajvýš hodinku dve aj slimačím tempom. Sisi bola pod stromčekom tiež ako uragán, ale len do chvíle, kedy KONEČNE našla svietiaceho macka,ktorého si želala. Od toho momentu sa k nemu nežne túlila a s blaženým výrazom na tvári tancovali a dosť flegmaticky prezerali ostatné darčeky :o) Inak som nadšená z magnetov od Leny, fakt super hračka, určite dokúpime ešte jednu sadu. Máme tie 44 kusové veľké od veku 0plus, bavia celú rodinu od Davida po tatina. Aj guličková dráha je super, s tým sme sa tiež vyhrali všetci. No a potom vedú hry, Siskine detské aktivity, Simonine Aktivity junior a Monopoly Európa. Ďalším favoritom je "majster kladivko", pritĺkanie drobných tvarov na dosku, to je Sisi nadšená, že je "ako Pat a Mat" :o)) Tiež dodatočne ďakujem Alíkovi za tipy!! Som nadšená, že sme objavili aj iné super skladačky, než len lego. Ivko, aj u nás býva cez sviatky (a vlastne skoro stále) rušno a občas aj "preludnené", ale tiež to mám rada. Sev, na šitie som Siske kúpila v drevených hračkách takú obliekaciu nakreslenú bábiku, ktorej sa šnúrkami "prišívajú" šaty. Ale veľmi to Siske nejde, no aspoň to bude trénovať. Pozriem na SES tú vašu tabuľku, som zvedavá. Nelinke a vám všetkým prajem rýchle vyzdravenie. My sme boli na dovolenke, vcelku bolo super, detičky si aj zalyžovali, no, Sisi asi tak pol hodinu a mala dosť :o)) Že vraj až nabudúce, keď jej narastú nožičky... Na chate nás bolo 35 našich plus 20 iných ľudí, z toho množstva len 10 ľudí zostalo zdravých a ostatných cca. 40 sme si prežili črevnú virózu, či salmonelu, či čo to bolo, no nič moc, polovica dovolenky premaródená :o/ Aspoň Simonku a Davida to obišlo, našťastie. Už sme doma a pomaly sa začíname tešiť na "každodenný život bez osláv" :o) |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.