| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2003

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 580] Názory 581590 z 6145  [Dalších 5555 >>]
LaBu 19306
19.5.2006 9:20:17
Alíku, Helo, možno je tu u každého dieťaťa iné....ja si pamätám na svoje detstvo, ak som niečo nenávidela, tak určite najviac príkazy, ktoré mi pripadali nezmyselné...a že ich bolo ;o) A tak ja radšej vysvetľujem a vysvetľujem....mne sa to osvedčilo. Ale nemusí to tak byť u každého.
Severka + P 14 + L 10 + N 8 9207
19.5.2006 9:18:47
Dobré ranko!

Ona ta výchova je docela věda, co? :oDDD Já jsem si naivně myslela, že to, co fungovalo u Péti bude platit i na Lenku, ale kdeže. Ona je hrozný samorost a protestant, jak já říkám. A hlavně je teda generál, to se musí nechat. Typický Štír. Ale na druhou stranu je to zase úžasné, jak jsou ty děti každé jiné. Péťa teď ve školce pochytil "pubertu", je to s ním někdy taky těžké. A začíná mít období, že když po něm něco chci, tak odmítá. Donedávna ho ještě bavilo mi s čímkoliv pomáhat (pro něj to byla mnohem větší zábava než hraní s hračkama), ale teď se nestačím divit. No, divit se už asi do smrti nepřestanu :o)).

Rain, to je fáááájn, že jsi se objevila. Taky jsi v kalupu, viď? A budeš se kreativně víc vyžívat? To je fajn. Já bych taky občas někam vypadla a přišla na jiné myšlenky, ale zatím to nejde. A co budeš studovat? Obdivuju každého, kdo si tohle naloží na záda!

A ještě k těm postelím s úložnými prostory - mně by se moc líbilo něco takového, mrkněte třeba do fotogalerie. Dělají to na zakázku, takže by nebyl problém udělat vyšší zábranu.

LaBu 19306
19.5.2006 9:18:27
Ahojte.
Včera som vám písala príspevok a vďaka medveďovi som ho celý zmazala :o( Našťastie tu už medveďa nevidím, asi ho niekto odstrelil za mňa ;o))

U nás nič nové, David je stále zlatíčko, ale to neznamená, že ja všetko stíham, ako šikula Janna :oPP (Janni, "pytel" sa ti podaril, o malej princezničke nehovoriac, je to krásny pucko :o)

Ja som dospela v poslednom období k záveru, že TRI je pre nás s manželom síce ideálny, ale aj HRANIČNÝ počet detí. Na viac skrátka nemáme...čas, energiu...u vás v Čechách dávajú vraj slušnú sumu pri každom ďalšom dieťati, na to by ma nenachytali, ale keby mi s každým ďalším pridali 10 hodín na každý deň v týždni, to by bola parádička! ;o))

Rozčulovať sa a kričať? Niekedy je tu taký chaos, že na to už teda ale vôôbec nemám energiu ani čas popri uspokojovaní potrieb nás všetkých....napríklad v jednej chvíli, keby ste nás tak večer okolo ôsmej videli, každý chce niečo iné...David si vyžaduje svoje, Sisi všetkých prekrikuje a snaží sa upriamiť pozornosť na seba, Simonka by nám rada porozprávala, čo má za deň nové, my ich tatinkom by sme sa radi v kľude porozprávali (nehrozíííí) nehovoriac o tom, že ja by som najradšej zo všetkého hneď a zaraz zaspala:o))....a tak len robím, čo je treba, jedno za druhým a snažím sa, aby všetci dostávali, čo treba (myslím hlavne emocionálnu stránku....Siska chce byť hladkaná, kým nezaspí, staršia si chce "šušotať" o "dôležitých veciach" atd atd atd)...
No, kedy sa pri tom môžem ešte rozčulovať? ;o)A na krik mi už vôbec nezostávajú fyzické sily :oDD Fakt, taká riadna únava je tiež dobrým liekom proti vykrikovaniu :o))

Naozaj by som rada vedela, ako to stíhate, tam, kde je viac detí? Dá sa pritom nikoho neukrátiť, hlavne o nič neochudobniť po citovej stránke deti, a navyše mať čas na seba, manželstvo, domácnosť...nedajbože na kariéru...no to haha, aspoň že tam už moje ambície nesiahajú.

