Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Severka + P 14 + L 10 + N 8 | 9207 |
|
|
21.12.2006 11:23:44
Tak už to máme za 3 :oD. No u nás dětičky už taky pomalu a jistě vyšilují. S taťkou pořád přemýšlíme, jestli Péťa ještě věří na Ježíška. Vypadá to, že jo, ale kdo ví, co si myslí uvnitř, on tajemný jak hrad v Karpatech. Ale jestli věří, tak letos asi naposledy, protože letos už byl zatažen do kupování dárků pro kamarády. Jednu besídku měli v družině, druhou mají ve škole zítra, takže jsme kupovali a balili dárečky, taky z keramiky něco donesl pro mě, tak to potají balili s taťkou, dokonce jmenovku vyráběl sám. Ale zjistila jsem, že zatímco Lenka je vděčná za bonbónky v adventním kalendáři, Péťu už sladkosti moc neberou, raději by drobné dárečky. Letos byla u nás doma hitovka - zipáčci. Takové přívěsečky na zip (anebo na klíče, na penál...) Postavičky se jménem Petr a Lenka a pak ještě každému jeden - Beruška a Génius. Z toho měl dneska Péťa opravdovou nefalšovanou radost, prý jsem to dobře koupila, že je to pravda, že je génius :oDDDD. Nejdřív jsem Lence chtěla koupit něco jak Zlobidlo, Čertík, apod. ale pak jsem si říkala, že není dobré zdůrazňovat, že zlobí, ale naopak podtrhnout ty lepší stránky.
Jinak dárky zabaleny, stromeček na balkóně, cukroví už chce jenom drobné dodělávky s krémem. No a zítra už to vypukne, zadělat na vánočku, pomalu na salát. Nákupy jídla už mám taky z krku, už nikam nejdu, protože ty davy všude jsou masakr, fakt. Snažím se to naplánovat tak, abych Štědrý den měla co nejvolnější, no, uvidím, jak to zvládnu, s tolika dětičkama je práce jak na kostele. My, když se někam chystáme, to je o nervy, taková výprava, pak to všechno naskládat a připoutat do auta, ha ha. V takových chvílích si vzpomenu na Alíka, že v tom nejsem sama ;o). Snad jenom trochu toho sněhu by bodlo, ale dočkáme se určitě, takhle aspoň můžu pořádně drandit s kočárkem :oDD. |
| Ivka a holky | 17840 |
|
|
14.12.2006 17:33:50
Sev, moc pěkný fotečky. Dortík musel být skvělej, to je vidět. Dodatečně blahopřejeme.
|
|
|
14.12.2006 10:22:05
Tak kreativní fotečky jsem nasázela do albíka, a z Nelinčiných narozenin mám udělaný seriálek, tak to lupnu rovnou sem do diskuze. A děkujeme za přáníčka!!!
Nejdřív si sáhnu jednou rukou... ![]() hmmm, patlá to hezky... ![]() Potom druhou rukou… ![]() A teď pozor! ![]() Ochutnávka… ![]() Všichni se dívejte tam nahoru!! ![]() Já to sama… ![]() Všechno sním! ![]() I se svíčkou :o). ![]() |
| LaBu | 19306 |
|
|
14.12.2006 6:40:31
Tak Nelinke všetko najlepšie k prvým narodkám, usmiatu maminu, bezpečnú tatinkovu náruč a dobrých súrodencov jej prajem!:o) Teším sa na fotky!
