Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Ifča+Klárka04+Jonáš07 | 60542 |
|
|
14.6.2007 14:03:50
ahojky,
Toníkum vše nejlepší k svátku, hodně zdravíčka!! vendy-tak jak je? Lí- Sona by putřebovala mít čas jen pro ni samotnou, ale chápu že to nejde. Já mám Klárku neustále za zadkema to ještě ani mimi není na světě Klárka s ednes ráno probudila hore zadkem ted naštstí spí a já uklidnuju nervy čokoládou. Zítra jdu ráno na cukrovkové testy, tak nevím, jestli si Dr potřebuje "nahonit " body či to dělají starším matkám preventivně všem, každopádně se mi nechce pít na lačno nějaký blivajz. |
| Lí | 12157 |
|
|
14.6.2007 11:20:22
Miulá Vendy, snad vše poroběhlo v pořádku a maty je už OK. no nezávidím ti.
U nás docela pohoda, až na to že se soník začíná vztekat a upoutávat na sebe pozornost. bohužel, danielek ač spavé miminko je stále mezi námi a když je vzhůru tak potřebuje mámu.. bohužel po tom všem ci prodělal je to s ním kapku složitější. ach jo. Lí |
| Vendy,Maty5/04Jony5/07 | 17306 |
|
|
13.6.2007 21:08:15
Tak a je tu první pořádnější zkouška jak mi funkce double matky jde. Manžel slouží. Maty má horečku přes 39 a Joník má prdíky jak blázen. Obě dvě děti se chtějí chovat a pláčou a já mám chuť si sednout na zahradu dát nohy na horu dát si panáka a na nic nemyslet:( Jsme zvědavá co se z té teploty vyvrbí modlím se aby to bylo jen přehřátí organismu a ráno vstala nez teploty. Jo a to ještě hlásím že mám na zítra lístky na 4tet KOrna a těším se na to už měsíc. A jest-li bude teplota nebo nemoc tak nebude hlídání a tudíž ani kulturní zážitek. NO prostě plánovat něco s dvouma dětma je opravdu slast.
Holky ať jsou prĎolkové ( mimi i starší ) hlavně zdraví a přeji klidnou noc a sobecky nejklidnější přeji sobě. |
| Vendy,Maty5/04Jony5/07 | 17306 |
|
|
13.6.2007 18:29:23
oboum Toníkům vše nej k dnešnímu svátku od nás:)
|
| Valeri, Davídek 5/04 | 25085 |
|
|
13.6.2007 14:23:57
Tak už za sebou máme návštěvu klinické logopedky,neurologii a EEG.Zatím jsme všude dopadli dobře.Z toho co se na EEG podařilo natočit a zhodnotit výsledky odpovídají normě a věku.Ale byl to horor a nechce se mi to tady rozepisovat,ale doufám že už nikdy víc.A pokud to budeme ještě muset někdy podstoupit tak rozhodně ne na tomto pracovišti.
