| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : březen 2004

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 750] Názory 751760 z 44179  [Dalších 43419 >>]
Katy, Domi 3/04, Kiki 3/06 16209
12.4.2015 20:20:16
No to jsem se zase rozkecala.. ~f~

Dádo, já byla na kožním v Motole, dělali mi dermatoskop, a nechali si dvě znaménka. Operace naprosto v pohodě, pokecaly jsme, pohověla jsem si se zelenou rouškou na břiše, pigáro na lokální umrtvení, bylo to rychlé, bezbolestné, pár stehů. Histologie v pořádku.

Jo pokud byste se po večerech nudily, tady se dá seriál Legends stáhnout s titulkama: http://m.uloz.to/hledej?q=legends+vlozene. Legend je americký slang pro identitu agenta v přestrojení. Sean Bean hraje agenta FBI jménem Martin Odum, který se během série převtěluje pro potřeby případů v různé identity. Má ale trošku problém se občas z Legendy vrátit do svého já, což tvoří další dějovou linii. Myslim, že je to dobře natočené, taková americká klasicka dobrodružo krimi. V létě by měli začít na TNT vysílat druhou sérii. Dejte vědět, jestli se vám to taky líbí. Je mu sice jen 55, ale je úžasnej. ~:-D
Katy, Domi 3/04, Kiki 3/06 16209
12.4.2015 20:07:29
Bob, kočka že neni moc mazlivá?? Naopak naše koćky by se mazlily pořád! Zrovna tu vyfukuju Duffyniny chlupy z pusy, protože strašně líná teď. A furt mě tu s tim pruděj, jak si sednu, tak se chtěj mazlit.

V nové práci? Už jsem to tu myslim psala, nebo ne? No pořád jsem tam jako Alenka v říši divů. Je to úplně jiné prostředi, megarozdíl z hlediska velikosti obsahu projektů i rozsahu po celém světě. Můj šéf je Švýcar a sedí v Basileji, většina kolegů z mého oddělení není v ČR (z 20ti projekťáků jsme tu myslim 4). Postupně přebírám vedení zatím dvou projektů, jednoho malého, kde řídím pár lidí v USA, Švýcarsku a v Indii, a jednoho většího, kde máme nasadit nějaké změny na asi 10 tis. serverů po celém světě. Naštěstí na to mám pod sebou dvě další projekťačky (jednu v USA a jednu tady), a projekt je v běhu už druhý rok, tak kdyby to nedopadlo dobře, vždycky to můžu hodit na předchozího projekťáka. ~t~ Jinak Novartis obecně chce patřit k nejžádanějším zaměstnavatelům, takže moc si užívám o hodně lepších pracovních podmínek, menšiho notebooku (místo té krávy co jsem tahala domu v Raiffce), docking station na stole, zaměstnaneckých benefitů (je jich spousta, od pojištění, přes benefitní body, příspěvek na dopravu, ale i např. ovoce každý den zdarma v kuchyňce, o kafi, horké čokošce, čajích všech druhů, vodách nemluvě), a lidi jsou fajn, vstřícnější, líp se spolupracuje. Kupodivu nejhůř to jde opět s Čechama. ~:( Pracovní doba je dobrá (Novartis přímo dává důraz na tzv. work-life balance), a jeden den v týdnu mám homeofice. Kromě 25 dní dovolené máme ještě 4 placené sick-days a 2 Christmas days, což se opravdu hodí. Na druhou stranu nároky jsou vysoké a plynulá angličtina je naprostá samozřejmost (češtinu použiju tak z 10%). Můj šéf mluví plynně anglicky, francouzsky a německy. Schůzky jsou z 90% virtuální. K tomu sice máme videokonferenční zasedačky, ale lidi maj radši telekonference (cally). Je to horší o to, že člověk většinu účastníků nevidí, takže nemůže pomoct artikulace a všechno záleží na uších, což je občas fakt maso, když je na callu víc lidí (třeba rozlišit kdo zrovna mluví, atd.) Začínám pomalu rozeznávat různé akcenty, už poznám, kdy mluví Ind, německý Švýcar, francouský Švýcar, Čech, američan. Hladina stresu je obrovská, teď na pondělí mám v kalendáři 12 callů. Na stole už nemáme žádné pevné telefony, ani nevoláme z mobilů, používáme Microsoft Lync, takže sluchátka s mikrofonem, notebook a sdílení obrazovek. Na největším telco, co jsem se účastnila, bylo připojeno 900 lidí z celého světa. No takže podmínky super, práce zajímavá, peněz víc než dost, ale je to brutus. Bohužel mi v tom nepomohlo, že ve stejnou dobu změnil práci i manža, a v těchto týdnech postupně absolvuje přijímací školení po celé Evropě, takže je věčně na služebce a já děti na krku. Už jsem to zatížení odstonala předminulý týden chřipkou a ještě pořád mě škrábe v krku, tak jsem mu řekla, ať si sežene hlídaní, že to nedávám. ~o~ Tak tento víkend si vzal děti můj táta a v úterý přijede na 4 dny tchýně.

