| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : březen 2004

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 100] Názory 101110 z 44179  [Dalších 44069 >>]
bob, Ondra 11615
26.4.2017 18:58:46
Z medií tam mělo být. Z mobilu to musim odesílat po malých castech, jinak se to sekne ana nejde.

Školní výsledky skoda mluvit, trojku z M si opravil na 2 a ted zase pro zmenu ma za 3- cj, jen kvuli třem 5z Du v zakajde. No nejak si to nedá vysvetlit, že je třeba zabrat a nosit vše. Ucitelku nnesnáší a jde to
bob, Ondra 11615
26.4.2017 18:49:55
Pouze hrubou predstavu jalou linku, jaké asi dveře atd. Jinak fakt nevím :-( Nejradeji bych nekam odjela a ať je to po návratu hotové :-)

Modrou velribu ve skole prý nehrají, nezná nikoho, kdo by to hrál, ale ví o co jde a pár úkolů, ale to spíš s médií, jak to omilaji
bob, Ondra 11615
26.4.2017 18:46:51
Ahoj holky, tak se taky hlásím, dokud je ještě duben :-)
U nás nic zásadního, stále se neco děje, furt jsme v trapu, domácnost jde totálně stranou. Stále se uklidňuji tím, že při rekonstrukci půjde půlka věcí pryč a nové se lépe udržuje :-) Jinak děs běs, zatím nemám nic 100%vybraneho
Bóba (Kuba 12/00,Klárka 03/04) 17084
21.4.2017 11:42:40
Ahoj holky, hlásím se z Pardubice. Trochu jsem teď nestíhala, finišovaly daně a letos toho bylo opravdu hodně...

Jinak děkujeme za blahopřání, také přejeme všem dětičkám vše nej k 13-tým narozeninám:-)

Klárka má 165/50kg, řekla bych, že má téměr ideální postavu, není vyhublá, není tlustá, jak hraje beech, tak má nohy a zadeček svalnatý...
Očkovat jsem nechala, také tu kombi vakcínu, je to můj názor, nikomu nevnucuji...

Kuba stále na gymplu nadšen, jsem ráda, že zvolil dobře, známky výborné, tak že oboustranná spokojenost...

Klárka stále hraje divadlo, beech, klavír, na můj vkus toho má moc, ale zatím si to nedá vymluvit, teda klavír by nejraději skončila, ale to zase nechci já:-)

Jinak u nás nic nového, byly jsme v březnu na horách v Itálii - Passo Tonale a moc se nám to líbilo, super ubytko i s jídlem, takže jsme zažívaly hody italských specialit, svah naproti hotelu, fakt jsme si to užili a já si po dlouhé době i odpočinula....

Manža v sobotu běžel svůj první půlmaraton - dostal registraci od kamarádů k narozeninám, zvládl, tak to byl takový hezký zážitek:-)) Fandili i kamarádi, tak uvidíme, zda bude dále s během pokračovat nebo ne.... Zatím je nadšen, že to vůbec uběhl~t~
BERBER+A+L+V 7963
18.4.2017 18:59:19
Dík za optání, jsem tady všude někde kolem ~3~
Netím spíš z mobilu a na Rodinu moc nelezu. Ale nebojte, nakukuju... to bych nebyla já.

Minulý týden třídní schůzky, kde jsme s učiteli zkonstatovali, že i naši tichou nenápadnou introvertní Ančí dohání puberta. Celkově mne zděsily známky, o kterých učitelé mluvili - někteří konkrétně, někteří všeobecně, a "naše" 2 trojky (fyzika, matika - stejný neoblíbený učitel) jsou v podstatě jedny z těch lepších výsledků...
Jsa si vědoma vlastních výsledku v 7-8.třídě nelpím na samých jedničkách, ale stejně jako já měla na víc, i Ančí motivuju k vyšším výkonům..

