Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Zdenka1 | 25809 |
|
|
14.5.2006 23:20:41
Přeji Vám všem všechno nejlepší, ke Dni matek
![]() |
| Hela, jeden dvouletý syn |
| • |
12.5.2006 22:50:22
Ahoj maminky,
asi to ani netušíte, ale moc mi pomáháte a musím říct, že se mi uleví, když si přečtu vaše povzbudivé reakce. Dneska jsme s Danem byli celý den venku. Je to paráda. Řádil po zahradě, vozil hlínu na dětském kortouči, hrál si na písku, skotačil se staršími dětmi (má rád děti z říbuzenstva, ale nejmladšímu z nich je šest)... Prostě pohoda. Taky už jsme vyřešili to čůrání bez pomoci dospělého. Kamarádka mi radila, že lze koupit jakési obrázky, které, když se nalepí do mísy na záchodě, tak poté, co se dítě na ně vyčůrá, tak vydají zvuk. Já mu tam nalepila samolepku bez zvuku :-), motivovala jsem ho tím, že pak bude moci jít k počítači (máme tam pro Dana didaktické programy pro děti a videonahrávky s teréňáky), kde už minimálně týden neseděl. Nevím, co zabralo víc, zda samolepka či vidina počítače, ale je to v pohodě. Už čůrá sám. :-)) Dříve to odmítal a vztekal se. Museli jsme asistovat. Dnes si na zahradě už poradil sám. Tak jsem moc ráda, že jsme zas o krůček dál. Přeji všem příjemný víkend v pohodě strávený s rodinou. Hela |
| Jitulka | 18006 |
|
|
12.5.2006 14:37:00
to je myslím ten přesný výraz,HELO,protože to,co jsi tu popsala je tedy dítě velmi inteligentní a nevím,jak dalece se na tom shodnu s ostatními(takže raději jen za sebe a srovnání s naším Vítkem)dost dopředu.Možná si tedy tím zlobením trochu kompenzuje ty vědomosti a schopnosti a taky se možná s těma "pomalýma vrstevníkama" v Sokole při činnosti,která mu přijde už nanic nudí.To ale budeš muset posoudit sama...
A tím pádem jsem samozřejmě zapomněla,co jsem chtěla napsat ostatním...asi to nebylo životně důležité:o).Sev,už se bude Péťa vracet? Alíku,tedy nevím,nevím...když jsem se tak koukla do alba,napadlo mně,jestli ty ty své dětičky nepřipravuješ na ten drsnej život drsnou metodou...nebo je to jen následek nějakého hororu? |
| Zdenka1 | 25809 |
|
|
12.5.2006 11:24:27
Jarda děkuje, za přání k svátku, docela se divil, že jste si na něj vzpoměli :-).
Li, včera jsem se ptala ředitelky, kdy malá nastoupí, jestli v září, nebo v listopadu a říkala, že se ještě musí podívat do březnové novely zákona, že loni mohla umístit ve školce 3 děti, které ještě nemají tři roky, protože v našem obvodu nejsou jesle, tak jestli to bude stejné, tak může Milka nastoupit v září. Severko, dík za odkaz na pošťáka Pata. V naší školce bylo jen čarodějnické dopoledne, děti měly přijít ráno do třídy převlečeny za čaroděje, já jsem se z malého pokusila udělat Harryho Pottra. Manžela taky baví "sudoku", já jsem se tomu snažila odolávat tím, že jsem řekla, že jako požírač času mi stači PC, ale nakonec jsem taky podlehla :-), zvláště tady: http://sudoku.wz.cz/hrat.phtml. Před tím mě balvilo luštit zakódované obrázky. Po nás chtějí ve školce zatím jen peníze za Zdendu na jeden měsíc o prázdninách, co tam bude otevřeno. Do školky prý nesmí, protože nejsem zaměstnaná, ale zaplatit polovinu školného musíme :-(. Jani, to je škoda, že Julku nevzali do školky, tak přeji, aby se tam dostala co nejdříve. I když, mě už učitelky varovaly, že to, že se malé ve školce tolik líbí, ještě neznamená, že se ji tam bude líbit, i když tam bude muset zůstat. Zvracení a průjmy jsme si taky užili, naštěstí každý jen jeden den a bez teplot, ale zato komplet všichni Zdenda ve