| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : březen 2004

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1100] Názory 11011110 z 44179  [Dalších 43069 >>]
bob, Ondra 11615
21.10.2014 0:17:40
Tak u nás letos kroužky celkem vyšly, i když jsem si představovala víc sportu njn. Má nařízeno 1 sport a AJ a zbytek si může vybrat sám.
Takže v pondělí má volejbal (vybral si sám a moc ho to baví) pak přechází na PC (tvorba www stránek), v úterý je paradoxně nejnáročnější den, nemá kroužek, ale setkáváme se pravidelně s pár maminama, takže se to protáhne min do 20hod, st chodí na deskové hry - to jsem mu podšoupla na zimu, aby neseděl doma a dost ho to baví, mají prý fajn učitele, pokaždé hráli jinou hru, dokonce si za svoje prachy koupil novou deskovku domů! Čt jsem domluvila rodilého mluvčího na AJ, chodí celkem 4 děti, aby to vyšlo lépe finančně a myslím, že spokojenost a pak zase letí na PC něco o grafice a designu a pátek má volný. Původně jsem myslela, že se to víc rozloží na jednotlivé dny, ale bohužel to vyšlo na pondělky a čtvrtky dva kroužky, ale dává to dobře. Hlavně ho to všechno baví (zatím) :-)
A že to leze do peněz mi ani nemluvte, dávala jsem přes 6tis na pololetí. Nástroj je u nás pasé, kdyby chtěl tak ano, ale já na nic neumím, tak ho nehodlám nutit.

No a hlavně bych měla začít chodit já pravidelně sportovat, už je to fakt síla ~Rv~q~

Katy tak to gratuluji k dalšímu úspěšnému projektu a když ti přidali a dali projekt na xy let, tak to tam asi jen tak končit nebudeš, jak jsi ještě "nedávno" říkala, že kdo ví, co bude po projektu :-)

Michalo u nás jsou taky scény a to snad ohledně každého učení. Když po něm nechci školu tak je naprosto v pohodě, v momentě, kdy zmíním úkoly pomalu umírá.
Dneska se doslova přežral, jak se snažil oddálit úkol z AJ a pak to měl za 5min vysmátý. Mají učitelku z druhého stupně, která nevyžaduje podpisy atd, takže měl tendence, že prý si to udělá sám ve škole před hodinou! To jistě ~o~
Pak mají prý nějakou zlou/přísnou na informatiku, tam prý si už nic nedovolí, protože dostal hned při první hodině sprda a výhružku ředitelskou dudkou, a prý si jen rovnou zkoušel co učitelka říkala (což mohlo být úplně jinak, ale budeme mu věřit) No tak si snad minule trochu šplhnul, když použil v excelu, co jsem ho naučila v tabulkách :-)

No a to je tak v kostce od nás. S přítelem v pohodě, ty společné víkendy mě dobíjí na další dny, je to prostě pohodička.
Michala, chlumany
  • 
19.10.2014 21:55:36
jojo u nás je hudebka 3 tis .... takže jestli půjde Vojta je to 9 tis. plus nějaký poplatky za pracovní sešit atd. uf :-///

Myslím, jestli Anička dokončila ročník, že by měla navázat !! Max. jí přezkouší ... u nás to řešily, když měla holčina úraz ruky ........

no uvidíte !!!

BERBER+A+L+V 7963
19.10.2014 17:06:29
No, u nás tomu napomohla asi ta finanční situace..
Prostě, když už zase začla Anička brblat, že už chodit další rok nechce, tak jsem si říkala fajn, začne hrát Lenička, nebudem muset táhnout ZUŠky dvě...
Vím, že jsem to trochu podcenila, ale teď už to zpátky nevezmu...
Možná jsem si měla víc promluvit s učitelem. Nevím.
Myslím, že Anička hrála ráda a dobře...

A i v tomto případě v tom hrálo roli "zrcadlení" z dětství, ale trochu jinak než u Jirky St.
Sama od sebe vím, že jsem chodila ke konci na klavír nerada, a že jsem chtěla skončit, a nemohla jsem, neb mne naši vedli k zodpovědnosti.. (nebo jak to napsat)..
Štěstím tehdy bylo, že jsem se v 8.třídě začala připravovat na přijímačky, a začala krom etud hrát i písničky s doprovodem + později i zpěvem..
Což mne ostatně táhlo celé 4 roky na střední. ~R^

...
Teď se nabídl švagr, ten od mladší ségry, že povede při školy kroužek flétniček. Přizval Andulku. Myslím, že to nebude žádné velké hraní, ale podporuji jí v tom, aby hrála aspoń trošku, a časem třeba i v nějakém triu, nebo tak nějak...
...
Zvažuju, pokud se trochu zmátoříme do příštího září, že bych oslovila ZUŠ, zda by nemohla nějak navázat. Nevím, uvidím.. ~d~
Michala,Jiří04,Majda06,Vojta09 13365
19.10.2014 13:53:03
Jířovi vadí nauka nesmírně !!! A bohužel já už i nějaký věci nechápu a nejsem schopna doma dovysvětlit, tak to lovím na www atd. ..... takže kdyby bylo dle nauky, tak už skončil dávno ... nauku bude mít asi ještě další rok myslím ...... měl dvojku i na postupovkách .... tak sem mu řekla, že prostě ať se to učí, dělá úkoly, ale když bude mít max. trojku že to řešit nebudeme .......

