Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Lí | 12157 |
|
|
23.8.2008 19:28:12
Míšo - kdy budou výsledky? Jinak se soňkou amnou máš pravdu
ale bude líp. Prtávě jsme parádně zmokli když jsme vyrazily bruslit. divné léto. Kosa, déšť. CVčera ještě koupák a sluníčko. Doufám že ještě příští týden ještě jeden koupák zvládnem, že ten včera nebyl poslední. tatralandii závidím, bych zas jela.. a to jsem tam po 5ti dnech měla pocit že už jsem přesycená ![]() Na bořka jsme teda koukla na upoutávky, na fotky a na video z vystoupení. vypadá to velkolepě! jen pro nás všechno daleko. tak zase nás čeká v září Michal nesvatba.. Přeju hezký večer. |
| Beruška9 | 19102 |
|
|
23.8.2008 12:00:14
Adel, ještě k té imunologii, byli jsme v soukromé imunologické ordinaci kliniky na Praze 6, na odběry jela s námi jejich asistentka autem na nějakou velkou polikliniku někde u Evropské, nevím, co to bylo za zařízení, ale čekala nás tam sestřička (to zařídila ta asistentka), která se specializuje na odběry malých dětí a byla opravdu jedinečná, byla hodně jistá a klidná, zvládnout moje dva chlapce zaslouží někdy metál
. |
| Beruška9 | 19102 |
|
|
23.8.2008 11:18:49
Bořek dobrej, odkonce i u nás v gubernii, už jsem objednala lístky, jsem zvědavá, kdo z dospělých se obětuje, určitě to bude monstrozní
!Adel, Oddny Ti ten překlad z psího jazyka napsala výborně! Mohla bych se podepsat. Je zajímavé, kolik empatie potřebuje člověk k práci se zvířaty, tedy moc zajímavé to není, číst ve psech a zvířatech, to je jakočíst v dětech...schopnost empatie je úasná věc, máme ji všichni, ale bohužel na ní máme civilizační nánosy stereotipů a různých nacvičených strachů, které v mnoha případech ani nejsou naše, ale jsou to strachy našich rodičů či kohokoliv jiného... Jak jsem si všimla, Soniččin strach ze psů je z velké části Lí strach ze psů, podpořen těmi blbými zkušenostmi se psy...děti jsou holt v mnohém naše zrcadla... |
| Mammita | 25947 |
|
|
23.8.2008 8:56:42
Holky, nevím jak bere Vaše děti Bořek, ale pokud jo a ještě to nevíte, tak 22.a 23.11 bude Bořkova show v Praze. Bude i v dalších větších městech ale nepamatuju si. Ale když si dáte Bořek live do vyhledávače, tak Vám to vyskočí.
|
| Oddny | 15528 |
|
|
22.8.2008 22:33:16
Podařilo se mi vložit pár fotek z návštěvy, byl to ale porod
![]() |
| Oddny | 15528 |
|
|
22.8.2008 21:53:46
Adel, tak teď to zní opravdu jinak. A když už jsem se do toho pustila, tak pár "překladů" z psího jazyka do lidštiny.
Vlk ani pes neútočí bez předehry - staví se na špičky, ježí chlupy, vrčí, slintá a ukazuje zuby- je to vymakaný způsob přírody jak zamezit zraněním, neboť pokud soupeř vycouvá v této fázi je to se ctí, pokud se už jedná o útok, neodvrátí ho od toho žádný žďuchanec do hlavy ani jiné části těla a ani pepřový ani slzný sprej,v této fázi ho jen rozzuří. Rotvajlerka znuděná čekáním se bavila pozorováním okolojdoucích lidí a postřehla tvůj strach o dítě, tudíž se rozhodla, že to náležitě prozkoumá. Tvoje reakce jí zřejmě polekala, nechápala co dělá špatně, proč křičíš a tak radši vyklidila pole. Otázka je, zda vůbec byla připoutaná, znám páníčky co nechávají vodítko i psa venku, ale nespojené. Jinak ještě si neopustím poznámku, postavením vůči psu bokem dáváš najevo submisivitu anebo oběť, bok je nechráněné místo. Pokud se psem diskutovat, tak z očí do očí a čelně, ruce podél těla a ráznost do hlasu. O náhubku a vodítku netřeba diskutovat, pes ho má mít pokud je na veřejném prostranství, i když ten náhubek je případ od případu. Nicméně jsem reagovala hlavně proto, že takovéhle projevy plné přehnané agrese a strachu podporují hon na čarodějnice, tedy na psy, a rozpoutává davovou hysterii, už tak dost vygradovanou médii. |