středu, taťka, Jarda a Milka v pátek a já v pondělí. Postýlku jsme už taky zrušili. Alíku, děti mě s tím čertem už prokoukli, vědí, že žádný není, začali to brát jako docela zábavnou hru, tak to zatím docela funguje pořád, né na principu strachu, ale odreaguje je to od zlobení :-). Jarkovi už bude co nevidět 15 a puberta se zatím projevuje v pozitivním smyslu, začal chodit do fitcentra, zkrátka dost dbá o svůj vzhled a zatím se s ním dá i rozumně mluvit :-). V té Vaší škole to musí být fajn, u nás se ještě učí po staru :-(. Pírko, Pavlík už je šikulka :-). Helo, Ten poslední příspěvek vrhá úplně jiný pohled na Danka, zkopíruj si ho třeba do poznámkového bloku v PC a až se Ti bude chtít nad ním brečet, tak si to přečti, určitě Ti to pomůže. Ale samozřejmě piš i nám :-). Je to inteligentní klučina, kterému se nevyrovná ve vědomostech i dost starších dětí, doporučila bych Ti, zajít do knihovny a půjčit si nějakou psychologickou knížku, jsou tam odborné rady a určitě si něco vybereš. Já se snažím děti pochopit, když se vztekají, nevnucovat jim svůj názor, ale pokouším se najít nějaký kompromis, který by vyhovoval oběma. To plácání dětí, bych asi zkusila rozebrat, jestli je bije bezdůvodně nebo né. Bitím se to řešit nemá, přiznávám, že dětem sem tam na zadek plácnu, ale oni to pochopí tak, že si řeknou "Když zlobím, maminka mě bouchne - když zlobí někdo mě, mám ho bouchnout" Nechápou, proč maminka může a oni né. Stačí, když vidí třeba i skryté násilí jinde, než u rodičů, třeba v pohádce "Tom a Jerry" a pod. Taky se řídim heslem: "Nečiň dětem to, co by se Ti nelíbilo, kdyby někdo činil Tobě" Holky se dívají na Primě na "Chůvu v akci", tam se dá taky lecos okoukat, já na to zatím vždycky zapomenu. Kdyby děti nezlobily, tak by to nebyly děti a my by jsme si pak nevážili toho, že jsou často i hodné. |
| Severka + P 14 + L 10 + N 8 | 9207 |
|
|
11.5.2006 18:13:27
Ahoooooj! To je venku nádherně, co? Až moc vedro. Přijela mi maka, takže jsme 4 ženské na jednoho :o). Mamča mi samo moc pomáhá, dneska dopoledne jsem si zajela k holiči, prolezla pár obchodů ve městě, žůžo! Ale stejně jsem furt myslela na dětičky, v tomto směru jsem postižená totálně.
Nelinka už má jenom rýmu a po těch horečkách je nějaká vysílená či co anebo změnila návyky (říká se, že mnohdy v horečkách dítko poskočí ve vývoji), ale místo 4x denně půl hodinky dokáže teď přes den spát i 2-3 hodiny. Naprosto jsem v šoku z tolika volného času. Ale v kočárku huláká furt. Já už jsem fit, ale víkend se blíží, snad mě opět něco neskolí. Lenka se osypala nevím z čeho a to i přesto, že bere trvale léky na alergii. Nechci vidět, jak by vypadala bez nich. Obličej, krk a zadek má posetý pupínkama a strašně se škrábe. A hlavně jí to nechce polevit. Ach jo. A v sobotu přijede Péťa, poslal pohled, namaloval spoustu kytiček - srdíček, moc mě to dojalo. Alí, dětičky si venku fakt hrají kultivovaně, a to né jen proto, že bych nad nimi stála. Je fakt, že občas někdo vymyslí nějakou bejkárnu (viz to ježdění po zadku) a pak se chytí samo i ten druhý, ale to není moc často. Ale možná u nich funguju jenom tak podvědomě, věřím tomu, že kdyby byli venku sami, tak to dopadne hůř :o)). Zato doma dokážou vymyslet takové jobovky, že se mnohdy strachuju o jejich zdraví :o)). |
| Haňule + Jakoubek | 27713 |
|
|
11.5.2006 14:55:42
Teda Helo,můj Kuba se narodil 27.11.takže je pouze o jeden den mladší, ale barvy neumí...nějak se mu to pořád motá :-)
