| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2003

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 270] Názory 271280 z 6145  [Dalších 5865 >>]
Severka + P 14 + L 10 + N 8 9207
23.12.2006 10:27:08
LaBu, já mám vánočku nakynutou, udělala jsem těsto z 1,5 dávky (pěkně mi ho vymíchala pekárna), takže ho mám plnou velkou mísu. Už jen umotat a upéct. Snad mi neuteče z trouby :o).

S tím Ježíškem to je hezké. No já to právě myslela tak, že Péťa bude zklamaný z toho, čemu věří. On vždycky špatně nese jakoukoliv změnu. Když má být něco jinak, než je zvyklý, tak se ho na to snažím předem připravit, ale tohle jaksi nejde, nebo spíš nechci naznačovat, že je to jinak.

Jo, ještě máme vlastně jednu tradici, tu jsem si přinesla já z domova, už jsem o ní psala vloni a možná i předloni, že než postavíme stromeček (živý samozřejmě), tak ho ve vaně pořádně osprchujeme. Děti už se na to moc těší :o) a on nám pak náááádherně zavoní. Jinak stromeček s taťkou postavíme dneska pozdě večer (páč taťka dlouho spí, tak abychom na něj nemuseli ráno čekat) a zítra ho s dětmi ozdobím. Alí, já taky (a letos o moc víc než kdy jindy) sleduju, že stromečky čím dál víc lidí zdobí čím dál dřív. Mně to přijde taková divná "netradice". Za okny už jich svítí spousty a jak pročítám diskuze, tak velká většina to tak má. No, já mám raději klasiku.

Takže vám přeju všem krásné a pohodové svátky, pod stromečkem ty nádherná rozzářená dětská očička a užijte si s rodinkama klidu a pohody, je to moc, moc potřeba!!

Abcded 23276
23.12.2006 3:23:34
Tak to Pírko taky moc gratuluju, to budete mít romantické Vánoce:o) Tak vám přeju, ať se vám ta dnešní svatba vydaří.

U nás se chodí na Štědrý den na procházku do lesa, aby dětem to čekání na Ježíška lépe uteklo. Tedy přiznám se, že kdysi k této procházce patřila ještě jedna tradice, jako z té reklamy na Kofolu, ale na naši obhajobu musím říct, že jsme se vždycky zaměřili na stromky ušlápnuté, které vedle velkých stromků neměli šanci růst. Sice byly všelijak pokroucené, ale to nám nevadilo. Ale teď už jsme od téhle tradice ustoupili, přece jen běhat s dětmi po lese.....:o) Taky patří k naší tradici, že stromeček zdobíme společně, děti se na to hrozně těší, jako děti jsme ho taky zdobily my. Ale to je taková dost neobvyklá tradice, jak koukám tady na rodince:o)
Teďka jsem si vymyslela, inspirována nejen rodinkou, ale hlavně školičkou, kde děti zdobili stromek v květináči jako pro zvířátka a KUbovi se to moc líbilo, že by to byl hezký cíl té naší lesní procházky - ozdobit nějaký stromeček dobrotama pro zvířátka. Ale tak jsem nad tím přemýšlela a říkám si - najdou to vůbec ty zvířátka? Všimnou si toho, když vědí, že v zimě na stromě nic neroste?:o) MOžná tak občasný zbloudilec, ale vydají se za tím hromadně? Tak jsem si říkala, že nejlepší by možná bylo ozdobit nějaký stromek u krmelce, co myslíte?
A co se týká předpovídacích zvyků, ty se u nás od dávných dob moc nepraktikují. Mamča jako malá rozkrojila jablko s křížkem a následující rok jí umřela jak sestra tak i táta, takže na ní beru ohled, i když je to jen pověra, přece jen to zanechalo nepříjemné vzpomínky.
A co se týká Ježíška - Kačenka už letos taky nevěří. Labu já jsem tu četla něco velmi podobného, o Ježíškovi v našich srdcích. Takže jsem to hned využila a Kačence se to moc líbilo. A naopak bych řekla, že je to pro ni trochu takový hezký pocit, že je to zatím ona jediná, kdo má s námi takové tajemství, o tom jak to ve skutečnosti je:o) Ale jinak na Ježíška věřila, i když nám vloni balila dárky z keramiky. Vždyť proč by si nemohl přidat pod stromeček dárek i každý z nás? To nic nemění na tom, že ostatní dárky nosí Ježíšek:o)

Labu - fotky mi nejdou vkládat už někdy od léta, kdy se měnilo nějaké zařízení na vysílači, sice to jako měli vylepšit, ofšem mě od té doby nefunguje vkládání fotek do alb, občas ani prohlížení, vyhodím tím vždycky internet v celé vesnici:o)
Ale přáníčko vám sem dám, odjinud, vyjímečně přímo sem do diskuse.

