| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2003

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 250] Názory 251260 z 6145  [Dalších 5885 >>]
Ivka a holky 17840
1.1.2007 15:21:04
Tak vás všechny zdravím v roce 2007.
Jak proběhly oslavy?
U nás v klidu domova. Holky usnuly po odpolední procházce už před sedmou. S chlapem jsme snad od desíti u televize usínali, tak jsme se rozhodli, že rozesteleme a půjdeme spát. Než jsme tak stihli učinit, probudili se po jedenácté potomci a dy prý bude ten Silvestr. Tak jsme je postupně oblíkli, nachystali skleničky a o půl noci vyrazili před dům si přiťuknout a podívat se na rachejtle a taky jich pár vystřelit. Adélka byla nadšená,no a Simča se ze začátku docela bála. Nakonec se jí to ale zalíbilo taky. Bydlíme u kostela, tak jsme si šli potom přiťuknout a popřát s panem farářem a s lidmi, kteří byli na mši.
Dneska jsme si chtěli udělat velkou procházku. Od rána ale prší, tak řeším, jak zabavit protivné unuděné děti.
Zatím se mějte
Iva
Severka + P 14 + L 10 + N 8 9207
31.12.2006 22:15:33
Ahojky! No u nás bylo dneska přes deset nad nulou. Sice fučelo, ale i to má své výhody, konečně přilítlo čerstvé povětří, té inverze už jsem měla plné zuby.

Dětičky spinkají a já si jdu na chvíli zalézt ke knížce, kterou jsem dostala pod stromeček - Tvoje dítě jako šance pro tebe. Zatím se mi moc líbí, je spíš pro ty, kdo věří, že děti jsou na světě s jistým úkolem, že své rodiče si vybírají atd.

Ještě mě napadá, Labu, letos nám přibyla další vánoční "tradice", dostala jsem pod stromeček sadu na lití olova. Manža prohlásil: To jsem tušil, že se ti bude nejvíc líbit taková blbina :o)). Jo, jo, většinou ty maličkosti a blbinky udělají nejvíc radosti. A co jsem si odlila? Něco ve smyslu, že příští rok všichni ocení moji skromnost. Tak holt budu oceněná :oDDDDD.

Starý rok končí, minutu po minutě odkrajuje ze svého života... Takže do toho nového roku vám všem, dětičkám i rodinám přeju moc a moc zdravíčka a štěstíčka, teplíčko a pohodu domova, spoustu lásky a ať vás humor a dobrá nálada neopouští, život je moc krásný, tak ho mějme rádi!

P.S. Jani, ta SMS od Tebe je teda naprosto úúúžasná!
Ivka a holky 17840
31.12.2006 13:49:20
Zdravím všechny.
Přeji příjemné prožití silvestrovského večera a šťastný a vydařený vstup do roku 2007!

U nás máme "odbytý" už všechny návštěvy a výlety, tak si dnes už v klídku pobýváme doma. Ven se na procházku ani mic jít nedá. I když sluníčky svítí, na cestách a chodnících je slušný náledí, tak se mi nechce zahajovat nový rok s nějakou zlomeninou.

Zatím všem ahojík
Jitulka 18006
30.12.2006 21:36:16
všechno nejlepší k svátku!!!

Ostatním všem přeji krásný následující rok a příjemné zakončení toho starého.
Severka + P 14 + L 10 + N 8 9207
29.12.2006 0:06:38
Ahojky! Tak u nás svátky taky jakž takž v poho. Až na ty večery, Neli má opět rýmu, do toho jí lezou 2 stoličky, takže první film a klidný posezený večer jsem měla teprve včera, jinak jsem neviděla žádnou pohádku, nic, protože jak má dojít na spaní, tak řev. Dneska se mi pro změnu Péťa s Lenkou ve spaní oba pozvraceli v posteli, takže jsme před chvílí s manžou douklízeli, uf uf.