Naprosto Tě chápu, že jsi často vysílená a vystresovaná z chování Tvého synka, ale na druhou stranu co jsi tady o něm napsala, mi přijde naprosto úžasný a šikovný, co všechno dokáže, vzhledem k věku. Je to jen chabá útěcha, ale asi si musíme častěji opakovat, jak je to úžasné, že máme krásné, zdravé, šikovné děti a co by za to jiní dali. Jakoubek teď asi měsíc už sám chodí na záchod, pindíka si drží, ale to přišlo nějak samo, asi to odkoukal ...:-))) My zase řešíme jiný problém - Kuba má téměř pořád ruku ve slipech. Vím, je to přirozené, ale ne vždycky "vhodné". Snažím se mu to všelijak vysvětlovat, nechci aby z toho někdy měl trauma, či si myslel, že je na tom něco špatného, ale někdy je to fakt neúnosné. Řešíte někdo něco podobného? |
| • |
11.5.2006 13:07:13
Ještě jsem zapomněla napsat, že Dan má neuvěřitelného pamatováka. Pamatuje si dost básniček, ale i to, co slyšel před mnoha dny nebo třeba místo, kde byl jednou před měsícem a jede tam třeba podruhé v životě. To mě dost na něm překvapuje. Máme dost známých a on si je pamatuje jmény. Pokaždé, když se s někým třeba bavím na ulici, tak chce vědět, jak se ten člověk jmenuje. Pak to příště ví. Taky má zájem o písmenka. Když vidí někde nějaké písmenko, které zná, hned nám to hlásí. Tím vším trochu udivuje příbuzenstvo. Nevím, ale asi jsem toho jako malá tolik jako on nevěděla.
|
| • |
11.5.2006 13:01:30
Tak já vám tedy o mém broučkovi něco napíšu, abyste ho poznali lépe. :-))
Jmenuje se Dan, narodil se 26.11. 2003. Je to kluk,který na první pohled vypadá sladce. Má tmavé kulišácké oči a věčně opálenou pleť, i v zimě. Holt vypadá jak Ital. :-) Doma s ním zažijem krom nervů i hodně legrace. Pokud po něm něco nechci na povel, tak je šikulka. Naučil se sám barvy, umí všechny odstíny, napočítá do desíti, občas i do více... Umí vtipně odpovědět. Mluví ve větách. Dá se říct, že nepatlá. Jsou to jen výjimky typu: závoda je závora, vykoso je vysoko, dírák je teréňák, protože jezdí přes díry... V dubnu jsme se totálně zbavili plínek, tak jsem ráda. Jen řešíme, jak ho naučit, aby si při čůrání držel sám pindíka. :-)) To odmítá. Neporadíte mi? :-) Co ho baví? Cokoliv, co nemusí dělat na příkaz. Nebaví ho tanečky dětí v sokole. Je pohybově vcelku šikovný, proto chodíme do sokola, kde se vyřádí i na nářadí. Problém právě nastane, pokud má dělat s ostatními dětmi kolo kolo mlýnské či něco jiného. To nechce. Raději si tak svobodně pobíhá. Doma ho kromě dovádění, skákání či tak baví aktivity typu malování(nevydrží ale dlouho), knížky, kostky, hlavně ježdění s auty (miluje teréňáky, ale musí mít vzadu náhradní kolo :-))... Při malování či modelování a jiných podobných aktivitách mi dlouho nevydrží. Zpočátku je do věci zapálen, ale po chvilce odběhne a nic ho tam neudrží. Tak je tomu i v mateřském centru. Třeba něco lepíme a on v půlce odběhne. V mateřském centru je herna a dílny pro rodiče s dětmi. Cvičení (spíše tanečky) je naštěstí v jiný den než herna, tak nám to vyhovuje. Dříve to bylo spojené. Ve městě ho baví hřiště. Pokaždé máme v tašce s sebou bagříka, kterým si dokáže jezdit po hřišti na písku i hodinu. V poslední době by se uklouzal na hřišti k smrti. :-)) Od jara by nejraději každý den jezdil na výlet. Miluje jízdu vláčkem. Jezdíme na výlety často. Chodíme do přírody. Nevím, co bych ještě napsala, protože život tříletého dítěte vtěsnat do pár vět nejde. No, snad jste si udělali jakous takous představu. :-)) |
| bubíšek + Davídek 21/11/03 | 18146 |
|
|
11.5.2006 11:32:38
Ahooooj!!!!!
