| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2003

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 620] Názory 621630 z 6145  [Dalších 5515 >>]
Jitulka 18006
10.5.2006 23:19:11
hm,teď koukám,že jsem neopravila den....
Jitulka 18006
10.5.2006 23:14:49
Helo,klidně se vypiš,vždyť od toho to tady je...myslím,že je člověku hned líp,když vidí,že na spoustu věcí není sám...
Co se týče těch center,myslím,že má manžel trochu pravdu,jsou mamky,které to vzdají a straní se,ale to jim ani dětem nepomůže...dřív nebo později dítě do kolektivu bude muset a problém je tu znovu a horší...myslím,že jednáš správně,když to chceš zvládnout.Chodíš o centra,kde je program nebo jen takové to volno pro děti(pokud by tam byl program,snad by to některé věci vylepšilo a program by zaujal snad víc než to zlobení).

Fotky jsou buď ve společném albu nebo mají některé z nás i svá alba...většinou jen pro přátele,jistě chápeš.Myslím,že až se víc poznáme,nebude problém alba otevřít i pro tebe.
Hela, jeden dvouletý syn
  • 
10.5.2006 13:51:21
joo, a můžu se zeptat o jakém albu a fotečkách tu mluvíte? Ráda bych se jukla na vaše dětičky, ale jaksi nevím kam. Díky za odpověď předem.
Hela, jeden dvouletý syn
  • 
10.5.2006 13:44:28
Ahoj,

díky všem za slova útěchy a rady.

Snažím se moc. Na mladého nic nepomáhá. Někdo (myslím Alík) mi tu radil, abych šla s dítětem opodál, pokud jsme třeba na hřišti a plácne mi děti. Nějak ho zabavila jinak. Holky, přála bych vám vidět našeho vzteklouna vytrvalého v této situaci. Samozřejmě, že jsme to taky zkoušeli, ale pak dokáže vytrvale křičet a domáhat se svého tak, že je středem pozornosti na hřišti a klidně i dlouho. Takže já fakt pak raději volím zklidnění tam, kde nevidí lákadla typu prolézaček. Kamarádky z okolí mi říkají, že pokud se jim dítě vzteká doma, tak ho nechají třeba v druhé místnosti a ono za nimi přijde s prosíkem. Tak nějak jsem to Alíku myslela. Náš malý se omluví, pokud se vyvzteká, ale trvá to dlouho a většinou spíš se ho jdu zeptat já, zda už je v klidu, protože kolikrát se bojím, že se zalkne při breku. Nejhorší je, že on třeba řekne, že už zlobit nebude, že bude hodný, ale za pár minut je scéna zase. Taky se snažím, abych mu nepřipomínala jeho prohřešky, ale je to u nás třeba každou čtvrthodinu nová scéna. Ve vzteku pleskne i mě nebo manžela, což se jen tak přehlédnout nedá. Pokud je člověk důsledný a chce na hřišti, když malý plácne dítě po malém omluvu a třeba pohlazení toho plácnutého dítěte, tak to je každou chvilku. Dnes jsem byla v mateřském centru a maminky už své děti ze strachu před naším malým raději izolovali. Holky, já se jim nedivím, ale pro mě to je smutné. Domlouvám, ale za minutku mi opět uhodí jiné dítě. Někdy si říkám, že jen já mám takové dítě, protože, pokud se podívám na ostatní děti v mateřském centru, tak jsou pohodáři. Manžel mě utěšuje, že maminky s podobnými dětmi, jako je to naše, do center raději nechodí. Tak já nevím. Jsem fakt zoufalá a třeba v tuhle chvíli, když malý spí, se vybrečím. Odpoledne mě to čeká nanovo. Jak já bych chtěla mít alespoň jeden den klidné dítě. Hrozně bych si odpočinula. Kamarádka mi radí vařečku. Neříkám, že ho občas rukou přes zadek neplácnu, ale fyzické tresty jsou mi proti srsti. Vařečka se u nás moc nepoužívá. Taky si myslím, že by se spíš ještě více náš malý zasekl a nevedlo by to k ničemu. Tak já fakt nevím. Omlouvám se, že to sem takhle píši, ale je to asi ze zoufalství. Musím se prostě z toho vypsat, trochu mi to pomůže. Krásný den všem.
Jitulka 18006
9.5.2006 13:28:03
Helo,přála bych ti vidět to naše vzteklé zvíře..smůla je,že máme každý s manželem jiný názor na to co s tím,tak vznikají třenice mezi námi,ale já pevně doufám,že se to časem obojí zlomí.