No ale Štědrý den príma, až na obr hnusnou smradlavou inverzi venku, takže předvánoční procházku jsme si odpustili - k taťkově velké radosti. Vánočka se povedla moc a byla oooobrovská, dětičky s radostí zdobily stromeček, a z dárků byly naprosto uchvácené. Dokonce oba vydrželi nerobalovat a nejdřív zazpívat koledu. Nejvíc asi bodovala kuličkodráha od Leny (Alí, dík za tip!), u toho jucháme všichni včetně Nelinky. Lenka k sobě tak vroucně tiskla panenku - miminko, až se mi chtělo brečet, jakou měla radost. Úspěch u všech měla i vyšívací tabulka od SES, Péťa si přál zažehlovací korálky, vyhraje si i s elektronickou stavebnicí, Lenka zase krájí to dřevěné jídlo na suchý zip... No fakt jsou letos dětičky nějak moc spokojené. No a Neli se v tom všem přehrabuje a je spokojená taky.

Já už jsem docela přeslazená, včera jsem u té televize slintala na něco slaného a doma nic, nakonec jsem zakousla kousek tvrdého sýra :oDDD. Ode dneška jsem nasadila odlehčené obědy, aby si trávení trošku odpočinulo od těch nezdravých dobrot, ještě o Silvestru zhřeším, pak budeme zase papkat střídmě.

Pírko, fotečky hezké, dětičky už jsou tááááák velké! To to letí...

Nicko, pokud je dětská dr. v klidu, tak bych jí věřila, takových dětí už určitě viděla... Tři roky ještě nejsou podle mě nijak kritický věk. Pokud se dorozumí jinak, tak je asi všechno v pořádku. Mně Péťa taky začal mluvit později, o to větší smršť to pak byla, rovnou přešel na souvětí :o))). Myslím, že Jana by k tomu mohla napsat své, její Míša se taky pořádně rozvázal až ve školce, že je to tak?
Ivka a holky 17840
28.12.2006 11:08:28
Zdravím všechny ve vánočním čase.
Tak jaké byly vánoce?
U nás proběhly celkem v klidu, dokonce se i holky slušně chovaly u večeře. V sobotu večer jsme s mužem nazdobili stromeček. Holky se probudily asi o půlnoci a to bylo překvápko. Mysleli jsme, že pak nebudou spát, ale spokojeně usnuly, snad klidem, že ten Ježíšek přece jen přijde (ony v poslední době dost zlobily). Já jsem se ráno pustila do chystání jídla a odpoledne jsme šli všichni na procházku. Když jsme se vrátili, holky jsem dala do vany a sama se pustila do obalování a smažení kapra, chystala jsem stůl. Večeře proběha v pohodě. Když jsme šli potom ke stromku s dárkama, byly holky jak uragán. Jak budu mít chvíli, hodím nějaký fotky do alba.
Na Boží hod se u nás sešla celá manželova rodina, tak tu byl pěkný šrumec. Je to celkem dost lidí, do toho děti...všichni hodně hluční. Já jsem si za ty leta ale zvykla, tak mi to přijde spíš fajn, že se tak všichni potkáme dohromady.
Na Štěpána jsme jeli k našim, přijela i sestra s manželem. Zůstávali jsme tam do středy, manžel chdí do práce. Dneska jsme s holkama konečně doma a mám chvíli času to tady zase zlidštit. Je tu po těch svátcích jak po výbuchu atomovky. Holky mají dneska taky nasazenej klidovej režim, už toho mmají asi taky dost.
Zítra razíme odpoledne zase na cesty a to "zkontrolovat" stromečky k tetám a strýcům. Vrátíme se až v sobotu večer.
Jinak holky byly nejvíc nadšený z knížek, co dostaly. Od babičky nový povlečení, tak jsem je musela hned vyprat a už v něm spí. No a klasika, panenky. Adélka ctěla pořád chou chou, ale to odmítám kupovat (navíc se mi ta panenka ani nelíbí). Dostaly ale nový oblečení na miminka (z Quellu) a když převlíkly ty svoje panenky, tak byly nadšený i bez chou chou. Obě holky jsou rady parádnice, tak se jim člověk zavděčí i oblečením.
No nic, budu zatím končit a něco dělat. Napiště co dětičky na stromečky a dárečky.
Ta nicka, s tím mluvením si nic nedělej, malej se rozmluví a pak se zase nezastaví. Kluci někdy mluví mnohem později a taky bývají lenivější. Proč by se namáhali, když jim maminka rozumí. Takže doporučuju občas udělat ze sebe človíčka, kterej mu nerozumí, aby byl nucenej ty slova používat. Pokud se dorozumí, nemá potřebu slova používat (chlapská lenost - zkušenost z okolí)
zatím pá všem
lucinkaa, Jakubko + Veronika 31661
28.12.2006 8:43:38
Ta nicka, alebo mu ich skús slabikovať a možno to zopakuje.
lucinkaa, Jakubko + Veronika 31661
28.12.2006 8:40:13
Ta nicka, náš Jakubko sa rozrozprával mesiac po 3. roku (3. roky mal 19.11.03). Tak ako píšeš, základné slová vedel, niečo zopakoval, ale inak bol lenivý. On mal napr. auto - ninin a keď som mu povedala, aby povedal auto povedal ninin. Vyslovene si to zjednodušoval, aby si nedrel jazyk. A dnes? Nevieme mu zatvoriť pusu,. Začal sám od seba a niektoré slová také, že z neho nechápeme. Ani sme mu ich nehovorili, sám od seba ich začal hovoriť. Ja som na neho netlačila, aby rozprával. Nechala som to na ňom. Ja som s rozprávaním mala to isté, keď som bola malá. A Jakubko napr. keď je ťažké slovo a nevie ho povedať, tak mi povie, nepoviem. Nechá si to v hlavičke rozležať (a nechce to povedať, aby sme sa mu nesmiali). Je to už malý šibal.