| Lí | 12157 |
|
|
22.8.2008 12:04:08
Míšo, Oddny - super
není nad to se vykecat a užít si společný mateřský úpobyt. tak nějakvidím že většina mužů v této situaci používá svst. přístup. Míšo ZOO s domorodkami BKM - je bezplenková komunikační metoda, žejo? by mě zajímalo zda jim zto fakt vychází. My máme plenkovou nekomunikační a asi ještě dlouho mít budeme. Ad psi, no já psi ne že bych neměla ráda, já nemá ráda sídlišťové pejskaře, zvláště ty nalité. bohužel je to dost častý jev a je mi těch psů líto. U nás se psů bojí sonička a to naprosto histericky a to i maličkých kouzelných štěňátek. POkud to nepřejde samo budu se pokoušet hledat nějaké odborné řešení. Psů se bojí odmalička co nani skočiljeden pejsek když seděla v bobech a nemohla se přes haldy sněhu vyhrabat, pejskovi to přišlo asi hravé a šels e s ní pomazlit, olíznout jí čumák a tak, nicméně soňu povalil a docelaji to vyděsilo. p. důchodkyně se tvcářila divně když jsem jí řeklaže byměla psa hlídat a mít ho na vodítku... "když on se chtl jen pomazlit". No a od té doby už to soni nějaknemůžu vysvětlit.i tu byla kamarádka s úžasně hodnou gaučovou fenkou, spali u nás, sonička si pejska pohladila, pohrála si s ním a druhý den zase nervozně prchala když na ni fenka jen koukla. Ale budu to zkoušet dál pomocí známých hodných pejsků, pomalu sbližovat, zkoušet hraní s pejsky... ale když pak zase někaý pejskažř nechá svého pejska aby se se soničkou "pomazlil" a ono ji to povalí tak tuším budeme kde jsme. To mi holky vysvětlete jak reagovat na to že pejskaři na sídlišti nechávají své pejsky "pomazlit" se s kolemjdoucími dětmi :-( Kdyby soňka nějak jevila známky toho že si s nimi chce hrát.. možná je pobízí ten její strach . NO zvládla starch z jízdy na kole, zvládne i tohle. Jinak si užíváme posledních pár dnů prázdnin, jezdíme po výletech, návštěvách... je to trošku divočina vzhledem k našemu jinak usedlému životu, ale o tom ty prázdniny jsou. Dnes jdeme ještě na koupák... příští víkend helfštýn a návštěvy kamarádů v jeho přilehlémokolí a pak už zase září. Režim máme podobn ý jako u vendy, děti chodí spát v devět a tak v 7-9 vstávají. Děsí mě budíkové vstávání do školky, ale co se dá dělat. taky námzase začne hafo kroužků. Obě děti plavčo, dany yamahu a soňka ingliš. k tomu moje angličtina a DPS a danyho doktoři a rehabilitace (1x za 14 dnů). Budu se zase těšit na další prázdniny ))Jinak dany začal pochodovat kolem nábytku už trochu stabilněji,nožky srovnává tak snad tobude OK. Na rehab dostal pochvalu, na neuro taky. Na to že moc necvičíme neb jsme furt v tahu tak je to úspěch. tatralandie - no adél, abys nebyla vykolejená je to tam drahé a přelidněné, ovšem pro děti dokonalé, to se nedá okecat... my teda letos chytli super ubytování a docela levné, ale to se nemusí zadařit pokaždé. My příští rok dáme asi primorsko, bo už je tam též aquapark Tak jsme se vykecala a jdu si hrát se soňkou dokud dany spí. Kdyý nezaleze slunko tak pak hurá k vodě. Lí |
| Mammita | 25947 |
|
|
22.8.2008 11:17:38
Míšo, co je BKM? A kde jste byli na těch odběrech? Já byla s Betkou na Petrském náměstí naproti Haciendě a byli tam fajn. Sice na nás zapomněli
