Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| rain | 14358 |
|
|
19.5.2006 0:55:51
Ahoj,hlásím se po děěěěěsné době, vím, ale nějak nestínám, dělala, jsem si svoje webovky, měli jsme horečky z aftů :o(((( opět náběh na laryngitidu, prostě tisíc pět problémů, do toho se snažím udělat si prezentaci, že bych měla dělat lektorku nějakého kreativního tvoření, prostě nestíhám....
Blahopřeju LaBu k miminku, všem opožděně přeju k výročím a jmeninám, omlouvám se, doufám, že to brzo poleví.... Helo, já mám Péťu pět a půl a Michalku dva a půl, oba jsou listopadčata a je to znát :o))) Odkud jsi, že jsi byla v Radvánovicích? Já jsem přímo ze srdce :o) A musím ti říct, že když jsem byla v nesnázích a hledala jsem pomoc a našla tuhle diskusi a zjistila, že nejsem ve všem sama, že je nás víc se stejnýma problémama, že mi to ohromně pomohlo, takže tě chápu! Luki, jak si vedeš? Díky, že jsi mě postrádala, fakt mi to vůůůůbec nevychází. A to ještě chci letos v září zase začít chodit do školy, tak to jsem zvědavá, jak to všechno skloubím. Teda holky, Daniely jsem milovala dva, když jsem byla malá, mladá, blbá,....či co :o))) to mi sem nedávejte :o))) Všechny dětičky, co jsem shlédla ve fotkách, pěkně rostou, taky budu muset něco přihodit, tak se mnou mějte strpení. Přeju hezký den a hezký nadcházející víkend!!! |
| jana |
| • |
18.5.2006 22:52:00
ahoj, kdybyste meli chvilku a chteli podporit dobrocinny projekt (stavba centra pro sirotky v Africe), hlasujte prosim zde:
neziskovka a pokud byste meli chut hlasovat i pro jednu velkou prazskou rodinu... rodina jedna se o rozdeleni penez, ktere kdu usetrilo za predvolebni kampan. diky, jana |
| Janna + 2 berušky | 22270 |
|
|
18.5.2006 20:11:24
Zdeni, postel je pěkná, pod tím by mohl mít takovej kutloch na hraní a ta klouzačka se mu bude líbit stopro :o) Já bych jí brala, ale my máme udělaný takový to mezipatro. Už se moc těším, až Martina domlátím k tomu, aby to tam dodělal - ohradil, prostě aby nespadla a mohla tam spát, pod tím si hraje už od malinka a je to moc prima, má tam všechny hračky, není to vidět a je hned uklizeno, jen jí to tam naházím a ona už si to přebere.
No vidíš ALíku, máme podobnou metodu. Taky jsem zvědavá, jak dlouho nám to vydrží. Ale je fakt, že teď nějak víc brečí. Asi když jsem řvala a nadávala, tak byla oraženější a teď je nějaká cíťa. Ale možná je to k té nemoci. Martin má neustále zažívací potíže, chichichi. No, prospěje mu to, tlusťochovi :oDDD O CIsce jsem to taky náhodou četla, o tom miminku, ale nechtěla jsem to tady šířit, když to sama nenapsala :o) snad jim vše dobře dopadne. |
| Abcded | 23276 |
|
18.5.2006 16:20:24
No vidíš Helo, tak to tě přeci nějaké vztekání nemůže překvapit, když si tak vybavená vědomostmi:o) Jinak já jsem četla již zde zmiňovanou - Muži jsou z Marsu, ženy z Venuše a děti jsou z nebe. Je to sice od amerického autora, ale mě se opravdu moc líbila. Koukám, že se tu s ní roztrhl pytel:o)
Jinak máš pravdu, od tebe jsme si představení vyžádaly, ale samy jsme se neslušně nepředstavily. Takže jak si asi taky pochopila, já mám čtyři děti - dvě holky (8letou školačku a půlroční miminko) a dva kluky (5 a 2,5 roku) Sev, no já se ptám, jak se na děti podvědomě působí, když si to tu psala, že jsou tvoje díky tomu venku kultivovanější, tak že bych se třeba něco přiučila:o) Jinak Anička je sice nespavec, ale jinak je to naštěstí celkem pohodář jako Martinka. Ta je mimochodem Janni moc pěkňoučká a ten tvůj ušitý pytel se ti taky moc povedl. Jinak u nás doma se teď taky nekřičí, mě k tomu donutila ta knížka a musím zaťukat, že už nám to taky funguje asi tři týdny, bez křiku, vyhrožování a nějakých trestů. Tak snad nám to vydrží. |
| Severka + P 14 + L 10 + N 8 | 9207 |
|
|
18.5.2006 15:03:03
Téda, Janni, vy rostete jako z vody, Nelinka neváží tolik ani skoro v půl roce :o)). A hodné spokojené mimi fakt závidím, holky jak to děláte? No jen co mamka odjela, Neli prořvala celé poledne, aúúúú. Celý týden byla extrémně klidná a teď tohle. Buď si oblíbila mojí mamku anebo ji trápí ty průdušky, nevím. Jsem na palici.