Jířu hodně nakopla loňská změna z flétny na sax .... ikdyž jasně krize byly jsou a budou :-) .... myslela sem, že řešíte taky přechod na jiný nástroj .....

Majda u harmoniky snad vydrží a pak občas umlví o dudách :-))) asi v ní koluje kus Strakonické dudácké krve :-))))) jako druhý nástroj proč ne :-))))

Čímž nechci říct, že Anička měla nutně pokračovat, ale je to prostě složitý, kde je ta hranice, kdy ještě zatlačit a když to nechat plavat .... pro Jirku st. je to ještě složitější o to, že do hudebky chtěl a nevzali ho tam !!! tak nějak na čeno chvíli chodil a pak se všechno učil sám, na vojně, u muziky, atd atd ... a když vidí, že děti házej ksichty, tak ho to mrzí, ale je jasný, že jim to nedochází, že to taky dříve bylo jinak .. njn

BERBER+A+L+V 7963
19.10.2014 8:40:02
Nějak jsem to neustála. Asi je to škoda, ale každej rok jsem jí motivovala do dalšího a nechala se, tentokrát jsem za to tolik nebojovala, asi i z fin.důvodů.
Je to škoda, zpětně to tak vidím..
No, řešíme, že by mohla příští rok začít něco jiného, nevím, zda-li to jde, a zda-li to půjde.
A má problém s naukou. Vadí ji.. ~d~
19.10.2014 0:05:43
Berber a proč Anička skončila v ZUŠ ???
Jířa měl nedávno krizi ... ale zdá se, že to překonal :-)
19.10.2014 0:03:42
u nás kroužky ok .... udělala sem to tak abych já jezdila co nejméně :-)))

Jířa sax - hraje myslím ok .... a hlavně vytáhne i noty mimo ZUŠ a učí se sám .... odpískali jsme plavání(hlavně kvůli mě - musela sem já vozit), tak začal na karate, ale to spíše hlavně kvůli kondici, vyšší ambice zatím nemá .... a teď ještě začal rybářskej kroužek, tak tam chce taky ... ryby ho baví, tak si říkám, že to k něčemu bude ... navíc je to pod sokolem za pár korun :-) ...a hlavně lítá s klukama po vsi - kolo, fotbal, 4kolka, atd.

Majda harmonika, místo plavání má zumbu ... a místo čekání v družině má výtvarku a sbor - tam chodí celá jejich "školková" partička:-) .... je taky hodně venku, ale čas školu potřebuje větší než Jířa !!!děsně se hrabe :-/// .... no třeba bude pes a bude se mnou chodit na svižný procházky:-)))

Hubebku si obstaraj sami, jen v úterý pro ně jezdím - maj hodinu nastejně !!!!
Na karate se střídám se sousedkou .... a majda se z kroužků vrací busem .... takže já nejsem tolik vázaná jako loni .....

Vojta zatím nic ..... ale určitě půjde taky do hudebky :-) .....

No a já sem docela pravidelně přes léto hrála volejbal a bavilo mě to, i sem se docela rozehrála :-))) .... chodím s holkama ze vsi na aerobik ... a pokračuju v zastupitelstvu .........:-)
Katy, Domi 3/04, Kiki 3/06 16209
18.10.2014 19:37:42
Jó kroužky, ty se nám letos povedlo úplně suprově zoptimalizovat, takže děti mají víc volna. Hlavně ZUŠ, kam hlavně Dominika už delší dobu nechtěla chodit a letos by to už znamenalo oba 4x týdně vozit do Radotína (nauka a nástroj krát dvě). Místo toho jsem našla soukromou hudební školu, kde jedna mladá učitelka už do naší vsi jezdí, tak to vzala při jednom. A děti tak místo 5ti hodin zabitého času týdně mají doma každý 45 minut. A hlavně je to baví, protože nehrajou povinné etudy, ale to, co chtějí. Když se jim nějaká skladba líbí, učitelka jim stáhne noty z netu nebo je napíše sama. ~g~ Jsem z toho fakt nadšená, Kiki si třeba klidně před snídaní sám jde zahrát! Jinak teda mají povinný oba 2x týdně sport, aby nevypadali jak já. Dominika minulé pololetí kňourala, že už na tenis nechce chodit, ale to měla smůlu. A minulý týden přišla hrozně nadšená, jak je ten tenis super, tak jsem na ní zírala, a ona prý, že jí začly bavit zápasy a že tam začla chodit její nej kámoška. ~a~ Jinak choděj oba na Skauta a ješte nově hned po škole ve škole mají angličtinu s rodilým mluvčím. To je taky soukromá jazykovka, a baví je to. A pak má Dominika divadlo, ale to letos už skončí, už je pro ně "stara". Vypadá to možná hodně kroužků, ale prakticky je to na den max hodina navíc, a zbytek maj volno. Tohle volno ale se už dost těžko řídí, když jdou poo a člověk je v práci. Už jsem musela zavést sledování statistik na domácí síti, protože maj tendenci pak přijít domu a tři hodiny sedět u tabletu. ~o~

