Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Netka Niky05/04+Dany11/09) | 12047 |
|
|
15.11.2007 11:30:50
Adél,
tak to my se necháme pozvat na hasiče rádi! Nemají nějaké akce pro děti? Nám by stačilo se podívat live na hasičská auta a jak hasiči seskajují po tyči. To Nik zkouší u nás na hřišti. Mají tam tyč z horního patra domečku :-) Školu nezávidím, ale předpokládám, že budeš v pohodě. Hlavně klíd! Nik jako malinký nesnášel, když jsem doma otevřela noťas na práci. Pak si zvykl a teď škemrá, aby se mnou mohl do kanclu , že si bude po tichu hrát a nechá mne pracovat. Ví moc dobře, potvůrka jedna, že v kanceláři mám jeho oblíbenou tabuli na fixy a taky, že mu tam zapnu Pc a nechám ho brouzdat na Čáryfukovi nebo v ZOO, příbadně bagry.cz Oba jsme rádi, že jsme spolu a při tom se oba zabavíme (on si hraje a já pracuju). No a s tím lítáním je to špatné. Lítat můžou děcka od 12 let. Samozřejmě do vrtulníku nebo vyhlídkové Anduly ho vezmou, ale on by chtěl jako táta do větroně. No a na dovolenou už letěl a protože jsme letěli v noci , tak viděl svítání :-) |
| Mammita | 25947 |
|
|
15.11.2007 11:00:19
Netko :-DDD a kdy Nik prvně poletí?
Na hasičárnu jstre zvaní, to víš. Stačí se domluvit. Vendul, jak jste dopadli u dr? Je mi Vás líto. Snad to nebudete muset posouvat, musí to bejt na palici :(((. Netko, škola jde. Mám zatím často rozporuplné pocity, ale ty se týkají spíš mých schopností :-DDD. Ale jít to prostě MUSÍ! Ty jo, takovejch peněz vyhodit oknem, to by mi asi kleplo. |
|
|
15.11.2007 10:29:17
Na ruční práce máme další tip. Krmítko pro ptáčky.
Na papír nalepit nějakou formou domeček. Například kousky slámy, nebo pruhy papíru obrys domečku. Pak do domečku nalepit dýňová nebo slunečnicová semínka. je to super. Okolo stačá už jen namalovat ptáčky. Kluci to malovali černým inkoustem a musím strašně pochválit to moje prasátko. Ani jedna kapka na oblečení! Taky je dobré do voskové hmoty zapracovat nějaká semínka pro ptáčky, vypracovat kuličku, protáhnout ozdobnou mašli a zavěsit na strom pro ptáčky. Nika děsně baví na chatě roztloukat starší ořechy, které se i se skořápkou dají do budky a za týden se vymetou jenom ty prázdné skořápky. To vždycky zkoumá, zda už všechno spapali :-) Jinak naše nejoblíbenější zábava jsou encyklopedie. Máme z knihovny dvě PRVNÍ ENCYKLOPEDI od Universum , ta je s fotkami. Druhá CO CHCI VĚDĚT od Mladé Letá ta je malovaná. Nik si vždycky vymyslí slovo, které chce najít a pak hledáme. V té kreslené je to krásně vysvětleno a v té s fotkami si to pak najdem v reálu. Takže už jsme probírali zeměkouli, zemskou přitažlivost, den a noc, vesmír, planety, kosmonauty, rozpad fází rakety při letu do vesmíru, taky že je lepší lítat raketoplánem, který se celý vrátí na zem.... druhy letadel, dvouplošníky, hydroplány, dopravní letadla, vrtulníky, vzducholodě, balony, rogala i padáky.... slušné znalosti má i v oblasti zážehových a vznětových motorů, hihi ...... reprodukce také nezůstala nepovšimnuta, zatím se spokojil s brouky, larvami a vajíčky, ví že některá zvířata se rodí z vajíčka a jiná jako člověčí miminko. Když si něco technického přečtem, tak