Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Beruška9 | 19102 |
|
|
14.6.2007 22:38:47
Oddny, mobil si dám raději do zubů :-D! učinila jsem objednávku, nové kusy jsou kouzelné!
Netko, Bruník bude mít pokojík v září, ale pochbuju, že by v něm spal :-D! S pravidelným odpoldním spaním jsme se rozloučili a si před 2 měsíci. Lí, dneska zvládl školku skvěle, ale ředitel přijel basíkem se studeným potem na čele, za 2 roky mu žádné dítě neotevřelo za jízdy dveře, prý jdou špatně a je to složité, tedy ne pro dnešního premierového cestovatele :-D! Nicméně pobyt Bruna asi dosti unavil, protože chtěl jet s manželem na nákup, ale tento se vrátil se spícím dítětem, tkerého nevzbudil ani transport do postele...myslím, že ale zítra by už nespal, zítra jsem ale na MD :-)! |
| *Lidka* + 3 | 11796 |
|
|
14.6.2007 22:38:24
Ahojte, Jajdo mail na mě je v deníkách (O nás), tenhle co nejdřív opravím
děkujem za přání k svátku. Tonda zase týden předem hlídal datumku jestlii už je třináctého, byl zděšenej když zjistil že babi má na hodinkách datum o 2 dny zpět a hrozí že jeho svátek mít nebude mít včas :-) Tak jsme si užívali babiček a dědečku a nových věcí, děti předváděly jak jsou hodné. Přes den je ale docela kumšt je oba zabavit, aniž by se o něco prali, tak jsme hodně venku, zvlášť po obědě - když se Danča brzo vyspí, tak mají nával energie a musíme ven i když je vedro a já jsem v útlumu. Mrzí mě že nemůžu s Tondou přes den třeba číst, hrát pexeso, stavět koleje, malovat vodovkama apod protože se Danča po všem sápe a chce taky. Doufám že z toho brzo vyroste, koleje už začíná i stavět tak to snad konečně přestane bořit. Chtějí být oba se mnou, jeden čas se Tonda zavíral v pokojíčku, ale už nechce ani na chvilku. Jinak Tonda začal konečně nočníkovat a říkat si sám o kadění, většina dětí asi začne "sama od sebe" u nás to tedy nenastalo, až když jsem zapojila všechny páky najednou. Třeba někomu moje těžce nabité zkušenosti pomůžou. Pomohlo nám: 1. změna v pokojíčku - ps. radí spojit vnitřní změnu s vnější, přestavět pokoj apod, u nás to byla nová nízká postel 2. narozeniny (už není "BATOLE")plus domluva doktora 3. Lactulosa (mírné projímadlo preventivně, jinak si radši způsobil zácpu než aby dělal kam má) 4. úplné odebrání plen i na noc (holt skoro denně peru prostěradlo) 5. odměna, chválení atd. ale to samo o sobě nestačilo |
| Mammita | 25947 |
|
|
14.6.2007 22:22:57
Oddny, nelam si s tím hlavu. Škoda je dobrýho člověka ;o).
Dneska jsem si uděla radost a koupila si na kůži přívěsek z chir. ocele. Je to takový obdélníček a v něm je na volno vyříznuté sluníčko :o). Moc hezký. Na OGTT jsem byla a nepřišlo mi to tak strašný, šlo to vydržet. Když se mi něco nepozdává, nebo dokonce jsem proti, tak se taky ozvu, ale jinak jsem vcelku poslušný pacient ;o). V sobotu odjíždíme s Danou a spol. na dovolenou - na místo posledního gigáče, tak už se všichni moc těšíme. Koupila jsem si takovou sexy sukýnku, že jako budu uchvacovat Járu, ale po dostatečně dlouhém vykrucování před zrcadlem jsme se zachovala jako Sváťovka, prohlásila, že jsem v ní jak prasopes a sukýnka je hluboko ve skříni :(. Tedfa ne že bych pochybovala o Sváťovo slovníku, ale prostě je nová a jiná a nesluší mi a basta! Mějte se hezky. |
| Oddny | 15528 |
|
|
14.6.2007 21:01:43
Vendy, doufám, že jste fšici, hlavně Ty OK! Jony je pěkný mimino, na to že je to mimino ;-)))))))
Adel, pokud Dana nebude vědět jak na to tak mi to pošli, já ti to opravím, oprava je v ceně ;-) Jseš první komu se něco rozbilo, mrzí mě to. Novinky jsme právě přidala ;-) http://foto.dama.cz/galerie.php?u=45581 Míšo, než začneš cvičit se šátkem, dej si k ruce mobil, aby sis pak mohla zavolat pomoc, až se totálně svážeš do kozelce, chacha ;-))) Netko, jímá mě závist, když čtuo tom zkoušení bot! Sváťovka má semotamo přístupnější náladu a to ho hodím do auta a fičíme pro boty než si to rozmyslí. Ale akceptuje jenom dva krámy - Zbraslav, tam mají na hraní garáž a autíčka, byť v dezolátním stavu, a Baťu na Zličíně, kde mají velkou dřevěnou mašinu a pokud zrovna sedí za komínem můžu mu vyzkoušet i dvoje!!! boty po sobě ;-) Právě je tu po bouřce a nejde proud, ještěžě má noťas baterky, jinak by to se mnou švihlo, všeckno samo neuložený ... tak to poukládám a vypínám, jdu hledat svíčku a baterku a zkusit zda se u toho dají motat korále :-D |
| jajda | 12358 |
|
|
14.6.2007 18:11:05
Tak jsme včera Milánkovi koupili nové kolo. Byl z něj unešenej, dneska jsme s ním museli hned ráno ven, jenže nadšení z něj opadlo a odmítl si na něj sednout. Chtěl ho jen vozit vedle sebe. Bohužel na to, aby jsme mu ho nosili je dost těžké, tak doufám, že ho to brzy přejde.