Takže přeju vám taky krásné Vánoce!
Pírko+Áďa 11.03,Pája 08.05 14262
22.12.2006 15:27:28
Holky díky,
jinak marodění zatím zvládáme bez atb., naše Mudra je homeopatička, takže vše se snaží řešit přes homeopatika. Ája za celé 3 roky atb. neměla :-), Pavlík se zatím taky drží. ¨
Ale jinak je Pája pěkný číslo, ten se nezastavííí, ale kdyby to, ale on pořád dokola dělá zakázaný, nebezpečný věci - pořád je po vejškách, mlátí do PC, ovladače na vše možné má pořád v ruce,nic nenechá ležet, nějak se mi to nedaří uhlídat - všude si vleze a já pořád za ním a sundavám ho, rvu mu ovladače z rukou atd.
Když mám minutku a mrsknu sebou k Tv, tak zas nevím kam jsem ty ovladače před ním dala a celou volnou chvilku je hledáám a já jsem na mrtvici!!! :-))
když je nejhůř, tak se uklidňuju, že za pár měsíců bude (snad) líp! :-)

Úklid neřeším, jen pořád ten běžnej a ten je potřeba obden :-/

ale jak děti často marodili a nemohli jsme ven, tak jsem aspoň UPEKLA! a to dokonce 8 druhů... od každého trošku ale dobrý :-) Jela jsem podle receptů z APETITU.

Moc se těším až bude sobota za náma a přijde neděle. V SO večer nazdobíme stromek, to bude po ránu překvápko - děti vstávají ještě je tma, tak je uvítá rozsvícený stromek :-)
Ivka a holky 17840
22.12.2006 15:00:55
Ahoj všem.

Přípravy na vánoce si pořád ještě užívám. Letos proběhlo všechno nějak v klidu. Možná je to taky tím, že jsem dopoledne sama doma, když jsou holky ve školce, tak to nějak zvládám v pohodě. Není sníh, tak jsem mohla jezdit po nákupech a vyřizování bez strachu z cestování. Dneska měl manžel dovolenou, tak jsme zvládli poslední předvánoční nákup společně i s výborným obědem. Takže holky, jsem fakt nadšená, jak to letos všechno proběhlo. Štědrý den už bude sna d jen třešničkou na dortu.

Jdu pro Adélku do školky. Mějte se krásně a všem pěkný svátky.
Iva
LaBu 19306
22.12.2006 14:06:22
Pírko, gratulujem a prajem všetko najlepšie! Síce toho máš teraz veľa, ale je to naozaj krásne nezvyčajné oslavovať Vianoce aj výročie svadby :o)
K chorobám ti prajem pevné nervy, len to vydržať, u nás bola Sisi minulý rok (prvý škôlkarsky rok) chorá fakt skoro v kuse....chodili sme po rôznych homeopatoch, skúšali sme všeličo, len aby nemusela byť každú chvílku na antibiotikách. Dopadlo to tak, že mala antibiotiká len prvý raz v septembri, potom sme už odolali. Posilnilo ju to, myslím, tento rok je to zatiaľ neporovnateľne lepšie, každá viróza je bez liekov za dva-tri dni preč, mám pocit, že má imunitu už naozaj dobrú.

