| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : květen 2004

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1000] Názory 10011010 z 7994  [Dalších 6984 >>]
Oddny 15528
12.11.2007 21:16:27
Čau, taky žijeme, jen na mě leze splín z toho hnusnýho počasí.

V pátek jsem opět navštívila naší oblíbenou veterinární kliniku, neboť Barnabáš měl pocit, že se mu už dlouho nikdo nevěnoval. Tak začal demonstrativně kulhat a nepřestal ani po našem přesvědčování, že mu určitě nic není, ať toho nechá, bo už nehodlám vypadat jako debil, který veze naprosto zdravého psa přes půl Prahy jen aby měl tento výlet a veterina nějaké prachy. Tak tentokrát nepřestal kulhat ani když vylezl z auta po hodinu a půl trvající a velice vyčerpávající cestě (kdo si vymyslel jezdit přes Prahu v pátek dopoledne!?) Nakonec mu byl identifikován zánět nehtového, vlastně drápového lůžka a nastalo ošetřování. Protože má Bárníček 50 kilo a těžko bych ho rvala na vyšetřovací stůl, nezbývá veterinářům než před ním pokleknout na kolena. Tím se ovšem taky dostávají na úroveň jeho držky, takže tuto musím fixovat vlastním tělem, neboť veterináře budeme ještě určitě někdy potřebovat a vcelku. Tudíž dřepím na bobku, pod paží a zarvanou v klíně mám psovu palici, pes mi zlehka proslintává kalhoty a mikinu a pouští na mě už miliontý chlup, když drvet rozhodne, že je třeba ufiknou kus drápu. Chápe se kleští a stříhá. Pes ječí, škube sebou, potažmo i mnou, držkou mi práskne zespodu do brady, čímž mi rozrazí ret, zubama mě řachne do kolena a protrhne proslintané džíny a roztrhne kůži na koleni, sám si prokousne pysk a začne mu crčet krev z mordy.Tohle všechno se událo asi ve dvou sekundách. Nicméně celistvost veterináře je zachována a pes ošetřen. Když vycházím z ordinace jsem zpocená jako prase, rozcuchaná, černé chlupy mám i v puse a všude na sobě v silné vrstvě, roztrhané a poslintané kalhoty a krev na bradě a na noze - prostě kočka :-D Jedna dáma čekající na ošetření svého jorkšíra se zbalila a zmizela ;-)
Ale ve výsledku je pes ošetřen a za 2 dny máme přijít na převaz. Už se opravdu moc těším :-D

Dneska jsme byli s kámošem v Beckilandu na Zličíně, strávili jsme tam celé odpoledne a sváťovka dorazil domů polospící, řádili tam jak šílenci. Doporučuju. A koukám že tady vedle na to svítí reklama ;-)
Vendy,Maty5/04Jony5/07 17306
12.11.2007 16:06:25
Nazdárek holky, tak držíme palce Míše ať už vše přejde a jen si užíváš krásné ,zdravé dětičky.
Jinak u nás trochu nestíhačka ale to je asi všude nějak zanedbávám práci což se nelíbí mým klientům:):) a pak jsou na mě nervozní pak jsme nervozní já a pak jsou nervozní moje děti a pak je nervozní můj M takže pěkný koloběh:):):)
Jinak u nás nastávají výborné otázky ( které jsme si myslela že přijdou až v záčátcích školy( typu Maminko to jak vyleze miminko z bříško mi tatínek vystvětlil al ejak se tam miminko dostane to mi budeš muste vysvětlit ty:):)
Joník / tedy Jonatánek/ se začíná parádně přetáčet jen je problém že pak neumí zpátky čehož využívá Matyldík a parádně s ním bouchá o zem no ale zatím ho zbožňuje uvidíme co bude říkat za půl roku:):):)
Všechny zdravím a těším se zase na nějakou drbárnu:):):)a hlavně až uvdí´m Kačabákovo nové auto:):):)
12157
9.11.2007 10:31:24
ahjky holky

Míšo - už třetí, ty budeš mít chudino tu kozu zhuntovanou. já obdivuju tvou vnitřní sílu aodhodlání kojit. to je vážně vzácné mlíčko co gary dostává. No drž se, už se to musí přeci zlimit. konec šestinedělí bývá obratem k lepším zítřům!!!

