Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Janna + 2 berušky | 22270 |
|
|
16.9.2006 19:41:34
Li, nebyl právě Zdenda v televizi? :o)
nedalo mi to a musím se hned zeptat, bylo to výuce angličtiny, dávaly mu tam na hlavu nějakou čepici s ušima :o) Byl to on? a že tys seděla za ním? :o))) |
| Severka + P 14 + L 10 + N 8 | 9207 |
|
|
15.9.2006 10:57:26
Já jsem tááák ráda, že už je pátek. Než přivyknu na to ranní vstávání, to bude chvilku trvat, takže už ve středu bývám grogy, v pátek melu z posledního a tiše doufám, že mě o víkendu dětičky nechají trošku dospat. Vždycky po o mám šílenou krizi, musím si dát aspoň slabé kafčo, jinak bych padla :o).
No, Péťa ve škole spokojený, i když mám pocit, že se trošku nudí, protože když se ho zeptám, co se učili nového, tak řekne "nic, já už to všechno umím". Ale zatím má radost ze všech úkolů, učitelka se jim věnuje, tak ťukám. Už začal v notýsku nosit nejen razítka, ale i první jedničky, tak je pyšný. I bonbónky za výborné chování :o). Ještě u něj přemýšlím o angličtině, příští týden jdeme na ukázkovou hodinu. Ten začátek roku je záhul, když se musí všechno poplatit :o((((. Včera jsem byla na rodičáku ve školce. Leni teda začne až od prosince, ale mají teď novinku - baby klub, taková přípravka pro děti, co nastoupí později. 1x týdně, v době, kdy jsou školkové děti venku, na hodinku si tam půjdeme hrát, cvičit nebo něco tvořit, aby si dětičky okoukly prostředí, do kterého nastoupí a trošku se seznámily s učitelkama. Plánuje se to nejdřív s rodičema, později bez nich, no nevím, kolik toho za 2 měsíce stihneme, ale rozhodně to maminky nadšeně vítaly. Vítám doma Alíky. To je teda pech, že Ti nejdou vkládat fotky, tááák se těším! No zážitků máte hafo, co? Kačka tradičně nestihla začátek školního roku? JItulkó, tak Ty taky do školy? A co budeš študovat? Obdivuju, že máš chuť a držím palce, ať se daří! |
| Ivka a holky | 17840 |
|
|
14.9.2006 19:38:16
U nás chodí holky spolu, ale dneska jsem řešila problém, jak Simonce vysvětlit, že do školky nemůže. Řvala jak tygr, že se mnou zůstane doma Sdélka a ona přece musí do školky. Dneska jsem ji tam ještě dala, měli jsme ještě den, ale pro tento měsíc má odzvoněno. Tak zítra bude mela na novo. Už aby byl listopad a mohla chodit každý den.
Holky neznáte nějaký dobrý způsob, jak na klíšťata? Simonka teď párkrát jedno chytla a vůbec mi to nešlo ven, tak nevím, jak na to. Mám docela strach, že tam něco zůstane. |
| Zdenka1 | 25809 |
|
|
14.9.2006 10:23:25
Milka šla do školky poprvé v pondělí, nejdříve jsem odvedla Zdendu a pak ji. V šatně sice protestovala, že se převlékat nebude, že máme jít do obchodu, ale když jsem jí slíbila, že tam s ní chvilku zůstanu, tak mi nařídila, ať si teda sundám bundu a když jsem to udělala, tak se nechala převléknout. Chvilku jsem s ní pak byla ve třídě, podala jsem jí její oblíbenou kuličkovou dráhu, pak jsem jí řekla, že už je velká holka, ať si hraje hezky s dětmi jako Zdenda a že po obědě si pro ni přijdu. Daly jsme si pusinku, zamávala mi a mohla jsem jít. Druhý den už jsem s ní do třídy nemusela. Včera zase chtěla, abych tam s ní na chvilku šla. Vzala jsem ji tedy za ruku a řekla jí, ať mi ukáže s jakými hračkami si nejraději hraje. Zrovna tam plakala jedna holčička, když slyšela mou větu, tak mi taky podala ruku, hned přestala plakat a obě mě zavedly do kuchyňky a ukazovaly mi její vybavení. Pak jsem jim jen řekla, ať si spolu hezky hrají a byla jsem dobrovolně puštěna domů. Se Zdendou se vídají na zahrádce, u televize, nebo při divadelním představení. Když se spolu setkají, tak se prý obejmou, dají si pusinku a vrátí se oba sami k dětem ze své třídy. V úterý byli na pískovišti, taky si oba hráli se svými spolužáky, jen když si Milka všimla, že si dal Zdenda kšiltovku kšiltem do zadu, tak zašla za ním, opravila mu ji, tak jak patří a vrátila se zpět. Včera měli ve školce divadlo, tak je učitelka posadila vedle sebe a Zdenda si sám šel po chvilce sednout jinam, za svými kamarády. Když se pak rozcházejí zpět do tříd, tak si zamávají. Doma jsou odpoledne zase spolu nejlepší kámoši. Dnes se malá, se mnou, rozloučila zase už v šatně a šla lovit magnetové rybičky. Teď mám jen obavy, že bude brečet v pondělí, až zjistí, že jde Zdenda do školky a ona nebude moct. I když kdo ví, jestli je do té doby nepřepadne nějaká nemoc, už se objevují u obou první příznaky rýmy, i když dostávají vitamíny.