Ale nesťažujem sa, ja som vlastne veeľmi spokojná, že ich mám! Akurát tých 10 hodín na každého k dobru by mi skrátka bodlo :oDD

Davidko sa mi zobudil, tak ja sa zasa ozvem nabudúce.

Rain, veľmi rada ťa tu vidím!! :o) Čo sa chystáš študovať? Máš naozaj bohaté plány, tak nech ti to všetko vyjde!

Alíku, no to teda zíííráám, že dávaš rady podľa knihy :o)

Bubíšku, Sisu postavím na váhu, keď príde domov, a napíšem ti. Teraz ráno sme ju viezli na stanicu, išli s babkou do nedele k môjmu bratovi na návštevu (200 km).

Janni, ozvem sa. U Verunky to asi môže byť reakcia na Martinku, veď je to ešte čerstvá zmena a vôbec, obávam sa, že také reakcie môžme čakať aj po dlhšej dobe, vlastne kedykoľvek...je to každodenný "boj", ale vy to zvládnete :o)

Helo, moja najstaršia bude mať v lete 10, mladšia je 11/2003 a Davidko sa narodil teraz v apríli 2006.

A všetko naj naj Zdendovi k narodeninám!

Hela, jeden dvouletý syn
  • 
19.5.2006 8:49:20
Jeee, Alíku, teď jsem si znovu přečetla tvůj příspěvek a ty tam píšeš při ŽÁDÁNÍ něčeho po dítěti nic nevysvětlovat. To jsem napoprvé překoukla. Jasně, pokud něco po Danovi chci, tak použiji "prosím", pokud to neudělá, tak ho prostě třeba, pokud chci , aby si umyl ruce, do koupelny šoupnu a už pustím vodu a nebavím se s ním. Předejdu scéně. Dřív než se začne vztekat, je umytý. :-))

Já to naše vysvětlování myslela, že mu třeba řeknu, proč se nemá nehezky chovat k dětem na hřišti, plácat babičku... atd. Prostě vysvětlujeme, jak fungují mezilidské vztahy. :-))
Hela, jeden dvouletý syn
  • 
19.5.2006 8:43:35
Ahoj Alíku,

myslím si, že asi na tom vysvětlování (nevysvětlování) něco bude u větších dětí, ale zas na druhou stranu u dvou a půlletého dítěte se podle mě vysvětlovat musí. Jak jinak by dítě v životě poznalo, co je správně, dobře? Všude, kde jsem v knížkách četla o tom, že fyzické tresty u dětí nevedou k ničemu, tak právě radili raději vysvětlovat. Dítě musí pochopit, jak to na tomhle světě funguje. Pokud ho nenaučí rodiče poděkovat, pozdravit, respektovat druhé... v malém věku, tak pak se to s ním táhne po celou dobu. Já nevím, zda se díváte ve středu na primu na Chůvu v akci, ale tam to je na těch dětech jasně vidět. Jsou to extrémy, ale je vidět, že mnohé z nich rostly jak dříví v lese bez vedení od mala.

Určitě ale pořád dokola vychovávat puberťáka řečmi o tom, co je správné, nemá cenu. Puberťáci si to přeberou stejně po svém. :-)) Prostě u větších dětí souhlasím s tím, co jsi vyčetla v té knížce.

Hezký den.
Abcded 23276
19.5.2006 7:57:43
No vidíš Janno, u nás to máme zase jinak, kluci jsou teda v pohodě, ale dcerunka je z toho asi paf a někdy mi připadá, že se snaží mě ze všech sil rozčílit. Ale já už se nedám:o)

Zdeni, zapomněla jsem k té posteli. Mě se taky vždycky moc líbila a kdysi jsem jí chtěla pro dcerunku do pokojíčku. Připadá mi taky skvělá - dole domeček, nahoře klouzačka:o) Jenže nakonec dal manžel přednost obyčejný:o( Ale zase na druhou stranu je to jedno, teď jsme stejně koupili k dcerunce palandu, aby měla Anička časem kde spát.
Helo, taky mám stejný názor na stoly pod postelí, nějak to moc nechápu:o)
A co se týká vysvětlování - právě v té níže jmenované knížce říkají možná překvapivou věc - při žádání něčeho po dítěti - zásadně nediskutovat, nedávat kázání a nevysvětlovat. Vysvětlování si nechat akorát na dobu, když se za normálních okolností (tedy né během chvíle, kdy po dítěti něco chceš) na to samo zeptá. Sama za sebe ti můžu říct, že na tom něco je, protože každá věta navíc ten příkaz jen zeslabuje a ty děti si z toho v tu chvíli stejně moc nevezmou:o)

Teda Rain, ty se nějak nudíš, že chceš ještě chodit do školy?:o) Obdivuju!:o)
Hela, jeden dvouletý syn
  • 
19.5.2006 7:37:03
Joo, Zdeni ta postel je pěkná. Takovou podobnou mají v Asku i v Ikee. Bála bych se jen těch nízkých bočnic.