Dostala jsem za úkol sepsat seznam slov,tak jsme zatím asi na 20.Zvířátka do toho nepočítám.Logopedka nám prý zařídí nějakou rehabilitace která by mohla pomoct s naším problémem s nekousáním jídla.Prý to není zase tak neobvyklé.No představit si to nedovedu,tak uvidíme.Jinak poslední dobou Dáda papá pěkně až na to že stále nekouše,ale už dávno mu nemixuji,ovoce mačkám či strouhám,maso a zeleninu,brambory mačkám,rýži a těstoviny zvládá celé.Průših je jen tehdy když vyrážíme někam pryč z domu,jídlo v restauraci,jídelně odmítá,takže musím s sebou tahat skleničky s hotovkama. Netko,doma býváme často,a jestli vám to někdy vyjde,tak vás moc rádi uvidíme.Stačí poslat sms a nějak se už domluvíme.:-) Děstký den se nám tu nějak nevydařil,kolotoče letos nebyly vůbec,byly jen různé soutěže na hřišti a do toho začalo pršet,takže jsme se všichni běželi schovat do hospody a zbytek dnes strávili přebíháním mezi hřištěm a hospodou. Cars nás stále ještě berou,taky by Dáda chtěl Macka,ten se sice dá sehnat na MMB nebo MMA ale je příliš drahý.Takže místo pravého Macka nám smusí posloužit obyčejný kamion. Míšo,gratuluji k chlapečkovi. a Bruníkovi dodatečně k svátku. Jajdo,to je super že má Milánek všechny výsledky v pořádku.Snad už vám ta vaše dr dá pokoj. Oddny,to je dobře že po večer děláš korálky :-))) už se těším co krásného zase vyrobíš,myslím že jsem se na nich stala závislá :-)))) Adél,M se včera na 112 díval,ale Járy si nevšiml.Hlavně že se jemu ani leguánovi nic nestalo. Víkend jsme trávili u známých v Jižních Čechách,bylo to tam super,mají dva kluky,Dádovi se vůbec nechtělo domů,že prý ať jedeme sami že on tam zůstane se strejdou a s klukama :-))).Na cestě domů jsme se zastavili na Zvíkově a projeli se parníčkem kolem dokola.Byla to prostě nádhera!!!!Dáda byl nadšenej a my taky. |
| Mammita | 25947 |
|
|
12.6.2007 23:35:59
Ahoj holky!
Netko, letecký den si můžete alespoň z části kompenzovat s naším věrným vzorem mustanga. Jára, jak je jen trochu příznivé počasí, bere Matyho a jezdí lítat. Tak přijeďte! Míšo, také se mi nejvíc líbí ten Aron, ale já jsem v tomhle asi dost konzervativní. Oddny, úplně vidím, jak se sáčkujete do těch stanů :-D. Mmch jeden z Tvých šperků utrpěl újmu, povolila se jedna z těch šňůrek a moc mi to mrzí. Snad mi to Danča spraví. Jinak nááádhera! Pořád nakukuju a čekám na nějaké nové přírustky ;o). Jajdi, tak to je dobře, že je Milánek úplně v pořádku, gratuluji. Maty když jde do školky, tak snídá a stíháme to v pohodě. Někdy nemá chuť a to si dojde do obchůdku pro rohlík. Už jsme měli první záchvat, že do školky nepůjde. Odváděl ho Jára a Maty stropil scénu až na místě. Jára zmatren nečekanou reakcí odvedl Matyho zpátky, že prý na něj asi něco leze :-D. Matěj totiž v záchvatech ze sebe vypravil, že chce doma odpočívat. Tak jsem ho tam po konzultaci s učitelkou odvedla já na druhý pokus a naprosto v pohodě. Řekli jsme si, že to byl nějaký omyl a Maty natrhal cestou pí. učitelce kytičku. Bylo to hezké, jak ho hned v šatničce děti vzaly mezi sebe a že si budou hrát. Když jsem ho vyzvedávala, tak mi hlásil, že se mu tam líbilo, ale že ho opět praštil Mareček. Tak jsme šli spolu dovnitř a Maty šel sám za Marečkem, s prstíkem vysoko vzhůru a slovy: Marečku, nedělej mi to, nemám to rád. Otočil se a běžel do šatny :-D. Pro vysvětlení jsme ho tak naučili řešit konflikty, je to z těch respektovacích kurzů co jsem absolvovala a funguje to moc dobře. Již teď se to Maty hezky naučil a děti to skutečně respektují. Jára byl dneska ve 112 jak chytal leguána :-D. Už tam ale neukázali, jak se pod ním ulomila větev a Jára i s milým leguánem letěli dolů :-D. Hlavně že to dobře dopadlo a Jára toho chudáka nezalehl ;o). Mějte se hezky. |
| jajda | 12358 |
|
|
12.6.2007 23:07:01
zase jsem se sem nějakou dobu nedostala. To teplé počasí dělá divy, na počítači a nejen na něm mám pěknou vrstvu prachu, doma se zdržujem jen nezbytně nutnou dobu. Jsme pořád někde venku. Navíc nám náš taťka marodí, tak si ho Milda užívá co to jde a já mám trošku víc času na Týnu. Ta už se pěkně rozpohybovala, už si začíná i "povídat". Začíná s ní být legrace. Nějak rychle mi z toho maličkého miminečka vyrostla.