Alí,jak jinak:přece si nemyslíš,že bych já mohla mít nějaké čistotné klidné načančané(ale někdy si říkám a sakra proč ne...jenže odpověď je hned nasnadě :o))

Sev,tak jak si užíváš jen s dvěma babama?Pominuli-li choroby...

Bubíšku a LaBu...no dost,že se ukážete!:o)A jsem ráda,Labu,že ti u nás na terase káva chutnala:o)))..přiznávám,že jsem si to musela přečíst dvakrát než jsem se uvedla do obrazu :o))),ale bylo by to milé:obojí:terasa i ta návštěva.

Jo a taky jsme přijatí od listopadu do MŠ.
bubíšek + Davídek 21/11/03 18146
9.5.2006 10:28:24
Než jsem to dopsala,tak písla i Labu, super.
Tak ty jsi byla na kafíčku u Jitulky, tak to je super :-))
Jsem ráda, že ses ukázala a že je malej v pořádku. To spaní se srovná, uvidíš.

Jo ještě k tomu písku, malej si tam nechce moc hrát, protože si pořád chodí utírat ručičky, že jsou blééé....ach jo...

Tak jdu dodělat oběd, jsem tu už taky dost dlouho. pa zatím
bubíšek + Davídek 21/11/03 18146
9.5.2006 10:25:19
Ahojky všichni!!!
Zdravím vás po odmlce.

Kde začít..
Nejdřív k vám..

Sev, díky za tip na hry s pošťákem Patem :-))
Gratuluju k přijetí Lenky do školky!!
Jsem ráda, že malej dojel v pořádku. S tím zamáváním chápu, že ti to muselo být líto. Přišlo to líto i mně, když jsem to četla. Alespoň, že to stihnul táta s Lenkou. Pohledy ho určitě potěší.
Mrzí mě, že zase marodíte :-(( Drží se vás to už nějak dlouho a moc často, co?
Brácha měl tedy taky "pěkný zážitek"....to je síla.

Luki, gratuluju k bříšku!!!
Ty podložky do postýlky jsem viděla na netu.
Doufám, že už je malá fit.
Řádí nějaké potvory. Je to hnus.
Taky gratuluju k přijetí Barunky do školky.
Jak ses ptala, jestli se o děti bojíme, tak to víš že jo!!! Tedy já jo. Jak napsala Sev, asi na tom něco je, že je to jako s těma nemocema. Při první teplotě šílíme.....pak polevujeme atd. Ale stejně se u mě objevují katastrofické scénáře. Když jede náhodou Dáda sám s manželem autem, tak hned vidím, že se vybourají a já jsem doma :-( atd atd...a ze ŠvP apod. akcí budu asi taky šílet. Asi určitě. No uvidíme :-))

Jani, doufám, že je malá zdravá a zvládli jste vše v pohodě.
A samozřejmě doufám, že jsi tu angínu přechodila dobře a jsi fit :-))
To znám takhle přecházet nemoci.

Přát Jardovi k svátku už asi není aktuální, tak se omlouvám, nestíhala jsem.

K pískovišti: malej vyžaduje chodit na písek kdykoliv jdeme okolo. Ale sám bez maminky si tam moc hrát nechce, většinou bábovky pohodí...odejde...zkoumá si něco na hřišti, houpe se na houpačce...nebo je u mě a vyžaduje mojí pozornost...Ale objevil tam sítko, ukořistil ho volně ležící na písku a s tím si vyhrál celkem dlouho a přesíval a nosil mi kamínky. Tak to musíme koupit, to nám chybí do výbavy :-)
Včera jsme šli ven jen s křídama, tak si s nima vydržel hrát taky jen chvíli.

Pírko scrabble je super, jeden čas jsme ho s manžou hráli každý volný večer. Ale co je malej, tak jsme to hráli jen když byl miminko, přes den se to neodvažuju vyndat, to by nám z toho moc nezbylo :-)) a nějak jsem na to pozapomněla i když je večer a malej spí. Díky za tip. O víkendu to zrealizuju. Už se těším.

Jinak chválím všechny nové fotky v albu. Snad se taky dokopu a nějaké tam dám :-((

Vítám tu novou tvář Helu!!!
Taky si myslím, že jestli je malej takovej od malinka, že to bude mít v povaze. Asi to nebudeš mít lehký, ale jdeš na to podle mě správně. Důslednost a láska a klid. Musí to být náročný. Vím, jak dokáže prcek vytočit mě. Držím mooooc palečky, ať to zvládáte co nejlíp.
Rády tě tady uvidíme!!!

