Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Katy, Domi 3/04, Kiki 3/06 | 16209 |
|
|
3.1.2016 17:09:17
Ahoj holky, také přeju vše nej do nového roku.
Nezmizel tu příspěvek? Nějaká mamina se třemi dětmi psala, že se chce přidat, ne? Nick Avocado myslim.. Jestli tu ještě jsi, tak vítej. ![]() Jarko, když říkáš.. napiš taky něco o Káje, ať nemám depku. ![]() Míšo,taky prosím nějakou Majdy příhodu.. ![]() Dádo, to je depka teda. Už je to lepší? Chudák Vojta. Se mu nedivím, však ví, že jste se už jednou rozvedli, tak se musí chudák bát, že se to zopakuje. ![]() Jinak díky za tip s Minisegway, zatím nebudeme sice kupovat, ale dala jsem manžovi k Vánocům poukaz na půjčení na 1 den. Kdyžtak pak prosím napiš zkušenosti, jak to funguje, jak dlouho vydrží, atd. Jinak aby sis nemyslela, že jsi v tom sama, tak já měla nejhorší Vánoce za svůj život. Mámě pár týdnů před tím diagnostikovali rakovinu vaječníku v posledním stádiu, váží jen 41 kilo, a má nádor velikosti 17 cm. Na Vánoce ji pustili zrovna z nemocnice, tak jsem si jí na několik dní vzala domů. Věděla jsem, že to nebude lehké, ale myslela jsem, že to zvládnu. Píchala jsem jí injekce, krmila jí (sama se nenají), oblíkala (tu strašnou skorokostru), převazovala výtok z hrudníku, kde měla dren.. no na Štědrý den jsem se při přípravě štědrovečerní večeře málem pozvracela a pak se v kuchyni složila na zem. Ty stresy se během těch pár dní podepsaly i na manželovi a dětech, takže nervy bouchaly, a domácnost tedy nebyla tichá, naopak. Manžel jinak flegmatik Kristiána na Štědrý den seřezal za prkotinu tak, že jsem ho musela odtrhnout, jinak by ho snad zabil. K tomu nám odešla po 19ti (!) letech služby během dvou dnů po sobě zároveň pračka i sušička. No suma sumárum k vánoční atmosféře to mělo velmi daleko. Jinak ségra bydlí ve Skotsku, předevčírem se tam vdala, takže starost o mámu hezky nenápadně hodila na mě. Na svatbu nás nepozvala, jen na nějakou oslavu bez hostiny, co bude za měsíc (dáme 50 tisíc za letenky a ubytování, abysme někde pár hodin křepčily s lidma, co neznáme), a ani dodneška nevim, jak její manžel vypadá. Pak jsme byli na pár dní u tchánovců na Moravě, jenže z těch stresů se mi vrátil ten zánět hrtanu. A to tak hnusně, že místní moravský doktor do mě hned injekcí nacpal nějaký kortikoidy, k tomu antibiotika, antihistaminika a Codein (morfium). Ale aspoň to zabralo. Sice nejsem furt úplně fit, ale zítra do práce už musim. Takže asi tak.Ale abych nebyla jen negativní, tak z pohledu dárků byly tyhle Vánoce nejúžasnější. Už jsem tu psala o nové sedačce - a následné přestavbě obýváku (zrovna tohle píšu ze své houpací sítě). Měla jsem strach hlavně z toho jemného potahu sedačky (děti, nové dvě kočky..), ale výrobce nekecal a všechno z toho jde dolu jen vlhkým hadříkem (i krev, čokoláda, džus, barvy..) - je to taková hebká strukturovaná látka, připadám si podobně vyjeveně, jako když jsem poprvé viděla teflon. Pak jsem si udělala radost pár drobnostmi do kuchyně, máma mi koupila ruční vysavačík, od manžela jsem dostala vytoužené sametové polštářky a deky do obýváku k té sedačce, od dětí moc pěkné dárečky atd. Nečekaným dárkem pak byla nová sušička (pračku se podařilo lehce opravit, tak jede svůj 20tý