Ifčo - Klárku to přejde, myslím že se vzteká protože vidí že jhsi s bráškou doma. já soničce vždycky vylíčím jaké pochůzky a hrůzy musím, zvládnout a že může být ráda že nemus s námi.. líčímjí to lítánípo doktorech, obchjopdech, úřadech, pak uklízení a vařeníí. Noa na si spočítá že hrát si s dětma jefakt lepší :o) Ale ta rádna! nejdřív si vyžádá danyho do postele a mě vykkáže z pokojíčku. ozývá se tam ale smích jich obou tak jsem klidná (i když bojím že jí někdy spadne z postele)..ona mu tam čte pohádky, lechtá ho, schovává ho pod peřinua dělá na něj baf. kouzelné. jenže dany už je kus chlapa. Noa pak se odmítá oblékat, zase ale vbí že jogurt bude až bude oblečená,t o zabírá. mezi tím oblékám sebe a danyho. no hjjsou to fofry. ale u nás ve školce ji vemou i když dorazíme i v 9 tak to nehrotím. Tak ať je brzo líp!!!

Danul - už se těším až budu moci takto děti vykázat ať si jdou hrát spolu do pokojíčku :o) a ta myšlenka s výchovou třetíého dítěte, hm, to by nebylo marné :o) jdeš do toho???

Vendy - kavárenský púovaleč je prima nápň života, dala bych si říct, ale není t žádná kavárna poblíž tak v pošmourných dnech tvrdneme doma a už nám to leze hezky na mozek.
DOkdy ti mám doručit CD s fotkami? stačí do konce listopadu? my chceme společné foto i se soninými bratranci a oni měli neštovice, tak švagrová chce počkat až budou bez pupínků na ty fotky :o)

Kačabko - já obdivuju tvouz rukodělnou snahu, já lůetos nevyplodím nic, i ozdoby na okna budou loňské, jen se soničkou budeme dělat obligátní hvězdičky a řeězy na stromeček, víc ani ťuka.

Holky, plánuju se o víkendu 23-25 zdržovat v praze. Co vy na to? Budu tam bez M,s dě+tma a s autem. O azyl jsem požádal Kačabku, snad to vyjde. Ale znáte to, musí být zdravé děti, že ano..občas trochu problémek. No já jen tak, kdyby někoho něco napadlo.a le ještě jsem se nebavila s kačabkou co a jak, a ani nevím jistě zda mě pod svopu střechu může vzít na o´bě noci. to já jenm tak sonduju. Ale už je to jisdté, je to bez M, ten bude v Cannes - takže žádné zmněny plánů!!!

Beruška9 19102
8.11.2007 17:24:02
taky žijeme, stále bojujeme, měla jsem třetí atb na které mám pro změnu alergii :-(, ale odufám, že tímto si prso už dalo říct...sice ještě trochu rudne, ale to už zvládnu :-D! Nejdůležitější pro mně je to, že kojím, to je pro mně výhra.

Bruník už toho má asi plné zuby vidět matku pořád s násoskou nalepenou na prsu, ale celkem to zvládá, hodně se osamostatnil, hraje si, vykládá mi, co bylo ve školce, často používá nějaké nesrozumitelné výroky o kterých jsem přesvědčena, že to jsou anglické fráze :-D...přestal se už vztekat.