Jinak malej dochrchlává a skončila mu rýma. Tak ho to tentokrát potrápilo a asi jsem to tady posledně zakřikla, že nebyl nemocnej. Neměl tedy teplotu, ale chrchlal jak tuberák.
Byli jsme na výletě se známejma v ZOO na celý den. Bylo to super, už dlouho jsem se tak nenachechtala a neodreagovala jsem se. Teď v sobotu jsme byli na výletě na Konopišti. Zase s těma známejma. Davídek měl sebou svojí velkou lásku Aničku, tak byl spokojenej :-))V neděli jsme byli zalezlí doma. Pěkně si pochrchlal a teklo mu z toho nosu.
V neděli jdu s tetou a tchýní kulturně se vzdělávat do Stavovského divadla, tak se mooooc těším. Je to ostuda, ale ještě jsem tam nebyla .... Tak to bude horor co si vzít na sebe :-))

Malej chodí čůrat sám na záchod, ani nám to už nehlásí nebo až když je po....a ještě si zatleská :-))Docela sranda.

Koukali jste na poslední výměnu manželek?? Celkem síla ta "rodinka" x člená, děs běs.....

Tak jsem to tady celkem slušně zamořila.
Kde je Janna?
LaBu 19306
9.5.2006 10:12:14
Ahojte.
Prekvapuje ma, že aj u vás je "brušná chrípka", pretože tu je toho plné mesto. U Sisky vypadla polovica detí zo škôlky a aj neter školáčka vraj ležala minulý týždeň! A mňa to chytilo včera, no zostáva mi len dúfať, že Davidka to obíde, keď je len na materskom mlieku :o(

Moje deti sú tiež skôr prasiatka, než kultivované mladé dámy, takže týmto chválim detičky Sev a Luki a aj Julinku :o)

Sev, ja mám na darčeky vyhradenú jednu veľkú krabicu s názvom "pre maminku od Simonky" a je už riadne napráskaná...a náš tatino si darčeky od nej schováva v šuflíkoch so spodnou bielizňou a v nočnom stolíku a pod posteľou v úložnom priestore :oDD
No, možno časom dostaváme k domu jednu miestnosť ako "archív" ;o)
Keď sme malovali, s kludným svedomím mi navrhol, že čo keby tie jeho darčeky vyhodil, že on si ich cení, ale či to treba VŠETKO odkladať! No, nakoniec to len pretriedil, keď videl, ako zhrozene som sa zatvárila :o))
Vyhodil len niektoré darčeky vyrobené narýchlo, typu "zhúžvaný papieriček a v prostriedku napísané -Tatinko, lúbim ťa."-..aj keď mne práve také pripadajú najvzácnejšie.

Heč, hádajte, kde som bola dnes v noci! U Jitulky na káve, bébe ;o) Musím na ňu prezradiť, že aj keď tu už spomínala, že majú jednoizbový byť, zabudla poznamenať, že z jednej strany je k nemu pripojená obrooovská terasa s výhľadom na celé sídlisko (tam sme sedeli) a z druhej strany majú veeľký balkón s rozloženým bazénikom pre Vítka. No, Jitu, bolo to fajn, akurát ma z toho Davidko potvorka privčas prebudil, nestihli sme toho veľa pokecať :oDD

Jani, Sev, Nelinke a Barče prajem skoré uzdravenie!

Helo, u nás niekedy pomáha toto:"zlé chovanie ignorovať a dobré vyzdvihovať a chváliť a odmeňovať"....(pokiaľ nejde o vážnu vec, napr. strč prst bračekovi do očka, zmláť detičky na preliezke a podobne;o) ale pri "vztekaní", "vyplakávaní si niečoho" a tak, sa to dá vyskúšať.
Ale je jasné, že žiadna metóda nemôže fungovať na všetkých rovnako...

Tak a trčím tu hodinu, majte sa, musím letieť vyvešať prádlo na dvor...Inak Davidko je zlatý, akurát v noci veľmi dobre nespí a úžas je, keď tým zobudí Sisku a tak si ma striedajú "hop k jednému, keď zaspí, tak k druhému" a ja som potom zvyčajne cez deň ako "mechom praštená" ;o)) Čo už, máme, čo sme chceli ;o))
Teraz ale spí v spálni a počúva Enyu...idem, papa.

Severka + P 14 + L 10 + N 8 9207
8.5.2006 14:41:52
Ahojky, všechny zdravím. U nás klasika víkend, tudíž se marodí :o(((. Už je to trapně ohraná písnička a fakt mě to neba. Já jsem opět nějaká chcípnutá, ovšem Nelinka chytla parádní chřipajznu, dvě noci horečkovala, dneska v noci dokonce přes 40°C, což už byla i soda na otrlou matku. Ale teď už to vypadá, že se konečně teploty vzdaly.