No jako odreagování jsem si stáhla seriál Legends a první sérii seriálu Hra o trůny v původním znění a připadám si teď jak puberťačka. Vždycky jsem Seana Beana měla ráda v jeho záporáckých rolích, ale teď jsem se do něj úplně zamilovala. ~f~~t~ Jsem strašně ráda, že ho začali obsazovat i do kladných rolí, a že se občas i dožije konce filmu. ~:-D Na netu koluje video s jeho filmovými úmrtími, čehož dokonce využili i pro Legends, kde propagují Twitter hashtag jeho fanoušků #DontkillSeanBean. ~:-D No je pravda, že i v jeho posledních hlavních kladných rolích ho zabili (Boromir v Pánu prstenů a Ned Stark ve Hře o trůny), tak na tom asi něco bude. ~:-D
BERBER+A+L+V 7963
12.4.2015 19:26:14
Míšo, co pes?? ~3~~5~
BERBER+A+L+V 7963
12.4.2015 19:25:18
Pořád tvrdím, že naše Ančí "nemá ještě pubertu rozjetou", že jsme na tom vlastně dobře, když porovnám s některými vrstevníky, zvláště těmi, co mají lehce starší sourozence...

Ale dneska jsem teda začala přemýšlet, JAK PŘEŽÍT... tím, že je introvert, bude její puberta neméně zajímavá. Bude mlčet, tvářit se jak kakabus (ostatně maminka to měla podobně, že?!)
Co mi vadí víc, že se "vozí" po Lenče... sjíždí jí za to, že moc mluví, třeba.. ~d~
Dáda + Vojta 6.3.04 13524
11.4.2015 22:48:01
Bob, jo byla jsem u té naší a proto jsem z toho byla v šoku, fakt jiný člověk a to k ní chodíme celá rodina přes 15 let a dokonce i naši známí si ji vždy chválili, já to nechápu, proč taková změna. Možná chvátala na víkend, každopádně budu hledat jinde.
bob, Ondra 11615
11.4.2015 13:16:36
Dado to uz nechodite k te kozarce, co Dominice zjistila ut boreliozu? Myslela jsem, ze byla moc dobra.
Tak zkus u nas na poliklinice, chodim k panu primari a prijde mi, ze tomu fak rozumi.

Romco to je fakt zbytecne aby drzela bezlepku, kdyz nemusi. Na hubnuti to nepotrebuje, kdyz je jako lunt. A navic se to dost prodrazi.

S tim psem mate asi pravdu, kolikrat jsou ti uvazani u boudy, nebo v kotci naprosti chudaci, ikdyz jsou u baraku.
Ja uz taky premyslim o nejakem zvireti kvuli Ondrovi, aby nebyl sam doma. Asi pujdem znovu na testy kvuli kocce, jestli do toho jit o psa nebo jine zvire moc nestoji. A k tatovi se nejvic tesi na zvirata, ikdyz tam mluvi vic o psu, kocka neni moc mazliva.
Ten pes je takovy vic pouziteny, ale ty rana ho chodit vencit... to by si musel obstarat sam. No zase neco k premysleni :-)

Michala, chlumany
  • 
11.4.2015 6:24:28
pes - ano potvrzuji tvůj názor !!! Tady na vsi skoro nikdo se psem ven nechodí ... a kdo chodí tak jsou moje kámošky, stejně jak já=náplavy, které mají psa pro to aby šly ven, něco ho naučily a pes byl rodinný kamarád .... většina lidí má psa na dvorku, zahradě ...... takže když je na dvorku, je venku né ?:-)))

taky jsem kdysi mluvila s mojí kolegyní a ta mi říkala, že když má dítě v pubertě doma nějakého kámoše - psa a tak, je pro něj pobyt doma víc k přežití :-)))))))

v neděli jedeme, jsem realista a je mi jasný, že začátek bude náročný, všechno skloubit dohromady, sžít se a tak .... na druhou stranu to určitě přinese do domu jinou energii :-)