Jitulko, to budeš mít brzy slečnu na vdávání, což? S Ciscou jsem nedávno mluvila, vypadá to, že pokecat sem už asi nepřijde, teď bude mít navíc i jiné starosti. Ale slíbila, že trejda dá vědět, tak už pomalu vyhlížím :o). |
| Jitulka | 18006 |
|
|
18.5.2006 13:14:25
Koukám,jak ta Martinka pěkně roste...:o)
Zdendovi všechno nejlepší k narozkám a postýlka vypadá hezky,zkušenosti s ní ale nemám. Helo,nevím,zda jsem to už neříkala..mám Vítka listopadového sem patřícího a Terezu sedmnáctiletou. |
| Janna + 2 berušky | 22270 |
|
|
18.5.2006 12:26:46
AHoj holky, tak se jdu taky ukázat :o)
ne že bych neměla čas, ale vlastně jo, jsme furt venku, v poledne vyzvednu Verunku a až do večera jsme venku a večer pak lítám jak fretka a uklízím a tak :o) Martinka je furt zlatíčko, takový fakt spokojený miminko, to prostě od nikoho z naší rodiny neznám :o) Tady vám lupnu jednu fotečku akorát z dneška (fotila jsem čistě jen kvůli tomu pytli, co jsem včera ušila :o)) ![]() No, už to není takové to hezounké kulaťoučké miminko, stává se z ní číňánek jako byla Verunka (oči po tatínkovi, ale je to čech jak poleno :oD) a je poměrně dost tlustá, ve dvou měsících měla 7,5kg :o) S Verunkou jsme měli takové horší období, nevím, jestli teprve teď nějak přišla reakce na Martinku, či co, začala blbnout ve školce, ale spíš stylem, že sekýrovala ostatní děti (při oblíkání, jídle, když něco dělali a tak) a snažila se mermomocí být ve všem první. Byla jsem z toho na nervy, ale moje matka, zkušená to pedagožka s 30letou praxí v mš, mi vysvětlila, ať jí za to moc nenadávám (jak jsem samozřejmě hned učinila :o), že je prostě chytřejší a šikovnější než ty ostatní děti a rozčiluje jí to :o) Akorát jsme uzavřely dohodu - ona si přála, abych doma nekřičela (stydím se, když mi to musí říct moje dítě, fakt :o/) a ona že bude hodná, zatím je to týden a jde to :o) Takže to je vlastně i pro Helu (Verunce je teda 4,5let), třeba je ten tvůj klučina fakt moc chytrej a šikovnější než ostatní vrstevníci a jemu to prostě vadí :o) Já bych se ho asi snažila hnát dál, jako že mu dávat náročnější úkoly, hračky, hry atd.atd. aby se nenudil. A nebyly jste v nějaké poradně? není se za co stydět, taky jsem nad tím přemýšlela, i ségra tam byla. Podle toho co jsi psala si říkám, jestli není Daneček hyperaktivní, to bývají moc chytré děti, ale u ničeho moc dlouho nevydrží a tak. Ale nejsem odborník, takže proto se ptám na tu poradnu. Ale fakt těžko radit, sama taky kolikrát vybuchnu a pak mě to mrzí :o) Ale jinak jsem dost kliďas, obzvlášť od narození Martinky. Jinak mám teda Verunku a Martinku (2,5měsíce), takže sem vůbec, ale vůbec nepatřím, ale holky jsou tak fajn, že jsem sem prostě začala mezi ně chodit :o) Ufff, všechny moc pozdravuju, omlouvám se, že nereaguju, ale dočetla jsem vše poctivě, jen už jsem to zapomněla :o) Sev, tuhle knížku Ženy jsou z..... jsem akorát koupila ségře k svátku, tak to si jí taky přečtu :o) Jo a ještě, Verunka přitáhla domů nějakou střevní chřipku, nejdřív zvracela a měla průjem ona, dnes už Martin, čekám, kdy to přijde na mě :o) hlavně nééééé na Martinku. |
| JANA + 2 prckové | 5158 |
|
|
18.5.2006 10:52:10
Ahoj Sev, já než to naťukám, tak jsi mě předběhla:o)) Nelince přeji brzké uzdravení, koukám, že teplé dny přináší snad ještě víc nemocí než ty mrazivé:-( Julka má taky nějaký kašel a zdálo se mi, že to jde z průdušek, ale dr. řekla, že je čistá a že to vypadá na ... (nepamatuji si jak to nazvala), a že je to vlastně něco na hrtanu co provokuje ten kašel. Tak snad to bude dobrý.
To je skvělý, že se Péťovi líbilo, u nás se na začátku roku nadhodilo, že by mohli taky někam se školkou jet, ale asi to zapadlo nebo usoudili, že jsou na to ještě malí. Míša by stejně nejel, on mi ve školce nechce ani spát. |
| JANA + 2 prckové | 5158 |
|
|
18.5.2006 10:43:11
Ahojky!!