Skús to nechať tak, nejaký 1.-2.. Pomaly skúšaj, náhodne či po Tebe nezopakuje slovíčko. Keď nie nechaj tak, on si to nechá uležať v hlave a možno neskôr to zopakuje alebo sám od seba povie. Hlavne, by som ho nenútila. Tým nič nedokážeš. Práve naopak, bude mať k tomu odpor. A pokiaľ by sa Vám nedarilo do 1/2 roka, zašla by som k logopédovi, nech naňho mrkne.Toď môj názor.
ta nicka 31102
27.12.2006 15:11:50
Pěkné odpoledne všem.Chtěla bych Váš názor a možná poraditVojtík měl 24 listopadu 3 roky a nechce mluvit.Základní slova říká,ale je asi fakt línej,řeknu mu řekni au tak to opakuje,pak řekni to,řekne to a nakonec řekni auto a on brm.u kočičky mňau u pejska haf,neřekne kočička a pejsem.Zopakuje slabiky,ale většinou jen jednou pak se jen směje nebo řekne neeee.Nechce se mu.Do školky půjde až na podzim,nejdřív na zápis.Doktorka řekla že to nevadí,že pokud se nerozmluví doma tak ve školce.Ale to je až za rok,myslíte že bych sním měla někde zajít?Nebo to prostě nechat tak.Kolikrát chce něco říct a hledá slova.Má neutrální slovo na všechno "tuta"Děkuji za názory
Pírko+Áďa 11.03,Pája 08.05 14262
27.12.2006 12:26:12
vrhla jsem do společného alba nějakou fotku ze svatby :-)

..a musím pochválit Severčiny výtvory... a kdeže na to bereš sílu a čas?? :-)
[<<Předchozích 250] Názory 251260 z 6145  [Dalších 5885 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.