si to pak zkusíme zahrát. Třeba stavíme letiště, máme parkoviště, odbavovací halu, letištní věž, stojánky pro letadla. No a co ho děsně baví je kroužení nad letištěm, když má plno, hihi Stále si samozřejmě hraje na vojáky, letecké bitvy a tak podobně. Já to moc nemusím, tak mu stále zdůrazňuji, že maminky nemají válku rády. Nic mu nezakazuji, ale nezůčastňuji se toho. Takže většihnou vyfasuji letadlo či vrtulník na pozemní stojánku a Nik mne chrání před ostatními :-) Lidko, nedopsala jsem to Meccano. Nik ho má od 2 let. Je to rozdělené dle věku 2+ 4+ 8+ Je to všechno krásně zablené, plastové a hlavně bytelné. Velké šrouby na šroubování rukou a pak na dotažení šroubovák. U těch větších je pak menší šroub a u některých elektrický šroubovák. Mě se to líbí více než merkur. Ty stavebnice pro nejstarší mají i dálkové ovládání a různá pohyblivá hejblátka. Zrovna včera jsme se koukali v Bambuli, kde na Meccano vyhradili celou jednu stěnu, co koupíme synovci k vánocům. Geomag jsme koupili také letos k vánocům, ale pro stýčky :-) Mají krásné cestovní balení v kovové krabičce. Pak jsme vzali jedno velké s barevnými sklíčky a u toho jsme se s M velice dobře pobavili :-) |
|
|
15.11.2007 9:58:12
Ahojky, tak jsem zase tu.
Nějak nestíhám. Nik byl skoro 5 neděl doma a já si taky užívalka 100% MD. Také zjišťuji info okhledně domečku, takže řádím na diskusích livingu. Strašně mě to baví, všechno mám super naplánované, ale skutečnost pak bude jiná, hihi Něco jako s tou mojí vysněnou zelenou koupelnou. TOužím po zelené koupelně (měla jsem ji ve starém bytě) a absolutně nejsem schopná si vybrat. žádná zelená se mi nelíbí. A to už jsem prošla i španělskou a italskou dlažbu. Smiřuji se s tím, že budeme mít všechny koupelny oranžovo bílé. Vendy, mám Orbita a navigaci přímo od O2. Takže ti asi nepomůžu... Držíme palečky, ať je Maty OK a konečně máte to srdíčko za sebou! Lí, tuším, že jsi psala, že tu budeš teď koncem listopadu na celý víkend? Rádi bychom vás viděli? CO máte v plánu? Lidko, doporučuji Meccano. Nik ho má od 2 let. je to rozdělené dle věku a schopností. Ty pro Adél, co škola? Jak do jde? Víš co dostane Nik od našich k vánocům? Obrovský hasičský vůz a pravděpodobně i vybavení malého hasiče (helmu, rukavice, hasičák, vysílačku, ...) Ježíškovi si napsal jen o dvě věci - tank a hasičcký vůz. Pokud by byl den otevřených dveří u hasičů, tak my se určitě hlásíme, hihi Taky jsi se ptala na vysílačky. Tak my máme nějaké z Makra. Mají několik kanálů, ještě jsme nenaladili nikoho v okolí. Vozíme je hlavně do Jeseníků, kde se s nima dobře blbne. Taky když jedeme tandem autama, tak každé má jednu vysílačku a kluci můžou blbnout :-) Oddny, dobrá story :-) |
| Vendy,Maty5/04Jony5/07 | 17306 |
|
|
15.11.2007 8:43:35
Holky tak dlouho jsme to vydrželi a dneska v noci MAty 40 horečky nejde to dolů takže jedu k Dr. zbývá 10 dnů do nástupu tak to vypadá na další odklad. No já jen že jsme se těšila že to budeme mít už za sebou a že už jsme tak dlouho vydržely. No nic nedá se nic dělat. Tak já mažu a pak dám vědět co jí je.
|
| Mammita | 25947 |
|
|
15.11.2007 7:53:30
Oddny, díky moc!