Předně tady vítám novou maminku Helu! Je fajn, když to tady někdo oživí a rozproudí. Já mám dvě děti 4 letého Míšu a 2,5 letou Julinku. A musím říct, že jsou každý úplně jiný. Míša je divočejší a šikovnější pohybově, ale zase zaostával v řeči, což už vcelku i dohonil, až na básničky a písničky, ty jdou nějak mimo něj. Zato se vůbec nevzteká, ale poslední dobou na mě zkouší metodu "vybrečení si" toho co chce dosáhnout:-( Skoro bych řekla, že je to horší než vztekání. Toho si ale zase užiju dost s Julkou, tu když to chytne, tak to je pozdvižení. Minulý týden jsme měli premiéru venku, no děs:-( Měli jsme taky období, kdy se vztekala pravidelně obden a tak jsme podle toho přizpůsobovali program - dneska je vztekací den, tak jdeme na zahradu, dneska je klidný den, tak můžeme do ZOO apod.:o))) Ale jinak je to zase šikovná holčička, hezky mluví, pamatuje si básničky, už si i prozpěvuje. Barvy už celkem taky umí, ale některé si ještě plete. Tak takhle to je ve stručnosti u nás:o) Já dostala letos poprvé dáreček ke dni matek od Míšy! To vám bylo táák krásný! Měli ve školce i besídku, tam se sice Míša nezapojuje (ty nešťastné básničky a písničky), ale i tak to bylo moc hezký. Bubí se ptala, kolik váží naše dítka, tak Julka váží 13,5 na naší váze, u dr. se už nevážíme a měřila naposledy 86cm. A pro srovnání - Míša má metr a váží 15,5kg. Helo, s pindíkem to u nás bylo taky tak, že si ho Míša nechtěl sám držet, ale ani my mu na něj nesměli sahat. Nijak jsme to neřešili, v létě na zahradě běhal nahatej a čůral tak, že se buď opřel o tyč a nebo prohnul do luku, roztáhnul nohy a šlo to:o)) A venku jsem ho dávala čůrat jako holčičku:o))) No a pak jsem ho posílala koukat na tátu jak čůrá a on to časem pochytil a bylo. Ááá, teď vidím, že jste to vyřešili, tak fajn:o) Luki, to je stejné jako u nás:o) Koupili jsme dědovi dárek a jeli tam a Julinka hned od dveří volala na dědu, že máme pro něj dárek - košili a bonbony a ještě něco a že neví co to je:o))))) Cisce moooc gratuluji!!! Jen je mi líto, že se s námi nepřišla sama podělit o takovou krásnou novinku... Je fakt, že už jsem tady taky hoodně dlouho neviděla spoustu holek;-( Zdendovi přejeme všechno nejlepší k narozeninám! ![]() Jinak ta postel je pěkná, taky jsem o takové uvažovala, ale - za prvé máme zatím malý pokojík a tudíž málo místa a za druhé se Míša hodně v noci mele a měla jsem strach, že by mohl spadnout i přes tu zábranu. Nedávno spadl z normální postele a to tam má židli! Tak jsem zase snad napravila delší nepřítomnost, mějte se krásně a pište, pište, pište!! |
| Severka + P 14 + L 10 + N 8 | 9207 |
|
|
18.5.2006 10:35:13
Čauky, čauky! Tak taťka odvezl mamku na nádraží, tak zase začínám zaběhávat normální hektický režim. Jééé, tak to bylo fajn, když mamka pomáhala. Jediné, co mě štve, že jsem se za celý týden pořádně nevyspala. Těšila jsem se, že když nebudu muset vstávat do školky, že si pospím, ale Nelinka mě nenechala ani náhodou. Možná jí není dobře, včera jsme byli u dr., má nález na průduškách :o(.
Jinak Péťa se vrátil z přírody nadšený, měli zase parádní program, nádhera. Akorát se za ten týden strááášlivě zhoršil v mluvení. Jestli je to tím, že ho nikdo v řeči neopravoval, prostě hrůza, vůbec mu občas není rozumět, takže tvrdě napravujeme. Podvědomé působení?? Co to je?? :oDD Na duchovní vývoj už jaksi 6 let nemám čas :o(. Ale co se týče knížek, mám od Evy Rheinwaldové Jak vychovat šťastné dítě. Musím říct, že bych taky nutně potřebovala něco podobného přečíst znova, ale vůbec není čas, ach jo. Mám moc ráda prof. Matějčka, ten taky napsal spoustu výchovných knih. Ale určitě bych doporučila knihu Muži jsou z Marsu, ženy z Venuše a děti jsou z nebe. Ta je fakt moc pěkná, i když není česká. Alí, tak to mě těší, že Nelinka není jediný nespavec, občas mi z toho fakt hrabe, protože přes den nejsem schopná nic pořádně stihnout. Neli teď začala trošku nabírat na tvářičkách, tak už není takový hubeňourek. Až se trochu zmátořím, tak lupnu nějakou fotečku. Mám pocit, že se teď hodně změnila v obličeji. Zdeni, taková postel musí být jistě snem každého dítka. Jestli na to máš prostor, tak do toho jdi, u nás v paneláku to nehrozí. Akorát nevím, jestli ta zábrana na straně není nízká. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.