Nejsem důsledná v trestech, respektive, nějak to ani neumím. (Ano, jak nepedagogické od vystudovaného pedagoga). Ale trestá tatínek. Nejraději zákazem PC nebo aktuálně wifi.
Za určitý vzdor (drzost a odsekávání) jí zakázal wifinu do konce měsíce, po pár dnech ho A chtěla ukecat, a já právě vrácená ze schůzek jsem svolila, že ANO, pokud z důležité písemky z matiky donese 1 nebo 2.
Donesla ~R^

Zákaz wifiny o vel.prázdninách přinesl ještě jedno zdánlivé pozitivum. V okolí nedaleké ZUŠ je dostupná wifi, tak, když si Anička chtěla chatovat s kamarádkama, musela ven ~5~
Jarka + Karolínka 03/2004 1769
18.4.2017 16:08:34
Ptala jsem se Káji, zda našla někde odkaz na Modrou velrybu, prý ne.... jen se všude o tom, píše, ale nikde se nesetkala s tím, jak hrát a kde se registrovat.... nikoho, kdo hraje prý nezná ...
ve čtvrtek jsme četla článek, že snad má jít o hoax, v předchozím příspěvku jsem Vám zkopírovala článek z www.hoax.cz
18.4.2017 16:04:32
Kája rozhodně hubená není :) tak akorát bych řekla.... stehna má a zadek taky :) její spolužačky jsou vytáhlejší a hubenější

No, co jsem si načetla, tak bohužel očkování proti HPV rozhodně 100% proti rakovině děložního čípku nechrání ..... :( :( proto jsem zatím nedala, spíš jen velmi částečně chrání ....

18.4.2017 16:00:55
Aktuální informace

Hra MODRÁ VELRYBA problém nebo hoax?

15.04.2017

Ve čtvrtek se na stránkách policie objevilo varování před nebezpečnou hrou Modrá velryba, která se k nám měla dostat z rusky mluvících zemí. Toto varování převzala média a podle svého stylu s různě nazdobeným textem zveřejnila. Potzději se také objevily informace, že je to jen nafouknutá mediální bublina nebo dokonce hoax.

Na serveru e-bezpečí vyšel článek nazvaný Modrá velryba – hra motivující děti k sebevražednému jednání? Obyčejný podvod. V něm dr. Kamil Kopecký podrobně situaci vysvětluje. Doporučuji přečíst!

Pokud by se Vám do čtení moc nechtělo, tady je stručné shrnutí, které najdete i v závěru článku:

Žádná hra tohoto typu v současnosti organizovaně realizována v ČR není, původně šlo o marketingový tah, který měl přitáhnout nové uživatele do konkrétních skupin na sociálních sítích, v současnosti má však "hra" především podobou tzv. memů či výzev k zapojení (challenge), zejména pak k napodobobování a plnění vymezených úkolů.

Komunity, které jsou postaveny na bázi „modrých velryb“, jsou samozřejmě nežádoucí, nicméně největší skupiny zaměřené na tento fenomén jsou již v současnosti zablokovány.

Samozřejmě může myšlenku, která je spojená s touto masovou hysterií, kdokoli zneužít. U labilnějších dětí pak může fenomén způsobit vážnou újmu. Stejně tak mohou děti tuto myšlenku napodobit a k sebepoškození či sebevraždě se uchýlit. Toto nelze vyloučit. Proto je možné, že některé z dokumentovaných sebevražd dětí byly akcelerovány právě virálním šířením a diskusemi o tomto fenoménu. Největším nebezpečím tak vlastně není hra samotná, ale její popularizace prostřednictvím médií a panika, kterou s sebou informace o hře nesou.

Jak je ale vlastně možné, že se české děti snaží tuto hru stále hrát a plnit úkoly, přestože hra organizována není? Je to proto, že se internetem šíří různé návody se seznamem úkolů, které děti napodobují, a také proto, že úlohu "kurátorů" začaly plnit samotné děti - ať již z legrace, či ve snaze zkopírovat původní ideu a třeba svého kamaráda či kamarádku vystrašit.