rok!). No a aby toho nebylo dost, druhým neplánovaným dárkem je takový ten malý kulatý automatický vysavač (Moneual). To jsem od zaměstnavatele totiž dostala 10 tis. benefitů s datem vyčerpání do konce 2015 a nevěděli jsme za co to utratit (výběr je omezený, většinou fitness, zážitky nebo tak). Tak jsem na to zvědavá, jestli to bude fungovat (má to umět i vytírat, ale moc od toho nečekám). Bohatě bude stačit, když to posbírá kočičí chlupy a hobliny vyfutrované z morčecí klece.Budu ráda, když taky napíšete, z čeho jste měly radost. Pro inspiraci.. furt se mě někdo ptá, co mi má dát a já nikdy pořádně nevim. ![]() Bob, taky mám pocit, že si těch dárků nezasloužej! Nojo, jenže když člověk jim chce udělat radost.. a pak hořce lituje, že nedostaly jen uhlí, parchanti nevděčný. ![]() Jo a Dominice jsem už pak nevěděla co dát, aby to měla ve stejné hodnotě jak Kristián, tak jsem jí dala poukazy na nákup do Arkád v hodnotě 2 tis. (dostala jsem je celkem za 4 tis. od zaměstnavatele nečekaně před Vánoci). Tak skákala radostí do stropu, že půjde "shopping" a že si může sama koupit cokoli. Včera jsme tam zajely, strávily tam 5 hodin, než byla spokojená s výběrem. ![]() ![]() ![]() Uf to jsem se rozkecala.. ![]() |
| Dáda + Vojta 6.3.04 | 13524 |
|
|
1.1.2016 22:25:37
jsem tak nějak ráda, že je to za námi. Vydržela jsem do 4 a pak jsem šla spát. Byli jsme klasicky na chalupě u TV. Před půlnocí přišli naši, pak jsme šli odpalovat ohňostroj, tak se navalila vesnice, protože máme vždy největší. Kluci si to užili. Vojta s několika kámoši měli už několik týdnů naplánovanou akci, že musí vydržet být vzhůru 24 hod. a on to fakt dal (vydrželi jen dva on a jeho 13t letý bratranec - přes koleno "prostě Rývovi mají výdrž") přišel do postele za pět minut 9 ráno (kdy já už vstávala) a ještě čekal těch 5 min. do devíti, aby to opravdu bylo celých 24 hod.
V 15 hod. jsem ho probudila, šli jsme ven, ať se mu prokysličí hlava a teď jsem mu říkala, a""t jde spát a najede na svůj normální režim. U nás je od 30.12. tichá domácnost. Vojta to ve středu obrečel, nikdy mě nezažil, tak křičet a reagovat, ale nějak se to ve mně nahromadilo. Zdravotní problémy, pracovní problémy - resp. problémy, že jsem bez práce, to že musím být na chalupě, kterou já nemusím, manželova akce, že by šel na pivko.... a tak jsem mu důrazně s rozbíjením nádobí sdělila, jak jsem se celý život podřizovala jen jemu, fotbalu, dětem a on se nezajímá o moje problémy a zájmy. Muselo to ven. Tak snad u nás zas bude na dlouhou dobu klid. Neteř Vojtovi další den vysvětlila, že to nemá brát vážně, že to u nás bývalo i horší a já se mu to také snažila vysvětlit, že to tak někdy v rodinách je, ale ať se nebojí, že to zas bude OK. JInak všem přeju hlavně zdravíčko a štěstí a ať to s těmi našimi puberťáky přežijeme a holky "bude hůř" i když já si říkám po akcích s Lukášem, že už snad ne. Ale strašně se toho bojím. Jinak Domča je momentálně v Japonsku, Luky stále Zéland. Na Štědrý den jsem mu říkala, že asi přijedu, tak mi řekl "Matko, nestraš!!!" |
| Jarka + Karolínka 03/2004 | 1769 |
|
|
29.12.2015 8:24:54
Michalo, jo,jo :)
|
| Michala,Jiří04,Majda06,Vojta09 | 13365 |
|
|
28.12.2015 19:50:48
Jarko, ahooj, pořád jedeš v ledničkách ?