Vendy, ta fotka je úžasná. To je fajn, že je Maty v pohodě. Když jsou nemocné obě dětičky, tak je to síla, ten stereo pláč je děsnej. Buď ráda, že jsi zdravá ty. Mně už se zadařilo, že jsem byla nemocná já i dětičky a nebylo, kdo by mi s nima pomohl :o(( Lí, se vztekáním se potýkáme už dlouho. Já jen čekám, až z toho vyroste. Valeri vy si taky pěkně užíváte doktorů, že. Držíme palečky, aby vám to všechno dobře dopadlo. Ifčo, jak ti chutnal blivajz? Já to sice vypila, ale už bych na to dobrovolně nešla. Moc na sladké nejsem, takže tohle pro mě bylo utrpení. Netko, já se budu muset ve školce domluvit, aby jsme mohli chodit později. Zatím nám bylo řečeno, že tam musí být do 8 hod. To nestíháme :o)) Snad s tím nebude problém, no uvidíme v září. My poslední dobou, jak máme to vztekací období, tak můžeme zkoušet jakékoliv botičky. To si ještě nechá líbit, ale když řekneme, že některé z nich koupíme, tak spustí, že je nechce, že se mu nelíbí. Bohužel ještě jsme nenašli takové, co by se mu líbily a že jich už vyzkoušel. Prostě mu nějaké vyberu a hotovo. Doma pak je ještě nějakou dobu cirkus, že je nosit nebude, ale přece ho nenechám, aby chodil bos :o)) |
| Netka Niky05/04+Dany11/09) | 12047 |
|
|
14.6.2007 17:25:37
Ahojky Oddny,
vždycky na Tebe vzpomínám a hlavně na vaše story s botičkami. Nik je v tomhle pohodový a hlavně si v oblečení dokáže vybrat pro mne přijatelné věci tmavých barev – olivová, tmavě modrá, případně oranžová :-) Asi i on už pochopil, že je jednodušší nosit tyhle barvy, že se pak mamina méně rozčiluje, hihi Jednou si vybíral botička a zkoušel si asi troje najednou. Pak si vybral a dali jsme je panu prodavači ať nám je odnese k pokladně. Načež se Nikola pomalu rozplakal, že tam ty dvoje přece nemůže nechat v obchodě, hihi Například v prodejně ECCO zamíří automaticky ke hracímu koutku a mezi skládám kostiček si nechá cokoliv vyzkoušet, případně „znalecky“ ohodnotí moje či M boty. Jednou tam s malinkou holčičkou lítali v nových botách kolem dokola celé prodejny a honili se. Na moje zakročení DOST řekla paní prodavačka, ať je necháme , že si ty botičky přece musejí vyzkoušet…. Vendy, Šátek je super. My jsme nosili v klokance. Já sama bych šátek nenosila, na to mám moc velká prsa a M to odmítal také. Klokanka byla v pohodě. Jsem ráda, že nejste marodní. Co domeček? Teď je to s dětmi pohoda, ne? Vyvalit se na zahrádce…s noťasem…. :-) Ifčo, rádi bychom ještě tu holčičku, tak doufám v ty korálky, hihi Třetí mimčo bych taky klidně brala. Ještě nemáme ani druhé, hihi Jak já říkám na stará kolena. Pokud budu zdravotně v pohodě. No a pokud ne, tak si třeba nějaké adoptujeme :-) Já jsem ty testy v těhu odmítla. Ze sladké vody se mi dělá mdlo jen na to pomyslím a stejně bych jim to tam všechno vyvrátila… Sledovali mi cukr v moči a tak nebyl důvod tam chodit. Co se týče různých vyšetření či čehokoliv v těhu, tak já rozhodně odmítala, cokoliv se MÉ OSOBĚ zdálo zbytečné či o čem jsem byla přesvědčená, že to nepotřebuji já ani dítě. Samozřejmě jsem si prošla ze strany doktorů či sestřiček řečičkami typy ALE MAMINKO PŘECE NECHCETE UBLÍŽIT MIMINKU… atd Například když mne chtěli nechat v porodce přes víkend jen proto, aby mi mohli udělat 4x denně monitor, tak to považuji za blbost. Normálně jsem tam na ty monitory jezdila a bylo to. Chci tím říci, že záleží jen na tobě a tvých pocitech či informacích, jak moc se vzepřeš doktorům. Pokud to nepovažuješ za důležité , tak to prostě neřeš :-) Jajdo, No hlavně, že jste zdraví. Třeba malej nikdy nebude hrát košíkovou, ale o to přece nejde :-) Školkování je u nás celkem OK. Nik vstává mezi 7-8 hodinou. Podle toho snídá, taky mu to trvá věčnost a o oblíkání ani nemluvím. Zavedli jsme snídaně v pyžamku, pak mytí v koupelně a čištění zoubků. Následný odchod do školky. Nik tam má být od 8,30 do 9,30. Dneska se třeba s M děsně loudali, přestože jsem s ním vstávala už po 7. Do školky dorazili až na těch 9,30, kdy děti svačí :-) Adél, Moc rádi přijedeme na letadlo! My máme několik pěnových letadel s vrtulí i bez vrtule, aby se to Nik naučil pouštět. Nejoblíbenější je ovšem malinký vrtulník na dálkové ovládání. S tím mi bzučí i doma, kde máme 4 metrové stropy. Tak jim říkám, aby alespoň vymetli pavučiny u stropu, hihi Nik na obranu používá NEDĚLEJ MI TO, NELÍBÍ SE MI TO. Jenže je přece jen o dost násilnější než Maty, takže pokud se mu nevyhoví, pro ránu nejde daleko. Val, Teď už je opravdu nezbytnost, abychom vás navštívili. Nikola stále mluví o tom, že má Davídek AUTA a že je musí zkontrolovat. Aby věděl, která má a která ne. :-) Na to kousání třeba přijde časem sám. Kamarádce dítě rozemílá jídlo o horní patro, takže kousky zvládá, ale miniaturní a třeba slupka z rajčat neexistuje. Míšo, Nikola by rád chodit taky až do 15 hodin. Závidí dětem, co tam zůstávají a můžou tam i spinkat :-) Jenže já si myslím, že by tam totálně odboural odpolední spaní. Kdy už bude mít Bruno svůj pokojíček? |
| Lí | 12157 |
|
|
14.6.2007 15:25:36
ahojky :)
Vendyx - super!! náš malý je v šátku blaženáý a sáms i bnošení vynucuje, když brečí a nic už ¨nechce a já njen ukážu látku šátku taks e zklidní a trpělivě čeká, ještě ani není zavázaný a už jhe tuhý :) jenže soni se to moc nepozdává, neb si s ní sice můžu hrát, ale vetřelec je přítomen.. Míšo - hodně zdravu se šátkem, já cvičila na panence a s mimčem je to teda uplně jiné jkafe, docela maturita nasáčkovat ho tam a nezapomenout žádnou část dítěte venku :o) ka písni jak se brunovi líbilo ve školce na plný úvazek :o) Ifčo - taky jsme diabetes odmítla a to ho máme v rodině, odmítla jsme ho právě proto.. že zatěžovat slinivku v už tak zatíženém těle (zatíženém těhotenstvím) mi příjde jhako zbytečná zhovadilost, zvláště když vím, že mnám v moči vždy cukr 0 a že si u mámy na glukometru sem tam udělám testík píchnutím do prstu a jsem vždycky OK.. takže moje Mudr si ode mně nechapa podepsat že to odmítáma tím to bylo pro náís obě vyřešené. nemusela jsem do sebe lít glukozu :o) Lí |
| Beruška9 | 19102 |
|
|
14.6.2007 14:39:57
Teda, špatně, odmítla jsem s Bruníkem, teď už mi to gynekolog ani nenabízel a to jsem extra stará druhorodička :-D!
|
| Beruška9 | 19102 |
|
|
14.6.2007 14:37:37
Vendy, fotka je úžasná, už se těším a jdu vytáhnou šátek a civčit úvazy...
Ifčo, celá předporodní péče v ČR je dobrovolná, nic povinné není a všechno můžeš odmítnout, záleží jen na Tobě. Odmítla jsem, neb jsem si představila, jak mi z toho bude zle a že stejně zle bude i miminu. Pokud nemáte cukrovkovou zátěž rodině, tak bych do toho nešla... bruník je dneska poprvé ve školce do 15 a pak přijede se všemi dětmi basíkem, děsně se na to těšil, tak jsem zvědavá, jak to zvládnou.... |
| Vendy,Maty5/04Jony5/07 | 17306 |
|
|
14.6.2007 14:24:01
tak dobrý ráno bez teploty tak jen čekám co se z toho ted vyvrbe,ale snad nic.
ifčo ten test je ted povinny pro vsechny nejen pro starsi, snazila jsem se mu vyhnout ale neslo to:) a nakonec se to dalo vydzet jen to cekani peklo. tady je Jonis ve vaku ![]() |
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1
Advent v PískuPísek Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.