|
| Jitulka | 18006 |
|
|
12.9.2006 1:24:31
Šmarjá,tady toho je....o)))...no,jen hlásim,že už jsme přijeli zpátky do Prahy a číst a psát budu až příležitostně...Alík,to zase budou story k popukání,že,už se těším :o) a jen okem mrkem Sev dala fotky do alba,takže bude i na co koukat,super!
|
| Abcded | 23276 |
|
11.9.2006 11:45:51
P.S. A samozřejmě, žádná dokonalá matka neexistuje, každá jsme udělala, děláme a ještě uděláme spoustu chyb, ať už nevědomky či snad proto že nám ujedou nervy. Nechci abych působila tak že poučuju:o) To v žádném případě! Ale ty články se a hlavně názory některých se mi moc líbili, jen předávám dál:o)
|
| Abcded | 23276 |
|
11.9.2006 11:39:23
Nadpis můžu klidně ponechat, protože se hlásím po hodně dlouhém čase, který jsme strávili v Portugalsku a ve Španělsku, abysme byli in:o) - no ačkoliv já stejnou zkušenost jako ty Sev nemám, když jezdíme přes rok o víkendech po Čechách, potkáváme většinou docela dost turistů, já bych možná sázela na to počasí, protože když jsme koukali na ČT24 na zprávy, tak u nás bylo věčně pod mrakem a zima. Na tůry dobrý, ale na vykoupání? Nic moc:o)
V Portugalsku ale ti lidé z Čech asi nebyli, tam bylo nádherně liduprázdno. Je ofšem fakt, že je tam taky studený oceán a fouká tam i vítr (dle jediného Čecha kterého jsme za celou dovolenou potkali - žil tu už asi 10 let - byl ale letos ten vítr alespoň teplý) NO a pak samozřejmě občas přišly hodně veliký vlny. Starší dítka řádili jak o život, chvílema se ztrácely se zase objevovaly:o) Pěknou jízdu si užil i Kuba, když jsem s ním šla do vody - ještě manželovi chytře na jeho obavy říkám - neboj, já si vždycky počkám na klid, pak rychle přeběhnu dál a tam už vlny jenom houpaj. No tak jdu, počkám si na ten klid, vyrazím s Kubou na ruce a kde se vzala tu se vzala vlna a Kuba se válel v písku několik mětrů ode mě:o) No ale nesl to statečně, za chvilku už chtěl zase do vody:o) Anička se ukázala jako velký otužilec, nejraději seděla na břehu a nechala na sebe vlny šplouchat, no chvílema to s ní pěkně cloumalo, ale chechtala se u toho:o) (až jednou.......no taky to rozdýchala jako Kuba během chvilky:o))) Mno ale pak už nám byla přece jen zima a jeli jsme se ohřát víc na východ, kde jsou teploty o mnoho stpňů větší. Kačenka taky pořád chtěla už konečně vidět tu Afriku, tak jsme jí pořád na jedné pláži, kde jsme cestou k Gibraltaru pobyli pár dní, říkali vydrž už ji brzy uvidíme. Mno ale pak nás napadlo podívat se do mapy a zjistli jsme, že to na co koukáme celou dobu není dlouhý výběžek Španělska, ale Afrika:o))) A z Tarify (nejjižnější město Evropy) ani Gibraltaru jsme ji nakonec neviděli páč byla mlha:o))) Gibraltar bylo moc pěkné městečko - opravdu bylo znát, že patří Velké Británii, protože to tam byl trochu jiný svět (hlavně tam člověk něčemu konečně rozumněl:o), měli tam opice drzý jak vopice a taky vstup do města je velice zajímavý, přes dráhu letiště. Tak jsem si v duchu říkala, asi v půlce cesty, co by dělali, kdyby mělo přistávat letadlo a mě se zrovna Kuba vzpříčil a seknul by sebou vzteklý na zem:o))) No a v tom padly závory a skutečně se v letiště začlo uzavírat:o) Ale naštěstí Kuba spořádaně i když trochu pomaleji než ostatní došel na druhou stranu, což ocenil policista vděčným - ténkjů a zavřel za námi vrátka. Ale jinak tam na jihu bylo opravdu hodně teplo, ale pro nás bylo ideální, že jsme nevstávali ani o moc později než ostatní:o)), tam lidi chodí třeba v osm večer teprve na pláž:o) Sev, koukám že vy jste si dovču taky užívali. Jinak my jsme ani na horách nijak těžké a velké batohy netahali (já byla dokonce od nošení coby přepravkyně Andulky osvobozená) Nevím jestli je to tím, že máme málo dětí:o) nebo snad tím že toho neseme málo - jednu vrstvu oblečení pro každého navíc, něco málo jídla (dle hesla hlad je zdravý), pití (ale horské prameny jsou taky fajn), kameru jsme vždycky zapomněli nabít, foťák jako kráva jsme vyměnili na cesty za foťák do kapsy, tři