Sama mám taky představu, že bych Danovi časem koupila patrovku, ale dole bych chtěla úložný prostor (na oblečení), abych nemusela do pokojíku dávat skříň a ušetřila bych prostor na dovádění. Všude v obchodech většinou pod patrovkami najdeš jen psací stůl, což já moc nechci. Myslím si, že si pak děti u stolu pod postelí stíní. Musí tam být tma. Ale sehnat patrovku se spodním úložným prostorem je nemožné. Jednu jsem našla, ale stála kolem 100000,-Kč! Tak jsem z toho byla v šoku. Byla moc hezká: http://www.vseprobydleni.cz/inspiromat.php?id=138

Tak přeji šťastnou volbu. :-)
Hela, jeden dvouletý syn
  • 
19.5.2006 7:28:02
Ahoj všem!

Díky za info o vás. Začínám být v obrazu:-)).

Všem nemocným dětičkám přeji brzké uzdravení. Dana taky trápí rýmka.

Rain, ty jsi ze srdce a já z brány. :-)) Tak to máme k sobě hodně kilometrově blízko. :-)

Jinak doma zkoušíme metodu neustálého vysvětlování, pokud něco Danik vyvede. Snažíme se taky nerozčilovat. Včera večer to bylo komické. Vylézal z vany a najednou začal: "Za prvé neplácat děti na hřišti, za prvé neplácat maminku ani tatínka...ani babičku ani dědečka...za prvé nevztekat se...za prvé být hodný..." Zůstali jsme na něj zírat. Takhle si to v hlavě pěkně nahromadil a vysypal to na nás. No, ale jinak se podle toho moc nechová. :-))

Dnes vezeme známé na letiště do Prahy. Letí na dovču. Tak bereme s sebou Dana. Ten zas bude mít z toho hlavu v pejru. Jsem zvědavá, jak se mu bude letiště líbit. Ale nejvíc je natěšenej na velké město, kde budou semafory. On totiž zbožňuje semafory a nejraději by chtěl, aby všude byla červená. Baví ho sledovat, jak se dle barev světel auto rozjíždí. :-))

Tak si užije dnešní den a hezký víkend!
rain 14358
19.5.2006 0:57:28
Sorry, nejdřív dobu nic a pak se sem nabořím hned dvakrát :o))))
rain 14358
19.5.2006 0:55:54
Ahoj,hlásím se po děěěěěsné době, vím, ale nějak nestínám, dělala, jsem si svoje webovky, měli jsme horečky z aftů :o(((( opět náběh na laryngitidu, prostě tisíc pět problémů, do toho se snažím udělat si prezentaci, že bych měla dělat lektorku nějakého kreativního tvoření, prostě nestíhám....
Blahopřeju LaBu k miminku, všem opožděně přeju k výročím a jmeninám, omlouvám se, doufám, že to brzo poleví....

Helo, já mám Péťu pět a půl a Michalku dva a půl, oba jsou listopadčata a je to znát :o))) Odkud jsi, že jsi byla v Radvánovicích? Já jsem přímo ze srdce :o)
A musím ti říct, že když jsem byla v nesnázích a hledala jsem pomoc a našla tuhle diskusi a zjistila, že nejsem ve všem sama, že je nás víc se stejnýma problémama, že mi to ohromně pomohlo, takže tě chápu!

Luki, jak si vedeš? Díky, že jsi mě postrádala, fakt mi to vůůůůbec nevychází. A to ještě chci letos v září zase začít chodit do školy, tak to jsem zvědavá, jak to všechno skloubím.

Teda holky, Daniely jsem milovala dva, když jsem byla malá, mladá, blbá,....či co :o))) to mi sem nedávejte :o)))

Všechny dětičky, co jsem shlédla ve fotkách, pěkně rostou, taky budu muset něco přihodit, tak se mnou mějte strpení. Přeju hezký den a hezký nadcházející víkend!!!

[<<Předchozích 580] Názory 581590 z 6145  [Dalších 5555 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.