Jinak já v práci minulý týden dokončila úspěšně další projekt, a příští měsíc budu nasazovat další. Naopak jsem jeden nový dostala, tedy ne celý, jen část, ten ale bude brutus. Je to na několik let, bude to dělat určitě několik set lidí a desítky dodavatelů, nicméně aktuálně v přípravné fázi je tam asi 50 chlapů a já! Už jsem podala formální protest šéfovi toho projektu, že nesouhlasím se zavedenými kvótami na ženy. ~t~ Jo a za ty dva úspěšně nasazené projekty, co jsem vám psala před prázdninami, jsem dostala přidáno! ~b~ To v době, kdy banka šetří a vyhazuje, musel být husarský kousek to zařídit. ~R^

Jo a po třech měsících našla Dominika na zahradě Kikinův mobil! ~:-D~R^ Tak ještě klíče a bude to v kupě. ~o~~t~
BERBER+A+L+V 7963
18.10.2014 10:45:30
No, trochu slabší účast zde, ale pořád si myslím, že dobrý, po těch letech.. taky už tu nemusel být nikde nikdo.. ~R^

Já nakukuju relativně často, ale není moc o čem se tu ventilovat..

Report alá Míša:

- Anička - škola dobrý, chování docela dobrý, taková spíš laksní, ale to patří k její introvertní povaze a věku, občas z toho šílím, ale až tak moc neřeším ..
Bohužel jí zůstal jen jeden kroužek, flétnu v ZUŠ ukončila, nechtěla pokračovat.
Zvažovali jsme jiné, ale z fin.důvodů nakonec k ničemu nedošlo.. uvidíme do budoucna. Potřebovala by něco dělat, jinak zakrní... s tou její povahou ještě spíš..
Jo, a domluvila jsem se se sestrou, dokud to půjde, v pondělky budou jezdit na kolo. Ančí se samotné nechce, ale ségře vlastně taky ne, tak takhle budou sportovat spolu.. ~R^ Aspoň něco!!

- Lenka - 2.třída, je to naše kecka, oproti Aničce odmala temperamentnější. Občas má ještě fňukací výlevy, ale lepší se to. Tuhle jsem se bavila i s učitelkou ve škole, chválila jí. To potěší...
Lenča naopak s flétnou v ZUŠ začala, a jde jí to, mám radost.. ~R^ Máme ZUŠ bezmála pod barákem, takže zvládá docházet sama..

- Veronika - Taky jako Vojta je v podstatě předškolák. Ale když si vzpomenu na Vojtu letos v dubnu, kdy jsme byly v Chlumanech na krátké návštěvě, tak se ty děti vůbec nedaj srovnávat. Já vím, že Verča špatně mluví, ale v kontrastu s těmi, co mluví krásně/čistě mě to "bolí" o to víc. V lednu nás taky čeká zápis, no uvidím. Pokud mi doporučí odklad bránit se mu nebudu. Je červencová, dětinská, ufňukaná, a přes veškerou snahu stále "mamánek".. ~d~
18.10.2014 10:17:54
jojo nějak to usnulo .... škoda :-(

já jedu dnes na sraz gymplu, ale děti veziu sebou k našim, a slíbila sem jim, že hned ráno pojedeme = tam musím být ráno fit řidič :-))) ....

Vojta začal konečně malovat, vybarvovat, a je z něj předškolák, tak pevně doufám, že v lednu bude "odveden" :-)))) ....... přijde mi v pohodě, ale taky neposednej, což bude i za rok :-)

Majda občasný histerický scénky - hlavně kvůli čtení, který se ne a ne zlepšovat, tak sem už na to šla tvrdě a fakt čte nahlas třeba 2x-3x za den ..... před tím scénka, že číst nebude uf uf .....

no a Jířa ... včerejší nákup bot sem myslela, že nemůžu absolutně přežít !!! .... scénky, slzy, fucy :-/// ... a to sem mu nabídla jestli chce jiný ať si přidá, že má peněz dost .... jenže to náš spořítek před tím investval do gum na 4kolku ... tak už nechtěl pouštět další prachy ... no síla ....a ráno vstane s úsměvem na rtech a "mami už s emi ty koupený boty líbí" .... všechno komentuje ... jestli takhel komentuje ve škole, tak to se těším na rodičák ................ no někdy je to už čiré zoufalství ........

pořád řešíme psa ..... mám ho i zamluvenýho na listopad ...... ~;)

tak se milé dámy mějte fajn a napište, co u vás nového !!!!

sraz se fakt povedl !!! po měsíci mám z toho pořád prima pocit na duši :-))))

ahooj všem !!!!!!!!!!!!!!
[<<Předchozích 1100] Názory 11011110 z 44179  [Dalších 43069 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.