| bob, Ondra | 11615 |
|
|
12.6.2017 14:26:57
Jituš díky za příspěvek, vidím, že to máme dost podobně. V těch poznámkách se Ondra zatím držel, ale o to víc byl problém s tím učením. Poslední měsíc pozoruji, že má k té škole naprostou averzi. Ale totální a prakticky se neřešilo pomalu nic jiného.
Jinou školu jsem mu taky nabídla (napadlo to teda Romču, že by šel ke Klarce a on kupodivu souhlasil!! Takže jsme to tam šli vyjednat, všechno dobrý a teď mi volá ředitelka, že se přihlásilo spádové dítě a musí ho vzít :-( ani nevím jak to mám říct Ondrovi, protože bylo vidět jak se mu ulevilo a strašně se těšil na nový začátek jinde. No jsem z toho hodně zklamaná. Uf :-( Takže to vypadá že bude muset bojovat dál.. A to si nejsem jistá, jak to bude (chtít) dávat. |
| bob, Ondra | 11615 |
|
|
12.6.2017 14:14:31
Ahoj holky, tak jdu načít červen
![]() Doma máme jako na staveništi, všude krabice, věci, omlácené kachlíky na WC, sundané podhledy, prostě krása O víkendu mi pomáhala Romča, teď si jela spočnout na dovču ![]() |
| jituše | 40446 |
|
|
27.5.2017 14:34:01
a co se týká chování - jestli vydrží, tak to bude poprvé, co nedostane ani napomenutí :). Ale do konce roku daleko, tak to jestě nějaký průser může stihnout :(
|
| jituše | 40446 |
|
|
27.5.2017 14:30:59
Bob, u nás podobny. Navíc u táty se učit moc nemusí. Takže doma ho sekýruju, kontroluju jestli všechno má, zkouším ho.... Je to únavné. Nakonec pomohlo, když jsem mu řekla, že jestli se nezlepší, půjde od září na jinou školu. Fíla ví, že nikdy planě nevyhrožuju, tak trochu zabral a zlepsil některé předměty.
|
| Katy, Domi 3/04, Kiki 3/06 | 16209 |
|
|
26.5.2017 20:49:21
Bob, nevzdávej to.
My třeba se museli s Kikinem tohle pololetí začít učit Vlastivědu a Přírodovědu. Nikdy se učit nemusel, tak je to teď těžký. Musí hlásit písemky a pak máme několik cyklů.. Pošleme ho 15 minut se učit a pak ho vyzkoušíme. Samo toho za tu dobu moc neumí, ale doučí se to tím zkoušením, kdy mu to vysvětlujeme a bavíme se o tom. Nenadaváme mu, že to neumí, spíš to naopak rozvineme. A za den dva to opakujeme. Cca 3 cykly na písemku a má místo čtyřek najednou jedničky a dvojky. Když nehlásí písemku dopředu a už uběhla doba od té první, tak to jedeme preventivně z nového učiva. Sice držkuje, a je to pro nás náročné, ale vypadá to, že to na něj funguje, a zas tak moc času to nezabere.Zato chování je ve škole stále boj. Dneska zas měl nějaký konflikt, poznámku nedovedl, prý byl v ředitelně, tak očekávám ředitelskou důtku. ![]() Na druhou stranu jsme byli o víkendu ve Vídni na MakerFair, kde vystavovala hromada lidí všechno možné okolo 3D tisku, laserového vyřezávání, atd. A v jednu chvíli jsme si uvědomili, že už asi hodinu nevíme, kde se Kikin nachází. Najednou si to přihasil v pořadatelském tričku a my zjistili, že tam na place s mikrofonem v ruce moderuje vcelku plynou angličtinou soutěž autíček! ![]() Lidi z ty firmy byli z něj úplně odvaření a ptali se mě, jestli by nemohl přijít i zítra, že jim dělá super promoting, a přilákal tam desítky lidí. A prý dostane jednu sadu těch robotických autíček zdarma. Tak fakt nevím, jak to s ním jednou dopadne.. Viz též fotka 1, fotka 2. |
| bob, Ondra | 11615 |
|
|
25.5.2017 17:17:48
Romčo ty máš obě holky šikovné a v pohodě a Klarce je myslím v té vaší škole dobře.
Ano, to mi tvrdí všichni, jak je chytrý, což je, ale k čemu... U nás boj pokračuje. Dnes jsem se zase rozčílila, přinesl třetí pětku ze Z. Další 4z Př. Poznámka a 5za neprineseni ukolu z Aj! Celkově od pololetí sešup dolů děsný. Mám pocit, že po dobrém to nejde, že občas funguje po zlém. Respektive snažím se motivovat, dárečky vymýšlet, podporovat, ale pak přijde den jako dnes a řvu a zakazuju. Nevím, jestli na to vykašlat a nechat ho propadnout?? |
| Rovekla - Verča 99 a Klárís 04 | 65974 |
|
|
22.5.2017 9:22:17
Katy - super.... Verča za rok končí tak 6-letý gympl a od začátku byla naprosto nadšená i když první rok jsem se s ní fakt musela skoro každý den učit ... chtěla mít samý a bez učení to prostě nešlo. Teď školu zvládá naprosto s přehledem, do toho pracuje, doučuje a užívá si. A v tom co chce dělat má už jasno ...
Klárku jsem na 6-letý gympl nedávala, ani jsme to nezkoušely. Má super partu ve škole, úžasného třídního (27 letý nabitý energií pro děti), má spoustu aktivit a kroužků tak ji chci bezstarostné dětství si nechat ještě užít. Navíc jak si prošla peklem prvních 5 let a než se s tím naučila sama pracovat (porucha pozornosti, dyslexie atd..), tak teď má konečně jako ségra samý jedničky tak jí to nechci nechat vzít :). Navíc netuším jestli vůbec půjde na gympl, uvažovala jsem o pedagogickém lyceu ale dle Verči jí mám dát na technické lyceum aby byla mezi klukama, že babinec pak ona nezvládne, což má asi pravdu. Uvidíme ... v tom má výhodu Praha, možností je tady hafo :) BOB - Verča pořád tvrdí jak je Ondra strašně chytrej!!!! Jen asi přežít pubertu!!!! |
| bob, Ondra | 11615 |
|
|
20.5.2017 23:49:16
Chtěly... (Původně tam mělo být kluci)
|
| bob, Ondra | 11615 |
|
|
20.5.2017 23:46:14
A Dominice gratulace k přijetí.
U nás chtěli jít 4deti, ale dostaly se jen dvě. Jinak jak jsem asi psala, u nás je problém pouze s učením,to prostě bojkotuje, ostatní je v pohodě, to je parťák |
| bob, Ondra | 11615 |
|
|
20.5.2017 23:40:48
Katy píšeš práce navíc, ale jak ho k ní chceš donutit, když neudělá včas ani tu co má udělat? Prostě to "nestihne" ač má třeba zaracha a celý den dřepí doma.
Dostává 50kc/týden za domácí práce. Koše, vyskladat myčku. Pak jsme zkoušeli experiment, jestli pomůže fin.motivace k lepším známkám a ze začátku celkem jo, a teď na to stejně dlabe. Takže si může "vydělat" za 1- 20kc, 2- 10kc 3- nic, 4 -minus 10kc, 5- minus 20kc a musí umýt WC, nebo koupelnu. Takže si vydělá něco málo a defacto u nás myje WC ve většině případů Ondra. |
Rybářský denČeské Budějovice
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.