Mám jednu pozitivní zprávu, ze které mám obrovskou radost. Už máme z endokrinologie potvrzené, že máme malé a hubené, leč naprosto zdravé dítě. Hurá, hurá, hurá. Sice Milánkovo křivka růstu a váhy je hluboko pod průměrem, ale žádná celiakie a jiné podobné strašáky nám zatím nehrozí. Doufám, že naše dětská doktorka už se konečně uklidní a nebude nás stresovat a honit zase na nějaká jiná vyšetření. Ifčo, tvůj poslední příspěvěk mě fakt pobavil, hlavně ta jeho poslední část. A co ty, jak si užíváš bříško. A co Klárka, jak se těší na miminko? Lidko, zkoušela jsem ti poslat mejlíka a nějak se mi nedaří, nemáš jinou adresu? Holky, jak zvládají vaše dítka ranní vstávání do školky? A snídají doma takhle brzy po ránu? Já si to vůbec nedokážu představit, jak to budem na podzim dělat. Už teď se všichni budíme kolem půl deváté. Než se vypravíme z domova, tak to vidím tak na půl desátou :o)) Náš velikej jedlík je schopnej snídat třeba i hodinu a nejen snídat. S oblíkáním to je taky na dlouho. |
| Ifča+Klárka04+Jonáš07 | 60542 |
|
|
12.6.2007 17:17:06
Ano, rodičovství všechno zmení. Ale rodičovství se také mění s každým
dítětem. Zde jsou některé příklady, jak se mění s druhým a třetím dítětem. VAŠE OBLEČENÍ 1. dítě - Začínáte nosit těhotenské oblečení, jakmile vám doktor potvrdí,že jste těhotná. 2. dítě - Nosíte své normální oblečení tak dlouho, jak je to možné. 3. dítě - Vaše těhotenské šaty jsou vaše normální oblečení. JMÉNO DÍTĚTE 1. dítě - Studujete knihy se jmény a trénujete vyslovování a psaní kombinací všech vašich oblíbených jmen. 2. dítě - Někdo musí pojmenovat své dítě podle pratety Agáty. Můžete To být klidně i vy. 3. dítě - Otevřete knihu se jmény, zavřete oči a přečtete jméno, do kterého se zabodl váš prst. PŘÍPRAVA NA POROD 1. dítě - Pravidelně trénujete dýchání. 2. dítě - Nezdržujete se trénováním dýchání, protože si pamatujete, že dýchání posledně vůbec nepomohlo. 3. dítě - Žádáte o epidurál již v 8.měsíci. VÝBAVIČKA 1. dítě - Oblečky na novorozeně předem vyperete, sladíte je podle barev a srovnané uložíte do skřínky. 2. dítě - Zkontrolujete zda jsou oblečky čisté a vyřadíte pouze ty s nejtmavšími skvrnami. 3. dítě - Chlapečci mohou taky nosit růžovou, není-liž pravda ? STAROSTLIVOST 1. dítě - Při prvním náznaku zafňukání či zamračení zvedáte dítě do náruče. 2. dítě - Zvedáte dítě v okamžiku, kdy hrozí, že se nářkem vzbudí prvorozeně. 3. dítě - Naučíte 3-leté dítě jak natáhnout mechanickou houpačku. AKTIVITY 1. dítě - Berete dítě na cvičení rodičů s dětmi a vyprávění pohádek v knihovně či divadle. 2. dítě - Berete dítě na cvičení rodičů s dětmi. 3. dítě - Berete dítě do supermarketu a čistírny. ODCHODY Z DOMOVA 1. dítě - Když poprvé zanecháte dítě doma s někým na hlídání, zavoláte během té doby 5 krát domů. 2. dítě - Před tím než odejdete nezapomenete zanechat telefonní číslo, na kterém je vás možno zastihnout. 