Ja som nejako prešvihla Aničkine narodky? Ukázala si nám, Alíku, fotky? No, skrátka si fakt nespomínam. Chcelo by to fotku, kde je Anička v nariasených šatách a súrodenci podobne a všetci štyria vzorne stoja a hovoria "sýýýr" ;o)) Ale nie, to by ani nebolo ono! Momentky sú lepšie. Každopádne na ňu tiež myslím a prajem všetko najlepšie do života. Ja celkovo v poslednej dobe vnímam všetko len tak napolovicu :oDD, to nespávanie ma psychicky deptá, no depky nemám, ale cítim sa sem tam akoby sa mi to všetko snívalo a zaspím, kde sa dá, včera popoludní na zemi v obývačke u mojich rodičov :oPPP David spal v kočíku, Simonka sa učila, ja neviem, či mi mama aj niečo práve nerozprávala :oOO Každopádne som sa zrazu len zobudila...poznáte také stavy. Včera mala Sisi ťažkú noc, neviem, čo ju strašilo (obávam sa, že Mikulášov čert:o(( a do pol tretej do rána som pri nej ležala a snažila sa ju upokojiť, aby nemrnčala zo spánku...Dnes je zasa Davidos už od štvtej vyspaný(medzitým už aj bola hore aj Sisi), no, do piatej som ho mučila v posteli a teraz mu tu v obývačke hádžem na deku chrumky, vzorná matka že ? :o))) K tomu ma ešte bolia zuby, dávam si ich "po deťoch" do pucu, ale kým to bude to pravé,ešte si niečo vytrpím. Sev, Simonka už prešla takým obdobím, aké opisuješ u Péťu. Papulovala nám denne, prevracala oči nad mojimi rečami (:o)) Vtedy som jej povedala, že "no dobre, prišla puberta (bola tuším druháčka?!), nejaký čas si budeš myslieť, že všetko vidíš jasnejšie než tí starí dospeláci, všetko budeš vedieť lepšie než my. Potom ťa to prejde a prídeš na to, že každý má právo na svoj názor, aj ty, aj my. Dovtedy ťa žiadam, papulovanie si len pomysli, v duchu narátaj do desať a potom si zváž, či nám chceš niečo naozaj povedať. Oči sa snaž udržať bez prevracania, kým ťa vidím, vytáčaš ma tým a úplne zbytočne, nič dobré z toho nemáš"....tak nejako. Robí to podla toho, niekedy vidím, ako sa otočí a nenápadne urobí ksicht, ale to mi nevadí, vidím, že berie na mňa ohľad :oD No jo, už sme dospeli do veku, kedy pomaly už ničomu nerozumieme ;o)) Veď čo už môžu vedieť o dnešnom svete ľudia, čo boli deťmi niekedy v dobe kamennej,nie ? ;o))) Denne ju mordujem svojimi názormi a vysvetlovaním môjho názoru na vec, ale vždy jej zdôrazňujem, že je na nej, ako si to v živote zariadi. Žiaľ, niekedy na mňa dá a niekedy nie a často potom príde na moje slová :o/, tak jej to potom nezdôrazňujem, len ju poľutujem, ale aspoň nabudúce menej mojich rečí púšťa druhým uchom von :oDD Péťu pozdravujem, je to skrátka jednička! ;o) Janni, možno keď by ste to so škôlkou vydržali nepovoliť do vianoc, že by Veru cez sviatky zabudla?? Ťažko povedať, že. Dúfam a prajem jej, nech sa jej to spanie v škôlke znova zapáči....no prajem to nielen nej, predsalen tak bude väčšia šanca, že budeš stíhať dodávať aj tie fotky k mojej veľkej radosti! ;o)Verím, že taká girlanda s darčekmi by sa aj mne páčila! Janni, mne sa zdalo, že ty máš chlebopečku. Nerobievaš cesto v nej? Apropo fotky. Alíku, ja si myslím, že by sme aj my tuná to Petríkove okno vychválili až do neba a aj vianočnú kyticu, keby si sa pochválila. Vlastná kreativita sa cení! :o) Tak náš junior že vraj už ide spať, to je mi tak platné, keď mi o desať minút zvoní budík, ble. Tak pekný deň, toť zatiaľ všetko! |
|
|
13.12.2006 22:28:00
Ahojky! Téda, já jsem tu taky pěkně dlouho nebyla, jsem ostuda. Nějak to bylo hektické. Nejdřív ty okna, pak jsem se snažila po kousíčkách vymalovat, pravda, pokojíček už jsem nestihla, ten až po Novém roce nebo možná až na jaře. Minulý týden nám měnili stoupačky, takže bordelisimo největší v předsíni, na záchodě, v koupelně a hlavně v kuchyni, grrr. Ale takový generální úklid jsem v tomhle bytě ještě neměla :o). No co, s dětičkama je stejně hnedle všude čurbes, už to ani nějak nevnímám. Teď jsem tu měla asi 10 dní mamku, tak jsem počítač moc nezapínala.