, ale jinak se chovali slušně.Jak tu Tatralandii chválíte, tak tam příští léto asi taky pojedeme. Asi zněl ten můj první příspěvek agresivně, ale já na tu ženskou měla takový vztek, ještě jak se mnou vůbec nebyla ochotná komunikovat a jak zdrhla, taky mi z toho bylo úplně zle jak jsem se lekla. Nikdy jsem neviděla útočit rotvajlera. Zarazila mě ta tichost a nenápadnost jak po té Betyně šla. My jsme byli z jejího dosahu a to jak byla zřejmě špatně přicvaknutá, že se nejdnou odpojila... třeba to překvapilo i jí. Nevím co chtěla udělat, ale šla k ní a chňapala naprázdno a já fakt nechtěla čekat, jestli ji po dalším kroku jen olízne nebo sežere půl hlavy. Holky, fakt v tom nic nehledejte. Byly jsme v obou případech dostatečně od těch psů daleko a ti psi prostě šli k nám. Ten první jak se nám to stalo na podzim, tak ten "jen" štěkal, skákal a dorážel. Byla tam ta bezmoc, kdy se mi ty děti těžko bránily a to že panička nebyla nadosah, takže by nemohla zakročit kdyby něco. Mno a teď jsme procházely po nejzazším místě okolo psa z jeho dosahu atd... Dvě náhody spojené s tím, že jak se psů bojím, tak o to víc se snažím ty děti bránit. Je spousta psů, které jak mě vidí, tak ví, že se mnou můžou hodiny blbnout a s dětma taky a je to pohoda. Ale vlčáci, rotvajleři a pittbullové jsou pro mě prostě problém a myslím, že nežádám tolik, když si myslím, že by měli mít náhubek... Navíc když jako v tom prvním případě neposlouchjí. Už to nechme být. |
| Beruška9 | 19102 |
|
|
22.8.2008 10:30:57
Tak jsme zpět, mám nachystaných 12 praček, v neděli vyrážíme znovu do Tatralandie, už mám toho cestování celkem dost, ale výlet bez dětí - Vendy
, to bych určitě ještě zvládla !Pobyt u Oddny vynikající, přesně dle popisu, ještě zpestřen setkáním domorodek s jejich početným potomstvem v ZOO, kde jsme mírně budily rozriuch, neb některé používají šátek a BKM a kojí, kde se dá a jak se dá .V Praze máme za sebou vyšetření na imunologii a odběr krve, konečně přístup zdravotníků podle mých představ - soukromá klinika....zacházeli s námi minimálně jako se psy na veterine, individuální přístup, všechny služby zajištěné, komunkační ochota atd...teď jsem zvědavá, jak dopadno uvýsledky.... Lí, dobře se mi radí, když rady doadají na úrodnou půdu, nicméně díky za pochvalu před nastoupenou jednotkou, zdravaíme Soničku a Danyho! Adel, taky jsem nad Tvým zážitkem dlouho přemýšlela, mně se ještě nestalo, že by nás nějaký pes napadnul, ale nevím, jak to bylo, když to popisuješ podruhé, už to není tak moc agresívní, jako ten první popis, jsme měla po cit, že být tou rotvajlerkou, tak se z vodítka trhám, protože mám strach a chci utéct před Tebou !Správně, jak píšeš, za vyučenou měla dostat ta panička a ne pes... |
| Mammita | 25947 |
|
|
22.8.2008 9:06:18
Vendul, tak doufám, že to bude stejně romantické jako v některých filmech
.Oddny, máš pravdu, že už je to náš druhý podobný zážitek. A taky máš pravdu v tom, že se psů bojím. Ale jen některých a v určitých situacích. Kdo by se nebál, když mu jde cizí pes po dítěti? Ta rotvajlerka ani neštěkla nic. Prostě se utrhla a šla na Betku. Já byla těsně za betkou a tu rotvajlerku jsem viděla, tak jsem nejdřív zařvala "vypadni" a pak když měla hlavu už mezi mnou a betkou jsem ji koelnem odstrčila. Nevím jakou silou a každopádně se nabránila, myslím, že byla vyplašená. Trvalo to všechno možná 2 vteřiny. Ta fena za to nemůže, může za to majitelka, která ji tam nechá tak dlouho. Přivázaný pes se podle mne cítí ohrožený a bojí se, ale když se urve z vodítka, tak to podle mne není v poho. Betyna jí nic nedělala, max. se podívala, já k ní stála bokem. Musím ale uznat, že tu majitelku asi poslouchá, šla jí pak u nohy a byla klidná. Jestli to zní tak, že jsme ji nějak dráždily, pak ale ne úmyslně, jen jsme okolo ní procházely a byla chyba té paní, že ta fena měla to vodítko tak dlouhé. Nebudu přece čekat až si paní dopije lahváče a se psem odejde, abych mohla na poštu??? |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.