3. dítě - Zanecháte následující instrukce: Volat pouze tehdy, když se objeví krev. DOMA 1. dítě - Strávíte velkou část dne pouze pozorováním dítěte. 2. dítě - Strávíte část dne hlídáním, aby starší sourozenec nezmáčknul,nestrčil nebo neuhodil toho mladšího. 3. dítě - Strávíte část dne schováváním se před dětmi. CO SE VŠECHNO ČLOVĚK NAUČÍ OD DĚTÍ 1. Brzdová kapalina smíchaná se Savem vytváří spousty kouře. 2. Šestileté dítě dokáže křemenem založit ohen i přesto, že dospělý tvrdí,že je to možné pouze ve filmu. 3. Lupou lze rozdělat ohen dokonce i za zamračeného dne. 4. Dříve než zapneš troubu, podívej se dovnitř. 5. Umělohmotné hračky nemají rády trouby. 6. Hasiči nikdy nepřijedou dříve než za 5 minut. 7. Lego je schopno projít zažívacím traktem čtyřletého dítěte. 8. Duplo toho schopno není. 9. Slova jako modelína a mikrovlnná trouba by nikdy neměly být vysloveny ve stejné větě. 10. Videoprehrávač nevyhazuje sendviče s oříškovým máslem. 11. Z pytlů do koše nelze vyrobit kvalitní padáky. 12. Kuličky v nádrži auta způsobují za jízdy spoustu hluku. 13. Odstředovací režim automatické pračky nezpusobí žížalám točení hlavy. 14. Avsak kočkám ano. 15. Ticho vždy neznamená - "není třeba si dělat starosti". tak co matky, která jdete do třetího kola?????? |
| Oddny | 15528 |
|
|
12.6.2007 16:54:04
Včera jsem napsala dlouhý příspěve a on tu není, grrrrr
Popisovala jsem naší víkendovou akci - návštevu výstavy stanů. Šli jsme v plném počtu, tzn.obě děti, oba manželé a já, a sháněli rodinný stan. Všechny kandidáty jsme zkoušeli na vlastní kůži, což v reálu znamenalo, že jsme si všichni do stanu lehli - no abysme se vešli, že?! ;-) Sváťovka byl nadšen, lehání ho bavilo a nutil nás lehat do každého stanu, který byl při ruce, i do expedičních pro dva či bivakovacího pytle pro jednoho. Byl dost zklamán, že se nevejdeme ;-) Stanů tam bylo asi 200, na konci jsem se cítila jak po vojenském cvičení - vztyk - k zemi! ;-) No nakonec jsme si jeden stan odnesli domů, tam ho zkusmo postavili a strávili v něm večer. Noc ne, postavili jsme ho na dolíkách ;-) Narozky proběhly v klidu za účasti obou sad prarodičů. Nejlepší dárek - motorová pila Blac and Decker ;-) Netko, to čučím, že si Nikýs zkouší oblečení! Sváťovka má slně vyvinutý mužský gen odporu k obchodům s hadrama. Jen někam zakormidluju už ječí "Néé tam nechci, nic nepočebuješ!" Většinou je stíhán chápavými pohledy okolojdoucích mužů ;-) V těch vedrech se mi nic nechce dělat, takže je doma bordel na zahradě bordel a večer jak se ochladí tak vytahuju korále místo úklidu. Ještěže má Svst vysokou bordeliózní hranici ;-) Co já mám za bordel, on ještě za snesitelné ;-) |
| Lí | 12157 |
|
|
11.6.2007 23:18:12
Bruníkovi vše nej k svátku přejí Lí a spol. :o()
Bych pojkecala ale tááák nestíhám!!! ale je to paráda, všechno je snad už OK. Lí |
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1
Advent v PískuPísek Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.