Nelinka oslavila svoje první narozeniny, ještě nechodí, umí za jednu ručičku, ale nechce se pustit. Ještě jí nevylezly všechn dvojky a už se tlačí druhá stolička, má to nějak na přeskáčku, a bývá (hlavně večer) pěkně protivná a budí se. Ale pokud ji netrápí zoubky, tak už krásně sama usíná, nějak se to zlomilo, posledně jsem si tady zoufala. Jinak má skoro pořád už od konce září rýmu, hrůza děs, dýl než týden bez ní nevydrží, na jaře povalíme na alergo :o(. Krom toho, že je patřičně s rýmou protivná, tak nám taky stojí očkování, no veselé to máme. Výzdobu mám nafocenou, ukážu. Adventní kalendář mám stejný jako vloni - kornoutky rozvěšené na síti. Nebyl čas něco nového vymýšlet a vyrábět, příští rok snad abych začala v červenci :oDDD. Na okna jsem taky dala starší obrázky, takže jsem se vyřádila jenom na svícnech a věnečcích. Letos mám velké zpoždění, ještě nemám zabalené dárky, ba ani ještě nemám všechny doma, ale každý den tady zvoní pošťák, tak snad do vánoc všechno dorazí. Pomaličku polehoučku po nocích peču, každý den jeden druh. No, už se to blíží, těším se! Lenka začala od prosince chodit do školky, tak mám ráno zase probuzení procházkou, brrr. První den byla v pohodě, nebrečela, pak se jí to po víkendu rozleželo a tři dny ve školce řev, držela mě za bundu a učitelka ji nemohla urvat :o). Péťa sice nebrečel, ale asi jsem už otrlá matka, protože mi to až tak srdce nervalo, i když jsem na ni myslela, samozřejmě, věděla jsem, jak to chodí. Dneska už pěkně sama šla do třídy, tak jsem ráda, že to dlouho netrvalo a snad to bude dobrý. Měli jsme doma velký problém s jídlem, ve školce jí teda až na výjimky dobře, takže to taky v pohodě. Sice se zatím nezapojuje do cvičení, zpívání atd., jen pozoruje, s učitelkama zatím nekomunikuje, ale co ji hrozně chválí obě učitelky - že na to, jak je malá, tak je ohromně šikovná a trpělivá ve výtvarce (jó, dětičky jsou po mně!!!) a že se umí sama krásně obléct a svléct. No doma samozřejmě sama nééé! Čerta s Mikulášem měli ve školce, tak byla nadšená, přitom se čerta bojí jak čert kříže :o). Péťa ve škole super, nosí samé jedničky a hrozně ho to tam baví, tak jsem ráda. Akorát mám pocit, že na něj snad už leze puberta, některé jeho grimasy, chování, hlášky atd. teda stojí za to. Vánoční kamión Coca cola byl i u nás, ale jen jsme prošli kolem (šli jsme na rozsvícení stromu na náměstí), stejně tam byla šíííílená tlačenice. Nějaké soutěže a za nasbírané body (nebo razítka??) nějaké odměny, pak pódium s karaoke soutěží a pak ten obr kamión, kde se fotily děti se Santou. Ale jak to fungovalo, jestli si každý fotil sám nebo tam někde pak dávali fotky, to netuším. Teď letím poklidit a do hajan, na fotky se vrhnu zítra, slibuju. |
| JANA + 2 prckové | 5158 |
|
|
13.12.2006 19:14:15
Ahojky,
tak musím říct, že jste mě trochu potěšily. Myslela jsem, že tohle kňourání a brečení pro nic, dělá jen Míša. A protože je starší než Ju, tak mě to u něj neskutečně štve. Když tedy říkáš Alí, že to přejde, tak v to holt budu doufat:-)) U něj nevšímání si taky někdy pomáhá, ale právě to vydržet. Pak se buď něčím zaujme sám, nebo ho něčím zaujme Julka, tak prostě během vteřiny přestane a je úplně v klidu. A to právě nechápu ty okamžitý přechody z brekotu do normálu. Přitom už musí vědět, že tím nic nezíská, že neustoupím, na to už je velký dost to pochopit a navíc mu to pokaždý říkám. Ach jo:-( Jinak s tím Kubou, to je dobrý. Mě je jasný, že kdybych něco takového zkusila na Julku, tak v 99 případech doma to zabere, ale v té školce by to zrovna byl ten 1 případ, kdy by to nezabralo:-))) U Míšy většinou vím, jak bude reagovat, ale Julka je v tomhle hooodně nevypočitatelná. Ivko, koukni sem tady máš o Coca cola kamionu vše. www.vanocnikamion.com U nás nebyl, tak z vlastní zkušenosti nevím jak to probíhá. |
| Ivka a holky | 17840 |
|
|
13.12.2006 16:38:15
Ahojky všem.