Lidko a co Geomag? Honza od Dany ho dostal loni k Vánocům a pak proběhlo pár sezení, kdy seděli u stolu svorně Maty s Klárkou a tatínkové a hráli si :-D. Klárka už z toho staví pěkné věci :o). Matyho stavět neba, ten pořád jen jezdí s auty a vláčky. Včerqa jsem byla na semináři o sociálním zajištění nemocných a zdr. postižených v ČR a bylo mi z toho fakt smutno. Dala bych panu Topolánkovi dva měsíce aby si to zkusil, myslím, že by tak nerozdejchal ani týden. Šmejdi jsou to :(. |
| *Lidka* + 3 | 11796 |
|
|
14.11.2007 23:28:55
Ahoj my taky žijeme, jen mě Tonda přes den nechce pustit k počítači, tak moc nepíšu.
Li, tak bysme se mohli o tom víkendu sejít v Praze, zkusím něco vymyslet. Vendy, moc na vás myslíme s operací. Díky za tip s foukacíma fixama, Tondu to moc baví, ani se s tím moc nenadělá. Ifčo, dostřel moc velký není, má se foukat na papír z 10cm, to ale dětem nevysvětlím, drží to těsně nad papírem. Hodí se k tomu šablonky co máme z Lidlu. Tondu teď děsně baví stříhání, ke štěstí mu stačí televizní program nebo letáky a nůžky. Taky zažehlovací korálky mají úspěch, ani to nemusím zažehlovat. Chtěla bych mu k Vánocům pořídit nějakou stavebnici, něco jako Merkur pro menší děti,nemáte nějaký tip? |
| Lí | 12157 |
|
|
14.11.2007 22:12:13
Oddny - dostala jsi moji objednávku?
|
| Oddny | 15528 |
|
|
14.11.2007 18:49:01
Adel, je to www.volny.cz/oddny
Ale teď tam jsou jen zbytečky, tak 90% všeho šlo na prodejní akci, uvidím kolik se toho prodá, možná se něco vrátí ;-) |
| Mammita | 25947 |
|
|
13.11.2007 10:42:39
Ahoj holky,
tak my taky žijeme :o). Mám toho teď fakt hodně, takže sice pořád dřepím u pc, ale povětšinou makám na škole. Maty je v pohodě, happy ve školce, zvlášť pokud má ingliš nebo tanečky, to je v sedmém nebi. S ingliš mi dost překvapuje, pamatuje si už některá slovíčka, což bych vůbec nečekala, že to takhle brzy přijde. A tanečky... holky, to jste neviděly, to je prostě nádhera. Mají bezvadnýho učitele, který tím naprosto žije. Neučí je jen tancovat, ale celkově chovat, má u nich respekt. Z holčiček jsou tam rázem kouzelné víly a kluci gentlemani jeden vedle druhého. A když začnou pařit na "Holky z naší školky"... chodíme se tam s Bety pravidelně koukat (ta už se mmch začíná pěkně zapojovat a je tam blažená) a já se pokaždé dojímám k slzám. No zkusím to dnes natočit a jestli se zadaří, tak vám sem někdy hodím video, pokud byste tedy měly zájem, ale je to fakt paráda. No a Bety? Je neskutečně ukecaná, taková ta rozkošná holčička, která se i rozkočně vzteká :-D. Trošku chodí sama, ale radši s kočárkem nebo aktivním chodítkem. Myslím, že jednou budou s Matym jedno tělo, jedna duše, mají se moc rádi, ale má to jednu chybku - jsem poze v jednom vydání, na což se jim těžko přistupuje ;o). Jára maká od nevidím do nevidím a snaží se mě nezabít :-D. No a mně trošku hrabe, možná jsem si moc naložila, ale zatím si to nepřipouštím. Už mám jeden zápočet a čekají mě už za 3 týdny první zkoušky, chjo. Ale je mi dobře. Oddny, prosím Tě, hodila bys sem znovu odkaz na ty tvoje krásy co kouzlíš? Díky. Mějte se pěkně. |
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.