Pomalu začínám mít signály z pracovního procesu a je to osvěžující mezi těmi hovínky a plínkami :-)!
Ifča+Klárka04+Jonáš07 60542
8.11.2007 13:00:41
ahojky supermatky,

teda taky vás tohle podzimní depkovité počasí nebaví? my js evčera vyšli selá rodinka na procházku i když pršelo, já to doma fat nemužu vydržet, ta zima mě "zabije"
jinak Klárka bojuje se školkováním, každé ráno bulí že nechce, je to vždy tak na hodinu než ji vypravíme, radek nervozní že musí do práce a ona se nechce oblíkat a zdržuje a brečí...pak už je vždy v pohodě jen to prostě na nás zkouší ale nesmím ji polevit, to by pak už nešla vubec.

Joník je zlatý, v noci s ebudí cca co 3 hodiny a spí tak od 20 do 4-5 pak už moc nezabere a dokáže bdít fakt celé dopoledne, takže doma nic neudělám jen se s ním mazlím a kochám afakt si ho užívám, odpoledne pak už se zase více venuju Klárce, to zas Joník spí. Jinak si říkám, že všechny trable a starosti zvládnem, hlavěn to zdraví to si stále opakuju když jsem mnohdy unavená, nestíhám nic....

Danula&Klárka&Toník 19069
7.11.2007 19:01:39
Vendy :-)
Před chvilkou od nás odjela Kačaba se sirénama a Honzíkem. Linda před odjezdem potvrdila novou přezdívku :-).
U nás je vše OK, děti jsou relativně zdravé. Klárka dneska poprvé spala přes noc bez plínky a musím zaklepat - sucho. Jinak ve školce jsou z ní vedle, má prý pěkný kecy :-))). Tonda má v Klárce velký vzor, všechno po ní opakuje - hlavně kraviny. Včera se tahali o dřevěné valníky k traktoru (mají dva, každý svůj, aby se nehádali), Klárka držela oba a mlela něco o bruslích. Jeden vydala Tondovi na můj příkaz. A pak jsem pochopila o co šlo. Když měla jeden, tak si stoupla jen na jeden a měla "brusli", skvělý způsob, jak se připravit o přední zuby. No a Tonda musel hned taky. Tak jsem valníky zabavila oba... Už si spolu i dokážou pěkně a rozumně hrát. Občas je oba pošlu nahoru do pokoje - Tonda zvládá schody sám - a mám klid. Mít třetí dítě, tak ho snad vychovávají Klárka s Tondou :-))).
V sobotu jdu s Klárkou do divadla na Dobrodružství kocoura Modroočka - dámská jízda. Uvidím jaká bude nálada a vzala bych ji ještě na zmrzlinový pohár. Docela se těším.
Mějte se všichni hezky. D
Vendy,Maty5/04Jony5/07 17306
7.11.2007 17:51:56
my taky žijeme jen je asi nějaké podzimní nálady vůbec se mi nechce chodit na procházky a ani Matyxldě tak holt půjdem do kavárny že bych z ní začínala postupně vypěstovávat kavárenského povaleče:):):):):)
NO jen jsme chtěla všechny pozdravit a Míšo co ty a chlapi jak to zvládáte???Co Odnny a veselé historky se psama Adelko co dvě prnďata Netko tak s tím mobilem jsi se zasekla co:):).) A Danulo a rondo koukejte sem zase nalít ješt kus vašeho optimismu:):):)
Kačabáku jsme ráda že píše takovéhle zprávy a hlavně že tu jsi:):)
Kačabáci (L&N&H) 15801
5.11.2007 9:16:44
Ahoj holky,
moc nestíhám číst, stále si zvykám na nový režim se školkou a prací, velkou úlevou je náš ,,bílý drakouš“ – naše Felície :-D, vlastně díky autu stíhám co jsem dřív nestíhala vůbec. Ráno do školky (hadi moc spokojení), Honzíka do školy, do práce, (v úterý vozí do školky babička, protože mám od 7 kurz ruštiny) v poledne pro hady, někdy ještě odpolední spaní, ale to už mi projde jen pokud jsou unavení, nastydlí…:-(, (nastydlí jsou už přes měsíc :-(), fotbalové hřiště, nákupy nebo návštěvy… Samozřejmě už fungují odpolední přesčasy v práci, ale s tím jsem počítala. Však to máte všechny podobně. Často ráno vypadneme z bytu a vracíme se za tmy. O víkendu jsem s dětmi byla po dlouhé době v Praze, od pátku u nás spala kamarádka s dětmi, v sobotu minigolf, v neděli od sedmi ráno v dešti v Řeporyjích na fotbalovém zápase (Honzík si spravil špatnou fotbalovou náladu z posledních týdnů, dal 2 góly a měl 2 asistence), zmrzlinový pohár pro všechny na Chodově, kde Linda předvedla hysterickou scénu, že se otřásala všechny patra včetně podzemních garáží, důvod, že chce jít se mnou za tu ruku co jde právě Nikýsek… jednou se prohodili, Nikys nebyl proti, druhé prohazování jsem zamítla a tím zapříčinila její řev ,,jak kráva“ (můj výraz pro tyto scény).