plínky a ubrousky na zadeček - no a když jsme to spravedlivě rozdělili mezi tátu a děti (jo Andulka byla taky osvobozená:o), tak jsme se nikdo nepronesl (krom mě osvobozené:o))) Ale je fakt, že jsme tam oproti ostatním chodili tak nějak nalehko, všichni měli trekingové hole Alpine pro, krosny, termo prádlo či já nevím jaké specialitky, pohorky Goretex a my jsme tam vyběhli jen tak v sándalech, s batohy značky Kang Xiang:o)))) NO takoví praví Alpinisté:o)))) Jani tak na Ukrajině?:o) My máme taky tím směrem kořeny, tedy moje prababička tam žila. Manžel jezdil do Ruska jako malý na dovolené a nemůže si ho vynachválit, prý tam byla krásná příroda. Já fotky dodám nevím kdy, páč už mi několik měsíců nejde vkládat fotky do alb....teď mi nejduo dokonce ani prohlížet, nevím kde je závada a manžel se nějak nemá k tomu to opravit či urgovat na firmě (ještě mě v tom netu přece nebude podporovat:o) Jani, vy jste se měli taky báječně koukám:o) A co se týká mé hodně opožděné odpovědi na tvé otázky. Máš pravdu, po přečtení té knížky jsem nabyla taky nedobrý pocit, že vším dětem ublížím. Ale je to asi jako to psala Labu - spoustu věcí je tam hodně omýláno dokola, abysme to asi dobře pochopili. A že je to tam někdy až dost přehnané. Ono jde asi o to nejvíc pochopit, jak se dítě cítí, pak už na to nebudeš myslet. JInak člověk se nemůže stoprocentně řídit nějakou příručkou u všech dětí stejně, i na každé moje dítě platí trošičku něco jiného. Třeba na starší dvě děti má úžasný účinek ona chvilka o samotě, dokonce mi došlo, že Kačenka to dělá sama od sebe už dávno, že raději odejde a pak přijde třeba za pět minut a je jak vyměněná. Vlastně to má účinek i na mě, já taky odcházím, když jsem naštvaná, abych to vydýchala (to dělá asi hodně z nás:o) Jednou jsemse takhle naštvala, když jsem se pohádala s manžou a vyrazila jsem ven (byli jsme zrovna venku s karavanem) Zastavila jsem se až ve vedlejší vesnici, to jsem si pak nadávala, když jsem šla takovou dálku zpátky:o))) Jinak je na tom ale Kuba, toho nejvíc uklidní jak je v knize nazváno - empatie. Např. včera chtěl těsně před obědem jogurt a nedal si říct, už se začínal vztekat. Vysvětlování je v takových chvílích u něj naprosto zbytečné, toho naopak ještě víc rozčílí. Tak mu povídám - jo ty chceš ten jogurt viď, tenhle je fakt moc dobrej, že jo? NO já ho mám taky ráda. On se hned ztišil a začal mi přitakávat. A pak už mnohem lépe vzal, když jsem mu řekla že si ho dá až po obědě a hned za tím jsem dodala, ať mi jde pomoct nalejt tu citronovou šťávu do skleniček. A prošlo to:o) A co se týká úklidu, no dle knížky bys ho po Verunce ani neměla chtít ne?:o))) Ale v tomhle mi ta knížka moc nesedla, já si zase myslím, že děti by se na něčem podílet měly. I když v tomhle máme velké rozbroje s manželem, já jsem názoru toho, že by měly děti dělat hlavně to co je baví, když mi Kačenka uvaří večeři na oplátku za to zase uklidím s mladšíma hračky na zemi (proč by měly děti dělat jen ty míň zábavné povinnosti?) Přijde mi blbý nic nedělat a jenom komandovat z křesla děti, aby dělaly to a to, jak by si to zase představoval manžel. Zase mu ale musím dát za pravdu v tom, že možná kdybych je k tomu nekompromisně vedla od útlého mládí, tak by jim to přišlo jako samozřejmost...tak nevím. Jenže mě zase až tak bordel v pokojíčku moc nevadí, takže děti za to nehoním. JInak na rodince je zrovna o tom všem moc hezký článek, hlavně je dobrá ta diskuse pod ním - je to tady jestli si to teda ještě nečetla. V některých příspěvcích jsou ještě dokazy na jiné články, ty jsou taky fajn (tu - pod ním taky pěkná diskuse, tu a tuhle tam je taky pěkná diskuse:o))) |
| Ivka a holky | 17840 |
|
|
11.9.2006 10:57:48
Tak je tu opět pondělí. Holky se těšily do školky, ale musela jsem je nechat doma, pač dostaly nějakou rýmu. Tak teď jen smrkáme (což je u nás někdy potíž). Já jsem si naplánovala vyřizování a všechno musím přeložit, přeobjednat. To nám to ten školní rok pěkně začíná.