Sev, ja sa práve snažím, aby tá vianočná realita vôbec nebola drsná, tvrdá, ale práve naopak. Veď na tom nie je nič zlé, snažiť sa potešiť ľudí, ktorých máme radi, chystať im darčeky a dostávať ich od nich...drsné je možno to, keď detičky zistia, že to, čomu verili, nie je pravda... Máme natočené Vianoce z roku 2002, keď bola Simonka prváčka, prvý raz chystala darčeky s nami, na menovkách sú krásne láskyplné priania (napr. "Tatinkovi-olejíčky na kúpanie do vodičky od Simonky a jej mamičky" :oDDDD), každý postupne obdarováva ostatných svojimi pripravenými darčekmi, rozhodne to bolo krásne, tak nejako si to predstavujem znova o pár rokov, akurát ešte tie úplne prvé roky nechcem Siske a Davidkovi ilúziu Ježiška pokaziť, ale určite to príde skoro, hneď ako sa nad tým začne zamýšlať sama. Vynasnažím sa, aby vnímali vianoce ako čas lásky, čas pre rodinu a blízkych, dúfam, že budú mať krásne spomienky aj bez viery na skutočného Ježiška...
Možno sa to dá nejako zachrániť, aby to "poznanie" detičky nevnímali ako sklamanie, zasvätiť ich napríklad do toho alebo také niečo.
Niekde som počula verziu, že "duch vianoc" "ježiško" "santa" alebo niečo podobné, čo ti sedí, žije v skutočnosti naozaj "v našich srdciach" a nezomrie dovtedy, kým budú ľudia, ktorí obdarovávajú na vianoce svojich blízkych s láskou.
Teda niečo ako "je to naozaj, ale nefunguje to bez nás", ale aj láska je naozajstná a nikdy ju nikto nevidel....nejaká taká teória sa mi vidí ako dobrá forma vysvetlenie...
Píšem ti to asi zmätene, ale Simonka ma tu naháňa, prečo s ňou nepečiem.
Už som namočila hrozienka na vianočku. Sev, tento rok budem robiť podľa tvojho receptu :o)

Severka + P 14 + L 10 + N 8 9207
22.12.2006 8:50:16
Jůůůů, Pírko, to je nádhera! Tak to máte krásný vánoční dáreček, to je romantika... Tak ať vám to klape ještě líp než dosud!!

LaBu, no já taky čerpám inspirace z Tvých příspěvků :o). Tak z Péti včera vylezlo, že Ježíšek neexistuje, protože čerti a Mikulášové jsou taky jen převlečení lidi :o)). A nezapomněl taťkovi dodat: A ty už jsi ho snad někdy viděl???? Tak se ho taťka ptal, kdo by teda jako ty dárky pod stromeček dal? Prý chvilku přemýšlel a pak říká, že to tam musí načarovat nějaký jiný čaroděj. Tak je to dobrý, ještě nepřišel na tu drsnou realitu nákupů rodiči :oDD. On je hrozný snílek, takže možná bude z těch, co tak přízemní řešení nepřijmou a bude si fantazírovat to svoje.

No tradice u nás doma nejsou asi nic extra. Nevstávat od štědrovečerní večeře, pod talířem každý najde nějakou tu minci, aby se nás držely penízky, po večeři, ještě u stolu, vybereme jedno jablíčko, rozkrojíme ho, jestli je tam hvězdička, no a pak ho společně sníme, abychom drželi pořád spolu. Když se nezapomene, tak po dárcích pak ještě pouštíme lodičky. Ty podepsané vánoční ozdoby jsou pěkný nápad!

Marodi ať jsou brzy fit, teď je těch nemocí strašně moc a často jsou hodně komplikované, tak ať se vám to vyhýbá obloukem!
Pírko+Áďa 11.03,Pája 08.05 14262
21.12.2006 18:59:13
Ahoj, všechny vás moc zdravím!!
Chtěla jsem všem popřát hezké svátky a bohatého Ježíška :-)!!
Co chodí Ája do školky, tak mám nějak míň času - nemělo by to být naopak??
Jinak se u nás celý podzim marodí a nebere to konce, buď je nemocný jeden, nebo druhý, někdy oba, někdy míň, jindy víc!!! - děsná otrava! nejhorší bylo, když marodil i náš tatínek :-))

Aby toho nebylo málo před svátky, tak v sobotu s partnerem vstupujeme do svazku manželského!
Je to děsně narychlo, v lednu jsme si řekli, že se letos bereme - pořád byl čas a pak jsem si vzpoměla až v listopadu :-)).

Mějte se moc hezky, přeji pohodu a zdravíí!!
bubíšek + Davídek 21/11/03 18146
21.12.2006 15:44:49
Nějaké to cukroví jsem hodila do alba......
bubíšek + Davídek 21/11/03 18146
21.12.2006 15:36:08
Labu to jsem právě dělala já a to jsem ti poslala jen část fotek :-)) Už nějak nemůžu a tímto se i omlouvám za absenci. Dárky, úklid, cukroví atd. A do toho jsem měla zánět průdušek.......no paráda. Snad vás někdy dočtu.......A to cukroví mi zase až tak dokonalý nepřijde :-((
LaBu 19306
21.12.2006 15:22:12
Tak som si na chvílku vyložila nohy a pri kávičke oddychujem...a vy čo porábate?