Děkuji za typ na foukací fixy, hned je koupím, u nás momentálně vedou omalovánky vodou, vyhovuje mi právě to, že nikde nic nezadělají, a pak taky vodovky, ale to už je silnější kalibr…, já po večerech dělám svíčky ubrouskovou, abych měla něco rukodělného k Vánocům, zmůžu se do prosince ještě na ubrouskovku na podtácky a textilní tašky, jinak nehrozí žádná umělecká aktivita. Štve mě, že nikam nemůžu chodit, s hlídáním je to špatné tak aspoň dělám něco doma… Jestli dostanu v práci dovolenou odjíždím opět, tentokrát jen s Honzíkem, týden před Vánoci na do Itálie na hory, návrat 23.12., děj se vůle boží :-), neměla jsem dovču ani nepamatuji, tu MD nepočítám :-D.

Holky, prosím, jak naučit děti smrkat????? Nikýs je tak zahleněný, že se ve školce i poblil, začíná trpět na krvácení z nosu, moc mě to trápí…
Vendy, moc na Maty myslím a budu držet všechny palce, kdyby si cokoliv potřebovala, jsem tady. Buďte všichni zdraví.
Moc myslím na Míšu a kluky, doufám, že už jste zas v naprosté pohodě.
Lí, závidím ti vřelý sourozenecký vztah dětí, u nás konflikt střídá konflikt, věčné strkanice a řev, občas z nich s Honzíkem šílíme.
Rondo, mohla by jsi mi poslat nějakou energii a optimismus, z tvých příspěvků je vidět, že máš na rozdávání :-), dýni jsme vyřezávali jen jednu a Honzík si jí pyšně vzal do školy :-).

Hezký týden všem

Ifča+Klárka04+Jonáš07 60542
4.11.2007 21:27:14
ahojky,

foukací fixy zní dobře, jen doufám že Kláru by nenapadlo foukat někam mimo papír, jak ji znám tk ji to napadne tak se ptám jestli je to technicky možné:Djaký to má dosah?:D
Klárka dostane na Ježíška velký dřevený domeček pro panenky a s několika sadami dřeveného nábytku. A pak už jen pár drobností, knížky apod.

Rondo- teda kluci si to fakt užili při tanci, malá princezna je fakt sladká.
a ještě chci pochválit děti Adély, taková kukadla Bětčina a sladký Maty...

Taky jsem se dnes překonala a vložila pár fotek

Vendy- Matyldě držímě pěsti, to je štěstí!!!!! MOOOC

Jonášek je zlatíčko, moc si ho užívám i když mi většinu dne prospí:D Stejně se nemohu vynadívat
Klárka má ted krizi se školkou, už dnes večer bulela že do školky nepujde, to nechci vidět ráno, ach jo a tak se vždy těšila a chodila ráda, no má toho dost chuděrka, snad se zase brzo dostane do starých kolejí .
Danula&Klárka&Toník 19069
4.11.2007 17:20:31
Foukací fixy mohu také doporučit :-)))
Klárka je má moc ráda.
[<<Předchozích 1000] Názory 10011010 z 7994  [Dalších 6984 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.