Fotky jsou pořád ještě ve foťáku, tak jak se přemluvím, přidám je do alba. Ostříhanou Adélku tam taky musím přidat. Dívám se tak na ten schovaný culík a nechápu, že jsem se od ní nechala ukecat. Sice to nemá ostříhaný úplně, je na mikádko, ale vlasy měla po pás, má vlasy hustý, pevný a zdravý, tak mi toho bylo líto. Příště se ukecat nenechám. Simonka hučela, že chce ostříhat jako Adélka. Každá má ale vlasy úplně jiný. Simča je má vlnitý, Adélka zase jako hřebíky. |
|
|
8.9.2006 23:34:02
Tak jsem nafrkala do albíka hromadu fotek ;o).
|
|
|
8.9.2006 16:54:16
Tak už se zase hlásím, jsem v jednom kalupu. A to tady mám prosím mamku. Ale tak je to pokaždé. Když je tady tak mám mnohem míň času než normálka. Fotečky už mám zpracované, takže je jenom naházím do albíka - z dovči i Péťu prvňáčka.
Pírko, Ty už máš ty dětičky vééélké! Ádu bych nepoznala a malý Šmudla je už taky kus chlapa. No a Barča už je taky velká slečna, v těch dlouhých vláskách jsou ty holky úplně jiné :o). Mamka vlastně přijela proto, aby ohlídala holky a my mohli s taťkou oba první den do školy. Péťa se stráááášně těšil, druhý den přišel zklamaný, že se ještě nic neučili, včera už dostali sešit na matematiku, tak byl šťastný jako blecha, protože čísla - to je jeho. Asi bude matematik :o). V úterý a ve středu měli po dvou hodinách, včera tři, dneska 2 a pak jeli na divadlo a od pondělka už budou mít po čtyřech. V úterý jsem byla na rodičáku, učitelka vypadá moc dobře, tak snad budeme všichni spokojení. Jsem ráda, že nejsme sami takoví prdlouši, že se to prvňáčkovství prožívá u všech (aspoň u těch prvorozených teda jo). Měla jsem z toho trochu vítr - teda ne z Péti, ten to zvládne, ale spíš ze sebe, ani nevím proč, ale je to krásné. Ve školce se brečívá, ta škola už je taková větší radost. A starost :o). Tak ať nám to nadšení vydrží co nejdýl, že jo? No, peněženka se taky prohýbá, Péťu jsem přihlásila na tři kroužky (samo, že taky na jeho oblíbenou keramiku), do prosince, kdy půjde Lenka do školky, bych s ní taky chtěla někam chodit (včera jsme byli obhlídnout nové MC), no a plavání s Neli jsem si plánovala, ale nějak se prý hrozně zhoršila úroveň, tak rozmýšlím, jestli je to vůbec potřeba, po dvou dětech a tedy nějakých zkušenostech, už bych s ní mohla chodit i sama. Ale zase to bude bez kolektivu, no. Teď spíš dolaďuju harmonogram, kdy co jak proč, no je to se třema dost náročné na organizaci, takže budu v jednom kole. Naštěstí škola je kousek, asi co nevidět pustím Péťu samotného tam i zpátky. Jani, to by člověk neřekl, že se na Ukrajině lyžuje. Mé znalosti zeměpisu jsou, jak vidno, dost chabé :oDDD. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.