![]() Jak se máte? Já si dala pauzičku od velkého úklidu a vaření a písnu pár řádek... Převčírem jsme byli u kamarádky co má tu Aničku. Tak dětičky vymyslely, tedy Aničky nápad :-))Vzala otvírák ve tvaru plácačky a snažila se ho Davídkovi strčit do zadku a změřit mu teplotu :-)))) Dáda se řehtal jak blázen. Pak si chtěla měřit sobě teplotu. Říkala, že má teplotu sedmnáct :-)) Ona na všechno má sedmnáct, kolik ti je, kolik měříš atd....David zase na všechno šest pět... Pak si zalezli do stanu a líbali se...fakt síla co oni dva vyvádějí. Vzali jsme je na hřiště. David opět úraz. xkrát jsem mu říkala stůj u mě, no tak ne a musel přeběhnout kolem houpaček a holčička co se houpala ho nakopla, naštěstí holení, porazila ho a ležel tam jak brouček :-)Naštěstí v pohodě, ale stalo se to kvůli jeho blbosti, neposlechl a já ho nestačila už zachytit, když se rozeběhl. Jinak se tam vyřádily s křídama a na písku největší úspěch sítko a kamínky :-)) Včera mě ráno napadlo, že je krásně, tak nás manžel odvezl na vlak do Měcholup a že pojedeme k tchýni na barák, aby byl malej na vzduchu. No málem jsme neodjeli, vlak jel po jedné koleji, tak na poslední chvíli jsme to zjistili, tak dobrý :-)) Malej se tam neskutečně vyřádil, trošku opálil, já taky, když jsem mamce plela záhon. Byl to super den, ale ještě teď mě bolí celý tělo. No jo, jiný pohyby, na který nejsem zvyklá :-)) Blbý akorát bylo, že jsme čekali 40min na vlak, bylo po sedmý...jeden vlak vynechal, klika byla, že byl malej už umordovanej, tak seděl na lavičce jak přikovanej, tak to bylo fajn. Naštěstí jsem ho udržela, aby cestou nevytuhnul. Doma usínal u večeře. Byl krásně znavenej. Koupila jsem mu tam v obuvi plátěnky, no ještě že tak, protože si stačil při zalejvání zahrady nalejt půl konve do boty a kalhot :-))) Nechápu to číslování bot. Když jsem mu kupovala kecky na jaro, tak měl 26 a tyhle jsou 24 :-(( Taky jsem vám zapomněla napsat, že jsem ho u doktorky zvážila a má cca 13,5 - 13,7kg. Kolik mají vaše dítka?? Jo a David má na všechno teď sám a ne :-)))Taky dobrý období..... Tak já jdu doklidit, najíme se, vyspí se, budu žehlit a pak někam vypadneme, když je takhle krásně. Hezký den!! Helo drž se. Myslím, že na to jdeš dobře. Máš asi svatou trpělivost. A neboj, myslím si, že si občas popláčeme všechny, každá kvůli něčemu jinýmu, ale určitě jo.... Jak ses ptala na ta alba, tak Jitulka ti odpověděla dobře. Naše je třeba http://rodina.cz/martanci, ale není tam moc aktuálních fotek. Musím k tomu sednout a nějaký tam dát...ale teď jak je pěkně, tak jsme pořád někde pryč, tak není moc času. Zase se ukaž. |
| Zdenka1 | 25809 |
|
|
11.5.2006 10:31:14
Helo, je těžké radit, když Tvého syna ještě neznáme, nenapsala jsi nám ani jeho jméno, jen to co Ti u něho vadí :-(. Napiš nám o něm, něco hezkého, co už umí, co se Ti na něm líbí, čím Tě dokáže rozesmát a co ho zajímá. Určitě si s ním prohlížíš knížky, čteš mu pohádky, hrajete si se stavebnicema, s modelínou, jak reaguje v takových situacích?
Ostatním ještě napíšu, až budu mít víc času, teď jdu něco uvařit a odpoledne je ve školce besídka ke Dni matek, už se nemůžu dočkat :-). |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.