11.4.2015 0:54:17
jak se teď kvůli Vojtovi hodně zajímáme o psy, tak můj názor, že pes (hlavně velký) do paneláku nepatří se začíná bořit jak baráček z karet. Něco na tom bude. Pes na zahradě občas nejde ani na procházku - protože má zahradu
Pes v paneláku jde alespoň 2x denně ven, protože majitel nemá jinou možnost a pes se pak proběhne po "nějakém" parku.
Mám několik kamarádek s velkýma pásma v paneláku a je pravda, že odpolední procházky máme na 2-3 hodiny, kvůli tomu chci psa, aby Vojta chodil - viz příspěvek Míchala a Majda
Pak mám známé, kteří mají zahradu a jejich pes má vyhrazený prostor 6x3m a za 3 roky nepoznal, co to je ho opustit a to mu tam denně parkují 2auta

moje sestřenice nutila 10 let dceru do bezlepkové diety, protože našli dceři nejrůznější problémy a pak se zjistilo, že to vůbec tak nebylo, tak držím palce, ať to u vás dopadne líp.
Ale na druhou stranu, pokud jím potraviny bez lepku, tak mi jdou kila domů ani nevím jak
11.4.2015 0:44:44
tak se zas nudím na chalupě a to jsme dnes přijeli až po deváté :) Vojta zabral PC, manža TV, tak já šla za mamkou do práce, když jsem se vrátila, žádná změna. Tak jsem Vojtu vyhodila od PC a oba stále sedí u TV. Jak já "miluju" tu naší chalupu. Zlatá Praha.... tam mám pocit, že žiju, ale tady to zas budou dva dny o přežití

Jedinou radost, co jsem si dnes udělala. Byli jsme minulý týden koupit matrace. Neměli naše míry, tak je objednali a když jsme dnes přijeli, tak za cenu, která minulý pátek byla 7tis. za jednu - jsme si dnes odvezli za 10tis. dvě matrace, dva polštáře, dva elektr. mlýnky na koření a povlečení na dvě postele dle vlastního výběru. Jo a ještě VIP kartu na další nákupy, což se hodí, protože moji rodiče potřebují nové matrace.

Holky - pražandy, nemáte nějakou dobrou kožařku??? Dnes jsem byla s "bradavicí" na prsu. Koukla na to a prý, je to na vás, můžete a nemusíte si to nechat odstranit. Bude se to zvětšovat, takže si v pondělí zavolejte tam a tam na chirurgii, oni vám to vyříznou, za 3 týdny si zavolejte k nám, my Vám řekneme, jak dopadla histologie a pak on vám p. dr. udělá asi trochu větší jizvu, tak se domluvíme, jak si s ní poradíme. Trochu to se mnou otřáslo a pak na otázku, jestli mi může říct, že mám na krku nějaké malé bradavičky nebo pihy co to je, vůbec nezvedla oči od PC a že mi sestra řekne. Ta mi řekla, není to nic vážného, jen kosmetického, to vám za xx Kč odstraníme. Ještě jsem se chtěla zeptat na otázku ohledně Lukáše, protože má na Zélandu nějaké problémy, ale to už jsem nedala. Raději zavolám kámošce lékárnici.
A Vojtova piha, se kterou chodíme každého půl roku na kontrolu, dr. koukla a řekla, ještě ji tam necháme, kontrola v listopadu. Tak nevím, jestli čeká až bude mít metr na metr a pak jí vyoperuje ~b~~b~~b~~b~~b~
Rovekla - Verča 99 a Klárís 04 65974
8.4.2015 19:51:37
Míšo - no určitě to pro Vás bude změna :). Já do bytu bych psa nechtěla ale k baráku bych si to dovedla představit.

BERDO - co Martínek~;((.

U nás snad nic nového, jen u Sofinky genetické testy na celiakii vyšly pozitivní, a další testy tak 50:50. Prý buď musí na biopsii nebo by měla držet bezlepkovou dietu taky. Doktoři navrhují udělat biopsii, myslím že jejich maminka s tím souhlasit nebude (je na alternativní medicínu). Verča se snaží Petrovi vysvětlit, že jí to v 18 může Sofinka vyčíst - že kdyby ji neměla a držela x-let dietu (navíc nemá žádné projevy, normální růst atd.). Tak uvidíme, navíc jí nic z bezlepky nechutná, tak jsem zvědavá co bude jíst. A já vařit 2 obědy~a~.

Já jinak chodím už druhý měsíc na rehabilitace, klesla mi děloha hodně dolů. Je to fajn, i mám nějaké elektrody na záda (konečně mě přestaly teda bolet, prý to bylo tím), až na ten čas který mi pak chybí a musím v práci dohánět.

Katy - co práce?

[<<Předchozích 750] Názory 751760 z 44179  [Dalších 43419 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.