V sobotu večer mi přijel bráška na motorce až z Krnova. Jel pro něco do Litoměřic, tak už dojel až k nám a přespal do soboty, tak jsem byla moc ráda, že ho zase vidím. Byl u nás vlastně úplně poprvé a díky tomu, že Nelinka zrovna horečkovala a místo večerního spaní pořád pobrekávala, tak jsem si s ním nestihla ani pořádně pokecat. V neděli před polednem už zase fičel. Špatně mu to startuje, naštěstí to u nás z kopečka rozjel. Ovšem v Praze mu za jízdy shořela celá elektrika a zůstal tam někde trčet v dědině. Našel naštěstí nějakého chlapíka, který mu zjistil, že se to nedá opravit na místě, takže volal tátovi do Krnova, aby vzal auto a jel pro něj do Prahy. 5 hodin na něj čekal, další hodinu ten krám nakládali na korbu, 5 hodin zpátky, domů dojeli ve dvě ráno. Fakt super výlet, chudák.

Péťa odjel v pohodě, jel už podruhé, tak to bral v pohodě, já kupodivu nakonec taky. Vypadalo to, že mám emoce na uzdě. Ovšem řidič byl tak splašený, že sotva nastoupil poslední člověk do autobusu, rozjel se. Takže než jsem obešla autobus na druhou stranu, už jeli a já Péťovi nestihla vůbec zamávat. Tak to mi teda slzy do očí vehnalo :o(((. Utěšuju se, že mu aspoň zamával taťka s Lenkou. Počásko mají zatím príma, nemá být žádná velká zima, tak snad si to užijou. Minule přijeli všichni opálení, jak jsou celé dny na vzdoušku. Hnedle v pátek už jsem mu hodila do pošty pohledy, aby je v úterý dostal :o)).

Luki, bát se o své dítě je naprosto normální, neboj. Všechny ty neznámé situace a pocity jsou jednou poprvé a vyvolávají obavy, ale když se opakují, tak si na to zvykneš. Je to jako třeba s nemocemi. Když má dítko první horečku, sedíš u něj celou noc a podruhé, potřetí... už to bereš s klidem. Když šel Péťa prvně do školky, celé dopoledne jsem nemohla nic dělat, jen myslet na něj a chtělo se mi brečet. No, a tak jde život... :o) Jinak u nás má každá učitelka na starosti určité děti, mají to předem rozepsané, takže jsme dostali telefony na učitelky a kdokoliv může kdykoliv zavolat. Já to teda nedělám, ale ta možnost tu je.

Jinak vítám mezi námi Helu. Můžu Tě uklidnit, že vztekací a ječící období máme taky v plné síle. Někdy už to vypadá, že je to pryč, chvíli klid, ale jen klid před bouří, Léňa pak začne ječet a vztekat se jak blázen, nestačím zírat. Musíme to vydržet, bude líp. Ovšem jestli je synek neklidný od malička, tak to nejspíš bude mít v povaze. Nezbývá, než ho přijmout, jaký je. Určitě hodně chválit i za maličkosti, dávat tu spoustu lásky a mantinely, jak to vlastně děláš, víc pro něj asi nemůžeš udělat. On jednou pochopí, že u maminky je ta správná jistota a milující náruč, holt mu to chvíli potrvá. Tak pevné nervy přeju a klidně se s námi přijď o své starosti podělit!

A všem ostatním marodům taky brzké uzdravení!
Hela, jeden dvouletý syn
  • 
7.5.2006 23:04:04
Ahoj maminky,

dnes jsem přišla na to, že existuje tato diskuze. Mám syna narozeného v listopadu 2003. Od mala je plačtivý, vzteká se. Připadá mi, že má období vzdoru od narození. Jsem důsledná, ale náš syn je palice dubová. Pořád nevím, jak ho odnaučit to, aby si vše nevymáhal brekem. Myslela jsem si, že důslednost a vytrvalost a nepovolení fungují. U nás ale ne. Často se malý vzteká dlouho. Sám se nezklidní. To raději brečí tak, že až se zalyká. Většinou děti pak povolí a s prosíkem jdou za rodiči. Náš malý nikoliv. Nemáte nějaké rady, jak na vzpupné dítě? Taky na hřišti mi plácá okolní cizí děti. Třeba ve frontě na skluzavku. Většinou to řeším poprvé domluvou, pakliže opětovně nějaké dítě plácne, tak jdeme nekompromisně domů. Samozřejmě s pláčem. Ale snažím se být v tomto směru nekompromisní. Nevím, kde se to v něm bere. Vyrůstá v klidném prostředí. Zahlcujeme ho láskou, jezdíme na výlety...
[<<Předchozích 620] Názory 621630 z 6145  [Dalších 5515 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.