Zdroj: E-BEZPEČÍ: Modrá velryba – hra motivující děti k sebevražednému jednání? Obyčejný podvod.

Doporučené odkazy:
ZPRÁVY TISCALI: ""Sebevražedná hra"" Modrá velryba je fake aneb Co nám vraždí naše děti?

Katy, Domi 3/04, Kiki 3/06 16209
15.4.2017 22:05:38
Tak máme taky po 13tileté, Dominika 165 cm a 63 kg. Očkování máme za sebou, jen druhý den zvýšená teplota a pak už v pohodě. Máme tu kombi vakcínu, prý je lepší. Náš doktor to doporučuje, prý očkuje pravidelně a žádný problém za tu dobu neměl, zrovna ten den jsme byli druhý. Samozřejmě se nesmí očkovat oslabení, jejichž imunita to nemusí dát. Ale podle statistik každý den zemře v ČR na tuto rakovinu jedna žena. Je to každého rozhodnutí. Pracuji ve farmaceutické firmě a vím, jaké obrovské kontrole jsme v posledních letech dennodenně vystavováni, neustále probíhají nějaké audity, a co jsem četla ty weby proti očkování, tak uvádějí v tomto smyslu opravdu nesmyslné věci. Kromě toho naše tělo je "očkováno" každý den tisícema bacilů ve školách, v práci, venku.. Zrovna v Respektu psali, že se začíná projevovat čistota prostředí posledních generací na snížené imunitě. Takže čím víc bacilů, tím víc se tělo posiluje. Ale pokud s tím nejste v souladu, neočkujte. Já s naší rodinnou rakovinovou zátěží jsem ráda, že co se týče této rakoviny, má už Dominika klid.

Michalo, Jířa je teda pašák, moje děti hráli nedávno v domově seniorů.

Dádo, Modrá velryba brrr.. To snad Vojta nehraje? Co ty bradavice? Je to lepší? Zkoušeli jste ten Verrumal?

Asho, teda ti jsou drobní.. Víte víc o té poruše? Jak velcí budou v dospělosti?

Jarko, to Kája je dost hubená, ne?

Kde máme Berber?

Jinak jsme si s manželem pořídili 3D tiskárnu (pro Berdu nic nového ~;)), dokonce jsme se zúčastnili workshopu, kde jsme si ji šroubek po šroubku sami postavili. Tak si teď hrajeme, i děti si navrhují a tisknou různé objekty. ~5~

V práci mám teď honičku, víceméně jsem povýšila (za stejné peníze tedy), dostala jsem pozici Program Manažera, tak teď řídím celý "program" složený s několika projektů. Je to výzva, nikdy jsem to nedělala, navíc jedou v jiném režimu, než na jaký mám certifikaci, tak budu muset máknout a hromadu věcí dostudovat.

No a na závěr.. Dnes ráno jsem si vrazila nůžky do dlaně, super ostré tenké Solingeny. Během sekundy jsem měla dlaň plnou krve, tak mě na chvíli popadla panika. Manžel odjel na celodenní kurz, tak jsem tam vrazila prsty a běžela vzbudit Dominiku, aby kdybych se složila, tak jsem nezůstala bez pomoci. No naštěstí se to krvácení po nějaké době zastavilo a pokračovalo jen dovnitř, ale ne moc, a teď už to vypadá vcelku ok. Sice je to pořád modré, v ruce nesevřu ani mobil, ale aspoň tak. Za blbost se platí. ~q~

Michala,Jiří04,Majda06,Vojta09 13365
14.4.2017 4:43:01
očkování jsem zatím neřešila, ale jsem proti .........už tak toho do sebe pereme dost a dost ..........
[<<Předchozích 100] Názory 101110 z 44179  [Dalších 44069 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.