U nás probíhá focení celkem v pohodě. Holky se moc rády šňoří, spíš je m usím krotit, že doma nemůžou mít sváteční oblečení a jak se vytáhne foťák, už už pozují. Někdy je to ale spíš problém, protože se pak různě "ksichtí" a kroutí. Ali, s holkama jsem taky pekla. Kdyby mi nemohly pomoct, bylo by zle. Dělaly jsme společně perníčky a klasický vykrajovaný linecký. Ale většinu jsem si zvládla udělat bez nich. Včera jsme byly ve školce a zdobily jsme svíčky. Z plátů včelího vosku jsme vykrajovali tvary a přikládali na bílou svíčku. Teplem ruk se to tam přilepilo. Vypadá to moc pěkně. Ozdobili jsme si i svíčky na adventním věnci. Nebyla jste s děckama některá na tom Coca Cola kamionu? Mají být v neděli v Prostějově, tak jsme si říkali, že bysme si udělali výlet. Ale nic jsem o tom neslyšela. |
| Jitulka | 18006 |
|
|
12.12.2006 14:23:36
Milá Jarko,
(ne,že bych to někdy nepoužila,nebo,že by mi to někdy nezvedlo koutky úst v nějaké zajímavé souvislosti)...mám pro tebe báječnou informaci: je konec tvého trápení,stačí jen maličkost:NELEZ NÁM SEM A NEBUDEŠ TO MUSET ČÍST,MILÁ JARKO,ŠMÍRAČKO(když se neumíš ukázat normálně),koneckonců,nás(a tím nemyslím mne a syna) zase nebaví anonymní šmíráci,co si čtou povídání druhých. |
| Jarka |
| • |
12.12.2006 13:59:57
Holky to je strašný - kdy už konečně přestane to - my jsme nemocní, my jsme brali, my jsme se počůrali? - snad vaše dítě má jméno a ono to bralo, ono bylo nemocné. To opravdu chcete skončit jako jedna moje známá - my už máme menstruaci. Zamyslete se prosím nad tím!!! Je to hrůza poslouchat i číst. Jarka
|
| Ivka a holky | 17840 |
|
|
12.12.2006 13:40:14
Holky, tak přijeďte na sníh k nám. Tady je napadených asi 10cm mokrýho sněhu. Kdo má malý děti, vyměnil "vozidla" a jezdí se na saních. A chumelí pořád dost intensivně.
Tak mám upěčeno asi 8 druhů cukroví. Co bylo "suchý" nebo s marmeládou, jsem si už dodělala a zbývá krém a zdobení. Příští týden se ještě chystám na štafetky a stačí. Beztak ještě něco přiveze tchýně. Letos si peču celkem v klidu. Holky jsou dopoledne ve školce, tak udělám nějaký těsto, vyválím upeču a jak jdu do školky, mám to "poklizeno", aby mi cácorky neasistovaly. Takže si to opravdu užívám v klidu. Finální úklid stejně musím udělat až před štědrým dnem, pač to s holkama nemá cenu. Okna jsem myla po tom, co se dělala ta střecha, tak jsem je jen přetřela švédskou utěrkou než jsem tam dala ozdoby. Jinak s tím vztekáním je to u nás obdobný. Simča si prosazuje neustále svou (teda se spíš neúspěšně snaží prosazovat). A kňourání? To je katastrofa. Dělá mi to hlavně starší Adélka a to je opravdu na zabití. Fňuká kvůli každé blbině a nic neumí říct normálně. Doufám, že nás to někdy přejde, protože to není na moje nervy. Zatím se mějte, my jdeme do školky na tvůrčí činnost s rodiči. Budeme zdobit klasický svíčky tvary z plátů včelího vosku. Tak jsem na to zvědavá. Vypadá to moc pěkně. Zdravím ze zasněžených Vysočan |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.