Sev, super to zvládaš! Darčeky sa o tomto čase snažím mať pobalené každý rok a ešte ani raz som to nezvládla. Mám zabalené dva. Knihu pre otca a album pre D.
Ešteže sme na to dvaja, v celku myslím že je zbalená možno polovica.

Stromček bude živý v kvetináči, malý. Simonka chcela jedine taký. Tento rok sme sa rozhodli zaviesť novú tradíciu (čítala som si ten článok o tradíciach na hlavnej strane a hladala tak inšpirácie). Máme kúpených tridsať malých rovnakých gulí a dám to do nejakého pekného pohára. Každý z nás si na jednu napíše svoje meno a zavesíme to na stromček (to bude 5 gulí na úvod) No a potom, kto k nám príde, každý urobí to isté, čiže bude stromček nakoniec ozdobený menami našich najbližších. Gule budú samozrejme schované k ďalším rokom a vždy aj nejaké navyše. Ja chcem ešte zavesiť jednu s menom mojej babky Anny, po ktorej má Sisa druhé meno.

Takže tak, tradície mám fakt rada :o)
Okrem toho sa z minulých rokov u nás ujalo hlavne "veštenie"...pod pohármi schované veštby a každý si vyberie jednu "čo ho čaká v budúcom roku".
Máte aj vy doma niečo zaujímavé zaužívané?

Jednou z našich žiaľ už tuším tradícií je, že sa pred vianocami maródi :o/// No, začala to Simonka, zápal plúc, takže na vianočných trhoch bola tento rok len raz a aj to na pol hodinku. A to sme mali v pláne pozrieť si tento rok predvianočnú Viedeň...pokračuje Davidko, predvčerom mal teploty 39,8 :oOO To som zažila prvý raz, vyzeral ako mrtvolka, ale on je fakt hrdina od narodenia, zvláda to všetko super a už vyzerá oveľa lepšie, dúfam, že to pôjde len k lepšiemu...

No a už je zobudený, tak zatiaľ ahojte.

Severko, aby som nezabudla, naozaj ťa obdivujem, si pre mňa večná inšpirácia, krásne veci si zasa stihla vytvoriť! Máš ty vôbec čas sa vyspať, ako to len pri tých troch drobcoch stíhaš?
Ja tento rok tak pozvolna, mám girlandu, adventný veniec.....hm a obrázky na oknách, to je všetko. Aj pečiem len tak skôr symbolicky, šesť druhov len z jednej dávky.
Na toho Ježiška sa vás Péťa nepýta? A neopýtaš sa teda ty neho, čo si o tom myslí? Či na to náhodou nečaká a neulavilo by sa mu, keby ste s tým vy začali a mohol by si o tom otvorene pohovoriť?? Ale to ty najlepšie vycítiš, čo sa v tej jeho makovičke deje, to ma len tak napadlo, ja by som bola najradšej, keby sa Sisi pýtala hneď aj tento rok, aby som jej to mohla povedať tak nejako "po svojom" a neoblbovať ju.....ale viem, že niektoré deti chcú veriť čo najdlhšie,má to svoje čaro.

Piekla som marokánky a spomínala na Jannu...Janni, vymastený plech a vysypaný hrubou múkou a boli super, neprilepili sa ani trocha, len som ich musela dávať z neho dolu za tepla.

Alí, prečo nemôžeš pridávať fotky? :ofňuk :o)

V adventnom kalendári u nás boli najväčším hitom plastelíny. Kúpila som také šikovné malé balenie, v krabičke trocha plastelíny a na krabičke prirobené nejaké "tvorítko", buď vytláčatko, zajac a robia sa mu z nej uši a tak.
No a u Simonky viedol lak na nechty, balzam na pery a podobne.
Pridávali sme im na každý deň jedno srdiečko popísané odkazmi. Každý deň to začínalo slovami "Veľmi Ťa lúbime a sme strašne radi, že Ťa máme, pretože......" Jeden deň lístok napísaný od tatka jeden deň odo mňa. To viedlo u Simonky na plnej čiare.

Tak sa držte, Ivko, ešte stále pohodička? :o)Dúfam, že áno.

Bubíšku, ďakujem za fotky, to kto dokázal také pidi vecičky povyrábať? Ty či Davídek? Krásne sa bavíte :o)
[<<Předchozích 270] Názory 271280 z 6145  [Dalších 5865 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.