![]() |
|
|
28.12.2015 13:06:27
fuj - s manžely :) !!!!
|
|
|
28.12.2015 13:05:16
Milé maminky a děti - puboši :)
Krásné vánoce jsem popřát nestihla, tak alespoň šťastný nový rok bez nemilých překvapení, ať ho prožijeme ve zdraví, obrněné pevnými nervy s našimi puberťáky případně i se stárnoucími manželi :):):) Průběžně jsem Vás četla, ale nějak nebylo co psát..... u nás klasika, puberta mě ničí, když jsem četla Katy ( a nejen Katy) , tak jako by to bylo o Káje :) Kája ve škole dobrý, na 2. stupni skoro lepší než na 1., tak nějak o škole nevím, když něco neví, najde si to sama, sama se učí, tak aspoň v tomto ohledu je klid. |
| BERBER+A+L+V | 7963 |
|
|
28.12.2015 7:47:11
Dobré osmadvacáté prosincové ráno!
U nás byly svátky celkem poklidné, povedly se dá se říct, bála jsem se, že budou děti zklamané (malým) množstvím dárků, nějak jsem neměla čas něco shánět, příští rok fakt musím začít v září, jak to plánuju už několik let. Ale naštěstí jsme letos opět slavili u našich. Takže se dárečky byť drobné nahromadily. Hlavně jsme byli všichni zdraví (narozdíl od loňských čtyřicítek a ATB). 25.12. jsme se přemístili ke tchánovcům, kde už "oslava" ztratila své kouzlo, prostě jsme si předali dárky, snědli cukroví, oběd.. navštívili tetu a strejdu vedle. Pak jsem začala prudit s tím, že chci jet domů ještě za světla (manžel pil, měla jsem řídit). Hlavně ta vyhlídka vstávání v 4:30 mne děsila. No, jeli jsme za tmy a mlčky, neb jsme se nepohodli. Takže za mne 24. dobrý, 25. bych zrušila... 26. jsem byla v práci, manžel doma, L zůstala pod Smrkem a A+V vytáhla moje ségra na výlet k Turnovu, na jakési vánoční dílničky. Užili si to! Tento týden mám odpolední, bude to děs. Na odbyt půjdou hlavně rohlíky a veky ![]() Těším se na pá+so+ne.. Bob, taky si pochovám miminko. U našich je ségra z Budějic. Jen ten náš 3měsíční puclík už má řádných 6kilo, takže už žádný novorozeně.. ![]() |
| Michala,Jiří04,Majda06,Vojta09 | 13365 |
|
|
26.12.2015 16:41:03
mě letos dostala Majda s Jířou, hádaj se jak psi !!! ale odmluvili se a koupili nám dárky, !!!! jeden jako by za Jířu poukaz na večeři do Indický restaurace !!! Jířa tam sám došel, domluvil, zaplati vyzvednul ...... a pak jsme ještě dostali od Majdy poukázku do místního květinářtví ...
a pak byl super Vojta ten má radost ze všeho, přijde mi takovej pozitivní človíček, tak snad mu to vydrží, co nejdéle ![]() |
| bob, Ondra | 11615 |
|
|
26.12.2015 10:22:50
Jinak jsem včera prvně viděla mou malou neteřinku. Má týden, je to škvrně ač měla porodní vahu 4,2kg. Stále jen chrupe, je to pohodove spací dítě. Brácha je poprděný, zapisují si kdy jedla a kadila
No sranda. |
| bob, Ondra | 11615 |
|
|
26.12.2015 10:22:45
Jinak jsem včera prvně viděla mou malou neteřinku. Má týden, je to škvrně ač měla porodní vahu 4,2kg. Stále jen chrupe, je to pohodove spací dítě. Brácha je poprděný, zapisují si kdy jedla a kadila
No sranda. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.